spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Πέντε στελέχη του ΚΙΝΑΛ διέγραψε η Φώφη Γεννηματά. Τι σχέση έχει αυτό με την Ηλιούπολη; PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.12.19

 Στη διαγραφή πέντε στελεχών του κινήματος προχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά με το αιτιολογικό ότι κατεβαίνουν με αντίπαλο ψηφοδέλτιο (με την παράταξη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι διαγραφέντες είναι οι Ψυχογιός Παναγιώτης (ΚΠΕ), Κανακουσάκης Κώστας (Ηράκλειο), Πουλής Γιώργος (Κέρκυρα), Λαμπράκης Γιώργος (Ηράκλειο) και Νταγιάννης Αιμίλιος (Λάρισα).

Είχε προηγηθεί επιστολή του Κώστα Παπαδημητρίου επικεφαλής της παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ με την οποία ζητείται από τη Φώφη Γεννηματά μηδενική ανοχή.

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η είδηση με την Ηλιούπολη;

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ.Χατζηδάκης , ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης Χρ.Σωτηρόπουλος και ο εκκαθαριστής του ιδρύματος "Αγ. Ταβιθά" Γ.Καραμιχάλης έχουν συνυπογράψει την ιδρυτική διακύρηξη της παράταξης  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.


 

Τελευταία ανανέωση ( 06.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εργατικό Ατύχημα στο Συνεργείο του Δήμου Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.12.19

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με ευαισθησία και συνέπεια στην θέση μας για ενημέρωση των Δημοτών ανακοινώνουμε, ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου του Δήμου Ηλιούπολης, στο Συνεργείο Επισκευής Οχημάτων. Ο έμπειρος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά την διάρκεια επισκευής απορριμματοφόρου οχήματος. Η χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (γάντια, κλπ) τον προστάτεψε από χειρότερη ζημιά. Μετά την απαραίτητη πρώτη φροντίδα, μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο ΚΑΤ όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία ο τραυματισμός και παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία και παρακολούθηση. Η Υπηρεσία, αμέσως με το συμβάν, έκανε Δήλωση Εργατικού Ατυχήματος και το Τμήμα Προσωπικού προχώρησε άμεσα σε κάθε απαραίτητη από τον νόμο ενέργεια ενημέρωσης αρμοδίων υπηρεσιών. Επισης ο προϊστάμενος του τεχνικού συνεργείου και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Αντζινας επισκέφτηκαν τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο. Ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο εργαζόμενο του Δήμου μας και ταχεία ανάρρωση.

6/12/2019 Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 

 
Μηνυτήρια Αναφορά Κατά Παντός Υπευθύνου Για Την Υπόθεση Του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών από πολίτες της Επιτροπής Πολιτών για την προστασία του Υμηττού.

Πρόκειται για την ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών που έχει προβεί σε κινητοποιήσεις κατά των αυθαιρεσιών στον προφήτη Ηλια Ηλιούπολης και η οποία έχει δώσει δημοσιότητα στο όλο ζήτημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέλη της εν λόγω επιτροπής αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας ωστόσο ως βασικούς υπαίτιους τον πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου, τον ιερέα του ναού του προφήτη Ηλία  και τον Δασάρχη, οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους «επέδειξαν εγκληματική αμέλεια στο ζήτημα της προστασίας του βουνού».


Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

Ηλιούπολη - Επταλόφου & Επιδαύρου.

Η χαβούζα οδεύει για δίμηνο και πλέον υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Τηρώ τους κανόνες καθαριότητας, πληρώνω τα τέλη καθαριότητας και απαιτώ από τους αρμόδιους στον Δήμο να καθαρίζουν.

Από αύριο σε αντίστοιχες περιπτώσεις με την φωτογραφία θα ανεβάζω την Εισαγγελική Παραγγελία και την Αναφορά μου στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Χωρίς παρεξήγηση.

Δημοσιεύεται όπως αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα

Συνιστούμε λίγη ψυχραιμία, αλλά όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού και η ανοχή μηδενίστηκε.

Ενεργοί Πολίτες Ηλιούπολης

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
 
Χωρίς Ηλεκτροφωτισμό η Πλατεία Φλέμινγκ Στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας Φλέμινγκ εντοπίζονται τις τελευταίες 48 ώρες από κατοίκους της γειτονιάς αλλά και από περίοικους.

Η πλατεία μετά τη δύση του Ήλιου βυθίζεται στο σκοτάδι, με τις λάμπες ηλεκτροφωτισμού να είναι εκτός λειτουργίας λόγω βραχυκυκλώματος. Όπως αναφέρει στο ilioupolinews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, το βραχυκύκλωμα προέρχεται από τα παιχνίδια που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτασμών στην πόλη και έχει ζητηθεί από τον ιδιώτη η άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου.Όπως αναφέρει ο κ. Σεφτελής, το πρόβλημα θα επιλυθεί το αργότερο έως την Πέμπτη 5/12.

Η παραχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες με ευτελή τιμήματα δεν έχουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ποιός πληρώνει το κόστος του ρεύματος ; Οι δημότες , και μάλιστα  διπλά,  μέσω των δημοτικών τελών και του αντίτιμου χρήσης των παιχνιδιών.

Πόσο ασφαλείς  και πιστοποιημένες είναι οι εγκαταστάσεις αυτές ,όταν βραχυκυκλώνουν τον δημόσιο φωτισμό της πλατείας;

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
 
Υπ. Εσωτερικών: Χρηματοδότηση 17 δήμων για αθλητικές εγκαταστάσεις PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 17.765.452 ευρώ, εξασφάλισαν 17 δήμοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενέκρινε τη χρηματοδότηση 420.000 ευρώ στους δήμους Σύμης και Θάσου (70.000 και 350.000 αντιστοίχως) για έργα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες.

Τα έργα κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων αφορούν τους εξής δήμους: Γεωργίου Καραϊσκάκη 155.196 ευρώ, Δίου Ολύμπου 980.456 ευρώ, Ναυπακτίας 1.256.687 ευρώ, Ξηρομέρου 370.688 ευρώ, Αιγιάλειας 996.500 ευρώ, Γλυφάδας 2.855.000 ευρώ, Κρωπίας 541.476 ευρώ, Καλαμαριάς 440.800 ευρώ, Καστοριάς 131.000 ευρώ, Κέρκυρας 600.000 ευρώ, Ελασσόνας 1.872.400 ευρώ, Ανατολικής Μάνης 750.000 ευρώ, Πυλαίας - Χορτιάτη 3.475.000 ευρώ, Κέας 950.000 ευρώ, Πειραιά 600.000 ευρώ, Δάφνης - Υμηττού 1.000.000 ευρώ και Σουλίου 790.749 ευρώ.

Απο τα παραπάνω ποσά διαφαίνεται ότι κάποιοι δήμοι κατάφεραν και ένταξαν στο πρόγραμμα πολλά και πολυέξοδα έργα. Η Ηλιούπολη δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσα τους. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 ,προβλέπει συνεχιζόμενα  έργα κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ύψους 600.000 ευρώ,  τα οποία η νέα διοίκηση προτίθεται να τα εντάξει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ένα πρόγραμμα που πρόσφατα αμφισβητήθηκε η ύπαρξη επαρκών κονδυλίων για την πραγματοποίηση του συνόλου των εργασιών που επιδιώκεται να ενταχθούν σ' αυτό. 

Στην πόλη μας που έχει ανάγκη για πολύ περισσότερους αθλητικούς χώρους απο  τους ήδη υπάρχοντες, το ποσό αυτό κρίνεται ανεπαρκές. Γιατί η Ηλιούπολη απουσιάζει απο το πρόγραμμα που εντάχθηκαν οι παραπάνω δήμοι;

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
 
ΓΙΟΡΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝTΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:30 μμ, θα γίνει η επίσημη έναρξη των γιορτών στην πόλη μας με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία, από τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη.Αμέσως μετά η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, θα παρουσιάσουν την παράσταση "ΧΑΝΑ ΖΟΟ 11 Χρόνια Μαζί", με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη, που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το "Mazoo an the Zoo" και το "XANA ZOO".

Θα είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό.Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο θα δουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.Οι "XANA ZOO" ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του "XANA ZOO" και ταξιδεύουν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης για μια ακόμα χρονιά, θέλοντας να προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, θα δαπανήσει περίπου 20500 ευρώ.  Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε  την διοργάνωσή τους στην εταιρεία NEW STEP M.Ε.Π.Ε , η οποία είχε αναλάβει και την διοργάνωση των περσινών, αλλά και πολλών άλλων εκδηλώσεων και όχι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν με επιτυχία.

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
 
Πράσινοι κάδοι κλαδιών με ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Γλυφάδα. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις και μπορείς. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.19

 Πρωτοποριακή υπηρεσία αποκομιδής κλαδιών από τον Δήμο Γλυφάδας! Με ευρωπαϊκά κονδύλια έγινε η προμήθεια κάδων συλλογής υπολειμμάτων πρασίνου και ειδικού οχήματος για την μετακίνησή τους. Οι δημότες θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλουν αίτημα στο Fix My City, μία ημέρα πριν προβούν στις εργασίες στους κήπους των σπιτιών τους. Ο Δήμος θα στέλνει δωρεάν τον κάδο, ούτως ώστε να τοποθετούνται απευθείας εκεί τα κομμένα κλαδιά, γκαζόν και φύλλα και να μεταφέρονται προς ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτόν και τα πεζοδρόμια δεν θα έχουν ζημιές και τα μηχανήματα καθαριότητας θα αξιοποιούνται σε άλλες εργασίες και πάνω από όλα θα λειτουργεί καλύτερα κάθε γειτονιά. Η Γλυφάδα είναι μια πόλη καθαρή και φιλόξενη και κάθε μέρα γίνεται ομορφότερη.

Αντίθετα στην Ηλιούπολη , κομμένα κλαδιά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης και μαζί με τα παρατημένα ογκώδη αντικείμενα και μπάζα συνθέτουν μία άσχημη εικόνα,  η οποία δεν τιμά τον Δήμο , ενόψει μάλιστα της περιόδου των εορτών.

Το παράδειγμα του Δήμου Γλυφάδας , ο οποίος με ευρωπαϊκα κονδύλια προμηθεύθηκε τον απαραίτητο εξοπλισμό , δείχνει τον τρόπο με τον οποίο  βρίσκονται οι πόροι και οι λύσεις όταν θέλεις και μπορείς.  Ενα αναμφίβολα πετυχημένο πρόγραμμα που προκαλεί συνειρμικά την συγκρίση, με  το πρόγραμμα περισυλλογής και  κομποστοποίησης του Δήμου μας.   Εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και είχε αμφιλεγόμενα και αμφισβητήσιμα αποτελέσματα παρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν.

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ μέχρι την Παρασκευή 6/12 η ΠΕΔΙ Αχαρνών 96 PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.12.19
eopy_1Στην υφιστάμενη ΠΕΔΙ Κεντρικής Αθήνας, που σήμερα βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 96, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται μέχρι την Παρασκευή 6/12 οι κάτοικοι των Δήμων Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας Ταύρου και Υμηττού. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, η ΠΕΔΙ στην οδό Αχαρνών θα μετακομίσει στην οδό Κεφαλληνίας 104, απ' όπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Για τους λόγους της μετακόμισης, όλη την ερχόμενη εβδομάδα από 9 Δεκεμβρίου έως και τις 13 Δεκεμβρίου η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι κλειστή.
Νέα διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η λειτουργία της νέας Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας Β΄ Β΄ του ΕΟΠΥΥ, στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, στην οποία θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στην Ηλιούπολη στις 11.12.2019 PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.19

 Την Τετάρτη 11/12 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης λόγω συνέλευσης των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ποια σχολεία είναι αυτά.

Τα νηπιαγωγεία της περιοχής που θα κλείσουν στις 11/12 είναι τα εξής: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο , 7ο, 8ο , 9ο, 10ο , 11ο , 12ο , 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 19, 20ο, 21ο, 22ο, 23ο, 24ο

Τα δημοτικά είναι τα εξής: 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο , 7ο, 8ο , 9ο, 10ο , 11ο , 12ο , 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο, 20ο, 21ο, 22ο

πηγή: www.dikaiologitika.gr 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 3625
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB