spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Αραμπατζής Γαβριήλ Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης "Η Πόλη που θέλω" Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.18

sort_cvΟ Αραμπατζής Γαβριήλ είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Διατμηματικό Πρόγραμμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Εργάστηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Έχει διδάξει πληροφορική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μόνιμος εκπαιδευτικός (επιτυχών μετά από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2000), σε Στρατιωτική Σχολή, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ως ερευνητής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Mουσικές εκδηλώσεις με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, τραγούδια και κάλαντα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.12.18
melirriton_xr_2018ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Το βυζαντινό μουσικό σχήμα "Μελίρρυτον" με τον Πέτρο και Αθανάσιο Δασκαλοθανάση θα παρουσιάσει δύο μουσικές εκδηλώσεις με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους - τραγούδια και κάλαντα από περιοχές του τόπους μας, με συνοδεία οργάνων.
Θα υπάρξει ταυτόχρονη παρουσίαση προβολών καθώς και αφήγηση ενός Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Παπαδιαμάντη.
Την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:30μ.μ. στο θέατρο που βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχιακού κτιρίου του δήμου Ηλιούπολης  και
Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:30μ.μ. στον άγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης
Σας περιμένουμε όλους!
 
Η Πόλη που θέλω PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.18
ipolipouthelo

Μια πόλη καλύτερη, είναι το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας. Μια τέτοια πόλη, ορίζεται και καθορίζεται από αντικειμενικά κριτήρια και όχι από τους κατόχους της επαγγελματικής αλήθειας. Αυτή η πόλη, φυσικά, δεν είναι βγαλμένη από κάποιο ονειρολόγιο και δεν κατασκευάστηκε, σε ουτοπιστικής τεχνολογίας, εργαστήρια. «Η Πόλη που θέλω», είναι μια έννοια υπαρκτή, αρκούντως ρεαλιστική και εύλογα πραγματοποιήσιμη και βέβαια, ούτε πρόκειται για μια ακόμα επιθυμία μου ή ακριβοθώρητου ενδιαφέροντος, σκέψη! Πρόκειται για μια αναγκαιότητα που απαιτεί το σήμερα και το αύριο! Που , τελικά απαιτεί η ίδια η ζωή !

Αναζητούμε μια Πόλη με γοητεία. Χωρίς πλήξη ή ασφυξιογόνα ... χαρίσματα, με ανατρεπτικές απαντήσεις στα «πρέπει , στα πως και στα γιατί». Μια νέα αφορμή, «Η Πόλη που θέλω» : ελπίδας και προσδοκίας. Υπεύθυνη! Σύγχρονη! Ασφαλή ! Να την περπατάς και να σου προσφέρει ευκαιρίες. Να μπορεί να σου ξυπνήσει μια ρομαντική διάθεση και να μένεις έκπληκτος , από την ευρηματικότητα της. Να σε προλαβαίνει και όχι να βρίσκεσαι σε οδυνηρές αντιπαραθέσεις μαζί της για τα ελλείμματα και τις αδυναμίες της. Να σε συγκινεί, σταθερά, προσφέροντας σου το ενδιαφέρον και την αγάπη της, και όχι μια σχέση δουλείας και υποταγής. Σίγουρα, «Η Πόλη που θέλω», θα μπορεί ή θα πρέπει να μπορεί, να συνδυάζει την αλήθεια και κυρίως, να μη σου δημιουργεί στο κάθε γιατί που τη ρωτάς, περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που σου δίνει.;

Μια τέτοια πόλη, « Η Πόλη που θέλω», πρέπει να γίνει και η δική μας! Σήμερα η Πόλη μας είναι αυτό που είναι και όχι αυτό που θα ακουστεί από τα χείλη των ειδικών και των ενδιαφερομένων. Γι αυτό οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στην πραγματικότητα. Να μετρήσουμε τα «μεγάλα, τα μικρά» , αλλά και την καθημερινότητα. Η κρίση μας, όμως, χρειάζεται μια νέα δυναμική !Κι αυτό, γιατί, προβάλλει έντονα ένα νέο, απαιτητικό αίτημα αναζήτησης, αν θέλουμε « Η Πόλη που θέλω» να μην ταυτιστεί με μεγαλοστομίες, αχρείαστους μεγαλοϊδεατισμούς ή από υποψιασμένες σκοπιμότητες. Δεν λιθοβολεί «Η Πόλη που θέλω» το χθες και δεν επικυρώνει αμαρτίες , αδυναμίες, παραλείψεις και ... ανεκπλήρωτες υποσχέσεις! Μετρά, όμως, τα αποτελέσματα του χθες και επιλέγει μια αναβαθμισμένη αφετηρία εκκίνησης, με εντελώς νέο περιεχόμενο και ουσία. «Η Πόλη που θέλω», δεν μαρτυρά συγκλονιστικές ανατροπές, μα επιδιώκει, ένα ατέλειωτο χαμόγελο κατανόησης, αξιοπρέπειας , έμπνευσης, συνεργασίας, δράσης , για μένα και σένα, πέρα από τα σημερινά συμβατικά, χιλιοειπωμένα, δεδομένα! και, με παρρησία , ομολογεί για την αναγκαιότητα μια νέα διαδρομής.

Τελικά, «Η Πόλη που θέλω» είναι μια ενδιαφέρουσα φιλοδοξία , για ΝΕΟΥΣ, που , η ματιά τους στο μέλλον, έχει περίσσευμα από αξιοσημείωτες απαιτήσεις και δεν ακουμπάει σε συμβιβασμούς, σε υστεροβουλίες και διατεταγμένες ισορροπίες! ΝΕΟΙ, που μπορούν και αντέχουν με μεγαλύτερα όρια σκέψης και δράσης, που μπορούν τους μεγάλους διασκελισμούς, κάτι που απαιτεί το σήμερα, αλλά, κυρίως, το αύριο! Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μια νέα εσωτερική διαδρομή, εμπνευσμένοι από το στιλπνό που προσφέρει απλόχερα, μια νέα, από ΝΕΟΥΣ, πρόταση , για να αποφύγουμε - επιτέλους ! - τη μετέωρη , στατική , πολυδοκιμασμένη επιλογή , με σύνθημα, για μας, « Η Πόλη που θέλω, όραμα και επιθυμία!»

Αραμπατζής Γαβριήλ


 
Ειδική Πρόταση από τον Αραμπατζή Γαβριήλ που αφορά την εφαρμογή των δικαιωμάτων AμεA PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.18
symparastatis_3_eidiki

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης υπέβαλε την Ειδική Πρόταση 7/2018, σχετικά με τα προβλήματα εφαρμογής των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, στο πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών του Δήμου Ηλιούπολης. Με την Ειδική Πρόταση, ζητείται να δοθεί προτεραιότητα στις υποθέσεις ατόμων με αναπηρία που εκκρεμούν στις υπηρεσίες του Δήμου και δεν έχουν διεκπεραιωθεί ακόμη, να απαλειφθεί η αναζήτηση δικαιολογητικών κατά την υποβολή αιτήσεων που έχουν προσφάτως υποβληθεί και η διάρκεια τους είναι απ' αόριστον, να διενεργηθεί ευρεία διαβούλευση με οργανώσεις ατόμων με αναπηρία για την υποβολή προτάσεων τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για την ενάσκηση του δικαιώματος προσβασιμότητας και να συγκεντρωθεί όλη η πληροφορία που αφορά δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες που μπορούν να ασκηθούν μέσα από την Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.18 )
 
Καταψηφίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.18
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ δημοτική αρχή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2019, συγκέντρωσε μόνο 19 ΝΑΙ από τα 21 που απαιτούνταν για την ψήφιση Οι δημοτικοί σύμβουλοι της α ντιπολίτευσης διατύπωσαν τις ενστάσεις αλλά και τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης μεταξύ των παρατάξεων.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (22/11/2018), ο προϋπολογισμός είχε καταψηφιστεί, καθώς η δημοτική αρχή δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», αριθμεί πλέον μόνο 19 δημοτικούς συμβούλους, αφού κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου ανεξαρτητοποιήθηκαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους και δύο αντιδήμαρχοι.
 
Aιφνίδιος θάνατος του Δημήτρη Παρρά PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.11.18

parasΈφυγε αιφνιδίως απ' την ζωή o Δημήτρης Παρράς σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας όταν ο Δημήτρης Παρράς και ενώ βάδιζε στο δρόμο μαζί με τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος. Παρά την άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο, απλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ανακοπή καρδιάς.

Ο Δημήτρης Παρράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα και ήταν πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης Γαλλική Φιλολογία.

Την Τρίτη 4/12 στις 13:00, στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, η νεκρώσιμος ακολουθία. 

Τελευταία ανανέωση ( 30.11.18 )
 
Ενωτικό Σκηνικό από τη Ν.Δ. στην Ηλιούπολη – Συνδετικός Κρίκος ο Γαβριήλ Αραμπατζής PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.11.18

arampatzis_gavriilAνατροπή φαίνεται πως παίρνουν τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στο Δήμο Ηλιούπολης. Η Ν.Δ. ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Πουπάκη, του π. Ευρωβουλευτή και γι' αυτό δεν έκανε επίσημες ανακοινώσεις μέχρι να ωριμάσει η κατάσταση. Εν τω μεταξύ είχε να διαχειριστεί κι άλλα μέτωπα, ήδη υπάρχοντα, που ακούν στα ονόματα Γιάννης Αναγνώστου, Αργυρώ Πίκουλα και Τάσος Ευσταθίου. Και οι τρεις έχουν δική τους δημοτική ομάδα και δραστηριότητα στην περιοχή αλλά και παρουσία στην τρέχουσα θητεία από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο υπό τον Κώστα Πουπάκη. Τελικά φάνηκε πως η πρόταση Πουπάκη δεν θα ευδοκιμήσει ύστερα από την πρόθεση του ίδιου να μην διεκδικήσει τη Δημαρχία στο Δήμο Ηλιούπολης. Το όνομα του π. Ευρωβουλευτή πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τη Ν.Δ. που ψάχνει να βρει το νέο πρόσωπο που θα ξέρει από Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γνωρίζει τα θέματα του Δήμου Ηλιούπολης και θα ενώνει αντί να διασπά. Το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως ακούει στο όνομα Γαβριήλ Αραμπατζής. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες επαφές προκειμένου η Ν.Δ. να πορευτεί με ενωτικό συνδυασμό για να καταφέρει ενωμένη περισσότερα στην Ηλιούπολη. Βέβαια ο Τάσος Ευσταθίου έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του και έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Ίδωμεν.

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Νοεμβρίου 2018 http://palmos-glyfada.gr/

Τελευταία ανανέωση ( 21.11.18 )
 
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Βιδάλης Δημ. Σύμβουλος Γραμματέας της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.10.18

vidalisΟ Παναγιώτης Βιδάλης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Γραμματέας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» (είχε προηγηθεί η παραίτηση του),  μας ενημέρωσε ότι μετά από ώριμες σκέψεις πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το κείμενο του Παναγιώτη Βιδάλη απευθύνεται σε όλους τους Ηλιουπολίτες και αναφέρεται στην απόφαση του, αυτής της ανεξαρτητοποίησης.

Ακολουθεί το κείμενο:

''Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς τους λόγους που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη που, με πάθος και συνέπεια, υπηρέτησα τα τελευταία 9 χρόνια.

Εντάχθηκα το 2010 στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με ζωηρό ενδιαφέρον και διάθεση να προσφέρω ενεργά στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και να γίνω κι εγώ αρωγός στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να συμμετέχω επί σειρά ετών σε μια παράταξη δημοκρατική, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο διάλογος, οι διαφανείς διαδικασίες καθώς και η ενεργός συμμετοχή και εποικοδομητική συμβολή όλων των μελών της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
H Επιστολή Παραίτησης του Γιάννη Αντζινά Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.10.18

antzinasΤην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον δήμαρχο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννη Αντζινάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Κύριε Δήμαρχε,

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και αξιοπρέπειας, υποβάλω την παραίτησή  μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη», που υπηρέτησα από την πρώτη στιγμή με πάθος.

Το 2010 γνώρισα έναν άνθρωπο, με καθαρό μυαλό και όραμα να αλλάξει τα πάντα. Έναν άνθρωπο ικανό, με σχέδιο και πρόγραμμα, ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή, απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους, που κατάφερε να συνδυάσει την εμπειρία των παλαιών και την φρεσκάδα των νέων. Έναν άνθρωπο με τον οποίο κερδίσαμε τις εκλογές για δυο συνεχόμενες θητείες στην διοίκηση του Δήμου.

Το ταξίδι μου στα κοινά ξεκίνησε από το 2011 στην θέση του γραμματέα της παράταξης, που μου εμπιστεύτηκες εσύ κι εγώ από την πρώτη στιγμή έδωσα τα πάντα, χωρίς να υπολογίσω οικογενειακό και επαγγελματικό κόστος. 

Με την οικονομική εξυγίανση που καταφέραμε στο Δήμο, με την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας για την πόλη μας και  με κεντρικό σύνθημα «για την πόλη μας και τους ανθρώπους της» καταφέραμε μια μεγάλη και δύσκολη νίκη στις εκλογές του 2014. 

Το ταξίδι εμπειρίας και έργου, συνεχίστηκε στις σχολικές επιτροπές όπου και εκεί δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με εντιμότητα στον κοινό μας στόχο, που ήταν να βελτιώσουμε τις σχολικές μας υποδομές για την καλύτερη καθημερινότητα των παιδιών μας. Το ότι απέσπασα θετική κριτική σε αυτά τα πόστα, είναι κάτι που επιβεβαιώνουν οι συνδημότες μας και όχι εγώ.

Τελευταία ανανέωση ( 26.10.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
H Eπιστολή Παραίτησης του Γιώργου Χατζηδάκη Αντιδημάρχου Ανάπτυξης PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.10.18

xatzidakis_g_iliΣεβόμενος την εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας κατά την οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν προχώρησα στην άμεση δημοσιοποίηση του κειμένου παραίτησης μου. Πλέον σας γνωστοποιώ την επιστολή παραίτησης που υπέβαλα την Δευτέρα 8-10-2018.

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Με ψηλά το κεφάλι και με ήσυχη τη συνείδησή μου, σου υποβάλλω την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και από μέλος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» που εδώ και 8 χρόνια υπηρέτησα με αυταπάρνηση και συνέπεια χωρίς να λογαριάσω στιγμή το όποιο προσωπικό κόστος.

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Είναι αλήθεια πως πίστεψα και δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις μου στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάταξη των οικονομικών του Δήμου μας βάζοντας ψηλά στις προτεραιότητές μας την οικονομική διαφάνεια και τον τερματισμό της σπατάλης.

Με τη διάθεση και την όρεξη νέων ανθρώπων και την εμπειρία και συμβολή μεγαλυτέρων καταφέραμε χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στις αξίες μας όχι μόνο να μηδενίσουμε τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου αλλά και να επιτύχουμε επί σειρά ετών πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Και όλα αυτά χωρίς καμία περικοπή στην κοινωνική πολιτική και στα μεγάλα τεχνικά έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες της Ηλιούπολης.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αυτή μας τη συνέπεια σε λόγια και πράξεις επιβεβαίωσε ο λαός της Ηλιούπολης στις εκλογές του 2014.

Τότε που εσύ ο ίδιος δήλωνες προεκλογικά πως «ο Δημοτικός Άρχοντας πρέπει να παραμένει στο τιμόνι για δύο τετραετίες γιατί διαφορετικά αρχίζει να φθείρεται και να διαφθείρεται και να αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά»...

Τελευταία ανανέωση ( 26.10.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 3509
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB