spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

afisa-nikolopoulosΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει μεγάλη βραδιά τιμής στον λαϊκό μας συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων προσφοράς του Χρήστου Νικολόπουλου στον μουσικό πολιτισμό μας όπου και θα παρουσιαστεί το βιβλίο - βιογραφία του συνθέτη "Η Ζωή μου.. τα Τραγούδια μου" του Κώστα Μπαλαχούτη.
Συμμετέχουν:Ο Ηλιουπολίτης ηθοποιός Γιώργος Σίσκος, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο και η Ηλιουπολίτισα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του Μαέστρου με σολίστα στο μπουζούκι τον ίδιο τον συνθέτη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 
Οδηγίες - προθεσμίες για την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.166 θέσεις προσωπικού σε ΟΤΑ (36 θέσεις Τακτικού στο Δήμο Ηλιούπολης) Ξεκινά 20/2 η διαδικασία για τους ΔΕ

asep-megaloΗ αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της προκήρυξης3Κ/2018, υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. και η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Άλλες οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά  και άλλες οι προθεσμίες αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Πότε ξεκινά και πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων:
-Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
-Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις 15 Φεβρουαρίου 2018  , ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα: 

1.      Συζήτηση για τις οφειλές στο Δήμο (γενικά στους Δήμους) και τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς που θέσπισε η Κυβέρνηση

2.      Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την πυροπροστασία

3.      Aνατροπές Α.Α.Υ

4.      Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος (2η), έτους 2018

5.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού (2η), έτους 2018

6.      Ψήφιση πίστωσης για Υποχρεωτική δαπάνη

7.      Εγκρίσεις δαπανών - ψηφίσεις πιστώσεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ για τους Δικαιούχους ΚΕΑ

idikaΞεκινάει από την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.

Η διαχείριση της διαδικασίας για το "νέο" ΚΟΤ της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.idika.gr/kot/. Οι ενδιαφερόμενοι με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης TAXISnet μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) που αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος η έκπτωση φτάνει το 35%.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κούλουμα στο Πάρκο Ναυαρίνου στην Ηλιούπολη
koulouma_18Μοναδικές στιγμές ξεφαντώματος, διασκέδασης και αναβίωσης της παράδοσης ετοιμάζεται να ζήσει η Ηλιούπολη τις απόκριες.
Ο Δήμος διοργανώνει για τους μικρούς μας αλλά και για τους μεγάλους φίλους, εργαστήρια με αποκριάτικες κατασκευές, πάρτυ μασκέ με ξυλοπόδαρους, συναυλία και την μεγάλη γιορτή τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας με χορούς τραγούδι και πολλά παραδοσιακά εδέσματα. Σε όλες τις δράσεις η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Συγκεκριμένα:
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ διοργανώνεται μεγάλο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους, με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, με ξυλοπόδαρο, ανιματέρ Αρλεκίνο και face painting.
Και την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου διοργανώνονται τα Κούλουμα στο Πάρκο της Ναυαρίνου από τις 11 το πρωί. Όλοι οι πολίτες της Ηλιούπολης θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν αετό, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν με τις παρέες τους και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα.
Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Εθνάρχου Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου).
 
Στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών ο Γαβριήλ Αραμπατζής Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης

web1_kozani Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών στη πόλη της Κοζάνης, το Σάββατο  10 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εν λόγω Συνάντηση συμμετείχε με εισήγηση ο Δημοτικός Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος είναι και μέλος της πενταμελής συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Συμπαραστατών. 

Η εκδήλωση έγινε παρουσία Βουλευτών, αυτοδιοικητικών από την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας  και τοπικών φορέων. Το Θέμα της διαπεριφερειακής συνάντησης «Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη οκτώ χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας».
Από τους εισηγητές και ομιλητές στη συνάντηση αναπτύχθηκε η αξία του νεοπαγούς για την Ελλάδα θεσμού του Συμπαραστάτη σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ο θεσμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον πολίτη, που συμβάλλει στη διεκπεραίωση των αιτημάτων του και αποκαθιστά τις αδικίες κάνοντας προτάσεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

web3_kozani

Διαβάστε περισσότερα...
 
4 ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι λόγω της μεγάλης κίνησης που παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό στην απόρριψη μπαζών και ογκωδών αντικειμένων θα τοποθετηθούν ειδικές μεγάλες σκάφες σε 4 σημεία της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την γρηγορότερη αποκομιδή από την υπηρεσία καθαριότητας:
Η τοποθέτηση των σκαφών θα γίνει στα εξής σημεία:
1 Σαλαμίνος (Πάρκο - δίπλα στον υπόγειο κάδο)
2 Λαγκαδίων & Τζαβέλλα (Πάρκο)
3 Εθνάρχου Μακαρίου & Ζολώτα (Οικόπεδο)
4 Τέρμα Δροσίνη (Πάρκο) ή εναλλακτική 5. Πυθαγόρα & Αναστάσεως
Σημειώνουμε ότι η δωρεάν αποκομιδή μπαζών και ογκωδών αντικειμένων για τους κατοίκους της Ηλιούπολης και είναι μια υπηρεσία πρωτότυπη που παρέχεται σε ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά ο Δήμος καταβάλει κάθε προσπάθεια να την βελτιώσει και να την κάνει πιο αποδοτική και λειτουργική. Ο ετήσιος συνολικός όγκος αποκομιδής ογκωδών απορριμάτων στην Ηλιούπολη υπολογίζεται στους 5.600 τόνους. Τηλέφωνο επικοινωνίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης: 2109933200

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής στην Δημοτική Παράταξη Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη.

l_iliou_polisΣύμφωνα με ανάρτηση μέλους της δημοτικής παράταξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής για νέο πρόσωπο επικεφαλής της κίνησης. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, η δημοτική παράταξη της Πόλης μας με τη μεγάλη ιστορία και την ουσιαστική προσφορά στα δρώμενα της περιοχής μας, απέδειξε ότι οι δημοκρατικές διαφανείς διαδικασίες που ταιριάζουν απόλυτα τόσο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον μιας σύγχρονης δημοτικής ριζοσπαστικής παράταξης μπορούν να δώσουν λύσεις. Η παραίτηση του επικεφαλής Χρήστου Κοκκοτίνη για λόγους προσωπικούς, (παραμένει πάντοτε επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος της θητείας, παρών στην παράταξη και στο μέλλον), δρομολόγησε ήδη τις διαδικασίες εκλογής για νέο πρόσωπο επικεφαλής της κίνησης . Εκλογές με δύο υποψήφιους με εκφρασμένη διάθεση για δουλειά για το καλό της κίνησης και κυρίως της πόλης μας θα γίνουν την Τετάρτη 14/2και Πέμπτη 15/2. Υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Ασβεστάς και η Αγγελική Δουβή. Ο Μιχάλης Τασούλας, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι επίσης υποψήφιος απέσυρε την υποψηφιότητα του θέλοντας να βοηθήσει στην ενότητα του χώρου. Καλή επιτυχία και δύναμη.»

 

 
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

symparastatis_3_eidiki6 Φεβρουαρίου Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018
Η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου απευθύνεται σε όλους, σε παιδιά, σε νέους, σε γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, επιχειρήσεις, οργανισμούς,  με στόχο να τους ενθαρρύνει να παίξουν το δικό τους ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.
Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν συνεχώς νέες προκλήσεις , είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες πληροφορίες «μοιράζομαι» στο διαδίκτυο και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν είμαστε συνδεδεμένοι «online»

Ιδιωτικότητα - Προσωπικά δεδομένα

  • Γνωρίζω ότι με τον όρο προσωπικά δεδομένα εννοούμε κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικό πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Προσέχω ποια προσωπικά μου δεδομένα μοιράζομαι στο διαδίκτυο και με ποιους.
  • Είναι σημαντικό να μη δημοσιοποιώ πληροφορίες με τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να με εντοπίσει στον πραγματικό κόσμο. Τέτοιες πληροφορίες είναι: ο τόπος διαμονής μου, κάποια φωτογραφία στην οποία φαίνεται το σπίτι μου, σε ποια μέρη συχνάζω κ.α.
  • Δεν «ανεβάζω» φωτογραφίες που αφορούν τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο!
  • Θυμάμαι ότι όταν γράφω ή «ανεβάζω» κάτι στο διαδίκτυο (είτε σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε κάποιο blog) είναι σαν να γράφω σε μια μεγάλη εφημερίδα!
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 36 θέσεις Τακτικού προσωπικού στο Δήμο Ηλιούπολης

asep-megaloΓνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. pdfΠροκήρυξη

Για την Ηλιούπολη έχουμε

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προβολή παιδικής ταινίας με δωρεάν είσοδο.
donkixotisΣτο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου)
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 - ώρες προβολών: 11.30π.μ. & 13.30μ.μ.
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 - ώρες προβολών: 11.30π.μ. & 13.30μ.μ.Δον Κιχώτης

μεταγλωττισμένη
Animation Έγχρωμη
Διάρκεια: 90'
Ο θρυλικός ιππότης συντροφιά με τον ηρωικό βοηθό του στην κλασική περιπέτεια του Μιγκέλ Θερβάντες!
Φοβεροί δράκοι, τρομεροί ιππότες, αδυσώπητοι εχθροί προσπαθούν να κρατήσουν τον ηρωικό Δον Κιχώτη μακριά από τη Δόνα Δουλτσινέα που κινδυνεύει από θανάσιμους εχθρούς...
 
Όταν το smart άρχισε να ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της πολυκατοικίας

smart Ένα απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ όχι όμως στην περιοχή της Ηλιούπολη  αλλά στο κέντρο της Αθήνασ στην περιοχή των Εξαρχείων. Οδηγός αυτοκινήτου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακολουθήσει μια ξέφρενη πορεία και να καταλήξει σε είσοδο πολυκατοικίας.

Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

Πηγή http://www.ilioupoligiaolous.gr/

 
1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ηλιούπολης
synedrio-ilioupolis-smallΣε εξέλιξη το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ηλιούπολη αναπτυξιακές προσκλήσεις και προοπτικές

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης μέρας

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

10:00 - 11:30 Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης.

Έργο πνοής που θα επιφέρει σημαντική κυκλοφοριακή βελτίωση σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα. Το έργο που θα άρει την τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Ηλιούπολης και θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη νέα ταυτότητα της Ηλιούπολης του μέλλοντος, δημιουργώντας και νέες δυνατότητες για αναπλάσεις και ενισχύσεις πρασίνου στο κέντρο και στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης.
κ.‑Χρήστος‑Καραμάνος,‑ Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής
κ.‑Γεώργιος‑Γιαννής, Καθηγητής Τομέα
Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Ε.Μ.Π.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
symparastatis_3_eidiki

Η 28η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.»

Στη χώρα μας συμπληρώνονται 20 χρόνια από την εφαρμογή κανονιστικού και θεσμικού πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997. Ωστόσο παρότι πέρασαν 20 χρόνια οι διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να θεωρούνται αχαρτογράφητα νερά σε αρκετές περιοχές του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Ως Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα αναγνωρίζεται κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικό πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Τα προσωπικά δεδομένα ποικίλλουν μπορεί να είναι ένα ονοματεπώνυμο, μια φωτογραφία, το e-mail, μια διεύθυνση, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, το ιατρικό ιστορικό, η φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκευτική του πεποίθηση, η διεύθυνση IP του υπολογιστή του κα.
Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν συνεχώς νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το διαδίκτυο δεν υφίστανται περιορισμοί πλην εκείνων που θέτεις εσύ από μόνος σου.
Είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες πληροφορίες «μοιράζεσαι» στο διαδίκτυο και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Μία και μόνο φωτογραφία αρκεί για να φανερώσει πρόσωπα, τοποθεσίες, συνήθειες και δεδομένα το οποία σε λάθος χέρια, μπορούν να έχουν ολέθρια αποτελέσματα.
Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε έναν κανόνα, για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα προσωπικά σου δεδομένα, για οποιονδήποτε σκοπό θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την συγκατάθεσή σου, αφού πρώτα σε έχει ενημερώσει πλήρως για τους λόγους που θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση. Τα αριθμητικά δεδομένα στο Δήμο Ηλιούπολης.

kea_logoΌσοι είχαν κάνει αίτηση για το ΚΕΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν εκ νέου αίτηση, από την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό τον Μάρτιο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr/pubnr/  στην  οποία γίνονται οι αιτήσεις και δηλώνονται  αλλαγές, ενώ ο τρόπος υποβολής της αίτησης σε σχέση με πέρυσι δεν έχει αλλάξει.
Για το Δήμο Ηλιούπολης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ υπάρχουν 1051 εγκεκριμένες ή ενεργές αιτήσεις, σε εκκρεμότητα υπάρχουν 504 νέες αιτήσεις, έχουν ακυρωθεί 1903, δεν έχουν εγκριθεί 160 ενώ παρωχημένες θεωρούνται 807 αιτήσεις και σε αναστολή βρίσκονται 29 αιτήσεις.
Από τις 1051 εγκεκριμένες αιτήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου επεξεργάστηκαν και κατατεθήκαν 574 αιτήσεις από τα ΚΕΠ 69 αιτήσεις ενώ από πολίτες απευθείας με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 408 αιτήσεις. Το μηνιαίο προϋπολογιζόμενο κόστος για τις εγκεκριμένες ενεργές αιτήσεις ανέρχεται στις 231.006€ με μέσο κόστος ανά αίτηση 219€.
Στις εγκεκριμένες αιτήσεις ο συνολικός αριθμός των μελών των νοικοκυριών που λαμβάνουν βοήθεια είναι 2219, ενώ με μόνο ένα μέλος είναι 474 νοικοκυριά, 364 είναι οι αιτήσεις νοικοκυριών με τουλάχιστον ένα παιδί, το σύνολο των παιδιών που υπάρχουν στα 364 νοικοκυριά είναι 566.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018
prosklisi-theofaneia18Σας καλούμε στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων
την ημέρα των Θεοφανείων Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 ώρα 12:00
στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Δαμασκηνού και Μεσσηνίας)
Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή για μας.

Ο Δήμαρχος
Βασίλης Βαλασόπουλος
 
Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχε το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών
doyroy_symparastates_per

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα κακοδιοίκησης που έχουν εντοπιστεί από τους συμπαραστάτες, τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους, καθώς και οι προτάσεις βελτίωσης που έχουν δώσει οι συμπαραστάτες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Θέματα όπως η µείωση των γραφειοκρατικών δοµών, η ψηφιακή υπογραφή, η ανάγκη εξοικονόµησης κόστους και ανθρωποωρών εργασίας, το γενικό αίτημα για διαφάνεια στην δηµόσια διοίκηση και της ανάγκης να καταστεί η δηµόσια διοίκηση πιο φιλική προς το πολίτη αλλά και το περιβάλλον, συζητήθηκαν τα οποία συνιστούν μια βασική θεσµική πρόνοια για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών εγγράφων στη λειτουργία της δηµόσιας διοίκησης, με εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιδοτήσεις σε Δήμους για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

skilia-adespotaΜε ΚΥΑ του Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης και σίτισης των ζώων αυτών για το έτος 2017.
Με την ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι 600.000 ευρώ να διατεθούν στους Δήμους με σκοπό την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία, τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις 18 Δεκεμβρίου  2017, ημέρα Δευτέρα ώρα 16:30  στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα:

1.   Ψήφισμα για τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλιούπολης
2.   Αντικατάσταση γραμματέα του Δημοτικού Συμβούλιου λόγω παραίτησης
3.   Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ( μετά από την σχετική απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) για έγκριση της σύναψης του δανείου  με το ΤΠΔ ύψους μέχρι του ποσού των 3.000.000,00 Ευρώ για την "Βελτίωση - Αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας" του Δήμου Ηλιούπολης, έγκριση αποδοχής των όρων του δανείου και έγκριση καταβολής της αντιστοιχούσας δόσης για αποπληρωμή του σε 10 χρόνια με έναρξη εξυπηρέτησης από την 1/1 του επομένου της συνομολόγησης έτους.       

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη

dh_2017_christΈνα πλήρες πρόγραμμα για τις πιο χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές προσφέρει φέτος ο Δήμος στους κατοίκους της Ηλιούπολης και ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους.

Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου στην πλατεία Φλέμινγκ θα δούμε και πάλι τον Αη Βασίλη, θα φτιάξουμε δώρα με την βοήθεια των Ξωτικών και θα παίξουμε πολλά παιχνίδια.

Στην Κεντρική Πλατεία ήδη στήθηκε και λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με το παγοδρόμιο που θα δώσει ένα πραγματικό κλίμα Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και πολύ χαρά σε μικρούς και μεγάλους καθώς κάθε μέρα θα υπάρχουν πολλά και ποικίλα δρώμενα για μια αξέχαστη διασκέδαση.

Εντωμεταξύ στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη καθημερινά θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συναυλίες θεατρικά δρώμενα και θα λειτουργούν εργαστήρια τέχνης πάντα με θέμα τα Χριστούγεννα. Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην  παράσταση του Τμήματος Ενηλίκων του Θεατρικού  Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη). Το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης μας, παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», σε διδασκαλία & σκηνοθεσία της θεατρολόγου κας Μαρίας Μπιτσακάκη

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB