spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δήμος Ηλιούπολης Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2017
logo_dimosΠαρασκευή 24 Μαρτίου 2017
Γενικός Σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου 2017.
Ομιλίες
σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Ν.Π.Δ.Δ., κ.λπ.
Προσκύνημα
και Κατάθεση Στεφάνων από μαθητές Σχολείων (σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα) στις 11.00π.μ. στα μνημεία της πόλης.
Φωταγώγηση
των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2016

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η ειδική πρόταση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του δημοτικού συμπαραστάτη Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή

gerovasili_symparastatesΗ εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ για το οποίο ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής ενημέρωσε την Υπουργό για την ειδική πρόταση που έχει καταθέσει, η οποία αφορά τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των οργανισμών, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών. Επίσης οι συμπαραστάτες τόνισαν στην Υπουργό ότι ο θεσμός του συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
ΤΡΟΦΙΜA ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 02/04/2017

xwris-mesazontesΟ Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 02/04/2017, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ' ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη. Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 17/03/2017 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ στον προθάλαμο του κυλικείου του Δημαρχείου- είσοδος από την οδό Σ. Βενιζέλου.
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Από την Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης)

Πληροφορίες & παραγγελίες στο τηλ.: 210 9970063 από 9:00π.μ - 13:00μμ.
Επόμενη δράση 07/05/2017.

 Για να δείτε τα προϊόντα που θα διατεθούν πατήστε εδώ.
Για να κάνετε αίτηση παραγγελίας πατήστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΥ

spay-kentriki_17Επανεκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ.,

Αντιπρόεδρος ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Θανάσης Ηλιόπουλος με αναπληρωτικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Λάζαρο Τογρίδη.

Στον απολογισμό του ο κ. Βαλασόπουλος ανέφερε την άμεση αντίδραση του ΣΠΑΥ μετά την πυρκαγιά, με την μελέτη αναδάσωσης που εκπονήθηκε και τα έργα συγκράτησης του εδάφους και αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό των φραγμάτων. Ανέφερε τις αναδασώσεις που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με 7.800 δέντρα να έχουν ήδη φυτευτεί στις καμένες εκτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
arkades_nikitaras_17Ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" σε συνεργασία με την "Αδελφότητα Τουρκολεκαίων" και το Σύλλογο Τουρκολεκαίων "Η Ενότητα"  διοργανώνουν  στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 & Μαρίνου Αντύπα 134, κεντρική πλατεία Ηλιούπολης) την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30μ.μ. επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη στον Απελευθερωτικό αγώνα 1821 και στον ήρωα Νικηταρά.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:30 μ.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
19:00 μ.μ. Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, προβολή βίντεο, αφιέρωμα στο 1821 - Νικηταράς.
Ομιλία του Καθηγητή - Ιστορικού Αντωνίου Ι. Παναγιωτόπουλου με θέμα: "Η επανάσταση και ο Νικηταράς".
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
 
Πρόσκληση ΟΠΣΑ - ΛΑΟΠΟΛΙΣ

opsa_politistika_17Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης  (ΟΠΣΑ) και  ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος «ΛΑΟΠΟΛΙΣ» , σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/3/2017 στις 19.00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Οδός  Σ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα) με θεματική ενότητα: «ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα, η λαογραφία και η παράδοση, ως καταλύτες επίδρασης στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων και στην διατήρηση της ταυτότητας του κράτους - έθνους. ο ρόλος της αυτοδιοίκησης» σας περιμένουμε . είσοδος ελεύθερη

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Mαρτίου 2017

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΤην Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, με θέματα:

1.    Οικονομικός απολογισμός του Ν.Π.Δ.Δ. «Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ηλιούπολης» έτους 2016
2.     Οικονομικός απολογισμός του Ν.Π.Δ.Δ. «Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ηλιούπολης» έτους 2016
3.      Έγκριση ή μη κίνησης διαδικασιών διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, πολυετούς δέσμευσης ή μη για εγγραφή πιστώσεων και ανάληψη υποχρεώσεων της προμήθειας και παραπομπή ή μη του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 για την «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης οχημάτων του Δήμου», διάρκειας πέντε (5) ετών
4.     Έγκριση ή μη κίνησης διαδικασιών διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, πολυετούς δέσμευσης ή μη για εγγραφή πιστώσεων και ανάληψη υποχρεώσεων της προμήθειας και παραπομπή ή μη του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 για την «Προμήθεια και εγκατάσταση πλυντηρίου αυτοκινήτων»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διάλογο και πραγματική διαβούλευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν οι Συμπαραστάτες

symparastaths_diktyo_porisma«Ελπίζουμε πως το Υπουργείο δεν θα επιμείνει σε έναν «διάλογο» κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα εφαρμόσει στην πράξη τις εξαγγελίες του για δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων, καθώς και για μία πραγματική διαβούλευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών  και προσθέτει:
Με έκπληξη και ιδιαίτερη θλίψη διαβάσαμε το πόρισμα της επιτροπής του ΥΠ.ΕΣ. υπό τον γενικό τίτλο «Πρόταση Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγκαίνια, απολογισμός και εκλογές του ΣΠΑΥ

spay_grafeia_2017Τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου σπιτιού του Κυπρίων Ηρώων 79 & Πραξιτέλους 51, στη  Ηλιούπολη διοργανώνει την Κυριακή 19/3/2017 και ώρα 12:30 ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού σε συνδυασμό με την Γενική Συνέλευση του Απολογισμού και της διαδικασίας ανάδειξης Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας περιόδου.
Ο ΣΠΑΥ με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του αποκτά μόνιμη στέγη, περιορίζει τις δαπάνες του στα λειτουργικά έξοδα έτσι ώστε να εξασφαλίσει πόρους για ουσιαστικότερες παρεμβάσεις στον Υμηττό, εξασφαλίζει λειτουργία σε μόνιμη και στέρεη βάση με όλες τις αναγκαίες υποδομές και δημιουργεί ένα χώρο μόνιμης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μάθησης.
Η απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων είναι ένα σημαντικό στοιχείο του απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης, δεν είναι όμως το μοναδικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ
zampetas_dimos Μουσικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 μ.μ., στον Γιώργο Ζαμπέτα στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου). Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση - παρουσίαση - κείμενα: Νίκος Ζώρης (Συγγραφέας - Λογοτέχνης) Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Καστανιάς (Μουσικός) Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Κλικίζος (Μουσικός)
Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι:
Νίκος Καστανιάς (μπουζούκι - τραγούδι) Γιώργος Κλικίζος (μπάσο) Ανδρέας Αντωνέλης (μπουζούκι - τραγούδι) Κωνσταντίνος Λιμάκης (κιθάρα - τραγούδι) Μαριγιάννα Ανδρονιάδου (κιθάρα -τραγούδι) Κική Γιαννίκου (τραγούδι) Λευκή Χατζηδάκη (τραγούδι) Βαγγέλης Χαλής (τραγούδι) Θοδωρής Κρητικός (τραγούδι) Έκτακτη εμφάνιση: Αθηνά Σκορδίλη (τραγούδι) Ευαγγελία Μπάκολη (τραγούδι)
 
ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

-festival_17_3 Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στίς 20:00 την Μουσικοποιητική Βραδιά "ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ" με μουσική επιμέλεια του Γιώργου Θεοχαρόπουλου.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 21:00 Συζήτηση για την υγεία και την εμπορευματοποίησή της με τον γιατρό Αλέκο Αρδαβάνη.

 Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της Δημοτικής μας Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη", ξεκινά την Κυριακή 5 Μαρτίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Απριλίου 2017.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο πλούτος, το επίπεδο και η ποικιλία των φετινών εκδηλώσεων, θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμό όχι μόνο συμπολιτών μας, αλλά και φίλων από όλες τις περιοχές της Αθήνας, οι οποίοι κατά τα προηγούμενα χρόνια, μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν με την παρουσία τους να συνεχίσουμε.
Ο επιτυχημένος θεσμός αυτός της Δημοτικής μας Κίνησης, σκοπό έχει την διεύρυνση των πολιτιστικών δράσεών μας, αλλά και την ενίσχυση με τρόφιμα του Δικτύου Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις, που στηρίζει 120 οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην πόλη μας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία και προληπτικός έλεγχος του καρκίνου της μήτρας και του τραχήλου

diktyo-polewnΑγαπητοί συνδημότες,
Με στατιστικό δεδομένο την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και της Μήτρας, το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο «Υγειών Πόλεων - Αγωγής Υγείας», διοργανώνει προληπτικό έλεγχο για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και της Μήτρας.
Την Παρασκευή 17/3/2017 και ώρα 18:00μμ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: « ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ και ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ», με ομιλητές τους Γυναικολόγους - Μαιευτήρες κ. Τσιτσέ Γεώργιο και κ. Βλαχάδη Νικόλαο, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΧΕΝ Αθηνά, Μαρίνου Αντιπά 81.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νίκη με ανατροπή η Ηλιούπολη, 3-2 το Μαρκόπουλο

volley_gyn_gsh_3_2017Το Μαρκόπουλο προηγήθηκε με 2-0 σετ, ωστόσο η Ηλιούπολη έκανε μία σπουδαία ανατροπή, πήρε τη νίκη με 3-2 και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 7ης θέσης στην Α1 βόλεϊ γυναικών.

Στο κλειστό της Ηλιούπολης σε μια όμορφη αναμέτρηση με ανατροπές που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, η ομώνυμη τοπική ομάδα επικράτησε με 3-2 της νεανικής ομάδας του Α.Ο Μαρκοπούλου στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής.

Με τις δυο ομάδες να έχουν ξεκαθαρίσει με την υπόθεση παραμονή και να παίζουν χωρίς άγχος, το Μαρκόπουλο -χωρίς την Κλέιν Πούλι- μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 0-2 σετ. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η Ηλιούπολη ανέβαζε στροφές και πιέζοντας τον ΑΟΜ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των νεαρών αθλητριών της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοπή Πίτας και Συνεστίαση Της Ιωνικής Στέγης

ioniki_stegi_pita_2017Μία ακόμη ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα στην πόλη μας προ ημερών. Η Ιωνική Στέγη Ηλιουπόλεως έκοψε την βασιλόπιτα σε συνδυασμό με Συνεστίαση.
Η επικεφαλής-Πρόεδρος Αργυρώ ΠΙΚΟΥΛΑ (και δημοτική Σύμβουλος)  με τους δραστήριους συνεργάτες της του Δ.Σ. ετοίμασαν και παρουσίασαν μια εξαιρετική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί Πρόεδροι φορέων της πόλης μας αλλά και εκτός αυτής, εκπρόσωποι της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και του CITYOFILIOUPOLIS.gr και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος, μετά την εμπεριστατωμένη ομιλία της για τις  δραστηριότητες της Στέγης που στοχεύουν στην ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ για την Ιωνία και τις άλλες Πατρίδες, τίμησε με πλακέτα τον πατέρα Χαράλαμπο Γεωργαντά, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας για την έκδοση του ΧΡΟΝΙΚΟΥ των Σεπτεμβριανών 1955.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία στο πλευρό του Τάσου Ευσταθίου και της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

dscn1431Το αδιαχώρητο στη εκδήλωση για την κοπή πίτας του συνδυασμού «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και του επικεφαλής - υποψηφίου δημάρχου κ. Τάσου Ευσταθίου. Με λόγο ουσιαστικό και ενωτικό και πρόσκληση και σε άλλες δημοτικές παρατάξεις της πόλης ο Τάσος Ευσταθίου έδειξε ότι αποτελεί το φαβορί για το χρίσμα από την νέα δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ - Βουλευτής Β' Αθήνας κ. Δένδιας Νικόλαος, η Βουλευτής ΝΔ Β' Αθήνας κ. Καραμανλή Άννα, ο αν. Γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, ο πρ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής τοπικής Οργάνωσης Ηλιούπολης ΝΔ Στάθης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Β1 Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΔ Δημήτρης Χατζηελένης, ο Δημήτρης Καρβελάς ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Βύρωνα Βασίλειος Δεμπόνος, ο πρ. υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρ. υφυπουργός Γεώργιος Κοντογιάννης, η πρ. βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ
prosklisi_leykadion_plateiaΟ Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων "Η Φανερωμένη" και ο Δήμος Ηλιούπολης μας προσκαλούν, όπως φαίνεται και στη σχετική πρόσκληση που επισυνάπτουμε,  στην εκδήλωση ονομασίας του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη (Εθνάρχου Μακαρίου & Κυπρίων Ηρώων ), σε πλατεία Λευκαδίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30π.μ. αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου.
 
Πρόσκληση από την Δημοτική Παράταξη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

pitas_pamemprostaΟ συνδυασμός "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" και ο επικεφαλής Τάσος Ευσταθίου  μας προσκαλεί όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις,   την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00π.μ. στην κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας (Ύδρας και Μνησικλέους).
 
Ανακύκλωση σχολικών βιβλίων, τετραδίων και χαρτιού σε 9.000 σχολεία

xarti_recycle_schΠρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού, που θα αφορά 9.000 σχολεία και θα έχει οικονομικό όφελος που μπορεί να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχετίζεται με σχολικά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και χρησιμοποιημένο χαρτί φωτοτυπικού. Κάθε χρόνο, ανακυκλώνονται στην Ελλάδα 350.000 τόνοι χαρτί, που αντιστοιχούν σε 6.000.000-7.000.000 δέντρα, 35.000.000 τόνους νερό και 60.000 τόνους πετρέλαιο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τη σχολική ανακύκλωση. Οπως εκτιμά το υπουργείο, με το πρόγραμμα αυτό είναι εφικτό να συλλέγονται στα σχολεία προς ανακύκλωση 6-8 χιλιάδες τόνοι ετησίως, αποφέροντας αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για κάθε σχολική μονάδα η οποία θα συμμετέχει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την Πνευματική και Πολιτιστική Εστία Ηλιουπόλεως

kalpi_eklogesΗ Πνευματική και Πολιτιστική Εστία Ηλιουπόλεως  απευθύνει κάλεσμα στα μέλη για εκλογές στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Άλσους Δ. Κιντή, Ύδρας και Μνησικλέους στην Ηλιούπολη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου Θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός
Ώρα έναρξης ψηφοφορίας 11:00 πμ και τέλος ψηφοφορίας 13:00

 
Καθαρά Δευτέρα στην Ηλιούπολη

koulouma2-2017 Πρόσκληση

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πάρκο Ναυαρίνου
να κάνουμε μαζί Κούλουμα, να πετάξουμε χαρταετούς, να χορέψουμε και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα.
Θα ήταν μεγάλη χαρά να σας έχουμε κοντά μας.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

 

  • Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο
(Εθνάρχου Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου)
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB