spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

opsa_logo‘Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε τη Δευτέρα 18/06/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα: «Νέοι στα μονοπάτια της καινοτομίας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέματα ανάπτυξης, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 100 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

        Τη θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:

1.      Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου. Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ. «Καινοτομία, νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη με συμμετοχικές διαδικασίες».

2.      Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Εφαρμογές και Αποτελέσματα».

3.      Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το ύψος των περιστάσεων».

    

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο “Κλεισθένης I” απομακρύνει τον συμπαραστάτη από τον δήμο, αποτέλεσμα σύγκλεισης συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου η εκλογή του; ή κομματικό ρουσφέτι 10-15 ατόμων.

poylakis_hlioypoliΗ Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το σχέδιο Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και βασικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης. Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το προτεινόμενο σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε όμως και στο θεσμό του συμπαραστάτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας καλός θεσμός, είναι ευρωπαϊκός θεσμός, είναι κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη. Είχε προβλήματα και περπάτησε σε πολύ λίγους δήμους, οι περισσότεροι δήμοι - δημοτικά συμβούλια δεν μπόρεσαν να τον εκλέξουν επειδή νόμος έδινε το 60% του δημοτικού συμβουλίου στο πλειοψηφόντα δήμαρχο και του έλεγε βγάλε τον συμπαραστάτη με το 66% του δημοτικού συμβουλίου,  βρες ένα 6%παραπάνω και βγάλε συμπαραστάτη.
Επίσης δεν είχε κριτήρια, μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα να προτείνει ο δήμαρχος οποιονδήποτε ήθελε, είτε ήταν νομικός, είτε ήταν οικονομολόγος, είτε ήταν μαθηματικός, είτε είχε τελειώσει το γυμνάσιο, είτε είχε καφετέρια, είτε οτιδήποτε στον τόπο του, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως κομματικό ρουσφέτι σε πολλές περιπτώσεις, ο ίδιος ο θεσμός να τραυματιστεί από το τρόπο που είναι και η νομοθεσία. Επειδή θεωρούμε ότι είναι ένας θεσμός, ο οποίος πρέπει να πατήσει στα πόδια του, πρέπει να έχει νομικό ή οικονομικό πτυχίο, διότι πρέπει να κρίνει θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια διοίκηση, σχέση με τα οικονομικά, χρωστώ δεν χρωστώ, ανταποδοτικές υπηρεσίες και να μπορεί να τα χειρίζεται όλα αυτά και να νοιώθει και ο πολίτης ότι κάποιον έχει. Ο συμπαραστάτης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δεν μπορεί να κατέβει για δήμαρχος για να μην φτιάχνει το πελατειακό του κράτος.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γαβριήλ Αραμπατζής, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης και μέλος του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, ευχαρίστησε τη δημοτική παράταξη και τον επικεφαλής για την πρόσκληση και την δυνατότητα να τοποθετηθεί και να αναπτύξει τις θέσεις του Δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
Γυμναστικές - Χορευτικές επιδείξεις το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
epidixis_2018Σας προσκαλούμε στις Γυμναστικές - Χορευτικές επιδείξεις το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30μ.μ. στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης " Δημ. Κιντής"   & στις Κολυμβητικές επιδείξεις την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο κολυμβητήριο:
* τμήματα μεγάλης πισίνας ώρα 10:00π.μ. 
* τμήματα μικρής πισίνας ώρα 19.00μ.μ.  
 
Ειδική Πρόταση για το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τον Συμπαραστάτη του Δημότη Γαβριήλ Αραμπατζή
symparastatis_3_eidiki

O Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του περί διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, διατυπώνει Ειδική Πρόταση που υποβάλλεται, κατά τον νόμο, στον Δήμαρχο και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η έκτη Ειδική Πρόταση (6/2018) αφορά τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/279 σχετικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που θα εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαΐου 2018. H εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού δεν προϋποθέτει εναρμονιστικό εθνικό νομοθέτημα και δεν επηρεάζεται η αμεσότητα της εφαρμογής του.  Επομένως, κάθε δημόσια υπηρεσία οφείλει να προετοιμαστεί αυτοβούλως, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, χωρίς να αναμένει κατευθυντήριες οδηγίες και θέσπιση διατάξεων «πλαισίωσης» από τον εθνικό νομοθέτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "Η Φανερωμένη"

leykaditiko_18.pngΠρόσκληση του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "ΗΦανερωμένη" σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του νησιού μας Κυριακή 27 Μαΐου 2018

7:00 μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας "Παναγία Φανερωμένη" στην εκκλησία Αγία Παρασκευή Κάτω Ηλιούπολη

9:00 μ.μ. 42ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Πανηγύρι στον υπαίθριο χώρο του συλλόγου με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι "Χώροπαιγνίο" και "Ορφέας" Κολωνού

Το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγελος Γεωργάκης               Χριστογιάννης Φουρλάνος

 
Γίνε ήρωας της Φύσης - Εκδήλωση για το περιβάλλον και τα παιδιά
iroastisfysisO Δήμος Ηλιούπολης στην προσπάθειά του να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις βασικές αρχές  της ανακύκλωσης- περιβαλλοντικής ενημέρωσης διοργανώνει  εκδήλωση στο πάρκο-άλσος Καλαβρύτων με διαδραστικά παιχνίδια και με τίτλο «Βοηθήστε κι εσείς να νικήσουμε τον Δρ. Ρύπο»

Την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11.00π.μ. ως τις 14.00μμ.

Ένα τρίωρο πρόγραμμα εκπαιδευτικού παιχνιδιού που περιλαμβάνει:


*Γνωριμία με τους ήρωες μας και ομαδικά παιχνίδια.
*Εργαστήρι Κηπουρικής παρέα με τον Γεωπόνο μας
*Θεατρικό παιχνίδι «Η μεγάλη μάχη με τον Δρ. Ρύπο»
*Απίθανο Πρωτομαγιάτικο Καραόκε για όλους τους μικρούς μας φίλους
*Απονομή ταυτοτήτων της Ομάδας Φ.Υ.Σ.Η σε όλους τους μικρούς μας φίλους

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Πάρκο Καλαβρύτων πατήστε εδώ.

 

 
Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης εκδήλωσηγια την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης

maxi_tis_kritis_2018Ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης το Σάββατο 19/5/2018 στις 20.00 στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημ. Κιντής".

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου μας και το μουσικό συγκρότημα του Αντ. Κεχαγιαδάκη και του Αδαμ. Λαδουκάκη

Θα ακολουθήσει κρητικό κέρασμα!!
Είσοδος Ελεύθερη..

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας....

 
Το πρόγραμμα του εορτασμού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιούπολης

programma_pan_k_e_2018Ιερά Πανήγυρις 2018
Με την ευχή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'.
Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως με την ευκαιρία της Εορτής των Εφόρων της Ενορίας μας, των Αγίων και Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης
Σας προσκαλούμε
Να παρευρεθείτε εις τις Λατρευτικές συνάξεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή,  20 Μαΐου 2018
19:00μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
21:00μ.μ. Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος
23:00μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
07:00π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
19:00μ.μ. Εσπερινός και Ιερά παράκληση των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

 
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η Αυτοδιοίκηση ως δέκτης και πομπός των μηνυμάτων της Τέχνης και της Πολιτικής

opsa_logoΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΟΠΣΑ σε συνεργασία με την ΈΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 18/05/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα:
«ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η Αυτοδιοίκηση ως δέκτης και πομπός των μηνυμάτων της Τέχνης και της Πολιτικής.»

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

 Την θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:
1. Ο κ. Ιάκωβος Ποταμιάνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΕΑΠ.
2. Η κα. Στέλλα Μουζακιώτου, Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Καθηγήτρια ΕΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
genoktonia-teliko_2018Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης "Η Τρυγώνα" σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού στο μνημείο των Ποντίων Μαρ. Αντύπα και Τζουμαγιάς την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. .
Η Πρόεδρος του συλλόγου                      Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Έλλη Χαραλαμπίδου                                 Βασίλης Βαλασόπουλος
 
Tελική νίκη για τη δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη

dhmosia-periousiaΗ πολύχρονη, σφοδρή αντιδικία του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και τους όμορους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, κατά των κληρονόμων Νάστου έφτασε στο τέλος της.
Μετά την συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι κληρονόμοι Νάστου έληξε επιτέλους η σαραντάχρονη και πλέον αντιδικία και πλέον κατά τρόπο αμετάκλητο κρίθηκε ότι τα ακίνητα αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Οι κληρονόμοι Νάστου, απόγονοι καταπατητών, με αλλεπάλληλες αγωγές διεκδικούσαν χωρίς δισταγμό εκατοντάδες στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλης - τα περισσότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου μας - ισχυριζόμενοι αναληθώς ότι τους ανήκουν αφού ανήκαν δήθεν στους προγόνους τους. Για να στηρίξουν τους απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς τους, υποστήριζαν ότι, οι δικαιοπάροχοί τους είχαν στην ιδιοκτησία τους τσιφλίκι που έφτανε ακόμη και μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αραμπατζής Γαβριήλ, ένα μεγάλο ευχαριστώ!
web_arampatzisΘέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τις φίλες και τους φίλους, που προσήλθαν και ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της Β2 Νομαρχιακής και ιδιαίτερα, αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαι ευγνώμων στους συνδημότες μου στην Ηλιούπολη, οι οποίοι, στηρίζοντας τον καθαρό αγώνα, με ξεκάθαρες θέσεις, μακριά από σκοπιμότητες και κόντρες, μου χάρισαν την πρώτη θέση στην Ηλιούπολη.
Την προσπάθειά μου αυτή στήριξαν ο Θανάσης Αθανασίου και η Ρένα Σοφρωνά, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για τις δύο πρώτες θέσεις κατά την ψηφοφορία για το 9μελές συμβούλιο της τοπικής ΔΗΜΤΟ Ηλιούπολης.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον Αλέξανδρο Σπύρου για τη μεγάλη του νίκη στη Β2 Νομαρχιακή. «Όλοι ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία, ήμαστε ενωμένοι την προηγούμενη μέρα αυτής της εκλογικής διαδικασίας, ενωμένοι θα είμαστε και την επόμενη μέρα.»
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη.
Αραμπατζής Γαβριήλ
 
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

vrefonipiakos-athinadwroyΑγαπητοί γονείς,
Σας πληροφορούμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηλιούπολης για το σχολικό έτος 2018 - 2019 άνοιξε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://aitiseisvn.ilioupoli.gr .
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή στη πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής για τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από τις 10/05/2018 έως τις 30/05/2018.
Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την διαδικασία θα βρείτε στην ανακοίνωση του ΚΑΦΑΔΗΛ που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.
Νικομάχου 18, 16341 Ηλιούπολη, Τηλ: 210.9958084 – 2109958089, Φαξ: 210.9933030

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

 
Αθανασίου Θανάσης: Υποψήφιος για Σύνεδρος Β2 ΝΟΔΕ και για μέλος ΔΗΜΤΕ ΝΔ Ηλιούπολης

athanasiou_karamanlhsΑγαπητές Νεοδημοκράτισσες, αγαπητοί Νεοδημοκράτες,

Tα τελευταία 3 χρόνια βιώνουμε όλοι καθημερινά τα αποτελέσματα της χειρότερης δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από συστάσεως Ελληνικού κράτους. Βαθιά ιδεοληπτική και απελπιστικά ανίκανη, η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα καταστρέφει το παρόν και το μέλλον όλων των Ελλήνων. Όλοι εμείς όμως που ανήκουμε στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε τις μάχες για την πατρίδα μας. Η παράταξη μας άλλωστε,είναι αυτή που διαχρονικά αναλαμβάνει τα ηνία της πατρίδας μας στις πιο δύσκολες στιγμές της για να την επαναφέρει στην ομαλότητα, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά. Σύντομα όμως, τον ρόλο αυτό θα αναλάβει και ο πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλευρό του οποίου μαχόμαστε όλοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Μαρίας Σούκα που είχε χαθεί την 28.04.2018.

found-souka-671x826Την 02.05.2018, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής της άτυχης γυναίκας. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί της 02.05.2018 από διερχόμενο πολίτη, σε σε δασική περιοχή της Άνω Γλυφάδας, στους πρόποδες του Υμηττού.

 Η  άτυχη 75χρονη, είχε εξαφανισθεί την 28.04.2018, από το σπίτι της στην Ηλιούπολη Αττικής, όταν βγήκε για να πάει βόλτα το σκυλάκι της και δεν κατάφερε να επιστρέψει. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από αίτημα των οικείων της και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξέδωσε SILVER  ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της. Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρή...

 Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας. Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους συνανθρώπους μας που αναζητούνται. Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αραμπατζής Γαβριήλ Υποψήφιος Πρόεδρος Β2 ΝΟΔΕ - Ανοιχτή Επιστολή Προς τα Μέλη της Νέας Δημοκρατίας
arampatzis_gavriilΕσωκομματικές εκλογές 13 Μαΐου 2018 για την ανάδειξη μελών και προέδρων ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ

MΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΊΖΕΙΣ

Φίλες και Φίλοι,
Η απόφασή μου να πάρω μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ και να θέσω στη κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος  είναι απόρροια της επί μακρόν προσωπικής μου εμπειρίας, καθώς και της προτροπής πολλών φίλων και συναγωνιστών για μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΝΟΔΕ. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε μια ΝΟΔΕ αυτοτελή με καθημερινή λειτουργία. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές ΔΗΜΤΟ με μοναδικό στόχο να διαδώσουμε και να αναδείξουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός μας στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ άλλων και σε σχέση με τις θέσεις ΑμεΑ και τις ράμπες ΑμεΑ έχει αλλάξει.

Τώρα η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να αφαιρεί άδεια οδήγησης, δίπλωμα και πινακίδες επιτόπου σε περίπτωση στάθμευσης οχήματος:

- σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και
- σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία

Σύμφωνα με τον νέο Κ.Ο.Κ. (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.) και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες - άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.
2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ι.Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗ 2018
ag_mayra_2018

 ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ι.Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΗΛ. 210-9928744, 9965063   www.agiamavra.gr

 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2018

 

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

7:00 - 9:30 π.μ.     Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.   Εσπερινός Αγιασμός

Τρίτη 1 Μαΐου

7:00 - 9:30 π.μ.     Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.                Εσπερινός - Ι. Ευχέλαιον

Τετάρτη 2 Μαΐου Μεσοπεντηκοστής
7:00 - 9:30 π.μ.      Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.               Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
10:00μ.μ.- 1:00π.μ. Ιερά Αγρυπνία

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΑΡΚΟ...ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2018
parkokatastash1Ύστερα από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση σας στην πρώτη συνάντησή μας υποκατάσταση καθιερώνεται ως θεσμός στην πόλη μας.
Το Πάρκο της γειτονιάς μας γίνεται αγαπημένος "προορισμός" για να διασκεδάσουμε να παίξουμε να επικοινωνήσουμε Αλλά και να χαλαρώσουμε με extreme games, ομαδικά παιχνίδια δράσης, επιτραπέζια, οικολογικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές κατασκευές κινηματογραφικές ταινίες, κουκλοθέατρο, διαδραστικές παραστάσεις και θεάματα.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί με τις οικογένειές μας τον ερχομό του Μάη στο πάρκο Ναυαρίνου και στο πάρκο Αγίου Νικολάου συνεχίζοντας έτσι την προσπάθειά μας να ζωντανέψουμε σταδιακά όλα τα πάρκα της Ηλιούπολης ώστε να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Ο Δήμαρχος                           Ο Πρόεδρος
Βασίλης Βαλασόπουλος         Αλέξανδρος Κοντονίκας
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

lamprak2Πανελλαδική συγκίνηση προκάλεσε η πρώτη δημόσια έκθεση του Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Πλήθος κόσμου και προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της εποχής κατέκλυσαν το Εκθεσιακό Κέντρο της Ηλιούπολης και εντυπωσιάστηκαν από το ιστορικό κλίμα που αποκαλύπτει ο Φάκελος Λαμπράκη.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ηλιούπολη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους αγώνες του λαού για την Δημοκρατία και η διοργάνωση της Έκθεσης αποτελεί ιστορικό χρέος.

Η προσέλευση του κόσμου απέδειξε ότι η επιλογή της διοργάνωσης ήταν σωστή και η ποιότητα δικαίωσε τις προσδοκίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας,

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας,
Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση,
Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη,
Ο Βουλευτής Β' Αθηνών κ. Νίκος Ξυδάκης,
Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB