spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

sxoleio_close

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει μαθητές και γονείς ότι λόγω της πρόγνωσης καιρού για θυελλώδεις ανέμους,

αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Αττικής, 
τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά.

 
Στην Ηλιούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

ieoronymos2 Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τελέστηκε το Σάββατο 22/9 το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, το μνημόσυνο για την ανάπαυση της μακαριστής καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, Μοναχής Θεοφανούς, σαράντα ημέρες μετά την εκδημία της. Του μνημοσύνου προηγήθηκε Θ. Λειτουργία την οποία τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος στον σύντομο λόγο του μίλησε με λόγια συγκινητικά για τη μακαριστή γερόντισσα.

«Η γερόντισσα χάρισε όλη της την ζωή στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των αδερφών. Το μεγάλο μάθημα όμως που μας αφήνει σήμερα η γερόντισσα, είναι, ότι καλό και αν έχουμε, ότι καλό και αν αποκτήσουμε, θα είναι πραγματικά καλό, μονάχα αν είναι μπολιασμένο στην αγάπη, στην προσφορά, στην εξωστρέφεια, στην θυσία και στην ταπείνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
"Η νύφη της Κούλουρης" από την Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης Σκηνοθεσία Γιώργος Σίσκος
h_nyfi_ths_koyloyris
Η Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης, υπό την καθοδήγηση του  δάσκαλου, κύριου Γιώργου Σίσκου, είναι (σχεδόν) έτοιμη να παρουσιάσει μια ακόμα υπέροχη παράσταση !! Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 20:30μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής", "Η ΝΥΦΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ "του Ευαγγελου Παντόπουλου,  Σκηνοθεσία Γιώργος Σίσκος, είσοδος ελεύθερη.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

frontistirioΟ Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανακουφίζοντας αυτούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας - Εθελοντισμού - Δια Βίου Μάθησης& Πολιτικών Ισότητας (ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.), τηλ.: 210 9970134 και 210 9970156, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση στο άνοιγμα της Οδηγικής Χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Τ. Τ. Ηλιούπολης.

prosklisi_seo_18Άνοιγμα Οδηγικής Χρονιάς Τ. Τ. Ηλιούπολης.  Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, στις 11.00π.μ.  η εστία μας γεμίζει και πάλι παιδιά! 

Σας περιμένουμε να σας δούμε στο Άνοιγμα της νέας Οδηγικής χρονιάς του Τοπικού μας Τμήματος

Με οδηγικούς χαιρετισμούς,
 
"ΗΛΙΟΥ-πόλις- Ανθρώπινη πόλη" για ανάδειξη Υποψήφιου Δημάρχου

kokotinis_ilioupolis Ο Χρήστος Κοκοτίνης επανεξελέγη πανηγυρικά  Υποψήφιος  Δήμαρχος της "ΗΛΙΟΥ πόλις, ανθρώπινη πόλη"

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Χρήστος Βασ Κοκοτίνης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στους Δομιανούς Ευρυτανίας από γονείς αγρότες. Το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Από το έτος 1995 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής εργάστηκε ως λογιστής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ από το έτος 1984 ως Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση στο χώρο της αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ηλιούπολης: Ξεκίνησε και πάλι η δημοτική συγκοινωνία.
ilioupoli_town_busΣύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης:
Τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ξεκινούν στις 07:00π.μ. και θα σταματούν στις 13:00μ.μ. με μια ώρα διακοπή στις 10:00π.μ. -11:00π.μ.

Η πλήρης ολοκλήρωση της διαδρομής έχει υπολογιστεί περίπου στα πενήντα λεπτά όμως ο χρόνος εξαρτάται από την ώρα και τους κυκλοφοριακούς φόρτους.
Οι γραμμές 1 και 2 ακολουθούν τα εξής δρομολόγια:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ηλιούπολης-Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.: Έναρξη εγγραφών στα εργαστήρια τέχνης 2018-2019.
zografiki_dimos_paodilΤα Εργαστήρια Τέχνης του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου προσφέρουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να εκφραστούν και να πειραματιστούν καθώς και να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Για την περίοδο 2018-2019, εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και νέους θεματικούς κύκλους...

Τα Εργαστήρια Τέχνης του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου προσφέρουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να εκφραστούν και να πειραματιστούν καθώς και να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
Για την περίοδο 2018-2019, εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και νέους θεματικούς κύκλους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά.

vasil_valasopΑγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Ηλιούπολης,

Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες, και απαιτήσεις.
Ένας καινούργιος χρόνος για να κατακτήσουμε τη γνώση, για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές καλή δύναμη, δημιουργική δράση και αξέχαστες, θετικές σχολικές στιγμές.
Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ και στους γονείς κουράγιο στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν σε οικονομικό και ψυχικό επίπεδο, να βρουν τα αποθέματα που χρειάζονται και να δουν τις προσδοκίες για τα παιδιά τους να πραγματοποιούνται.

Με στάση συμπαράστασης, θέλω να ευχηθώ και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδας μας και για την παιδεία, καλούνται με αυτοθυσία να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους.
Ο Δήμος μας βασιζόμενος στην ελπίδα του αύριο, στα παιδιά μας, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για την βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, σε επίπεδο υποδομών και σε λειτουργικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μηνύματα Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη νέα σχολική χρονιά

arxiepiskopos_agiasmosΠρός τούς μαθητές καί μαθήτριες τῶν Δημοτικῶν
Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τοῦ νέου σχολικοῦ ἔτους 2018-2019

Ἀγαπημένα μου παιδιά!

Ὁ Ἁγιασμός πού σήμερα κάναμε ὅλοι μαζί εἶναι ἡ ἐπιβεβαίωση τῆς παρουσίας τοῦ Θεοῦ στή ζωή μας. Ὁ Χριστός σᾶς ἀγαπᾶ πολύ καί θέλει νά εἶναι μαζί σας καί στό σχολεῖο καί στό σπίτι καί στήν πλατεία. Ὅμως καλούμαστε καί ἐμεῖς νά Τόν ζητᾶμε στήν παρέα μας. Νά Τόν ἔχουμε πατέρα, φίλο καί ἀδερφό.

Νά χαίρεστε πού κάθε πρωί κάνετε προσευχή ὅλοι μαζί στό σχολεῖο σας. Ἐκείνη τήν ὥρα οἱ Ἄγγελοι σᾶς σκεπάζουν, χαρούμενοι γιά τόν καθένα ἀπό σᾶς. Νά κάνετε καί στό σπίτι σας προσευχή, ἀλλά καί στόν δρόμο ὅταν περπατᾶτε νά θυμᾶστε τόν Θεό. Εἶναι κι αὐτό προσευχή.

Ἤθελα νά σᾶς πῶ μόνο λίγα λόγια χαρᾶς καί ἀγάπης γιά τό ξεκίνημα αὐτῆς τῆς νέας σχολικῆς χρονιᾶς, ὅμως τό μυαλό καί ἡ καρδιά μου εἶναι γεμάτα ἀπό τόν ἀνθρώπινο πόνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

agiasmos-sxoleia-696x421Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι καλή δύναμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στις μαθήτριες και τους μαθητές. Το Υπουργείο κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες. Είμαι βέβαιος ότι και σεις, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, θα κάνετε το ίδιο.

Φέτος θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότητα. Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ' αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τον Μάιο 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

ekloges_2012Την διενέργεια των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 19 Μαΐου προτείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τροπολογίας.
Με αυτήν την κίνηση οι βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου και ανακατεύουν για μια ακόμη φορά την τράπουλα διότι η ημερομηνία των εκλογών αποτελεί κομβικό σημείο του σχεδιασμού στρατηγικών και πολιτικών σχηματισμών. Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών (το οποίο δεν εκλήθη κατά την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής) είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και είχε γίνει παρέμβαση από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη Αττικής  Βασίλη Σωτηρόπουλο χαρακτηρίζοντας την παράταση θητείας αντισυνταγματική «Η παράταση της θητείας των τοπικών αρχών με νομοθετική ρύθμιση θα είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος που ορίζει ότι οι ΟΤΑ εκλέγονται με ψηφοφορία από τον λαό και προφανώς για ορισμένη χρονικά θητεία.» 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι.
ipeirotes_2018Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 & Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στην Ηλιούπολη
Πλατεία Π.Π.Γερμανού (έναντι ΙΚΑ Ηλιούπολης)
Την Παρασκευή με το συγκρότημα του Θοδωρή Γεωργόπουλου τραγούδι Γιάννης Παπακώστας,
το Σάββατο με το συγκρότημα του Σταύρου Καψάλη Τραγούδι Δημήτρης Τζουμερκιώτης & Λάζαρος Τσαμπάς.
 
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ είχε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»

ypes_symparast_klΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, με αφορμή τα όσα προβλέπει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για τον θεσμό της διαμεσολάβησης ανάμεσα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού. Στη συνάντηση με τον Υπουργό μετείχαν ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, ο  Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς, ο δημοτικός Συμπαραστάτης Σαρωνικού, κ. Ευάγγελος Μιχάλης, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης, κα Αικατερίνη Τσιομπάνου και ο περιφερειακός  Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου, κ. Φίλιππος Τριομμάτης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ από το Αλληλέγγυο Θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις
iketid3s1"...σ'άλλη ποια πιο καλόβολη από τούτη τη χώρα θα φτάναμε κλαριά ικεσίας απλώνοντας....ανεμική κακή τα ανθρώπινα κι ο πόνος πουθενά δεν πετά με τα ίδια φτερά....ο ξένος κι άγνωστος θέλει καιρό για να κριθεί, καθένας τον ξενόφερτο με πρόχειρες κακογλωσσιές στολίζει και πετά τον βρωμερό του λόγο...."

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις
29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ"

ΓΑΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΜΟΛΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πολις
ώρα έναρξης 21:15


Υ.Γ.  ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πόλις

Είμαστε κάτοικοι της Ηλιούπολης, οι οποίοι κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων , αποφασίσαμε το 2011,  να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης, που σαν σκοπό θα είχε την συλλογή και δωρεάν διανομή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης , σε όσους τα χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

opsa_logo‘Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε τη Δευτέρα 18/06/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα: «Νέοι στα μονοπάτια της καινοτομίας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέματα ανάπτυξης, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 100 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

        Τη θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:

1.      Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου. Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ. «Καινοτομία, νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη με συμμετοχικές διαδικασίες».

2.      Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Εφαρμογές και Αποτελέσματα».

3.      Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το ύψος των περιστάσεων».

    

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο “Κλεισθένης I” απομακρύνει τον συμπαραστάτη από τον δήμο, αποτέλεσμα σύγκλεισης συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου η εκλογή του; ή κομματικό ρουσφέτι 10-15 ατόμων.

poylakis_hlioypoliΗ Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το σχέδιο Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και βασικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης. Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το προτεινόμενο σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε όμως και στο θεσμό του συμπαραστάτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας καλός θεσμός, είναι ευρωπαϊκός θεσμός, είναι κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη. Είχε προβλήματα και περπάτησε σε πολύ λίγους δήμους, οι περισσότεροι δήμοι - δημοτικά συμβούλια δεν μπόρεσαν να τον εκλέξουν επειδή νόμος έδινε το 60% του δημοτικού συμβουλίου στο πλειοψηφόντα δήμαρχο και του έλεγε βγάλε τον συμπαραστάτη με το 66% του δημοτικού συμβουλίου,  βρες ένα 6%παραπάνω και βγάλε συμπαραστάτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γυμναστικές - Χορευτικές επιδείξεις το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
epidixis_2018Σας προσκαλούμε στις Γυμναστικές - Χορευτικές επιδείξεις το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30μ.μ. στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης " Δημ. Κιντής"   & στις Κολυμβητικές επιδείξεις την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο κολυμβητήριο:
* τμήματα μεγάλης πισίνας ώρα 10:00π.μ. 
* τμήματα μικρής πισίνας ώρα 19.00μ.μ.  
 
Ειδική Πρόταση για το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τον Συμπαραστάτη του Δημότη Γαβριήλ Αραμπατζή
symparastatis_3_eidiki

O Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του περί διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, διατυπώνει Ειδική Πρόταση που υποβάλλεται, κατά τον νόμο, στον Δήμαρχο και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η έκτη Ειδική Πρόταση (6/2018) αφορά τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/279 σχετικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που θα εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαΐου 2018. H εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού δεν προϋποθέτει εναρμονιστικό εθνικό νομοθέτημα και δεν επηρεάζεται η αμεσότητα της εφαρμογής του.  Επομένως, κάθε δημόσια υπηρεσία οφείλει να προετοιμαστεί αυτοβούλως, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, χωρίς να αναμένει κατευθυντήριες οδηγίες και θέσπιση διατάξεων «πλαισίωσης» από τον εθνικό νομοθέτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "Η Φανερωμένη"

leykaditiko_18.pngΠρόσκληση του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "ΗΦανερωμένη" σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του νησιού μας Κυριακή 27 Μαΐου 2018

7:00 μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας "Παναγία Φανερωμένη" στην εκκλησία Αγία Παρασκευή Κάτω Ηλιούπολη

9:00 μ.μ. 42ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Πανηγύρι στον υπαίθριο χώρο του συλλόγου με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι "Χώροπαιγνίο" και "Ορφέας" Κολωνού

Το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγελος Γεωργάκης               Χριστογιάννης Φουρλάνος

 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB