spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Όταν το smart άρχισε να ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της πολυκατοικίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.01.18

smart Ένα απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ όχι όμως στην περιοχή της Ηλιούπολη  αλλά στο κέντρο της Αθήνασ στην περιοχή των Εξαρχείων. Οδηγός αυτοκινήτου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακολουθήσει μια ξέφρενη πορεία και να καταλήξει σε είσοδο πολυκατοικίας.

Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

Πηγή http://www.ilioupoligiaolous.gr/

Τελευταία ανανέωση ( 30.01.18 )
 
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.18
symparastatis_3_eidiki

Η 28η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.»

Στη χώρα μας συμπληρώνονται 20 χρόνια από την εφαρμογή κανονιστικού και θεσμικού πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997. Ωστόσο παρότι πέρασαν 20 χρόνια οι διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να θεωρούνται αχαρτογράφητα νερά σε αρκετές περιοχές του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Ως Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα αναγνωρίζεται κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικό πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Τα προσωπικά δεδομένα ποικίλλουν μπορεί να είναι ένα ονοματεπώνυμο, μια φωτογραφία, το e-mail, μια διεύθυνση, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, το ιατρικό ιστορικό, η φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκευτική του πεποίθηση, η διεύθυνση IP του υπολογιστή του κα.
Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν συνεχώς νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το διαδίκτυο δεν υφίστανται περιορισμοί πλην εκείνων που θέτεις εσύ από μόνος σου.
Είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες πληροφορίες «μοιράζεσαι» στο διαδίκτυο και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Μία και μόνο φωτογραφία αρκεί για να φανερώσει πρόσωπα, τοποθεσίες, συνήθειες και δεδομένα το οποία σε λάθος χέρια, μπορούν να έχουν ολέθρια αποτελέσματα.
Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε έναν κανόνα, για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα προσωπικά σου δεδομένα, για οποιονδήποτε σκοπό θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την συγκατάθεσή σου, αφού πρώτα σε έχει ενημερώσει πλήρως για τους λόγους που θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Τελευταία ανανέωση ( 28.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.01.18
synedrio-ilioupolis-smallΣε εξέλιξη το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ηλιούπολη αναπτυξιακές προσκλήσεις και προοπτικές

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης μέρας

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

10:00 - 11:30 Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης.

Έργο πνοής που θα επιφέρει σημαντική κυκλοφοριακή βελτίωση σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα. Το έργο που θα άρει την τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Ηλιούπολης και θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη νέα ταυτότητα της Ηλιούπολης του μέλλοντος, δημιουργώντας και νέες δυνατότητες για αναπλάσεις και ενισχύσεις πρασίνου στο κέντρο και στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης.
κ.‑Χρήστος‑Καραμάνος,‑ Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής
κ.‑Γεώργιος‑Γιαννής, Καθηγητής Τομέα
Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Ε.Μ.Π.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ποιοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση. Τα αριθμητικά δεδομένα στο Δήμο Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.01.18

kea_logoΌσοι είχαν κάνει αίτηση για το ΚΕΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν εκ νέου αίτηση, από την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό τον Μάρτιο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr/pubnr/  στην  οποία γίνονται οι αιτήσεις και δηλώνονται  αλλαγές, ενώ ο τρόπος υποβολής της αίτησης σε σχέση με πέρυσι δεν έχει αλλάξει.
Για το Δήμο Ηλιούπολης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ υπάρχουν 1051 εγκεκριμένες ή ενεργές αιτήσεις, σε εκκρεμότητα υπάρχουν 504 νέες αιτήσεις, έχουν ακυρωθεί 1903, δεν έχουν εγκριθεί 160 ενώ παρωχημένες θεωρούνται 807 αιτήσεις και σε αναστολή βρίσκονται 29 αιτήσεις.
Από τις 1051 εγκεκριμένες αιτήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου επεξεργάστηκαν και κατατεθήκαν 574 αιτήσεις από τα ΚΕΠ 69 αιτήσεις ενώ από πολίτες απευθείας με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 408 αιτήσεις. Το μηνιαίο προϋπολογιζόμενο κόστος για τις εγκεκριμένες ενεργές αιτήσεις ανέρχεται στις 231.006€ με μέσο κόστος ανά αίτηση 219€.
Στις εγκεκριμένες αιτήσεις ο συνολικός αριθμός των μελών των νοικοκυριών που λαμβάνουν βοήθεια είναι 2219, ενώ με μόνο ένα μέλος είναι 474 νοικοκυριά, 364 είναι οι αιτήσεις νοικοκυριών με τουλάχιστον ένα παιδί, το σύνολο των παιδιών που υπάρχουν στα 364 νοικοκυριά είναι 566.

Τελευταία ανανέωση ( 19.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου είχε το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.17
doyroy_symparastates_per

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα κακοδιοίκησης που έχουν εντοπιστεί από τους συμπαραστάτες, τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους, καθώς και οι προτάσεις βελτίωσης που έχουν δώσει οι συμπαραστάτες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Θέματα όπως η µείωση των γραφειοκρατικών δοµών, η ψηφιακή υπογραφή, η ανάγκη εξοικονόµησης κόστους και ανθρωποωρών εργασίας, το γενικό αίτημα για διαφάνεια στην δηµόσια διοίκηση και της ανάγκης να καταστεί η δηµόσια διοίκηση πιο φιλική προς το πολίτη αλλά και το περιβάλλον, συζητήθηκαν τα οποία συνιστούν μια βασική θεσµική πρόνοια για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών εγγράφων στη λειτουργία της δηµόσιας διοίκησης, με εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιδοτήσεις σε Δήμους για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.12.17

skilia-adespotaΜε ΚΥΑ του Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης και σίτισης των ζώων αυτών για το έτος 2017.
Με την ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι 600.000 ευρώ να διατεθούν στους Δήμους με σκοπό την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία, τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.12.17

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις 18 Δεκεμβρίου  2017, ημέρα Δευτέρα ώρα 16:30  στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα:

1.   Ψήφισμα για τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλιούπολης
2.   Αντικατάσταση γραμματέα του Δημοτικού Συμβούλιου λόγω παραίτησης
3.   Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ( μετά από την σχετική απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) για έγκριση της σύναψης του δανείου  με το ΤΠΔ ύψους μέχρι του ποσού των 3.000.000,00 Ευρώ για την "Βελτίωση - Αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας" του Δήμου Ηλιούπολης, έγκριση αποδοχής των όρων του δανείου και έγκριση καταβολής της αντιστοιχούσας δόσης για αποπληρωμή του σε 10 χρόνια με έναρξη εξυπηρέτησης από την 1/1 του επομένου της συνομολόγησης έτους.       

Τελευταία ανανέωση ( 25.10.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
O θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.12.17
symparastatis_3_eidikiΜε αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων  ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Αραμπατζής Γαβριήλ υπέβαλε την Ειδική Πρόταση 5/2017 προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, κ. Βασίλη Βαλασόπουλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων τα οποία μπορούν να ληφθούν εκ μέρους του Δήμου.
Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και, δύο χρόνια μετά, η ημερομηνία αυτή καθορίστηκε ως η Μέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Με ευκαιρία λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι οι Συνήγοροι του Δημότη είναι θεσμοί με αποστολή, μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ηλιούπολης διατυπώνει ειδική πρόταση για την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς να επιχειρείται παράθεση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Γλίτωσαν τα χειρότερα, ένα ατύχημα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.12.17
aytokinito_se_koyreiaoΤο τροχαίο έγινε το μεσημέρι, στην Αλ. Παναγούλη, στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, σχεδόν απέναντι από την εκκλησία.
Η οδηγός του αυτοκίνητου έχασε τον έλεγχο και μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο κουρείο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας το κουρείο είχε μέσα κόσμο ενώ διπλά υπάρχει καφενείο που αρκετός κόσμος καθόταν στα εξωτερικά τραπεζάκια. Η νέα οδηγός μεγάλης ηλικίας σοκαρισμένη δεν είχε καταλάβει πως έγινε αυτό, έχασε τον έλεγχο, και  ευτυχώς υπήρχε ένα σκαλοπάτι μπροστά στη βιτρίνα και σταμάτησε την πορεία του αυτοκίνητου.
 
Λειτουργεί κανονικά το κολυμβητήριο μετά από την αποκατάσταση του προβλήματος παροχής νερού από την ΕΥΔΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.12.17

screenshot-2017-12-7_1_themis_giannopoulos

Η παροχή νερού αποκαταστάθηκε και η μικρή πισίνα θα λειτουργεί από χθες το απόγευμα το νερό είχε  την επιθυμητή θερμοκρασία ( 30.2 ). Η μεγάλη λειτουργήσει από σήμερα το πρωί 

Κλειστό το Κολυμβητήριο λόγω βλάβης της ΕΥΔΑΠ (6/12/20017)

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης της ΕΥΔΑΠ και διακοπή της υδροδότησης, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 6/12/17  έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

Τελευταία ανανέωση ( 07.12.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 115 - 133 από 3556
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB