spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Παρουσίαση του Απόρρητου Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

ekdhlwsh-lamprakhΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και την «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης» εκδήλωση για την «Παρουσίαση του Απόρρητου Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη» .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την πρώτη Πορεία Ειρήνης.
Στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από το έργο και τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς και σημαντικές σελίδες από τον Φάκελο που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά δημοσίως.
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και δύο αντίγραφα από τον πλήρη φάκελο της Ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θετική ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στην Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, Γαβριήλ Αραμπατζή

Τsymparastatis_3_eidiki ροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Μαρτίου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 311/2017 αναφορικά με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος του 2018. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από το πάγωμα των τελών, ισχύουν απαλλαγές και ελαφρύνσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους και άπορους. Η απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες μακροχρόνια ανέργων και απόρων θα γίνει απευθείας μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ για τις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και ατόμων με αναπηρία θα γίνεται με επιστροφή του ποσού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 7Σ2ΣΩΡΥ-ΞΟΜ

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής στον Δήμο Ηλιούπολης στήριξε, για μια ακόμη φορά, τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με την ειδική πρόταση, είχε προτείνει, ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, η απαλλαγή να εκτελείται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς να ακολουθεί τη διαδικασία επιστροφής. Επίσης είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις άπορων δημοτών, ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, να τροποποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια απόδειξης ιδιότητας για τους άπορους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, μετά από συνεργασία της δ/νσης Κοινωνικής προστασίας με τη Δ/νση Οικονομικών.

pdf Ειδική Πρόταση

 
 Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η 
laptopGenius
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

perifereiako_symboylio_attikhsΤην Πέμπτη 26 Απριλίου 2018  και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  με θέματα:

1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 850.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας για την υλοποίηση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 15/11/2017» συνολικού προϋπολογισμού 2.350.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

aithoysa_dhmotikoy_symboylioy Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις 26 Απριλίου 2018,  , ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα: 

1.    Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης, έγκριση σύναψης όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Λεωφ. Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της

2.    Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» - Αποδοχή των όρων της χρηματοδότησης και έγκριση υποβολής αιτήματος ένταξης του Δήμου

3.    Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Ηλιούπολης»

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2018
giorth-louloudiwn-2018Την Παρασκευή 20 Απριλίου ξεκινάει για μια χρονιά ακόμη η Γιορτή των Λουλουδιών που θα πρασινίσει και θα γεμίσει αρώματα της φύσης την Ηλιούπολη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαλέξουν από κοντά, κάθε είδους φυτό, από δέντρα όπως λεμονιές πορτοκαλιές κλπ., μέχρι αρωματικά βότανα.
Θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους παραγωγούς για τις οδηγίες φύτευσης αλλά και για τις μεθόδους καλλιέργειας και την διαδικασία και να προμηθευτούν και όλα τα απαραίτητα υλικά όπως χώμα και γλάστρες μαζί με τα φυτά τους.
Η έκθεση που σκοπό έχει να διαδώσει την ιδέα της οικιακής καλλιέργειας και να την κάνει πιο οικία στους κατοίκους, έτσι ώστε αυτοί να πρασινίσουν τους κήπους τους
Θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
 
Το πάρκο Κριάρη αποδίδεται στους Ηλιουπολίτες
parko-kriari

Άλλος ένας δημόσιος χώρος αναψυχής παραδίδεται στους δημότες της Ηλιούπολης και ο Δήμος διοργανώνει εγκαίνια την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 6 μ.μ. για να το γιορτάσει.

Το Πάρκο Κριάρη ανακαινίστηκε πλήρως:
Ανακατασκευάστηκε και εκσυγχρονίστηκε η παιδική χαρά για την πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας, εγκαταστάθηκαν όργανα γυμναστικής ενηλίκων, ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε το πράσινο με νέα φύτευση, μπήκαν παγκάκια και φωτισμός και διαμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και ελκυστικό χώρο για τους κατοίκους.
Το Πάρκο Κριάρη αποδίδεται και επισήμως στους Ηλιουπολίτες και ο Δήμος διοργανώνει τα εγκαίνια για μια γνωριμία του κόσμου με το χώρο με τον ερχομό της Άνοιξης.
Έτσι γιορτάζουμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση της Ηλιούπολης σε μια φιλόξενη, ευχάριστη και φιλική πόλη με πολύ πράσινο και πολλούς δημόσιους χώρους.

 
Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες Της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιουπόλεως
estia_politistiki Tο παρών έδωσε το Σωματείο μας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηλιούπολης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα μας, πλαισιούμενο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Λόης με παραστάτη τον επτάχρονο εγγονό του Γιώργο Χαλικιά ντυμένο τσολιά.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηλιούπολης - Όλο το κείμενο

dhmotiko_symboylio_29_3Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο νέος κανονισμός κατάληψης  κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηλιούπολης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 29/3/2018.

Ο κανονισμός ο πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις οι οποίες δεν αποτυπώνονται στο κείμενο. 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

           Τα  κοινής χρήσης ή κοινόχρηστα πράγματα τυγχάνουν εκτός συναλλαγής και ανήκουν είτε στο Δημόσιο είτε στους  ΟΤΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την αξιοποίηση και τη διαχείριση τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται ή αναιρείται η κοινή τους χρήση (άρθρο 970 του ΑΚ) και να προάγεται η κοινή ωφέλεια (άρθρο 969 του ΑΚ).

Με το άρθρ. 970 του ΑΚ παρέχεται το δικαίωμα στην αρχή της κυριότητας της οποίας ανήκει το κοινόχρηστο πράγμα, να παραχωρεί σε ιδιώτες δικαιώματα επ' αυτού και να εισπράττει τέλη(άρθρ. 3  Ν.1080/1980 και αρ.3 Ν.1512/1985) ή  να συνάπτει με ιδιώτες συμβάσεις μίσθωσης του κοινοχρήστου χώρου (Ν.2009/1992). Το δικαίωμα της παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου σε ιδιώτες θα πρέπει να είναι  λελογισμένο και τέτοιο ώστε αφενός, να εξυπηρετεί τους επαγγελματικούς σκοπούς του ιδιώτη επιχειρηματία, αλλά ταυτόχρονα να μην παρεμποδίζεται η ακώλυτη κοινή του χρήση από τους πολίτες. Παρατηρούμε  όμως, ότι με την παραχώρηση  από τον Δήμο μας σε ιδιώτες  αδειών κατάληψης  κοινοχρήστου χώρου για επαγγελματική χρήση, ορισμένοι από αυτούς  ακολουθούν επεκτατική  πρακτική  και προβαίνουν σε αυθαίρετη κατάληψη  κοινόχρηστου χώρου  πέραν του  οριοθετημένου κοινόχρηστου  χώρου καθώς και στην προσθήκη ακόμη και αυθαίρετων  κινητών ή σταθερών  κατασκευών, αναιρώντας  με αυτόν τον τρόπο το συνταγματικό δικαίωμα της  ακώλυτης χρήσης  από τους πολίτες των κοινόχρηστων πραγμάτων  και  υποβαθμίζοντας ουσιαστικά την   ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης  μας.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Σkolokotronhs_syl_arkadwnύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
Στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821,  στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ηλιούπολης, το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1ον κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική Πλατεία (18.00μ.μ.),

2ον στην συνέχεια εκδήλωση στο θέατρο του Δημαρχείου του Δήμου, με θέμα «Ο ρόλος της εκκλησίας στην Τουρκοκρατία και στην επανάσταση του 1821» (18.30μ.μ.) 

Πρόγραμμα

Στις 18:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (πλατεία Εθνικής Αντίστασης)

Στη συνέχεια (ώρα 18.30) στο θέατρο του Δημαρχείου Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της εκκλησίας στην τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821» με κεντρικό ομιλητή τον Αρκάδα Θεολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου κο Νικόλαο Χρονόπουλο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

epishmh-prosklhsh_25hs Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

• Γενικός σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, του Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών, μέχρι τη δύση της 25ης Μαρτίου.
• Ομιλίες σε σχολεία Δημόσιες υπηρεσίες Οργανισμούς Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
• Κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων στις 11.00 στα μνημεία της πόλης.
• Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

 Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

• Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία καλούνται να παραστούν: Οι Αρχές της πόλης οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, των Τραπεζών και λοιπών Ιδρυμάτων, Εκπρόσωποι κομμάτων τα Δ.Σ των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων, Σωματείων Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

• Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
-  Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο.
-  Κατάθεση Στεφάνων.
-  Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
-  Εθνικός Ύμνος.

• Ώρα 12:00 Έναρξη της παρέλασης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βραδιά Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου Κυριακή 18/03/2018 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο

akis_panoyΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει βραδιά αφιέρωμα στον Άκη Πάνου την Κυριακή 18/03/2018 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (Κτίριο Δημαρχείου). Ο ανεπανάληπτος Άκης Πάνου, μέσα σε τρία λεπτά που διαρκεί ένα τραγούδι, κλείνει τον πόθο, την απόγνωση, την κατανόηση, τον εγωισμό, την αυτοκριτική, τη θνησιγένεια, τη σπουδαιότητα του απόλυτου έρωτα, το υπαρξιακό αδιέξοδο, την αξία του μαχητή, το νόημα της ζωής. Ο Άκης Πάνου είναι ένας υμνωδός αυτού που ζει ο καθένας από εμάς, αφού ήξερε να κάνει ποίημα τη ζωή.

Σε μια μοναδική βραδιά, οι πολίτες της Ηλιούπολης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξέχαστα τραγούδια που αγαπήσαμε.

Οργάνωση/Παρουσίαση: Νίκος Ζώρης (Συγγραφέας-Ποιητής-Τραγουδοποιός-Ηθοποιός)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Καστανιάς (Μουσικός-Ιατρός)
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Κλικίζος (Μουσικός)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 
Προβολή παιδικής ταινίας στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμο Ηλιούπολης!
arthurΣτο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου)

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 - ώρες προβολών: 11.30π.μ. & 13.30μ.μ.
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 - ώρες προβολών: 11.30π.μ. & 13.30μ.μ.
Είσοδος  ΔωρεάνΟ Άρθουρ και η εκδίκηση του Μαλτάζαρ
μεταγλωττισμένη
Animation
Έγχρωμη
Διάρκεια: 94'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν  με τους: Φρέντι Χάιμορ, Ρόλαντ Κρόφορντ, Μία Φάροου, Ρόμπερτ Στάντον.

O Άρθουρ περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή, που θα μπορέσει επιτέλους να επιστρέψει στη γη των Μινιμόις και να συναντήσει ξανά την αγαπημένη του Σελένια.
Οι Μινιμόις δεν έχουν ξεχάσει τον φίλο τους και ετοιμάζουν μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του.
Τα σχέδια του Άρθουρ ανατρέπονται όταν ο πατέρας του αποφασίζει ξαφνικά να διακόψει τις διακοπές τους στο σπίτι της γιαγιάς.
Λίγο πριν φύγουν μια αράχνη παραδίδει στον Άρθουρ έναν κόκκο ρυζιού με τη λέξη S.O.S. χαραγμένη πάνω του.
 
Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών Πρόσκληση Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη

lagkadia_karabogiannisΠρόσκληση
Τιμούμε τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη στις 12.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιε-ρωμένη τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου μας προς τον Λαγκαδινό μπρουρλοτιέρη, τον ήρωα της ξη-ράς και της θάλασσας, τον Αγωνιστή του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (Καραβόγιαννη).
Τόπος συνάντησης: Πλατεία Αγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) Ηλιούπολη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να «συναντηθούμε» στο Δημοτικό Περί-πτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, εδέσματα, ποτά και καφέ.
Καλούμε τους συμπατριώτες- μέλη μας, να δώσουν δυναμικό παρόν και να αποτίσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στον Ήρωα Λαγκαδινό Αγωνιστή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eνεργοποίηση της Ath.ena Card για δωρεάν μετακίνηση από ανέργους και ΑΜΕΑ

athens5Για να αποκτήσετε το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί προσωποποιημένη κάρτα, σε περίπτωση που έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να γίνει αίτηση για έκδοση κάρτας στο www.athenacard.gr  ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Για να ενεργοποιήσετε την κάρτα  θα χρειαστείτε:

1) τους κωδικούς TaxisNet για διαπίστευση/είσοδο στην εφαρμογή
2) την προσωποποιημένη ATH.ENA κάρτα σας
3) τον 8ψήφιο κωδικό Pin της ATH.ENA κάρτα σας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι πρέπει να κάνεις για τη δωρεάν μετακίνηση σε μετρό και ηλεκτρικό εάν ανήκεις στην κατηγορία ανέργων ή ΑΜΕΑ.
ath_cardΟ ΟΑΣΑ ξεκινά από 4 Μαρτίου το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Για τους ανέργους και AMEA θα παραμείνουν οι πύλες ανοιχτές έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και ο τρόπος πιστοποίησης για τις κατηγορίες επιβατών ανέργων και ΑΜΕΑ, που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό. Μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων ή βεβαιώσεων ανάλογα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ καλούνται οι εν λόγω δικαιούχοι (άνεργοι, AMEA), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, να προβούν σε αίτηση στο διαδίκτυο ( www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών και να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα «φορτίζουν» στην προσωποποιημένη κάρτα το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
 
Πρόσκληση για εκδήλωση "Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών"
Η δημοτική κίνηση «Ηλίου-πόλις ανθρώπινη πόλη» με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση -συζήτηση στις 10 Μαρτίου 2018 στις 18:30, στο Δημοτικό Άλσος «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα:
omilitries_1                                 «Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών»
Προσκεκλημένες ομιλήτριες:
Η Κωνσταντίνα ΚΟΥΝΕΒΑ ευρωβουλευτής Συριζα GUE/NGL μέλος της επιτροπής Γυναικών και Ισότητας φύλων και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε/Κ και η Αγγελική ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, κοινωνιολόγος, MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
         Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και με σεβασμό στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες Κυριακή 04/03/2018

xwris-mesazontesΟ Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ' ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
Μέσα από την αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» οι καταναλωτές της Ηλιούπολης μπορούν να βρουν αγνά προϊόντα απ΄ευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς που είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι για την ποιότητα των προϊόντων τους, την διαδικασία παραγωγής και το μεράκι τους για εύγευστα μοναδικά τρόφιμα.
Tην Κυριακή 04/03/2018,  στο χώρο των Πολυκλαδικών

 Για να δείτε αναλυτικά τα προϊόντα πατήστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά - Τάσος Ευσταθίου": Πρόσκληση σε κοπή πίτας.
pita_pame_mprostaΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο συνδυασμός "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" 
και ο επικεφαλής Τάσος Ευσταθίου σας προσκαλούν την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.00π.μ.
στην κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας (Ύδρας & Μνησικλέους).
Σας περιμένουμε όλους.
 
Τοποθετήθηκε Φανάρι Στην Πλατεία Σικελιανού

fanari-sikelianouΟλοκληρώθηκε η διαδικασία και ξεκίνησε να λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης - πεζοφάναρο στην Λεωφ. Μ. Αντύπα στην Πλατεία Σικελιανού μετά τα Κανάρια.
Ένα χρόνιο έλλειμμα στην ασφάλεια των δρόμων της Ηλιούπολης που κόστισε πολλές ζωές.
Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Ασφαλείς Διαδρομές που εκπονεί, προετοίμασε τις απαραίτητες μελέτες, κατέθεσε τις απαιτούμενες άδειες και τοποθέτησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, φανάρι που ενεργοποιείται με κουμπί από τους πεζούς, έτσι ώστε ούτε να δημιουργούνται άσκοπα κυκλοφοριακά προβλήματα, ούτε να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πεζών.
Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει βάλει ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες την ασφάλεια στους δρόμους για την διαμόρφωση μιας φιλικής γειτονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια Γιορτή Για Την Γυναίκα

mev-event_4mΟι χρήστες του MEV Ηλιούπολης με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, διοργανώνουν (με ελεύθερη είσοδο) και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης μία εκδήλωση για κάθε γυναίκα.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Μια Γιορτή για τη Γυναίκα».

Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου θα φέρει κοντά σας την εφαρμογή Lets Pap.

Το Letspap είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή γένους θηλυκού, που με απλό και διαδραστικό τρόπο, ενημερώνει την σύγχρονη γυναίκα για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο και έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από το γυναικείο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB