spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αραμπατζής Γαβριήλ Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης "Η Πόλη που θέλω" Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

sort_cvΟ Αραμπατζής Γαβριήλ είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Διατμηματικό Πρόγραμμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Εργάστηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Έχει διδάξει πληροφορική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μόνιμος εκπαιδευτικός (επιτυχών μετά από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2000), σε Στρατιωτική Σχολή, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ως ερευνητής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Mουσικές εκδηλώσεις με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, τραγούδια και κάλαντα.
melirriton_xr_2018ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Το βυζαντινό μουσικό σχήμα "Μελίρρυτον" με τον Πέτρο και Αθανάσιο Δασκαλοθανάση θα παρουσιάσει δύο μουσικές εκδηλώσεις με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους - τραγούδια και κάλαντα από περιοχές του τόπους μας, με συνοδεία οργάνων.
Θα υπάρξει ταυτόχρονη παρουσίαση προβολών καθώς και αφήγηση ενός Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Παπαδιαμάντη.
Την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:30μ.μ. στο θέατρο που βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχιακού κτιρίου του δήμου Ηλιούπολης  και
Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:30μ.μ. στον άγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης
Σας περιμένουμε όλους!
 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
Η Πόλη που θέλω
ipolipouthelo

Μια πόλη καλύτερη, είναι το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας. Μια τέτοια πόλη, ορίζεται και καθορίζεται από αντικειμενικά κριτήρια και όχι από τους κατόχους της επαγγελματικής αλήθειας. Αυτή η πόλη, φυσικά, δεν είναι βγαλμένη από κάποιο ονειρολόγιο και δεν κατασκευάστηκε, σε ουτοπιστικής τεχνολογίας, εργαστήρια. «Η Πόλη που θέλω», είναι μια έννοια υπαρκτή, αρκούντως ρεαλιστική και εύλογα πραγματοποιήσιμη και βέβαια, ούτε πρόκειται για μια ακόμα επιθυμία μου ή ακριβοθώρητου ενδιαφέροντος, σκέψη! Πρόκειται για μια αναγκαιότητα που απαιτεί το σήμερα και το αύριο! Που , τελικά απαιτεί η ίδια η ζωή !

Αναζητούμε μια Πόλη με γοητεία. Χωρίς πλήξη ή ασφυξιογόνα ... χαρίσματα, με ανατρεπτικές απαντήσεις στα «πρέπει , στα πως και στα γιατί». Μια νέα αφορμή, «Η Πόλη που θέλω» : ελπίδας και προσδοκίας. Υπεύθυνη! Σύγχρονη! Ασφαλή ! Να την περπατάς και να σου προσφέρει ευκαιρίες. Να μπορεί να σου ξυπνήσει μια ρομαντική διάθεση και να μένεις έκπληκτος , από την ευρηματικότητα της. Να σε προλαβαίνει και όχι να βρίσκεσαι σε οδυνηρές αντιπαραθέσεις μαζί της για τα ελλείμματα και τις αδυναμίες της. Να σε συγκινεί, σταθερά, προσφέροντας σου το ενδιαφέρον και την αγάπη της, και όχι μια σχέση δουλείας και υποταγής. Σίγουρα, «Η Πόλη που θέλω», θα μπορεί ή θα πρέπει να μπορεί, να συνδυάζει την αλήθεια και κυρίως, να μη σου δημιουργεί στο κάθε γιατί που τη ρωτάς, περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που σου δίνει.;

Μια τέτοια πόλη, « Η Πόλη που θέλω», πρέπει να γίνει και η δική μας! Σήμερα η Πόλη μας είναι αυτό που είναι και όχι αυτό που θα ακουστεί από τα χείλη των ειδικών και των ενδιαφερομένων. Γι αυτό οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στην πραγματικότητα. Να μετρήσουμε τα «μεγάλα, τα μικρά» , αλλά και την καθημερινότητα. Η κρίση μας, όμως, χρειάζεται μια νέα δυναμική !Κι αυτό, γιατί, προβάλλει έντονα ένα νέο, απαιτητικό αίτημα αναζήτησης, αν θέλουμε « Η Πόλη που θέλω» να μην ταυτιστεί με μεγαλοστομίες, αχρείαστους μεγαλοϊδεατισμούς ή από υποψιασμένες σκοπιμότητες. Δεν λιθοβολεί «Η Πόλη που θέλω» το χθες και δεν επικυρώνει αμαρτίες , αδυναμίες, παραλείψεις και ... ανεκπλήρωτες υποσχέσεις! Μετρά, όμως, τα αποτελέσματα του χθες και επιλέγει μια αναβαθμισμένη αφετηρία εκκίνησης, με εντελώς νέο περιεχόμενο και ουσία. «Η Πόλη που θέλω», δεν μαρτυρά συγκλονιστικές ανατροπές, μα επιδιώκει, ένα ατέλειωτο χαμόγελο κατανόησης, αξιοπρέπειας , έμπνευσης, συνεργασίας, δράσης , για μένα και σένα, πέρα από τα σημερινά συμβατικά, χιλιοειπωμένα, δεδομένα! και, με παρρησία , ομολογεί για την αναγκαιότητα μια νέα διαδρομής.

Τελικά, «Η Πόλη που θέλω» είναι μια ενδιαφέρουσα φιλοδοξία , για ΝΕΟΥΣ, που , η ματιά τους στο μέλλον, έχει περίσσευμα από αξιοσημείωτες απαιτήσεις και δεν ακουμπάει σε συμβιβασμούς, σε υστεροβουλίες και διατεταγμένες ισορροπίες! ΝΕΟΙ, που μπορούν και αντέχουν με μεγαλύτερα όρια σκέψης και δράσης, που μπορούν τους μεγάλους διασκελισμούς, κάτι που απαιτεί το σήμερα, αλλά, κυρίως, το αύριο! Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μια νέα εσωτερική διαδρομή, εμπνευσμένοι από το στιλπνό που προσφέρει απλόχερα, μια νέα, από ΝΕΟΥΣ, πρόταση , για να αποφύγουμε - επιτέλους ! - τη μετέωρη , στατική , πολυδοκιμασμένη επιλογή , με σύνθημα, για μας, « Η Πόλη που θέλω, όραμα και επιθυμία!»

Αραμπατζής Γαβριήλ


 
Ειδική Πρόταση από τον Αραμπατζή Γαβριήλ που αφορά την εφαρμογή των δικαιωμάτων AμεA
symparastatis_3_eidiki

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης υπέβαλε την Ειδική Πρόταση 7/2018, σχετικά με τα προβλήματα εφαρμογής των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, στο πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών του Δήμου Ηλιούπολης. Με την Ειδική Πρόταση, ζητείται να δοθεί προτεραιότητα στις υποθέσεις ατόμων με αναπηρία που εκκρεμούν στις υπηρεσίες του Δήμου και δεν έχουν διεκπεραιωθεί ακόμη, να απαλειφθεί η αναζήτηση δικαιολογητικών κατά την υποβολή αιτήσεων που έχουν προσφάτως υποβληθεί και η διάρκεια τους είναι απ' αόριστον, να διενεργηθεί ευρεία διαβούλευση με οργανώσεις ατόμων με αναπηρία για την υποβολή προτάσεων τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για την ενάσκηση του δικαιώματος προσβασιμότητας και να συγκεντρωθεί όλη η πληροφορία που αφορά δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες που μπορούν να ασκηθούν μέσα από την Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 

 

 
Καταψηφίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηλιούπολης.
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ δημοτική αρχή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2019, συγκέντρωσε μόνο 19 ΝΑΙ από τα 21 που απαιτούνταν για την ψήφιση Οι δημοτικοί σύμβουλοι της α ντιπολίτευσης διατύπωσαν τις ενστάσεις αλλά και τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (22/11/2018), ο προϋπολογισμός είχε καταψηφιστεί, καθώς η δημοτική αρχή δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», αριθμεί πλέον μόνο 19 δημοτικούς συμβούλους, αφού κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου ανεξαρτητοποιήθηκαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους και δύο αντιδήμαρχοι.
 
Aιφνίδιος θάνατος του Δημήτρη Παρρά

parasΈφυγε αιφνιδίως απ' την ζωή o Δημήτρης Παρράς σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας όταν ο Δημήτρης Παρράς και ενώ βάδιζε στο δρόμο μαζί με τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος. Παρά την άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο, απλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ανακοπή καρδιάς.

Ο Δημήτρης Παρράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα και ήταν πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης Γαλλική Φιλολογία.

Την Τρίτη 4/12 στις 13:00, στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, η νεκρώσιμος ακολουθία. 

 
Ενωτικό Σκηνικό από τη Ν.Δ. στην Ηλιούπολη – Συνδετικός Κρίκος ο Γαβριήλ Αραμπατζής

arampatzis_gavriilAνατροπή φαίνεται πως παίρνουν τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στο Δήμο Ηλιούπολης. Η Ν.Δ. ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Πουπάκη, του π. Ευρωβουλευτή και γι' αυτό δεν έκανε επίσημες ανακοινώσεις μέχρι να ωριμάσει η κατάσταση. Εν τω μεταξύ είχε να διαχειριστεί κι άλλα μέτωπα, ήδη υπάρχοντα, που ακούν στα ονόματα Γιάννης Αναγνώστου, Αργυρώ Πίκουλα και Τάσος Ευσταθίου. Και οι τρεις έχουν δική τους δημοτική ομάδα και δραστηριότητα στην περιοχή αλλά και παρουσία στην τρέχουσα θητεία από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο υπό τον Κώστα Πουπάκη. Τελικά φάνηκε πως η πρόταση Πουπάκη δεν θα ευδοκιμήσει ύστερα από την πρόθεση του ίδιου να μην διεκδικήσει τη Δημαρχία στο Δήμο Ηλιούπολης. Το όνομα του π. Ευρωβουλευτή πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τη Ν.Δ. που ψάχνει να βρει το νέο πρόσωπο που θα ξέρει από Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γνωρίζει τα θέματα του Δήμου Ηλιούπολης και θα ενώνει αντί να διασπά. Το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως ακούει στο όνομα Γαβριήλ Αραμπατζής. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες επαφές προκειμένου η Ν.Δ. να πορευτεί με ενωτικό συνδυασμό για να καταφέρει ενωμένη περισσότερα στην Ηλιούπολη. Βέβαια ο Τάσος Ευσταθίου έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του και έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Ίδωμεν.

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Νοεμβρίου 2018 http://palmos-glyfada.gr/

 
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Βιδάλης Δημ. Σύμβουλος Γραμματέας της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη"

vidalisΟ Παναγιώτης Βιδάλης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Γραμματέας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» (είχε προηγηθεί η παραίτηση του),  μας ενημέρωσε ότι μετά από ώριμες σκέψεις πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το κείμενο του Παναγιώτη Βιδάλη απευθύνεται σε όλους τους Ηλιουπολίτες και αναφέρεται στην απόφαση του, αυτής της ανεξαρτητοποίησης.

Ακολουθεί το κείμενο:

''Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς τους λόγους που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη που, με πάθος και συνέπεια, υπηρέτησα τα τελευταία 9 χρόνια.

Εντάχθηκα το 2010 στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με ζωηρό ενδιαφέρον και διάθεση να προσφέρω ενεργά στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και να γίνω κι εγώ αρωγός στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να συμμετέχω επί σειρά ετών σε μια παράταξη δημοκρατική, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο διάλογος, οι διαφανείς διαδικασίες καθώς και η ενεργός συμμετοχή και εποικοδομητική συμβολή όλων των μελών της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
H Επιστολή Παραίτησης του Γιάννη Αντζινά Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

antzinasΤην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον δήμαρχο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννη Αντζινάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Κύριε Δήμαρχε,

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και αξιοπρέπειας, υποβάλω την παραίτησή  μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη», που υπηρέτησα από την πρώτη στιγμή με πάθος.

Το 2010 γνώρισα έναν άνθρωπο, με καθαρό μυαλό και όραμα να αλλάξει τα πάντα. Έναν άνθρωπο ικανό, με σχέδιο και πρόγραμμα, ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή, απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους, που κατάφερε να συνδυάσει την εμπειρία των παλαιών και την φρεσκάδα των νέων. Έναν άνθρωπο με τον οποίο κερδίσαμε τις εκλογές για δυο συνεχόμενες θητείες στην διοίκηση του Δήμου.

Το ταξίδι μου στα κοινά ξεκίνησε από το 2011 στην θέση του γραμματέα της παράταξης, που μου εμπιστεύτηκες εσύ κι εγώ από την πρώτη στιγμή έδωσα τα πάντα, χωρίς να υπολογίσω οικογενειακό και επαγγελματικό κόστος. 

Με την οικονομική εξυγίανση που καταφέραμε στο Δήμο, με την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας για την πόλη μας και  με κεντρικό σύνθημα «για την πόλη μας και τους ανθρώπους της» καταφέραμε μια μεγάλη και δύσκολη νίκη στις εκλογές του 2014. 

Το ταξίδι εμπειρίας και έργου, συνεχίστηκε στις σχολικές επιτροπές όπου και εκεί δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με εντιμότητα στον κοινό μας στόχο, που ήταν να βελτιώσουμε τις σχολικές μας υποδομές για την καλύτερη καθημερινότητα των παιδιών μας. Το ότι απέσπασα θετική κριτική σε αυτά τα πόστα, είναι κάτι που επιβεβαιώνουν οι συνδημότες μας και όχι εγώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
H Eπιστολή Παραίτησης του Γιώργου Χατζηδάκη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης

xatzidakis_g_iliΣεβόμενος την εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας κατά την οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν προχώρησα στην άμεση δημοσιοποίηση του κειμένου παραίτησης μου. Πλέον σας γνωστοποιώ την επιστολή παραίτησης που υπέβαλα την Δευτέρα 8-10-2018.

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Με ψηλά το κεφάλι και με ήσυχη τη συνείδησή μου, σου υποβάλλω την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» που εδώ και 8 χρόνια υπηρέτησα με αυταπάρνηση και συνέπεια χωρίς να λογαριάσω στιγμή το όποιο προσωπικό κόστος.

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Είναι αλήθεια πως πίστεψα και δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις μου στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάταξη των οικονομικών του Δήμου μας βάζοντας ψηλά στις προτεραιότητές μας την οικονομική διαφάνεια και τον τερματισμό της σπατάλης.

Με τη διάθεση και την όρεξη νέων ανθρώπων και την εμπειρία και συμβολή μεγαλυτέρων καταφέραμε χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στις αξίες μας όχι μόνο να μηδενίσουμε τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου αλλά και να επιτύχουμε επί σειρά ετών πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Και όλα αυτά χωρίς καμία περικοπή στην κοινωνική πολιτική και στα μεγάλα τεχνικά έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες της Ηλιούπολης.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αυτή μας τη συνέπεια σε λόγια και πράξεις επιβεβαίωσε ο λαός της Ηλιούπολης στις εκλογές του 2014.

Τότε που εσύ ο ίδιος δήλωνες προεκλογικά πως «ο Δημοτικός Άρχοντας πρέπει να παραμένει στο τιμόνι για δύο τετραετίες γιατί διαφορετικά αρχίζει να φθείρεται και να διαφθείρεται και να αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά»...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
aithoysa_dhmotikoy_symboylioy
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις  25 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη  ώρα 16:30  στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα:
1. Αίτημα για ονομασία ανωνύμου δρόμου σε Άννας Μιχαλοπούλου
2. Αποδοχή χρηματοδότησης, έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης και εξουσιοδότηση για την
υπογραφή της, έγκριση της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου « Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στα
πολυκλαδικά του Δήμου Ηλιούπολης της Περιφέρειας Αττικής»
3. Έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή φρεατίου ομβρίων υδάτων επί της οδού Ηρώς Κωνσταντόπουλου»
(Α.Μ. 58/2018)
4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος (10 η ), έτους 2018
5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου (10 η ) , έτους 2018
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις ''Για τον Κώστα Κονδύλη''
kondilis_kostas_9_xr

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις

Πέρασαν 9 χρόνια από την ημέρα του αδόκητου χαμού του συντρόφου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης, Κώστα Κονδύλη.

Δεν πέρασε όμως ούτε μία μέρα που να μην έρθει στο μυαλό μας μια κουβέντα, μια ορμήνια, μια συμβουλή του.

Μια μέρα χωρίς να θυμηθούμε το χαμόγελό του, αυτό που μας εμπνέει και μας οδηγεί ώστε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη, τον αγώνα για την πόλη μας.

 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

agiasmos_scoutsΣε ζεστή και ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Αγιασμός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ηλιούπολης ενόψει της νέας προσκοπικής χρονιάς.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μία καλή προσκοπική χρονιά και καλή πνευματική πρόοδο, αναγνωρίζοντας και τη συμβολή των προσκόπων σε αυτό το κομμάτι.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρ. αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Ηλιούπολης σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Καλαρρύτης, ο οποίος τόνισε την υποστήριξη και την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Συστήματος και του Δήμου.
Ο Αρχηγός του Συστήματος Κωνσταντίνος Κοντογιάννης ευχαρίστησε όλους τους γονείς οι οποίοι μας εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους και που δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους του Συστήματος να συμβάλουν στο να γίνουν τα παιδιά χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες. Ο κ. Κοντογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους βαθμοφόρους του Συστήματος που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το έργο που παράγεται χωρίς  να φείδονται του χρόνου τους, προσφέρουν απλόχερα εθελοντική εργασία προς το Σύστημα και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης που απαρτίζεται από γονείς και φίλους των μελών του Συστήματος και η οποία με τις δράσεις της στηρίζει οικονομικά το έργο του Συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης & αγάπης για το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες"

keepea_parastasiΣτην ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ο κόσμος καταχειροκρότησε τη Θεατρική Oμάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Λέσβου στη θεατρική παράσταση αλληλεγγύης και αγάπης που διοργάνωσαν από κοινού οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ και ο Σύλλογος Πολυχνιατών Λέσβου, για τη του Κέντρου μας. Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Λέσβου παρουσίασε την παράσταση «Συνηθισμένα Πράγματα» σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Γ. Αδαμαντιάδη.

Η ανταπόκριση και η προθυμία του κόσμου στο κάλεσμά  να εκφράσει έμπρακτα τα αλληλέγγυα αισθήματά του για τη στήριξη του Κέντρου μας ήταν εντυπωσιακή.

Ευχαριστούν από καρδιάς τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ», τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Λέσβου, τον κόσμο  και όλους όσοι συνέβαλαν, σε αυτή τη συλλογική δράση και στη μεγάλη επιτυχία της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

sxoleio_close

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει μαθητές και γονείς ότι λόγω της πρόγνωσης καιρού για θυελλώδεις ανέμους,

αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Αττικής, 
τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά.

 
Στην Ηλιούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

ieoronymos2 Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τελέστηκε το Σάββατο 22/9 το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, το μνημόσυνο για την ανάπαυση της μακαριστής καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, Μοναχής Θεοφανούς, σαράντα ημέρες μετά την εκδημία της. Του μνημοσύνου προηγήθηκε Θ. Λειτουργία την οποία τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος στον σύντομο λόγο του μίλησε με λόγια συγκινητικά για τη μακαριστή γερόντισσα.

«Η γερόντισσα χάρισε όλη της την ζωή στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των αδερφών. Το μεγάλο μάθημα όμως που μας αφήνει σήμερα η γερόντισσα, είναι, ότι καλό και αν έχουμε, ότι καλό και αν αποκτήσουμε, θα είναι πραγματικά καλό, μονάχα αν είναι μπολιασμένο στην αγάπη, στην προσφορά, στην εξωστρέφεια, στην θυσία και στην ταπείνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Η νύφη της Κούλουρης" από την Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης Σκηνοθεσία Γιώργος Σίσκος
h_nyfi_ths_koyloyris
Η Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης, υπό την καθοδήγηση του  δάσκαλου, κύριου Γιώργου Σίσκου, είναι (σχεδόν) έτοιμη να παρουσιάσει μια ακόμα υπέροχη παράσταση !! Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 20:30μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής", "Η ΝΥΦΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ "του Ευαγγελου Παντόπουλου,  Σκηνοθεσία Γιώργος Σίσκος, είσοδος ελεύθερη.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

frontistirioΟ Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανακουφίζοντας αυτούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας - Εθελοντισμού - Δια Βίου Μάθησης& Πολιτικών Ισότητας (ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.), τηλ.: 210 9970134 και 210 9970156, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση στο άνοιγμα της Οδηγικής Χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Τ. Τ. Ηλιούπολης.

prosklisi_seo_18Άνοιγμα Οδηγικής Χρονιάς Τ. Τ. Ηλιούπολης.  Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, στις 11.00π.μ.  η εστία μας γεμίζει και πάλι παιδιά! 

Σας περιμένουμε να σας δούμε στο Άνοιγμα της νέας Οδηγικής χρονιάς του Τοπικού μας Τμήματος

Με οδηγικούς χαιρετισμούς,
 
"ΗΛΙΟΥ-πόλις- Ανθρώπινη πόλη" για ανάδειξη Υποψήφιου Δημάρχου

kokotinis_ilioupolis Ο Χρήστος Κοκοτίνης επανεξελέγη πανηγυρικά  Υποψήφιος  Δήμαρχος της "ΗΛΙΟΥ πόλις, ανθρώπινη πόλη"

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Χρήστος Βασ Κοκοτίνης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στους Δομιανούς Ευρυτανίας από γονείς αγρότες. Το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Από το έτος 1995 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής εργάστηκε ως λογιστής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ από το έτος 1984 ως Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση στο χώρο της αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB