spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Συνάντηση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.01.20

 

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στις 7/1/2020 είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και αντιπροσωπεία μελών της Ομοσπονδίας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η πάταξη του παρεμπορίου, η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, η ενίσχυση των
ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης διατύπωσε τη θέση ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις από κοινού με τη νομοθετική εξουσία. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη προκειμένου να συζητηθούν τα σχετικά ζητήματα και να διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του
θεσμικού πλαισίου.
Στη συνάντηση μετείχε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λαϊκών Αγορών Σταύρος Μελάς, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Β. Καπερνάρος, ο Ταμίας Γ. Τσούνιας, ο αναπληρωτής γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου Κ. Μανιάτης και ο Γ. Καζέπης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τελευταία ανανέωση ( 07.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διακοπή ρεύματος στην Ηλιούπολη την Παρασκευή 10/01/2020 PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.01.20

 Διακοπές στην Ηλιούπολη την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις κάτωθι περιοχές από τις 07:30 π.μ. έως: 02:00 μ.μ.

Μονά/Ζυγά οδός: ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ απο κάθετο: ΑΛΙΜΟΥΝΤΟΣ έως κάθετο: ΔΑΙΔΑΛΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΝΥΜΦΩΝ απο κάθετο: ΦΕΙΔΙΟΥ έως κάθετο: ΤΙΣΣΑΝΔΡΟΥ

Μονά/Ζυγα οδός: ΝΕΑΡΧΟΥ απο κάθετο: ΦΕΙΔΙΟΥ έως κάθετο: ΤΙΣΣΑΝΔΡΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΙΚΤΙΝΟΥ απο κάθετο: ΦΕΙΔΙΟΥ έως κάθετο: ΔΑΙΔΑΛΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ απο κάθετο: ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ έως κάθετο: ΔΑΙΔΑΛΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΤΙΣΣΑΝΔΡΟΥ απο κάθετο: ΝΥΜΦΩΝ έως κάθετο: ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΔΑΙΔΑΛΟΥ απο κάθετο: ΛΕΩΦ.ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ έως κάθετο: ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ απο κάθετο: ΛΕΩΦ.ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ έως κάθετο: ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

ΠΗΓΗ :deh.gr

Τελευταία ανανέωση ( 07.01.20 )
 
Επιδείνωση του καιρού από Κυριακή 05-01-2020 με έντονα καιρικά φαινόμενα PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.01.20

 Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Nέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-01-2020) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά: Τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τον παγετό, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (05-01-2020), τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06/01/2020) και με εξασθένηση των φαινομένων την Τρίτη (07/01/2020).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων www.civilprotection.gr  .Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχοντας έγκαιρα στον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής για θερμαινόμενους χώρους, προς χρήση κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη, διαθέτει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.Η ομάδα επιφυλακής του Δήμου Ηλιούπολης βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό κίνδυνο και να προσφέρει τη βοήθειά της σε κάθε Δημότη, που θα την χρειαστεί.Στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου (στο υπόστεγο του ΕΚΑΒ), υπάρχουν σάκοι με αλάτι στη διάθεση των Δημοτών που επιθυμούν προληπτικά να το χρησιμοποιήσουν στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των κατοικιών τους.

Τα τηλέφωνα για κλήσεις έκτακτης ανάγκης είναι:
1. Δημαρχείο Ηλιούπολης 2109970001 και 2109970002
2. Γιάννης Αντζινάς Αντιδήμαρχος 6944835410
3. Κώστας Σεφτελής Αντιδήμαρχος 6932379229

 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης

Γιώργος Χατζηδάκης

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.20 )
 
Φορολογικό Έτος 2020 Γλυτώστε Φόρο Πληρωμή με 'Πλαστικό Χρήμα' του Κων. Ραβάνη Συμβούλου Επιχ/σεων PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.01.20

plastiko_xrimaΚαλή χρονιά, με υγεία, ευημερία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων τι ισχύει από την 01/01/2020 με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών «πλαστικό χρήμα» μετά την ψήφιση του τελευταίου Φορολογικού Νόμου Ν.4646/2019 και πως δε θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετη φορολογία.

1.     Τι είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές;

Ηλεκτρονικές πληρωμές ή όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» είναι οι πληρωμές οι οποίες εκτελούνται με ηλεκτρονικά μέσα, για την εξόφληση δαπανών απόκτησης αγαθών ή υπηρεσιών, εντός Ελλάδος ή σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ.

Ως ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών θεωρούνται, κυρίως, οι πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτας στα συστήματα POS, οι πληρωμές στα λοιπά μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες, όπως τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια (πχ.vivawallet) και οι πληρωμές σε ειδικές πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών αναγνωρισμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος (πχ. banners τραπεζικών πληρωμών σε e-shops).

2.     Ποιοι υποχρεούνται να εκτελούν ηλεκτρονικές πληρωμές;ύμβουλο.-

Τελευταία ανανέωση ( 03.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ιωάννα Σκλαβενίτη ανεξαρτητοποιήθηκε PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.12.19

Την ανεξαρτητοποίηση της από την δημοτική ομάδα της παράταξης "Πρώτα Η Ηλιούπολη" ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Σκλαβενίτη.

"Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τέσσερις μήνες μετά την ορκωμοσία μου ως Δημοτική Σύμβουλος θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη». Επιδίωξη μου μέσω της συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές ήταν αποκλειστικά η προσφορά στην πόλη μου, η κατάθεση προτάσεων και ιδεών και όχι η στείρα αντιπολιτευτική στάση. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας.

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά"

Πλέον η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αριθμεί 12 δημοτικούς συμβούλους.

 

 

 
Συνεργοί με την Ηλιούπολη :"Καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην περιοχή μας...."(upd) PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.19

 Μέρες γιορτινές και στην Ηλιούπολη γινόμαστε μάρτυρες της αναβίωσης μιας αρχαίας δοξασίας. Καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην περιοχή μας με σκοπό να κάνουν ό,τι γνωρίζουν πολύ καλά: Να πειράξουν και να ανακατέψουν τα νοικοκυριά, να ξεγελάσουν και να γελάσουν σε βάρος μας.Συνήθως τα πειράγματά τους είναι ακίνδυνα, ενίοτε όμως μπορούν να γίνουν εκνευριστικά και κάποιες φορές ακόμα κι επικίνδυνα, όταν σπέρνουν σκοπίμως τη διχόνοια.

Αυτή τη φορά οι καλικάντζαροι πήγαν στον Προφήτη Ηλία, φαντάστηκαν ότι συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες ανοικοδόμησης, έριξαν ευθύνες, ανακάτεψαν την πόλη, έσπειραν σύγχυση. Τοπικά μέσα σοβαρότερα απ' αυτά των καλικαντζάρων ακολούθησαν, κάτι που αποδίδουμε ακριβώς στη σύγχυση που επικράτησε και την έλλειψη γνώσεων γύρω απ΄ τις οικοδομικές εργασίες. Στις μέρες μας, αυτό λέγεται fake news, και στα ελληνικά -που τα προτιμούμε περισσότερο- διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ίσως θα έπρεπε να αποφεύγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί . Κάποιες φορές οι εξελίξεις των γεγονότων, κάνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς να καταλήγουν μπούμεραγκ σε αυτούς που τους κάνουν. Μήπως το ζήτημα του Προφήτη Ηλία  είναι πιό περίπλοκο απ'όσο κάποιοι θεωρούν και θέλουν να φαίνεται;

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αήθης Επίθεση Στα Toπικά ΜΜΕ Της Ηλιούπολης Από Τους “Συνεργούς Με Την Ηλιούπολη” PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.19

 Νέα ήθη φαίνεται πως έφερε η νέα δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, οι παρατάξεις που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή έχουν δημοσιεύει τρείς ανακοινώσεις κατά των media σε διάστημα 6 μηνών.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δημοτική αρχή δεν είχε προβεί σε ανακοινώσεις σπίλωσης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ακόμα και σε περιόδους που ο άνεμος "δεν φυσούσε ευνοϊκά" και δέχονταν σκληρή κριτική, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Λόγος για την ανακοίνωση των "Συνεργών με την Ηλιούπολη", η οποία χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ στην Ηλιούπολη ως "Καλικάντζαρους" που "διαδίδουν fake news", σε μια προσπάθεια φίμωσης τους. Η ανακοίνωση των Συνεργών έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις για συνέχιση των εργασιών στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, παρά τις μηνύσεις.

Τρεις δημοσιογράφοι ανεβήκαμε στον Προφήτη Ηλία τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο με ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία για τη συνέχιση των εργασιών, ωστόσο μάλλον τα τούβλα και τα οικοδομικά υλικά που βρέθηκαν ξαφνικά στο σημείο δεν είναι αρκετά για να πείσουν τους Συνεργούς για τη συνέχιση των εργασιών. Μάλιστα, οι Συνεργοί ως συμπλολίτευση είχαν δεσμευθεί για το κλείσιμο της πόρτας στον λόφο του προφήτη Ηλία, ωστόσο και οι 3 δημοσιογράφοι την βρήκαμε ορθάνοιχτη, με τον λοφο να είναι ξέφραγο αμπέλι σε πιθανά οχήματα με εργάτες, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Στασινόπουλου για προάσπιση της νομιμότητας.

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Άγνωστοι Έκοψαν Τα Καλώδια Του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Στην Πλατεία Ανεξαρτησίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.19

  Nέο περιστατικό βανδαλισμού διαπιστώθηκε  το πρωί ,στο ίδιο σημείο με πέρυσι , στον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου Ηλιούπολης .Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια τροφοδοσίας του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φωταγωγηθεί το σημείο. Το περιστατικό δημοσίευσε στο facebook ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής, ζητώντας την κατανόηση των δημοτών για τη μη-φωταγώγηση της πλατείας και υποσχόμενος πως η βλάβη θα διορθωθεί άμεσα.

" Για τρίτη συνεχόμενη βραδιά το χριστουγεννιάτικο δένδρο και η φάτνη στην Πλατεία Ανεξαρτησίας δεν θα ανάψουν.
Κάποιοι επιμένουν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο.
Να κόβουν καλώδια και να βανδαλίζουν.
Εμείς θα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ότι και να αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Η πόλη αυτή θα αλλάξει και εικόνα και νοοτροπίες."

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης

 

 

 
Τι εξελίξεις υπάρχουν με το ζήτημα του Προφήτη Ηλία; PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.19

 Το ζήτημα των εργασιών στο ναό του Προφήτη Ηλία τους τελευταίους 3 μήνες έχει αναδειχθεί θέμα μείζονος ενδιαφέροντος για την Ηλιούπολη και το Δήμο. Στις 25/11/2019 ο Δήμος Ηλιούπολης , με ένα εκτενές δελτίου τύπου που δημοσίευσε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου https://www.ilioupoli.gr/news/press-releases/profitis-ilias-ilioupolis-apopeira-synexisis-ergasion-kai-viaiopragies-kata-tou-dimarxou ενημέρωσε για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και κατέληξαν με την υποβολή μηνύσεων.

 

 Απο εκείνη τη μέρα δεν υπήρξε καμία νεώτερη ενημέρωση.

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μόνο θλίψη για τον χαμό του τεράστιου Θάνου Μικρούτσικου. PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.12.19

 Μόνο θλίψη για τον χαμό του τεράστιου Θάνου Μικρούτσικου. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατό του. Πότε θα γίνει η πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη. Η ζωή, τα τραγούδια και η πορεία που σημάδεψε για πάντα αυτόν τον τόπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι πάντες στην είδηση πως από το απόγευμα του Σαββάτου, ο Θάνος Μικρούτσικος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.Χάθηκε στις "γραμμές των οριζόντων" και πλέον θα τα... λέει με τον αγαπημένο του Νίκο Καββαδία, μελετώντας τον μπούσουλα που στρέφει "καρτίνι με καρτίνι".

Άσχετα από την μουσική/πολιτική τοποθέτηση και προτίμηση του καθενός, ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς που έχει δει αυτός ο τόπος, που σφράγισε με τα τραγούδια του την ιστορία αυτής της χώρας.

Στην είδηση του χαμού του όλα τα κόμματα, η υπουργός Πολιτισμού, προσωπικότητες έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μοναδικό καλλιτέχνη που με το φευγιό του μας έκανε πολύ φτωχότερους.


Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 14:30 στο 1ο Νεκροταφείο.

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 134 - 152 από 3818
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB