spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πέντε στελέχη του ΚΙΝΑΛ διέγραψε η Φώφη Γεννηματά. Τι σχέση έχει αυτό με την Ηλιούπολη;

 Στη διαγραφή πέντε στελεχών του κινήματος προχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά με το αιτιολογικό ότι κατεβαίνουν με αντίπαλο ψηφοδέλτιο (με την παράταξη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι διαγραφέντες είναι οι Ψυχογιός Παναγιώτης (ΚΠΕ), Κανακουσάκης Κώστας (Ηράκλειο), Πουλής Γιώργος (Κέρκυρα), Λαμπράκης Γιώργος (Ηράκλειο) και Νταγιάννης Αιμίλιος (Λάρισα).

Είχε προηγηθεί επιστολή του Κώστα Παπαδημητρίου επικεφαλής της παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ με την οποία ζητείται από τη Φώφη Γεννηματά μηδενική ανοχή.

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η είδηση με την Ηλιούπολη;

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ.Χατζηδάκης , ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης Χρ.Σωτηρόπουλος και ο εκκαθαριστής του ιδρύματος "Αγ. Ταβιθά" Γ.Καραμιχάλης έχουν συνυπογράψει την ιδρυτική διακύρηξη της παράταξης  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.


 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εργατικό Ατύχημα στο Συνεργείο του Δήμου Ηλιούπολης.

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με ευαισθησία και συνέπεια στην θέση μας για ενημέρωση των Δημοτών ανακοινώνουμε, ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου του Δήμου Ηλιούπολης, στο Συνεργείο Επισκευής Οχημάτων. Ο έμπειρος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά την διάρκεια επισκευής απορριμματοφόρου οχήματος. Η χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (γάντια, κλπ) τον προστάτεψε από χειρότερη ζημιά. Μετά την απαραίτητη πρώτη φροντίδα, μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο ΚΑΤ όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία ο τραυματισμός και παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία και παρακολούθηση. Η Υπηρεσία, αμέσως με το συμβάν, έκανε Δήλωση Εργατικού Ατυχήματος και το Τμήμα Προσωπικού προχώρησε άμεσα σε κάθε απαραίτητη από τον νόμο ενέργεια ενημέρωσης αρμοδίων υπηρεσιών. Επισης ο προϊστάμενος του τεχνικού συνεργείου και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Αντζινας επισκέφτηκαν τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο. Ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο εργαζόμενο του Δήμου μας και ταχεία ανάρρωση.

6/12/2019 Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 

 
Μηνυτήρια Αναφορά Κατά Παντός Υπευθύνου Για Την Υπόθεση Του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών από πολίτες της Επιτροπής Πολιτών για την προστασία του Υμηττού.

Πρόκειται για την ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών που έχει προβεί σε κινητοποιήσεις κατά των αυθαιρεσιών στον προφήτη Ηλια Ηλιούπολης και η οποία έχει δώσει δημοσιότητα στο όλο ζήτημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέλη της εν λόγω επιτροπής αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας ωστόσο ως βασικούς υπαίτιους τον πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου, τον ιερέα του ναού του προφήτη Ηλία  και τον Δασάρχη, οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους «επέδειξαν εγκληματική αμέλεια στο ζήτημα της προστασίας του βουνού».


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ηλιούπολη - Επταλόφου & Επιδαύρου.

Η χαβούζα οδεύει για δίμηνο και πλέον υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Τηρώ τους κανόνες καθαριότητας, πληρώνω τα τέλη καθαριότητας και απαιτώ από τους αρμόδιους στον Δήμο να καθαρίζουν.

Από αύριο σε αντίστοιχες περιπτώσεις με την φωτογραφία θα ανεβάζω την Εισαγγελική Παραγγελία και την Αναφορά μου στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Χωρίς παρεξήγηση.

Δημοσιεύεται όπως αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα

Συνιστούμε λίγη ψυχραιμία, αλλά όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού και η ανοχή μηδενίστηκε.

Ενεργοί Πολίτες Ηλιούπολης

 

 
Ολιγωρία Στην Ανάρτηση Πόθεν Έσχες Στο Website Του Δήμου Ηλιούπολης – Έληξε Η Προθεσμία

 Παρά τους υψηλούς προεκλογικούς τόνους για ζητήματα διαφάνειας, η δημοτική αρχή δεν έχει αναρτήσει -ως όφειλε- τα πόθεν έσχες των αιρετών στο site του Δήμου.

Ανακολουθία μεταξύ προεκλογικής ρητορικής και μετεκλογικών πράξεων παρατηρείται στη νέα δημοτική αρχή στα θέματα διαφάνειας, καθώς τρεις μήνες μετά ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο website του Δήμου οι δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" των αιρετών.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΤΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ" ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.

 Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης , συζητήθηκε , ψηφίστηκε και εγκρίθηκε  ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2020.

Διαβάζοντας την απόφαση 297/19  του Δ.Σ ,  ο Αντιδήμαρχος κ. Βιδάλης, που εισηγήθηκε το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ανέπτυξε την εισηγητική έκθεση που προσαρτάται στον προϋπολογισμό, εισηγήθηκε για την έγκρισή του και  κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά. 
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι εξέφρασαν τις προτάσεις, τις αντιρρήσεις και τις τοποθετήσεις τους αναλυτικά επί του θέματος. 
Κατόπιν, κατατέθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που Θέλω", κ. Αραμπατζή, εναλλακτική πρόταση επί του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2020.
Τέλος, μετά από διαλογική συζήτηση που καταγράφεται λεπτομερώς στα πρακτικά, επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν, τόσο της Διοίκησης όσο και του κ. Αραμπατζή, διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χωρίς Ηλεκτροφωτισμό η Πλατεία Φλέμινγκ Στην Ηλιούπολη

 Προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας Φλέμινγκ εντοπίζονται τις τελευταίες 48 ώρες από κατοίκους της γειτονιάς αλλά και από περίοικους.

Η πλατεία μετά τη δύση του Ήλιου βυθίζεται στο σκοτάδι, με τις λάμπες ηλεκτροφωτισμού να είναι εκτός λειτουργίας λόγω βραχυκυκλώματος. Όπως αναφέρει στο ilioupolinews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, το βραχυκύκλωμα προέρχεται από τα παιχνίδια που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην πόλη και έχει ζητηθεί από τον ιδιώτη η άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου.Όπως αναφέρει ο κ. Σεφτελής, το πρόβλημα θα επιλυθεί το αργότερο έως την Πέμπτη 5/12.

Η παραχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες με ευτελή τιμήματα δεν έχουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ποιός πληρώνει το κόστος του ρεύματος ; Οι δημότες , και μάλιστα  διπλά,  μέσω των δημοτικών τελών και του αντίτιμου χρήσης των παιχνιδιών.

Πόσο ασφαλείς  και πιστοποιημένες είναι οι εγκαταστάσεις αυτές ,όταν βραχυκυκλώνουν τον δημόσιο φωτισμό της πλατείας;

 
Υπ. Εσωτερικών: Χρηματοδότηση 17 δήμων για αθλητικές εγκαταστάσεις

 Χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 17.765.452 ευρώ, εξασφάλισαν 17 δήμοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενέκρινε τη χρηματοδότηση 420.000 ευρώ στους δήμους Σύμης και Θάσου (70.000 και 350.000 αντιστοίχως) για έργα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες.

Τα έργα κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων αφορούν τους εξής δήμους: Γεωργίου Καραϊσκάκη 155.196 ευρώ, Δίου Ολύμπου 980.456 ευρώ, Ναυπακτίας 1.256.687 ευρώ, Ξηρομέρου 370.688 ευρώ, Αιγιάλειας 996.500 ευρώ, Γλυφάδας 2.855.000 ευρώ, Κρωπίας 541.476 ευρώ, Καλαμαριάς 440.800 ευρώ, Καστοριάς 131.000 ευρώ, Κέρκυρας 600.000 ευρώ, Ελασσόνας 1.872.400 ευρώ, Ανατολικής Μάνης 750.000 ευρώ, Πυλαίας - Χορτιάτη 3.475.000 ευρώ, Κέας 950.000 ευρώ, Πειραιά 600.000 ευρώ, Δάφνης - Υμηττού 1.000.000 ευρώ και Σουλίου 790.749 ευρώ.

Απο τα παραπάνω ποσά διαφαίνεται ότι κάποιοι δήμοι κατάφεραν και ένταξαν στο πρόγραμμα πολλά και πολυέξοδα έργα. Η Ηλιούπολη δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσα τους. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 ,προβλέπει συνεχιζόμενα  έργα κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ύψους 600.000 ευρώ,  τα οποία η νέα διοίκηση προτίθεται να τα εντάξει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ένα πρόγραμμα που πρόσφατα αμφισβητήθηκε η ύπαρξη επαρκών κονδυλίων για την πραγματοποίηση του συνόλου των εργασιών που επιδιώκεται να ενταχθούν σ' αυτό. 

Στην πόλη μας που έχει ανάγκη για πολύ περισσότερους αθλητικούς χώρους απο  τους ήδη υπάρχοντες, το ποσό αυτό κρίνεται ανεπαρκές. Γιατί η Ηλιούπολη απουσιάζει απο το πρόγραμμα που εντάχθηκαν οι παραπάνω δήμοι;

 
ΓΙΟΡΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝTΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

 Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:30 μμ, θα γίνει η επίσημη έναρξη των γιορτών στην πόλη μας με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία, από τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη.Αμέσως μετά η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, θα παρουσιάσουν την παράσταση "ΧΑΝΑ ΖΟΟ 11 Χρόνια Μαζί", με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη, που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το "Mazoo an the Zoo" και το "XANA ZOO".

Θα είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό.Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο θα δουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.Οι "XANA ZOO" ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του "XANA ZOO" και ταξιδεύουν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης για μια ακόμα χρονιά, θέλοντας να προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, θα δαπανήσει περίπου 20500 ευρώ.  Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε  την διοργάνωσή τους στην εταιρεία NEW STEP M.Ε.Π.Ε , η οποία είχε αναλάβει και την διοργάνωση των περσινών, αλλά και πολλών άλλων εκδηλώσεων και όχι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν με επιτυχία.

 

 
Πράσινοι κάδοι κλαδιών με ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Γλυφάδα. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις και μπορείς.

 Πρωτοποριακή υπηρεσία αποκομιδής κλαδιών από τον Δήμο Γλυφάδας! Με ευρωπαϊκά κονδύλια έγινε η προμήθεια κάδων συλλογής υπολειμμάτων πρασίνου και ειδικού οχήματος για την μετακίνησή τους. Οι δημότες θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλουν αίτημα στο Fix My City, μία ημέρα πριν προβούν στις εργασίες στους κήπους των σπιτιών τους. Ο Δήμος θα στέλνει δωρεάν τον κάδο, ούτως ώστε να τοποθετούνται απευθείας εκεί τα κομμένα κλαδιά, γκαζόν και φύλλα και να μεταφέρονται προς ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτόν και τα πεζοδρόμια δεν θα έχουν ζημιές και τα μηχανήματα καθαριότητας θα αξιοποιούνται σε άλλες εργασίες και πάνω από όλα θα λειτουργεί καλύτερα κάθε γειτονιά. Η Γλυφάδα είναι μια πόλη καθαρή και φιλόξενη και κάθε μέρα γίνεται ομορφότερη.

Αντίθετα στην Ηλιούπολη , κομμένα κλαδιά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης και μαζί με τα παρατημένα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα συνθέτουν μία άσχημη εικόνα,  η οποία δεν τιμά τον Δήμο , ενόψει μάλιστα της περιόδου των εορτών.

Το παράδειγμα του Δήμου Γλυφάδας , ο οποίος με ευρωπαϊκα κονδύλια προμηθεύθηκε τον απαραίτητο εξοπλισμό , δείχνει τον τρόπο με τον οποίο  βρίσκονται οι πόροι και οι λύσεις όταν θέλεις και μπορείς.  Ενα αναμφίβολα πετυχημένο πρόγραμμα που προκαλεί συνειρμικά την συγκρίση, με  το πρόγραμμα περισυλλογής και  κομποστοποίησης του Δήμου μας.   Εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και είχε αμφιλεγόμενα και αμφισβητήσιμα αποτελέσματα παρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ μέχρι την Παρασκευή 6/12 η ΠΕΔΙ Αχαρνών 96
eopy_1Στην υφιστάμενη ΠΕΔΙ Κεντρικής Αθήνας, που σήμερα βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 96, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται μέχρι την Παρασκευή 6/12 οι κάτοικοι των Δήμων Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας Ταύρου και Υμηττού. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, η ΠΕΔΙ στην οδό Αχαρνών θα μετακομίσει στην οδό Κεφαλληνίας 104, απ' όπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Για τους λόγους της μετακόμισης, όλη την ερχόμενη εβδομάδα από 9 Δεκεμβρίου έως και τις 13 Δεκεμβρίου η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι κλειστή.
Νέα διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η λειτουργία της νέας Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας Β΄ Β΄ του ΕΟΠΥΥ, στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, στην οποία θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στην Ηλιούπολη στις 11.12.2019

 Την Τετάρτη 11/12 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης λόγω συνέλευσης των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ποια σχολεία είναι αυτά.

Τα νηπιαγωγεία της περιοχής που θα κλείσουν στις 11/12 είναι τα εξής: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο , 7ο, 8ο , 9ο, 10ο , 11ο , 12ο , 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 19, 20ο, 21ο, 22ο, 23ο, 24ο

Τα δημοτικά είναι τα εξής: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο , 7ο, 8ο , 9ο, 10ο , 11ο , 12ο , 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 20ο, 21ο, 22ο

πηγή: www.dikaiologitika.gr 

 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ.

mpotiliarismaΗ διπλανή φωτογραφία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα Τρίτη 3/12 στις 15:10 ,στα φανάρια της συμβολής της Λεωφ.Ελευθερίου Βενιζέλου με την Ζήνωνος. Γενικά προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην γύρω περιοχή , ιδιαίτερα στο ρεύμα της Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου πρός τον Καρέα σε μια ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.

Αιτία αυτής της κατάστασης  ήταν η  άστοχη επιλογή της συγκεκριμένης ώρας ,για την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης του εορταστικού στολισμού της πόλης απο ιδιώτη εργολάβο. Ο Δήμος ήταν καθόλα ενήμερος και σύμφωνος με την επιλογή της ώρας, αφού προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο  με όχημα της.   

Τα παραπάνω αποτελούν ένα ακόμη δείγμα επιπόλαιου και ελλειπούς σχεδιασμού της νέας διοίκησης.

 
«ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

 Με την προτροπή να ακούσουμε τη φωνή των παιδιών μας, στο ζήτημα της ανακύκλωσης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου στην παρουσίαση του προγράμματος έχουν ως εξής:

- Η Ελλάδα είναι σήμερα ουραγός στην ανακύκλωση σε όλη την Ευρώπη, καθόσον κατέχει την 24η θέση στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Το ποσοστό ανακύκλωσης στη χώρα μας είναι σχεδόν 18%, όταν η νομική υποχρέωση της χώρας είναι να επιτύχει 50% ανακύκλωση έως το 2020, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται σε ποσοστό ανακύκλωσης 45%.

- Το αποτέλεσμα της μη επίτευξης του ποσοτικού στόχου ανακύκλωσης το 2020 θα οδηγήσει στην επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας. Τα πρόστιμα αυτά θα τα πληρώσουμε όλοι μας, ως Έλληνες πολίτες, ενώ ήδη έχουμε πληρώσει 115.000.000 ευρώ για τους ΧΑΔΑ και τις υπόλοιπες παραβάσεις στη διαχείριση των αποβλήτων.

- Οι δεσμευτικοί στόχοι της κυκλικής οικονομίας είναι ότι το 2025 η ανακύκλωση πρέπει να ανεβεί στο 55% και προοδευτικά μέχρι το 2035 στο 65%.

- Ειδικότερα για τα πλαστικά μπουκάλια (που ανήκουν στην κατηγορία των πλαστικών μίας χρήσης) το ποσοστό ανακύκλωσης θα πρέπει να ανέλθει σε 77% το 2025 και σε 90% το 2029.

- Αντίστοιχα, το 2025 δεν θα μπορούν να πωλούνται συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών εάν δεν περιλαμβάνουν ανακυκλωμένο πλαστικό έως τουλάχιστον 25% του υλικού τους, ενώ το 2030 το ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού αυξάνεται σε τουλάχιστον 30%.

- Στη χώρα μας περισσότερο από το 80% των αποβλήτων μας τα θάβουμε σε ΧΥΤΑ, όταν η νομική υποχρέωση της χώρα μας είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί σε 10% το 2035.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Πόλη που Θέλω 3 Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

 3 Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, τα σημαντικότερα νομοθετήματα στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες είναι η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και οι συγκεκριμένες αναφορές του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος όμως εφαρμόζεται από τα κράτη επικουρικά προς το εθνικό συνταγματικό και κοινό δίκαιο και τις διατάξεις της νομοθεσίας που προβλέπουν όρους και διαδικασίες για την πρακτική εφαρμογή και την επιβολή της τήρησης των δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω αναπηρίας (Ν.4443/2016, ΦΕΚ Α' 232/2016).

Μια σύντομη αναφορά περιέχεται και στο άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος, κατά το οποίο "το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος και της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηλιούπολη: 5ωρη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

 H ΔΕΗ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος την Πέμπτη  5/12/2019  από 8:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.στις περιοχές των οδών

Μονά/Ζυγά οδός: ΔΙΓΕΝΗ απο κάθετο: ΠΑΤΡ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ έως κάθετο: ΚΑΡΕΑ

Μονά/Ζυγά οδός: ΠΙΝΔΑΡΟΥ απο κάθετο: ΧΕΛΜΟΥ έως κάθετο: ΘΕΜ.ΣΟΦΟΥΛΗ

Μονά/Ζυγά οδός: ΘΕΜ.ΣΟΦΟΥΛΗ απο κάθετο: ΠΙΝΔΑΡΟΥ έως κάθετο: ΒΕΡΜΙΟΥ

                                   Σε όλη την ΠΝΥΚΟΣ ,  και στον αρ. 10 της ΒΕΡΜΙΟΥ

 
Μια άλλη πρόταση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης για το οικονομικό έτος 2020.

 Δυστυχώς, μία από τα ίδια!
Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, που, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, στηρίζεται στην ίδια συνταγή με τον προηγούμενο, του 2019. Η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου είναι πρόχειρη, χωρίς να έχει προηγηθεί ενδελεχής μελέτη τόσο όσον αφορά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες του Δήμου. Η παράταξη μας έλαβε γνώση και αξιολόγησε τις προτάσεις των υπηρεσιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού για τον οποίο πολλά μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Ο προϋπολογισμός αποτελεί εργαλείο σχεδιασμού, με το οποίο ένας Δήμος αποτυπώνει το σχέδιο για το επόμενο οικονομικό έτος και πολύ φοβάμαι ότι η Δημοτική Αρχή βάζει τον πήχη πολύ χαμηλά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Η Πόλη που Θέλω" για το ζήτημα του Προφήτη Ηλία

 Ο επικεφαλής της παράταξης Κος Γαβριήλ Αραμπατζής σε ανάρτηση του αναφέρει:

 

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις οικοδομικές εργασίες του Προφήτη Ηλία, επ' ουδενί δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της τοπικής κοινωνίας αλλά και δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο ιδεολογικών, κομματικών και παραταξιακών αντιπαραθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε πέντε δήμους: Δίνει 1 ευρώ για 33 συσκευασίες

 Ανακυκλώνοντας κερδίζεις. Πώς; Με το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που ξεκινά σε πέντε δήμους έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Οσοι επιλέγουν να ανακυκλώνουν στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Ναύπλιο, στα Ιωάννινα και στην Άνδρο θα κερδίζουν τρία λεπτά για κάθε συσκευασία από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή άλλο μέταλλο και πλαστικό που θα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους. Ή αλλιώς 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ποσό που θα δίνεται σε κουπόνι το οποίο στη συνέχεια οι πολίτες που ανακυκλώνουν θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ. Σε πρώτη φάση, θα τοποθετηθούν από 10 σπιτάκια ανακύκλωσης σε κάθε έναν από τους πέντε δήμους -Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα, Άνδρος και Ναύπλιο- που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στην πόλη μας, αν και εχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα σε διάφορες δράσεις, έργα και προγράμματα , τα αποτελέσματα  τους δεν ήταν τα αναμενόμενα, με αποτέσμα ως Δήμος να βρισκόμαστε πίσω στο θέμα της διαχείρισης και της μείωσης του όγκου των απορριμάτων. Από 1/1/2020 το τέλος απόρριψης  στους ΧΥΤΑ ανα τόνο απορριμάτων αυξάνει κατα 50%. Όσοι δήμοι δεν έχουν βελτιώσει το ποσοστό των ανακυκλούμενων απορριμάτων τους, με αποτέλεσμα  και την μη μείωση του απορριπτόμενου όγκου τους , θα κληθούν να καταβάλουν το αυξημένο κόστος, το οποίο έμμεσα θα πληρώσουν οι δημότες. Γι αυτό το λόγο και εν'όψει  της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του 2020, θα πρέπει να  ενταχθεί σε αυτά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης  απορριμάτων. Η απλή ενημέρωση των δημοτών δεν επιφέρει αποτελέσματα αν δεν αποτελεί μέρος ενός τέτοιου σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Δημοτικής Κίνησης 'ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη'

 Με αφορμή τα συμβάντα που εκτυλίχθηκαν στο χώρο γύρω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη στις 26/11, οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα όσα συνέβησαν.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο παπάς του Προφήτη Ηλία, ο οποίος καταφέρθηκε με απειλές, προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς κατά της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Κίνησης Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη, με πλούσιο φρασεολόγιο χριστιανικής αγάπης κατά του Χ. Κοκοτίνη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB