spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Το εκθεσιακό κέντρο της πόλης μας είναι γεγονός! PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

ekthesiako-kentroΜε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης ξεκίνησε επίσημη συνεργασία του Δήμου με την Φωτογραφική Λέσχη με σκοπό την λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Ηλιούπολης που στεγάζεται επί της Λεωφόρου Ειρήνης.
Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την παροχή εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων, κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την διάθεση έμψυχου εθελοντικού δυναμικού. Επίσης αναλαμβάνει την παροχή των ιστορικών αρχείων της πόλης που έχει στην κατοχή του.
Η Φωτογραφική Λέσχη, έχοντας από τον σκοπό της, την γνώση, την εμπειρία και το αρχειακό υλικό, αναλαμβάνει την λειτουργία και επιμέλεια του Εκθεσιακού Κέντρου σε ώρες και μέρες που θα καθοριστούν, την διάθεση μελών της για την παρουσίαση των εκθεμάτων και ξενάγηση των επισκεπτών, την φύλαξη και την τήρηση βιβλίου εκθεμάτων, την παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών στο κοινό, την διοργάνωση σχετικών προβολών, ομιλιών και διαλέξεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βυζαντινή συναυλία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

synaulia_meliritonΒυζαντινή συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 7.30 το απόγευμα. Θα ακουστούν εκκλησιαστικοί ύμνοι του Δωδεκαημέρου, καθώς και κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης θα υπάρξει σύντομος σχολιασμός των ύμνων με παράλληλη προβολή κειμένων και εικόνων.

Το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» αποτελείται από καταξιωμένους Ιεροψάλτες που κοσμούν τα αναλόγια διαφόρων Ναών καθώς και από μαθητές του Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναου κ. Αθανασίου Δασκαλοθανάση και του Πετρου Δασκαλοθανάση κατά περίπτωση. Από το Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.16 )
 
Εμπρηστικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.12.16

autokinito-vomva_aftodioikisi-696x521Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κρητικού. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης, κινδύνεψε να επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη κατοικία.
Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή σχετικά με το περιστατικό, «η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής. Να σημειωθεί, επίσης, πως, πριν από 15 ημέρες, στο προσωπικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στελέχους της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, γινόταν αναφορά για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να βάλει "μυαλό". Από ότι φαίνεται κάποια νοσηρά μυαλά έκαναν πράξη τις συγκεκριμένες απειλές, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς και ο δήμαρχος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάει πάλι η βιολογική αγορά στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.16

biologikiΜετά από συμφωνία με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αττικής και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βιολογική Αγορά θα επαναλειτουργήσει προσωρινά επί της οδού Παπαναστασίου, από το ύψος της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου έως τον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης , από την Τετάρτη 21/12/2016 και κάθε Τετάρτη 14:00– 17:30.
Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αττικής θα αναλάβει αποκλειστικά την καθαριότητα του οδοστρώματος μετά το πέρας της αγοράς καθώς επίσης και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών.
έλος, ποσότητες προϊόντων θα παραδίδονται σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γηροκομείο «Αγ. Ταβιθά», Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

 
Άλλαξε η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 237 λόγω έργων PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.16

237_busΑπό την Παρασκευή 9/12/2016 έγινε τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 237 λόγω των αντιπλημμυρικών έργων που ξεκίνησαν στη λεωφόρο Δημ. Παύλου Πεντάρη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Η αλλαγή της διαδρομής υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες.

Η νέα κατεύθυνση προς Δάφνη γίνεται από Ηρώων Πολυτεχνείου προς την Κεντρική πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, δεξιά στη λεωφόρο Ειρήνης και εν συνεχεία ακολουθείται η κανονική διαδρομή.

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.16
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΤην Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016  και ώρα 16:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, με θέματα:

1.      Λήψη απόφασης για την λήψη δανείου μέχρι τρία εκατομμύρια ευρώ για την «Βελτίωση - αναβάθμιση φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας»
2.      Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΟΔΗΛ»,  έτους  2017
3.      Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΦΑΔΗΛ»,  έτους  2017
4.      Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης»,  έτους  2017

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταργήθηκε η υποχρέωση έκδοσης άδειας για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.16

symparastatis_3_eidiki Καταργήθηκε η υποχρέωση έκδοσης άδειας για τη χρήση μουσικής και χρήση μουσικών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Νόμου 4442/2016, η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πραγματοποιείται πλέον, χωρίς να απαιτείται έκδοση προηγούμενης άδειας της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης.
Αντ' αυτής, ο ενδιαφερόμενος, εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούται να συμπεριλάβει τη σχετική δήλωση στη γνωστοποίηση του άρθρου 28 του Νόμου 4442/2016 προς την αρμόδια δημοτική αρχή.
Ωστόσο, το άρθρο 29 του Ν. 4442/2016 προβλέπει ότι η χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου προϋποθέτει την έκδοση της άδειας της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης.

Τελευταία ανανέωση ( 15.12.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.16

mev_childΜε πρωτοβουλία των χρηστών του MEV Ηλιούπολης, www.mymev.net (Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό) το MEV διοργανώνει μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί.
Γονείς και μαθητές προσφέρουν παιχνίδια, τα οποία δεν χρειάζονται, και ρούχα για παιδιά σε καλή κατάσταση.
Όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης συμμετέχουν στην ενέργεια!
Τα είδη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης ( Φλέμινγκ 1, Ηλιούπολη 163 45 απέναντι από την πλατεία Φλέμινγκ ) από τις 10:00 - 14:00 εκπρόσωποι από κάθε δημοτικό ή νηπιαγωγείο θα προσέλθουν ώστε να παραδώσουν στην επιτροπή της εκδήλωσης τα παιχνίδια και τα ενδύματα τα οποία συγκέντρωσαν .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρώτα η Ηλιούπολη - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.12.16

apologismos_parataxis_prwtaΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος  της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη»  και Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος σας καλεί στον Απολογισμό έργου περιόδου 2014-2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:00 π.μ.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εκδήλωσης Παράταξης 11/12/2016
 
Απολογισμός Έργου 2014-2016
10:30    Προσέλευση
11:00   Έναρξη της  εκδήλωσης με την προβολή του  βίντεο των Νέων Έργων , περιόδου 2014-2016 (συντονισμός από την κα Ζωή Μπάτση)
11:30  Χαιρετισμός από τον Γραμματέα της Παράταξης  κ. Μαρίνο Μπασούρη
11:40   Χαιρετισμός από τον Γραμματέα της Δημοτικής Ομάδας  κ. Στάθη Ψυρρόπουλο
11:45  Τιμητικές βραβεύσεις σε προσωπικότητες της Παράταξης
12:00  Ομιλία του Προέδρου της Παράταξης και Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου
12:30 Λήξη εκδήλωσης

 
Χειμερινός κινηματογράφος με την ταινία "Το μαγικό δάσος" το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.12.16

to_magiko_dasos Χειμερινός κινηματογράφος  Δωρεάν είσοδος. Ο Τζούνιορ και τα μαγικά πλάσματα του δάσους.
Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 με την ταινία "Το μαγικό δάσος", σε δύο προβολές, μία στις 16:00μ.μ. και μία στις 18:00μ.μ. συνεχίζονται οι προβολές του Χειμερινού Δημοτικού Κινηματογράφου της Ηλιούπολης. Οι προβολές  γίνονται στο «Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης» επί της Λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου. Σε κάθε παράσταση μαζεύονται τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Καλές  προβολές.
Το Μαγικό Δάσος

Παιδικό /Μεταγλωτισμένη /
2001 / Διάρκεια: 83' 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 134 - 152 από 3395
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB