spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΑ ΑΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 ΕΞΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 33 ΗΜΕΡΕΣ ,  ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Η παράταξη "Η πόλη που θέλω" με δελτίο τύπου που έχει τίτλο "Άλλαξαν έξι φόρες την απόφαση !!! ζητά  απο  την διοίκηση  του Δήμου να επιληφθεί φαινομένων και ενεργειών , για τα αποτελέσματα των οποίων συντρέχουν ακόμα και λόγοι ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Αναλυτικά αναφέρει :

Προχειρότητα και βιασύνη με ένα ρεκόρ αυτή την φορά από την Δημοτική Αρχή. 
Το θέμα αφορά την απόφαση καθορισμού του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.

Αρχικά εμείς τονίσαμε τόσο στην επιτροπή ποιότητας ζωής όσο και στο δημοτικό συμβούλιο ότι μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας με τους καταστηματάρχες της πόλης, καταθέσαμε τη διαφορετική μας άποψη και επισημάναμε τις αδυναμίες που έχει η συγκεκριμένη απόφαση, με πιο σημαντική ότι δεν λύνει το πρόβλημα.

Η απόφαση αυτή όμως, εκτός των άλλων, έχει και ένα ρεκόρ, αφού έχει τροποποιηθεί 6 φορές. 

Ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τα μέλη του Δ.Σ πού συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τους λόγους της ανάγκης αλλαγής της απόφασης;

Χρειάστηκαν 21 ημέρες για να αναρτηθεί τελικά μια απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ;

Οι αυθαίρετες εκ των υστέρων αλλαγές και τροποποιήσεις κειμένων ειλημμένων αποφάσεων ορίζουν μείζον θέμα αξιοπιστίας και αποτελούν ενέργειες για τις οποίες συντρέχουν λόγοι ελέγχου της νομιμότητάς τους.

H παράταξη «Η πόλη που θέλω» καλεί τον πρόεδρο του Δ.Σ και τους προέδρους των επιτροπών να επιληφθούν επί του θέματος και να ενημερώσουν σχετικά, τόσο εμάς όσο και τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί παρατηρείται το φαινόμενο άλλα να συζητάμε, άλλα να αποφασίζουμε και άλλα να αναρτώνται στη διαύγεια και στα πρακτικά. 

Μπορείτε εδώ να δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις *.

Διαβάστε περισσότερα...
 
5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο στην Ηλιούπολη μέχρι να γίνουν τα πάρκα στον Υμηττό.

  Ο ενεργός πολίτης και πάντα έγκυρος , έγκαιρος και επίκαιρος "ρεπόρτερ" της πόλης μας κ. Άγγελος Κάνδηλας  μας παρουσιάζει πέντε (5) ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, μέσα απο το blog του " energoipolitesilioupolites".

Γράφει χαρακτηριστικά με το γνωστό "αιχμηρό" ύφος του.

5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο στην Ηλιούπολη .......

..........μέχρι να γίνουν τα πάρκα στον Υμηττό.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια Υπηρεσία που Προϋπήρχε απο το 2017 Ανακοινώνεται ως Καινούργια !

 Από τον επόμενο μήνα οι Δημότες της πόλης θα αποκτούν ηλεκτρονικά, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά.

Αυτό θα γίνεται εύκολα και γρήγορα με την χρήση των κωδικών, που διαθέτει κάθε πολίτης στο «Τaxisnet», μέσα από την ειδική εφαρμογή «CityCertify» της πλατφόρμας "IntelligentCity", στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης.

Με την νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία, ο Δημότης θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για την έκδοση του εγγράφου που τον ενδιαφέρει, αυτό θα αναρτάται στο λογαριασμό του και από εκεί θα το «κατεβάζει» στον υπολογιστή του, από όπου θα μπορεί να το εκτυπώσει ή να το προωθήσει εκεί που πρέπει.

Αυτή η καινοτομία αυξάνει την ποιότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του πολίτη, αφού δεν θα απαιτείται να μεταβεί ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του στο Δημαρχείο ή στο ΚΕΠ.

Η εξυπηρέτηση από απόσταση και η ελαχιστοποίηση του χρόνου απόκρισης των υπηρεσιών αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες προτεραιότητας διεύρυνσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηλιούπολης, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου διοίκησης και την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη, σε μια σύγχρονη έξυπνη πόλη.

Γραφείο Τύπου

ΔΉΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Όμως η παραπάνω καινοτόμος υπηρεσία πόσο καινούργια είναι; 

Διαβάστε την συνέχεια.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι Πέντε Άξονες του Σχεδίου Αναγέννησης του ΣΠΑΥ για τον Υμηττό.

 Κατά την παρουσίαση του σχεδίου «11 Δήμοι, μία Αποστολή: Η Αναγέννηση του Υμηττού μας» από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)  απο τον πρόεδρο του Γιάννη Κωνσταντάτο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2020 παρουσιάστηκαν οι 5 άνες του προγράμματος.

Οι 5 άξονες: 

1. Θωράκιση Υμηττού

2. Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς

3. Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής συνείδησης

4. Έξυπνος Υμηττός

5. Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός 

Ο κ. Κωνσταντάτος, έκανε ειδική αναφορά στην Επένδυση του Ελληνικού, καθώς ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών προκειμένου ο Υμηττός να συνδεθεί αρμονικά με το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί μέσα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί εύκολα να συνδυάσει μία δραστηριότητα στο βουνό με ένα περίπατο στο πάρκο και την παραλιακή ζώνη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και οι ΓΓ του υπ. Περιβάλλοντος κ.κ. Μπακογιάννης και Αραβώσης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Νίκος Χαρδαλιάς, οι δήμαρχοι και βουλευτές της περιοχής.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους τα μέλη του Δ.Σ ΣΠΑΥ , τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Ηλιουπολης αλλά και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης και πλήθος εκπροσώπων διαφόρων φορέων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Υμηττός Αναγεννάται! Το σχέδιο Διετίας του ΣΠΑΥ που θα τόν Μετατρέψει σε Πόλο Έλξης.

 Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης του Υμηττού παρουσιάστηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), Γιάννη Κωνσταντάτο. Κατά την παρουσίαση του σχεδίου «11 Δήμοι, μία Αποστολή: Η Αναγέννηση του Υμηττού μας» από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι το προσεχές διάστημα υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης , ο ΓΓ του υπ. Περιβάλλοντος κ.κ. Μπακογιάννης και Αραβώσης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Νίκος Χαρδαλιάς, οι βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σπανάκης και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης . 

Επίσης έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Γιώργος Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Σ.Π.Α.Υ Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ,Άκης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα ,Βασίλης Θώδας, Δήμαρχος Ζωγράφου ,Χρήστος Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Καισαριαννής Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας ,Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας ,Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού.

Συμμετείχαν τα μέλη του  Δ.Σ.  Σ.Π.Α.Υ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Δήμητρα Σουλτόγλου, Χρήστος Γώγος, Δημήτρης Τσαμπίρας, Γιάννης Σκάλτσας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος, Βασίλης Κρητικός, Λάμπρος Γούμενος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Σταυρούλα Γεωργίου, Χρήστος Καλαρρύτης, Εμμανουήλ Κιτσέλλης, Θεόδωρος Γρίβας.

Τέλος, έδωσαν το παρόν η Δήμητρα Νάνου Αντιπεριφερειαρχης Ανατολικής Αττικής,Βλάσσης Σιώμος, Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, Νίκος Ρέππας Δασάρχης Πεντέλης καθώς και εκπρόσωποι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικών ομάδων και φορέων.Ανάμεσα στους λοιπούς παριστάμενους  διακρίναμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης κ.Σταύρο Γιωργάκη , τους  αντιδημάρχους του Δήμου Ηλιούπολης  Ι.Πούλο, Π.Βιδάλη, Κ.Σεφτελή, Ι.Αντζινά, και Κ.Χωματά , επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης  Χρ.Κοκκοτίνη, Τάσο Ευσταθίου , Γαβριήλ Αραμπατζή και Τασία Τσατσούλη.   

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Και Όμως Πήρε "Διπλό" στην Έδρα του!!!

 Στην έδρα του ο Νηρέας Γέρακα πήρε ένα σπουδαίο "διπλό", στον εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Επιβλήθηκε με 9-8 του ΓΣ Ηλιούπολης, στο κολυμβητήριο του Γέρακα, εκεί όπου ήταν όμως  τυπικά φιλοξενούμενος!!!

Η ακαταλληλότητα της πισίνας του δημοτικού κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης , προκάλεσε την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα της προηγούμενης Κυριακής μεταξύ ΓΣ Ηλιούπολης - Νηρέα Γέρακα. 

Η αναποτελεσματική και ελλειπής συντήρηση και τεχνική υποστήριξη της πισίνας είχε σαν αποτέλεσμα , να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα του ΓΣΗ το "οπλο" της έδρας και να στερηθεί μία εντός έδρας νίκη, που ελπίζουμε μα μην αποβεί καθοριστική στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η "ζημιά" έγινε και θελουμε να πιστεύουμε  ότι δεν θα ξαναεπαναληφθει για τέτοιους λόγους.

 
Δεκτή Έγινε η Ένσταση της Ηλιούπολης κατά του ΠΑΟ Ρουφ

Δεκτή έγινε η ένσταση της Ηλιούπολης κατά του ΠΑΟ Ρουφ για αντικανονική συμμετοχή του Μάριου Μπιτσάνη στον αγώνα με τα Σούρμενα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν οι Erasitexnes365.

H επιτροπή που εκδίκασε την υπόθεση διαπίστωσε πως ο ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί σε έναν αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣ Καλαμάτας, όπως και σε αγώνα του Ερμή Κορυδαλλού, και ως εκ τούτου έκρινε τη συμμετοχή του αντικανονική.Κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ των Σουρμένων με σκορ 3-0, ενώ παράλληλα αφαίρεσε και τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟ Ρουφ, επιβάλλοντας και πρόστιμο.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι αύριο.Ετσι, η μάχη της κορυφής παίρνει πλέον φωτιά, αφού ο ΠΑΟ Ρουφ πέφτει στους 37 βαθμούς, ενώ τα Σούρμενα φτάνουν τους 35 και περνάνε στη 2η θέση.

Η βαθμολογία πλέον στην κορυφή διαμορφώνεται ως εξής:

1.ΠΑΟ ΡΟΥΦ 37

2.ΣΟΥΡΜΕΝΑ 35

3. Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 33

4. ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 31

ΠΗΓΗ:erasitexnes365

 

 
Πάνω από 100.000 Ευρώ το Κέρδος , από την Αποκομιδή Καθαρών Κλαδιών.

 Μετά από μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, επιμονή αλλά και συνεργασία με τους δημότες, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Aλίμου, έφθασε στις πρώτες θέσεις στην Αττική στην αποκομιδή καθαρού κλαδιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Αρτέμη Καραμολέγκου, ο Δήμος Αλίμου είχε νέο ρεκόρ ανακύκλωσης.

Συγκεκεριμένα  αναφέρει: " ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!! 2.200 ΤΟΝΟΙ ΚΛΑΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Το 2019 έφυγε αλλά μας άφησε με ευχάριστα αποτελέσματα και νέα ρεκόρ. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, επιμονή αλλά και συνεργασία με τους δημότες, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας έφθασε στις πρώτες θέσεις στην Αττική στην αποκομιδή καθαρού κλαδιού.
Με τη διαλογή στην πηγή και τη χωριστή συλλογή που εφαρμόσαμε, καταφέραμε να μαζέψουμε 2.200 τόνους περίπου προϊόντων πρασίνου, τα οποία εκτρέψαμε από την ταφή και τα οδηγήσαμε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Με την κίνησή μας αυτή, εκτός από το μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, ο Δήμος μας εξοικονόμησε πάνω από 100.000 ευρώ!!

ΠΗΓΗ: notia.gr

Να θυμίσουμε ότι στον τομέα της ανακύκλωσης κι άλλοι γειτονικοί δήμοι έχουν σημείωσει αξιοζήλευτα αποτελέσματα ,τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα περιβαλλοντικά οφέλη , εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και απόδοση κερδών για τους Δήμους. Ο Δήμος Γλυφάδας τα τελευταία δύο (2) χρόνια  πέτυχε την ανακύκλωση περίπου 8000 τόνων φρέσκων κλαδιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της Φυλής, εξοικονομώντας πάνω απο 400.000 ευρώ.  Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στο πλαίσο του στόχου για μετατροπή του δήμου σε «Δήμο μηδενικών αποβλήτων (ZERO WASTE)», έχει πετύχει μέχρι σήμερα την μείωση του συνολικού όγκου απορριμάττων κατά 35% , συμπεριλαμβανομένων κλαδιών και βιοαποβλήτων, και συνεχίζει. Παράλληλα , ο δήμος έχει έσοδα απο την έναρξη της πώλησης στην αγορά, του παραγώμενου απο την ανακύκλωση  πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού VITA - GREEN.

Τα θεαματικά θετικά αποτελέσματα των τριών (3) προαναφερθέντων δήμων προκαλούν συνειρμικά την συγκρίση  με την κατάσταση που επικρατεί στο  Δήμο Ηλιούπολης. Η εικόνα των κομμένων κλαδιών σε πολλές γωνιές της Ηλιούπολης, αλλά και το σχεδόν ανύπαρκτο πρόγραμμα περισυλλογής και  κομποστοποίησης του Δήμου μας. Το πιο πρόσφατο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και είχε αμφιλεγόμενα και αμφισβητήσιμα αποτελέσματα ,παρά τα  εκατοντάδες χιλιάδες χρήματα που δαπανήθηκαν.

 

 
Μάθετε τι Απαιτείται για την Ανέγερση Σχολικών Μονάδων στην Ηλιούπολη

 Ο Πρόεδρος της , κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με σχετική επιστολή διαβίβασε στους έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." σχετικά με την ανέγερση .

Το θέμα αφορά άμεσα και το Δήμο Ηλιούπολης ,αφού στο τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020 , έχουν ενταχθεί οι ανεγέρσεις δύο (2) νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η  κατασκευή νηπιαγωγείου επί των οδών Ματσούκη & Κρατίνου  καθώς και ενός ακόμα επί των οδών Λάρνακος & Μυκόνου.

Με το παρακάτω έγγραφο της "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." (ΚΤ.ΥΠ  Α.Ε), στην οποία έχει συγχωνευθεί ο πρώην ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), προσδιοριζονται οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί η ανέγερση σχολικών κτιρίων σε οποιοδήποτε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα είτε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είτε με ΣΔΙΤ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις ; Aν όχι, ποιά είναι τα κωλλύματα και πόσο εύκολο είναι να ξεπεραστούν;

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διακοπή ρεύματος στην Ηλιούπολη στις 27 /01/2020

 Την Δευτέρα 27/1/2020  θα υπάρξει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρέυματος λόγω εργασιών στις κάτωθι οδούς :

Από 12.30 μ.μ. έως 04.00 μ.μ.

Μονά/Ζυγά οδός: ΤΙΜΟΘΕΟΥ απο κάθετο: ΝΕΥΤΩΝΟΣ έως κάθετο: ΛΕΩΦ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Μονά/Ζυγά οδός: ΛΕΩΦ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ απο κάθετο: ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ έως κάθετο: ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ

 

ΠΗΓΗ:deddie.gr

 
Φρίκη Στην Ηλιούπολη – Βρέθηκε Αποκεφαλισμένο Σκυλάκι Στην Πλατεία Αναγνωσταρά

 Κάτοικος της περιοχής βρήκε αποκεφαλισμένο ενα σκυλάκι ράτσας γιορκσάιρ και ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ η καταγγέλουσα ισχυρίζεται πως αναφέρθηκε ότι ειναι το δεύτερο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το περιστατικό ερευνάται από το αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, ενώ διεξάγωνται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΠΗΓΗ:ilioupolinews.gr

 

 
Οι Δημότες της Ηλιούπολης Πότε και απο Ποιόν θα Μάθουν Κάτι Σημαντικό που Αφορά και την Πόλη τους;

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, αύριο 23 Ιανουαρίου, θα παραβρεθεί στην παρουσίαση του σχεδίου «11 Δήμοι, μία Αποστολή: Η Αναγέννηση του Υμηττού μας» του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η παρουσίαση θα γίνει στις 16:00, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφ. Βενιζέλου 112 & Πρωτόπαππα.

O Κ. Χατζηδάκης ενημερώνει μέσω αυτής της ανακόινωσης για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΣΠΑΥ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ηλιούπολη. 

O ΣΠΑΥ μέσω της σελίδας του στο facebook ενημερώνει σχετικά.

Ο Γ. Χατζηδάκης , δήμαρχος Ηλιούπολης και Αντιπροεδρος του ΣΠΑΥ γιατί δεν ενημερώνει τους δημότες για αυτή την εκδήλωση μέσω του επίσημου ιστότοπου του Δήμου ή της σελίδας του facebook ;

Το συνηθίζει άλλωστε με τόσα άλλα θέματα λιγότερο σημαντικά. Η τελευταία ανάρτηση αφορά την παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο " Η αγάπη μεγαλώνει στο σκοτάδι". Σίγουρα πάντως οι δημότες  δεν πρέπει να ζούν στο σκοτάδι ανενημέρωτοι. Η αυριανή παρουσίαση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με τόσα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν για τον Υμηττό.

Tα θέματα που θα παρουσιαστούν αφορούν άμεσα την Ηλιούπολη και οι δημότες θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι. Ποιοί είναι οι λόγοι που δεν το κάνει; 

 

 

 
Με επιτυχία η εκδήλωση της κοπής πίτας των Λευκαδίων Ηλιούπολης

leykadites_ilioupoliΤην Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο  Ευάγγελο Γεωργάκη και τα μέλη του Δ.Σ.  η κοπή της Βασιλόπιτα του Συλλόγου Λευκαδιτών Ηλιουπόλεως & Γύρω Δήμων, με κάλαντα, παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή δεκάδων Λευκαδιτών και φίλων.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ.Γίαννης Λιβιτσάνος , ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ.Γιώργος Χατζηδάκης , ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατοπώδης Γρηγόρης, ο π. Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Πούλος, κ. Ιωάννης Αντζινάς, κ. Παναγιώτης Βιδάλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Γαβριήλ Αραμπατζής και κ. Τάσος Ευσταθίου , ο δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας κ. Νικόλαος Τυπάλδος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιούπολης  Ανδρέας Τσουκαλάς και Ιωάννα Σκλαβενίτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου και η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους Λευκαδίτες .Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα κόψουν την πίτα σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Χαμόγελο του Παιδιού θα Ανοίξει το «Σπίτι του μωρού» για τα Εγκαταλελειμμένα Μωρά

Το Χαμόγελο του παιδιού ζητά βοήθεια για να ανοίξει το «Σπίτι του μωρού» για τα εγκαταλελειμμένα μωρά

Με τη δική μας συνεισφορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ανοίξει μια στοργική αγκαλιά για κάθε εγκαταλελειμμένο μωρό.Ζητά τη βοήθεια μας για να ανοίξει άμεσα το «Σπίτι του μωρού».

Ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρει:

«Το Σπίτι του Μωρού» γίνεται με την ευκαιρία της προσπάθειας να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποια μωρά που είναι παρκαρισμένα σε διάφορα Νοσοκομεία. Παιδάκια που έχουν προβλήματα υγείας. Μωρά τα οποία θέλουν μια αγκαλίτσα και θέλουν να πάνε σε μια πιο μόνιμη αγκαλιά, μιας οικογένειας. Να περάσουν ένα μεταβατικό στάδιο της φροντίδας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εκδήλωση για τα Θύματα της Τρομοκρατίας.

 Η βία, που είναι ρωγμή στο οικοδόμημα της Δημοκρατίας, θα κλείσει, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερ (21/1) στο Πολεμικό Μουσείο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ασφάλεια "βασικό δικαίωμα του πολίτη, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε κοινωνική πρόοδος", κι επισήμανε ότι η μάχη για την ασφάλεια είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά.Επισημάνε ότι η βία δεν έχει χρώμα και η καταδίκη της δε μπορεί πια να γίνεται επιλεκτικά με αστερίσκους και διευκρινιστικές υποσημειώσεις.

Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση είπε: "Βρίσκομαι σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πριν από όλα, με την σκέψη στα θύματα της τρομοκρατίας, τιμώντας την ημέρα μνήμης. Ένα χρέος της πολιτείας προς τους αδικοχαμένους, αλλά και τις οικογένειές τους. Πολλοί από εσάς βρίσκεστε σήμερα μαζί μας και σας ευχαριστώ. Μια τέτοια οικογένεια είναι και η δική μου. Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, πριν από 30 χρόνια, σφράγισε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Όσο για μένα, σήμανε το τέλος της νεότητάς μου. Το τέλος της αθωότητάς μου."

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με πολιτικά μηνύματα η κοπή βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης " Η Πόλη που θέλω"

 Την Κυριακή 19/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης  Ηλιούπολης, η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της παράταξης "Η πόλη που θέλω". Πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης, κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία αποδείχθηκε μικρή για την τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν: ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης ,  ο Φώτης Βασιλάρας , διευθυντής πολιτικού γραφείου του υπουργού τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ανδρέας Κούρτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης   Σταύρος Γιωργάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος ,ο επικεφαλής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη", Ηλίας Πανταζόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης , Θέμη Γιαννόπουλο (αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου),  Στάθη Ψυρρόπουλο, Χριστίνα Σερέτη και Χρήστο Καλλαρύτη, ο δημοτικός σύμβουλος  της παράταξης "Ηλιού-πολις ανθρώπινη πόλη" Δημήτρης Ασβεστάς καθώς και πολλοί, εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων, συνδέσμων και φορέων της Ηλιουπολης.

Στον σύντομο λόγο που εκφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης Γαβριήλ Αραμπατζής , αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ,αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ηλιούπολη  μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές , με ποιό τρόπο που διοικείται ο Δήμος απο τη νέα διοίκηση μέχρι σήμερα και προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά του ρόλου της παράταξης που θέλει να ασκήσει ως αντιπολίτευση.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου Της ΝΔ Στην Εκδήλωση της Παράταξης " Η πόλη που θέλω"

Μία παρουσία που προκάλεσε εντύπωση στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξης "Η πόλη που θέλω" ήταν αυτή του κ. Τάσου Γαϊτάνη, εκπροσώπου τύπου της Νεάς Δημοκρατίας.

Ο κ. Τάσος Γαϊτάνης στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την στήριξή του στον συνδυασμό "Η Πόλη που θέλω", τον Γαβριήλ Αραμπατζή και τα στελέχη της.

Δήλωσε ένθερμος παρατηρητής των δράσεων του συνδυασμού και των δημοτικών συμβούλων του.


O Τάσος Γαϊτάνης ανήκει στην νέα γενιά πολιτικών Δραστηριοποιείται στη πολιτική απο νεαρή ηλικία.Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και το 2006 εκλεχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και του 2014. Το Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κι έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε απο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών, όπου έλαβε 13.000 ψήφους. 

Αν και σχετικά νέος , η 13χρονη εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης ,καθιστούν αξιοπρόσεκτη την άποψη και την γνώμη του για ανθρώπους και δράσεις που ασχολούνται με τα κοινά.

 

 
Άτυπο Δημοτικό Συμβούλιο στην Κοπή της Πίτας της Παράταξης "Η πόλη που θέλω"

 Σε άτυπο δημοτικό συμβούλιο μετατράπηκε η κοπή βασιλόπιτας του Γαβριήλ Αραμπατζή, με αφορμή τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Θανάση Αθανασίου. Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος, κόβοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας, δήλωσε στο μικρόφωνο: "Κόβω αυτό το κομμάτι για τα παρατημένα κλαδιά στην πόλη. Είναι τόσα πολλά που μέχρι κομμάτι στη βασιλόπιτα δικαιούνται. Βέβαια, δεν νομίζω να μαζευτούν γρήγορα, γιατί τα φλουριά έχουν ήδη πέσει σε άλλα κομμάτια".

Απάντηση στο σχόλιο του κ. Αθανασίου έσπευσε να δώσει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος, ο οποίος με διάθεση αντιπολίτευσης, ανεβαίνοντας στη σκηνή τον κατηγόρησε για αγένεια, αναφέροντας πως "η διοίκηση είναι στο τιμόνι του δήμου μόλις 4 μήνες". Ο Θανάσης Αθανασίου δεν άφησε τη δήλωση αυτή αναπάντηση, δηλώνοντας πως "Εσείς δεν σέβεστε τους συμπολίτες σας".

Δεν ήταν όμως αυτές οι τοποθετήσεις , οι μόνες που έκαναν εντύπωση.

 


 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επαναλειτουργεί Από Σήμερα (20/1/2020) Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης

 Για τρίτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μηνός , η πισίνα του κολυμβητηριου ξανανοίγει σήμερα,  ύστερα απο τρείς αντίστοιχες φορές που έκλεισε λόγω προβλημάτων που είχαν σχέση με τη θερμοκρασία του νερού, γεγονός που την καθιστούσε ακατάλληλη για κολύμβηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΟΔΗΛ την Παρασκεύη 17/1/2020 θα παρέμεινε κλειστή εώς την Κυριακή .Μετά τις αντιδράσεις σωματείων, γονέων και πολιτών που χρησιμοποιούν την πισίνα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κος Δημ.Πανταζόπουλος τους κάλεσε σε συνάντηση, ανέλυσε τους λόγους μη λειτουργίας και δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων και ότι θα παρέμενε κλειστή για ένα διάστημα, μέχρι την τελική επισκευή της βλάβης. 

Τελικά αποκαταστάθηκαν οριστικά  τα προβλήματα στην μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου; 

Μάλλον όχι , θα συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας στην σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΟΔΗΛ: «Κατά τη διάρκεια του τριημέρου η θερμοκρασία της πισίνας αποκαταστάθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα. Η λειτουργία των συστημάτων παρακολουθείται επί  24ώρου βάσεως από τους τεχνικούς για να έχουμε πλήρη εικόνα της λειτουργίας του».

Απο όλους τους παραπάνω χειρισμούς  και τις ανακοινώσεις ,  διαφαίνεται  μία αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα της διοίκησης ,την οποία μέχρι σήμερα  την χαρακτηρίζει η βιασύνη και προχειρότητα.

 

 

 
Συνεχή Κρούσματα Δολοφονίας Αδέσποτων Με Φόλες Στην Οδό Φραντζή Στην Ηλιούπολη

 Συνεχή περιστατικά δολοφονίας αδέσποτων ζώων παρατηρούνται στην οδό Φραντζή στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με καταγγελία που ανάρτησε η ζωοφιλική ένωση Ηλιούπολης στη σελίδα της στο Facebook, άγνωστος τοποθετεί συστηματικά φόλες στο συγκεκριμένο στενό, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να βρεθούν νεκρά δύο αδέσποτα γατάκια, ένα την Τρίτη και ένα το Σάββατο. Κάποιος περίοικος φαίνεται πως έχει εντοπίσει τον δράστη, καθώς δίπλα στο δεύτερο νεκρό γατάκι βρέθηκε γραμμένη η φράση  "Ντροπή σου".

Η αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί και η ΖΕΗ απευθύνει δημόσια έκκλησια σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να έρθει σε επαφή μαζί της.

ΠΗΓΗ:ilioupoinews.gr

Αντί σχολίου.....Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα 

Μαχάτμα Γκάντι

 
Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν στο Σύνταγμα δημοσιογράφο της Deutsche Welle

 Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η ομάδα των ακροδεξιών πλησίασε τον δημοσιογράφο, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή, και του ζήτησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του. Εκείνος αρνήθηκε και στη συνέχεια η ομάδα των ακροδεξιών του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο κεφάλι. Οι δράστες του πήραν και την κάμερά του. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια συναδέλφων του δημοσιογράφων κατά των οποίων επίσης κινήθηκαν οι ακροδεξιοί.
Ο Θωμάς Ιακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή -Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση.

ΠΗΓΗ : skai.gr

Ο φασισμός ,ο ναζισμός  δεν έχει χώρο πουθενά. Κάθε δημοκράτης πολίτης της Ελλάδας , κάθε δημοκράτης δημότης της Ηλιούπολης  δεν θα επιτρέψει στούς δράστες τέτοιων φαινομένων να επιβάλλουν την τρομοκρατία και το φόβο, σε μια εποχή που οι έννοιες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης δοκιμάζονται σε ένα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.Στην Ελλάδα, την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία που δίδαξαν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, οι ανθρώπινες αξίες θα επικρατήσουν απέναντι στο μίσος και το σκοταδισμό. 

 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB