spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
«Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας» 16-22/9/2019 στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.19

Στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και δράσεων για ανθρώπινη, καθαρή και λειτουργική πόλη και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής συμμετέχει και φέτος για 5η συνεχή χρονιά στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22/9/2019).

afisa-ebvomada_kinitikotitasΗ πρόσκληση για δράση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ το 2019 είναι:

Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! Μαζί, το περπάτημα και η ποδηλασία αποτελούν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης. Εκτός από την ευελιξία, το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν και πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Ηλιούπολη, το οποίο βρίσκεται υπό εκπόνηση, αποσκοπεί στην προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών στο Δήμο, το οποίο περιλαμβάνει και τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης, με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Για την ενημέρωση των πολιτών έχει προγραμματισθεί η 1η Δημόσια Διαβούλευση στις 18/9/2019 ενώ για την καταγραφή των απόψεων των πολιτών έχουν συνταχθεί σχετικά ερωτηματολόγια για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, τους γονείς που κατοικούν στο Δήμο μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία του και τους φορείς.

Επίσης στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, ο Δήμος προχώρησε στην επέκταση μετατροπής οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας πέριξ των σχολείων, όπως στην οδό Παπαφλέσσα δίπλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο και την οδό Αστυδάμαντος πλησίον του 6ου δημοτικού σχολείου αλλά και την ανακατασκευή πεζοδρομίων γύρωθεν άλλων σχολικών μονάδων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο στην Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος Λ. Ειρήνης με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας , της άνεσης και της αισθητικής.

Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ αφήνοντας τα αυτοκίνητα και ας κινηθούμε: Περπατώντας και Ποδηλατώντας στη πόλη μας.

Για περισσότερη ενημέρωση πατήστε εδώ.

 

 
Το Νέο Προεδρείο Του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.09.19
proedreio_2019_21Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019, κατά την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου προεδρείου από τα 41 μέλη. 

Μετά από τριπλή ψηφοφορία με κάλπη, το σώμα ανέδειξε ως πρόεδρο του νέου δημοτικού συμβουλίου τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «ΗλιουπΌλοι Μαζί» Σταύρο Γεωργάκη με 21 ψήφους,  ως αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Θεμιστοκλή Γιαννόπουλο με 27 ψήφους και ως γραμματέα τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Παναγιώτη Κόκλα με 27 ψηφους.

Πριν από την ψηφοφορία, , έκαναν δηλώσεις οι κ.κ.

Γαβριήλ Αραμπατζής (Η Πόλη που Θέλω), ο οποίος υπεγράμμισε κατά την ψηφοφορία ότι η παράταξη του θα στηρίξει  την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Γεωργάκη, με την προτροπή να μην συμμετέχει και να μην είναι υποψήφιο μέλος στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής  για να προφυλάξει το κύρος του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου.

-         Τασία Τατσούλη ( Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης) , η οποία είπε ότι η παράταξη της θα απέχει από την ψηφοφορία.

-         Γεώργιος Σόφης (Αριστερή πρωτοβουλία Ηλιούπολης), ο οποίος τόνισε ότι θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία, αλλά θα ψηφίσει λευκό γιατί πιστεύει ότι ο πρόεδρος είναι υπεράνω παρατάξεων

 

 
Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.09.19
Ανακοινώθηκαν, την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019, από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη κατά την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηλιούπολης:

Αantidhmarxoi-ilioupoli_2019πό την παράταξη «ΗλιουπΟλοι Μαζί-ΕΝΑΚ»:

1. Αντζινάς Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Προστασίας Περιβάλλοντος.
2. Βιδάλης Παναγιώτης: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
3. Σεφτελής Κωνσταντίνος: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
4. Πούλος Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού.
5. Χωματά-Αποστολοπούλου Αικατερίνη: Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού

και από την παράταξη «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»:

6. Στασινόπουλος Απόστολος: Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη.

ΑΔΑ: Ω1ΧΤΩΡΥ-Σ22 - ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ 

 

 
Πυρκαγιά σε δασική περιοχή μεταξυ Βύρωνα Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.08.19
Πυρκαγιά σε δασική περιοχή μεταξυ Βύρωνα Ηλιούπολης  κοντά στο θέατρο βράχων Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, 1 Ε/Π καθώς και εθελοντικά οχήματα. Ενημέρωση από Πυροσβεστική Υπηρεσία
Τελευταία ανανέωση ( 28.08.19 )
 
Ο Γαβριήλ Αραμπατζής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Υμηττό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.06.19
spay_1_mitsotakis

Την Ηλιούπολη και το βουνό του Υμηττού επέλεξε να επισκεφτεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου , Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μαζί με εθελοντές και την Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μάζεψε απορρίμματα αλλά και πότισε δένδρα στον Υμηττό, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που δίνει στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με παιδιά για την αξία του δάσους, τους κινδύνους πυρκαγιάς και πλημμύρας και την ανάγκη προστασίας του και ακολούθως άκουσε τους προβληματισμούς των εθελοντών δασοπυροσβεστών για τις πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ληφθούν ώστε το έργο της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών να γίνει αποτελεσματικότερο.

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν παρών και ο Γαβριήλ Αραμπατζής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Η Πόλη που θέλω», υπέρμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης, ο οποίος συμμετέχοντας στις δράσεις έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τελευταία ανανέωση ( 05.06.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Πόλη που θέλω συνεχίζει να εντυπωσιάζει και μετά τις εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.05.19
pano_ipoliΣυνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και μετά τις εκλογές τα μέλη της παράταξης «η Πόλη που Θέλω» και ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζή, καθώς λίγες ώρες μετά από το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ηλιούπολης απομάκρυναν τα πανό και τις αφίσες που είχαν τοποθετήσει μέσα στην πόλη για να κάνουν γνωστή την προσπάθειά τους. Και μόνο η πράξη αυτή αξίζει συγχαρητήρια ενώ καταδεικνύει για πολλοστή φορά πως υπάρχουν άνθρωποι με ήθος αλλά και ευσυνειδησία στην πόλη μας, που προσφέρουν έργο αθόρυβα και διακριτικά.
 
Αποτελέματα Σταυροδοσίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.05.19
Βαλασόπουλος Βασίλειος
795
763
707
687
626
564
551
541
506
504
502
429
422

Τελευταία ανανέωση ( 17.09.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταδίκη για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Δημαρχείο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.04.19
dimarxeio_7_7Την καταδίκη του για το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Ηλιούπολης, όπου εισέβαλαν μέλη του Ρουβίκωνα, εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής. «Είναι απαράδεκτες τέτοιες πρακτικές. Μια δημοκρατική κοινωνία έχει θεσμούς, με σωστή χρήση των οποίων πιθανές διαφωνίες μπορούν να διατυπωθούν και να αποτελέσουν βάση για διάλογο. Η βία γεννά βία και αυτό δε βοηθάει καμιά ευνομούμενη κοινωνία.», τονίζει ο κ. Αραμπατζής. 

Τελευταία ανανέωση ( 17.04.19 )
 
Επίσκεψη στη Φιλοζωική του Υποψηφίου Δημάρχου Γαβριήλ Αραμπατζή PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.04.19

zei_ipolipoutheloΤην ανάγκη να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για τη φιλοξενία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος επισκέφτηκε τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα φιλοζωικά σωματεία της χώρας.

Η Ένωση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με κυριότερο αυτό της στέγασης, καθώς δεν διαθέτει σταθερό κτίριο ή οικόπεδο για τα αδέσποτα ζώα. Αυτή τη στιγμή οι σκύλοι και οι γάτες φιλοξενούνται σε κλουβιά που είναι τοποθετημένα σε έναν μικρό χώρο. Όπως διαπίστωσε ο κ. Αραμπατζής, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κυρίτση, τα έξοδα είναι πολλά, οι ελλείψεις αρκετές και οι ανάγκες καλύπτονται μόνο από εθελοντές, κάτι που από μόνο του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα.

H «Πόλη που Θέλω» θα βοηθήσει από τώρα προσφέροντας εμβόλια και φάρμακα για τα ζώα. «Η οικολογία, η ζωοφιλία αποτελούν μεγαλειώδεις αξίες καθώς το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, πρωταρχικός μας στόχος είναι η καθαριότητα, ο σεβασμός και η αγάπη προς αυτό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το προστατεύσουμε με φροντίδα και αξιοπρέπεια», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής.

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.19 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η Πόλη που θέλω" Ηλιούπολη 2/4/2019 PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.04.19
dt_2_copy Tο κέφι, τα χαμόγελα και ο χορός κυριάρχησαν στη συνεστίαση που διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζή. Ήταν μία βραδιά «γνωριμίας», όπου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης συζήτησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, έφαγαν και διασκέδασαν, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις «σκοτούρες» της κρίσης.
Την «κουρτίνα» της εκδήλωσης τράβηξε ο Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος, στο σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η παράταξη του να φέρει «φρέσκο αέρα» στην πόλη της Ηλιούπολης. «Αυτό που βάζουμε μπροστά είναι η πόλη μας. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι καρέκλα θα πάρουμε, ούτε από ποιο κόμμα προερχόμαστε. Αυτά τα αφήνουμε σε κάποιους άλλους, που κατά το παρελθόν έχουν λειτουργήσει ευεργετικά για την απερχόμενη δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Αραμπατζής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, καθώς και κύκλο συναντήσεων με ιερείς, δημότες και φορείς της πόλης.
Τελευταία ανανέωση ( 06.04.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 19 από 3563
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB