CITY OF ILIOUPOLIS - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - Τελευταία Νέα
spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Τον Μάιο 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.07.18

ekloges_2012Την διενέργεια των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 19 Μαΐου προτείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τροπολογίας.
Με αυτήν την κίνηση οι βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου και ανακατεύουν για μια ακόμη φορά την τράπουλα διότι η ημερομηνία των εκλογών αποτελεί κομβικό σημείο του σχεδιασμού στρατηγικών και πολιτικών σχηματισμών. Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών (το οποίο δεν εκλήθη κατά την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής) είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και είχε γίνει παρέμβαση από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη Αττικής  Βασίλη Σωτηρόπουλο χαρακτηρίζοντας την παράταση θητείας αντισυνταγματική «Η παράταση της θητείας των τοπικών αρχών με νομοθετική ρύθμιση θα είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος που ορίζει ότι οι ΟΤΑ εκλέγονται με ψηφοφορία από τον λαό και προφανώς για ορισμένη χρονικά θητεία.»  

Κυρίαρχο θέμα στον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» το προτεινόμενο σύστημα απλής αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις εθνικές εκλογές θα ισχύει από τις μεθεπόμενες εθνικές που μπορεί να γίνουν με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020. Η ταυτόχρονη διενέργεια αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών και το στήσιμο διπλής κάλπης τον Μάιο του 2019, είναι μια πραγματική χαλαρή μέτρηση κοινής γνώμης που η κυβέρνηση θα έχει κάποιους μήνες να την διαχειριστεί. Οι οργισμένοι πολίτες θα μπουν στα παραβάν, θα μετατρέψουν την οργή τους σε ανώδυνη ψήφο Για την κυβέρνηση και θα εξέλθουν ως αναποφάσιστοι στην πορεία για τις εθνικές εκλογές, ενώ στην κάλπη των αυτοδιοικητικών η κυβέρνηση δεν θα έχει να χάσει απολύτως τίποτα, οι αντίπαλοί της είναι αυτοί που θα έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο και θα συγκρουστούν μεταξύ τους. Η απλή αναλογική και ο ορισμός αντιδημάρχων από παρατάξεις της μειοψηφίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο επιβολής εσωτερικής πειθαρχίας και στην διαχείριση των ενδιαφερομένων για τους αυτοδιοικητικούς θώκους.

Με την επιλογή λοιπόν απομόνωσης των εθνικών εκλογών και μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές,η κυβέρνηση καταφέρνει τρία πράγματα: να μην κριθεί αντισυνταγματικός ο "Κλεισθένης Ι", δίνει χωρίς άμεσο κόστος βήμα εκτόνωσης στους πολίτες, ενισχύει τις διασπαστικές κινήσεις στα αντίπαλα στρατόπεδα τα όποια τα οδηγεί και σε μεταξύ τους συγκρούσεις.  

Αραμπατζής Γαβριήλ

Τελευταία ανανέωση ( 11.07.18 )
 
Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι. PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.06.18
ipeirotes_2018Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 & Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στην Ηλιούπολη
Πλατεία Π.Π.Γερμανού (έναντι ΙΚΑ Ηλιούπολης)
Την Παρασκευή με το συγκρότημα του Θοδωρή Γεωργόπουλου τραγούδι Γιάννης Παπακώστας,
το Σάββατο με το συγκρότημα του Σταύρου Καψάλη Τραγούδι Δημήτρης Τζουμερκιώτης & Λάζαρος Τσαμπάς.
 
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ είχε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.06.18

ypes_symparast_klΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, με αφορμή τα όσα προβλέπει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για τον θεσμό της διαμεσολάβησης ανάμεσα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού. Στη συνάντηση με τον Υπουργό μετείχαν ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, ο  Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς, ο δημοτικός Συμπαραστάτης Σαρωνικού, κ. Ευάγγελος Μιχάλης, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης, κα Αικατερίνη Τσιομπάνου και ο περιφερειακός  Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου, κ. Φίλιππος Τριομμάτης.

Οι εκπρόσωποι των Συμπαραστατών ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες τους σε σχέση με το σχέδιο νόμου. Παράλληλα, διατύπωσαν σειρά θέσεων και προτάσεων με σκοπό να αποσαφηνιστούν ορισμένες από τις διατάξεις που ρυθμίζουν το ζήτημα της διαμεσολάβησης και να διευκολυνθεί η εφαρμογή της νομοθετικής παρέμβασης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση των Συμπαραστατών και επεσήμανε ότι η σύμπτωση απόψεων είναι δεδομένη όταν πρόκειται για ζητήματα πραγματικής ισχυροποίησης και διεύρυνσης της λειτουργίας του θεσμού, ο οποίος δεν υποστηρίχθηκε ουσιαστικά τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο της εφαρμογής του.  Πρόσθεσε ότι προτάσεις  που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση  θα εξεταστούν επί της ουσίας από το υπουργείο.

Τελευταία ανανέωση ( 28.06.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ από το Αλληλέγγυο Θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.06.18
iketid3s1"...σ'άλλη ποια πιο καλόβολη από τούτη τη χώρα θα φτάναμε κλαριά ικεσίας απλώνοντας....ανεμική κακή τα ανθρώπινα κι ο πόνος πουθενά δεν πετά με τα ίδια φτερά....ο ξένος κι άγνωστος θέλει καιρό για να κριθεί, καθένας τον ξενόφερτο με πρόχειρες κακογλωσσιές στολίζει και πετά τον βρωμερό του λόγο...."

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις
29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ"

ΓΑΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΜΟΛΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πολις
ώρα έναρξης 21:15


Υ.Γ.  ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πόλις

Είμαστε κάτοικοι της Ηλιούπολης, οι οποίοι κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων , αποφασίσαμε το 2011,  να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης, που σαν σκοπό θα είχε την συλλογή και δωρεάν διανομή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης , σε όσους τα χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.06.18

opsa_logo‘Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε τη Δευτέρα 18/06/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα: «Νέοι στα μονοπάτια της καινοτομίας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέματα ανάπτυξης, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 100 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

        Τη θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:

1.      Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου. Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ. «Καινοτομία, νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη με συμμετοχικές διαδικασίες».

2.      Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Εφαρμογές και Αποτελέσματα».

3.      Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το ύψος των περιστάσεων».

    

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο “Κλεισθένης I” απομακρύνει τον συμπαραστάτη από τον δήμο, αποτέλεσμα σύγκλεισης συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου η εκλογή του; ή κομματικό ρουσφέτι 10-15 ατόμων. PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.06.18

poylakis_hlioypoliΗ Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το σχέδιο Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και βασικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης. Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το προτεινόμενο σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε όμως και στο θεσμό του συμπαραστάτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας καλός θεσμός, είναι ευρωπαϊκός θεσμός, είναι κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη. Είχε προβλήματα και περπάτησε σε πολύ λίγους δήμους, οι περισσότεροι δήμοι - δημοτικά συμβούλια δεν μπόρεσαν να τον εκλέξουν επειδή νόμος έδινε το 60% του δημοτικού συμβουλίου στο πλειοψηφόντα δήμαρχο και του έλεγε βγάλε τον συμπαραστάτη με το 66% του δημοτικού συμβουλίου,  βρες ένα 6%παραπάνω και βγάλε συμπαραστάτη.

Τελευταία ανανέωση ( 29.06.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "Η Φανερωμένη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.05.18

leykaditiko_18.pngΠρόσκληση του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων "ΗΦανερωμένη" σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του νησιού μας Κυριακή 27 Μαΐου 2018

7:00 μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας "Παναγία Φανερωμένη" στην εκκλησία Αγία Παρασκευή Κάτω Ηλιούπολη

9:00 μ.μ. 42ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Πανηγύρι στον υπαίθριο χώρο του συλλόγου με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι "Χώροπαιγνίο" και "Ορφέας" Κολωνού

Το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγελος Γεωργάκης               Χριστογιάννης Φουρλάνος

 
Το πρόγραμμα του εορτασμού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.05.18

programma_pan_k_e_2018Ιερά Πανήγυρις 2018
Με την ευχή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'.
Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως με την ευκαιρία της Εορτής των Εφόρων της Ενορίας μας, των Αγίων και Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης
Σας προσκαλούμε
Να παρευρεθείτε εις τις Λατρευτικές συνάξεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή,  20 Μαΐου 2018
19:00μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
21:00μ.μ. Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος
23:00μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
07:00π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
19:00μ.μ. Εσπερινός και Ιερά παράκληση των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

 
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η Αυτοδιοίκηση ως δέκτης και πομπός των μηνυμάτων της Τέχνης και της Πολιτικής PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.05.18

opsa_logoΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΟΠΣΑ σε συνεργασία με την ΈΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 18/05/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα:
«ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Η Αυτοδιοίκηση ως δέκτης και πομπός των μηνυμάτων της Τέχνης και της Πολιτικής.»

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

 Την θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:
1. Ο κ. Ιάκωβος Ποταμιάνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΕΑΠ.
2. Η κα. Στέλλα Μουζακιώτου, Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Καθηγήτρια ΕΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης εκδήλωσηγια την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.05.18

maxi_tis_kritis_2018Ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης το Σάββατο 19/5/2018 στις 20.00 στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημ. Κιντής".

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου μας και το μουσικό συγκρότημα του Αντ. Κεχαγιαδάκη και του Αδαμ. Λαδουκάκη

Θα ακολουθήσει κρητικό κέρασμα!!
Είσοδος Ελεύθερη..

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας....

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 3487
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB