spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Άλμα στο μέλλον με τη νέα γενιά ! PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

kede_smartcityΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η θεατρική ομάδα Ηλιούπολης παρουσιάζει το αριστούργημα του "Αρθουρ Μίλλερ" σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Γιώργου Σίσκου PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17
siskos_skinothesiaΗ θεατρική ομάδα Ηλιούπολης σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Γιώργου Σίσκου παρουσιάζει το αριστούργημα του ΄Αρθουρ Μίλλερ 
ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σοφ. Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτου.
 Ημερομηνίες παραστάσεων 19,20,21 και 26,27,28 Μαΐου. Έναρξη 9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Αγιογραφίας της Βαρβάρας Κίγκα PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

barbara_kingaΗ καλλιτέχνης Βαρβάρα Κίγκα σας προσκαλεί στην πρώτη ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Αγιογραφίας με θέμα:  ΕΛΛΑΔΑ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 19 Μαΐου έως και τις 21 Μαΐου 2017 στο μουσείο εθνικής αντιστάσεως, Σοφοκλή Βενιζέλου 100 Ηλιούπολη.
Εγκαίνια Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00μ.μ.
Ωράριο Λειτουργίας Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως: 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17:30μ.μ. - 21:00μ.μ..
Υπό την αιγίδα: UNESCO Πειραιώς και Νήσων , Δήμου Ηλιούπολης, Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης

 
Εκδήλωση μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

genoktonia_pontion_19_maiΟ Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο μνημείο των Ποντίων (Μαρ. Αντύπα & Τζουμαγιάς) την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

 
Διάλεξη του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

giannarasΤην Πέμπτη 18 Μαϊου  2017, στο πλαίσιο του Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη (2) διάλεξη από τον Καθηγητή Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστο Γιανναρά με θέμα: "Η Επιστήμη σήμερα αχρηστεύει τη Φιλοσοφία ;"
Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου (είσοδος από Κουντουριώτου )  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τελευταία ανανέωση ( 17.05.17 )
 
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

dimarxeio_photo_exΟ Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει ότι συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου των εργαζομένων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο 4ο Μνημόνιο που θα βαθύνει την κρίση και θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα και την συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης συμπαρίσταται ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και κλείνει το Δημαρχείο για 24 ώρες εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες πολιτικές ύφεσης και εξαθλίωσης του ελληνικού πληθυσμού.
Ταυτόχρονα καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί.

Όλοι μαζί να πούμε ένα βροντερό όχι στο 4ο Μνημόνιο.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

 
CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity από την ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.05.17
city_challengeH KEΔΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Δήμων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, διοργανώνει από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου, τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία, στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Η δράση  διοργανώνεται, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού", Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής.

To CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity είναι ένας τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Μαραθωνίου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής - υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.05.17
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΣύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιδικοί σταθμοί Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.05.17

vrefonipiakoi-stathmoi_ait_2016 Να έχουν ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου όλες οι διαδικασίες ώστε οι ωφελούμενες να έχουν το χρονικό περιθώριο να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν, είναι το στοίχημα της ΕΕΤΑΑ για την σχολική χρονιά 2017-18. Κι αυτό γιατί, στόχος είναι όχι μόνο μέσω και της αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, να μείνουν ελάχιστα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών αλλά και οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να αναζητήσουν τη δομή που τους εξυπηρετεί.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ την περασμένη Παρασκευή, ενόψει της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) εντός του Μαίου, οι αιτούσες που ενδιαφέρονται να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) θα πρέπει:

  • Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα.
  • Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση

Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, θα περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ

Η πρόσκληση προς τους φορείς - δομές ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.05.17
agia_mayraΚορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρας Το απόγευμα, στις 7,  στον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη,  θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων και των Λειψάνων ενώ μετά θα τελεστεί Ιερά Παράκληση.Τετάρτη, 3 Μαΐου 201707:00π.μ. Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.19:00μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων στην Ενορία μας.20:00μ.μ. Ιερά παράκληση στους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρα.
Κυριακή, 7 Μαΐου 2017
07:00π.μ. Όρθρος - Θεία Λειτουργία - Κτιτορικό μνημόσυνο.
Τελευταία ανανέωση ( 03.05.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 134 - 152 από 3487
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB