spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Ο Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης είναι ο Ηλίας Πανταζόπουλος. PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.10.16

proedros_dhmotikoy_symΟλοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Κωνσταντίνου Σεφτελή και την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.Ο Προεδρεύων Σύμβουλος   Γιαννάκης Χρήστος  κατά την έναρξη της συνεδρίασης διάβασε την  επιστολή  παραίτησης η οποία έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια ακολούθησε η πρόταση  της δημοτικής αρχής  και η μυστική ψηφοφορία όπου ο νέος πρόεδρος κ. Ηλίας Πανταζόπουλος , έλαβε 27 ψήφους  με παρόντες 34 δημοτικούς συμβούλους.

 
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (5 ΧΛΜ/10ΧΙΛ) «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.10.16
gsh_lΟ Γ.Σ.Ηλιούπολης υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, διοργανώνει αγώνα δρόμου 1χλ, 5χλ και 10χλ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 με αφετηρία την πλατεία Φλέμιγκ στην Ηλιούπολη. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εθελοντές που θα βοηθήσουν στον αποκλεισμό των δρόμων από ώρες 10:30 έως 12:30. Παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με τον κο Παπαβασιλείου Αναστάσιο 6983502761. Θα δοθεί μπλουζάκι, νερό, φρούτο και βεβαίωση εθελοντή σε κάθε συμμετέχοντα. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
Ο Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ με συνδιοργανωτή το ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και σε συνεργασία με την ΕΑΣ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΑΘΗΝΑΣ προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία: «Τρέχουμε στην Ηλιούπολη» ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Τρέχουμε στην Ηλιούπολη 5χλμ. και 10χιλ.
2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: HΛΙΟΥΠΟΛΗ

Εκκίνηση: ώρα 11:30 π.μ Πλατεία Φλέμινγκ Τερματισμός: Πλατεία Φλέμινγκ

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια Ωραία Εκδήλωση “Μνήμης” Της Ιωνικής Στέγης Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.16

ioniki_stegi_septembrianaΓια την Επέτειο των "ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ" του 1955, η Ιωνική Στέγη της πόλης μας, διοργάνωσε μια εξαιρετική βραδιά ΜΝΗΜΗΣ για το Πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος -με την καθοδήγηση των Μυστικών Υπηρεσιών της γείτονος, εις βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, την μαύρη εκείνη νύχτα.
Η πρόεδρος της Ιωνικής Στέγης και  Δημοτική Σύμβουλος ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΚΟΥΛΑ, καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, που στην κυριολεξία είχαν γεμίσει την Αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντιστάσεως και τους πέριξ αυτής χώρους, αναφέρθηκε σε αυτήν την Ημέρα Μνήμης και παρουσίασε τους εκλεκτούς ομιλητές που ήσαν ο κ  Νικ. Ουζούνογλου Καθηγητής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου (Κωνσταντινουπολίτης) και Ιωάννης Μάζης καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηλιούπολη Σύλληψη πέντε ανηλίκων για εμπορία και χρήση χασίς PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.16

policeΣτη σύλληψη πέντε ανηλίκων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ηλιούπολης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε όταν γονείς κατήγγειλαν στο Α.Τ. Ηλιούπολης ότι η ανήλικη κόρη τους διατηρεί σχέση με ανήλικο που κάνει χρήση και εμπορία χασίς. Κατά την συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις και κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια χασίς και ζυγαριές ακριβείας.
Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι μεταξύ 14 και 17 ετών και παραπέμφθηκαν από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων στον Ανακριτή με την κατηγορία της εμπορίας και χρήσης χασίς.

 
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για το ΕΠΑΛ - 13/10/2016 PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.16

logo_dimosΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ 13.10.2016,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας (αρ. πρωτ. Φ12/159571/Δ4/28.9.2016) για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ επιβάλλεται νέο «τσεκούρι» στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ.
Με την απόφαση αυτή κλείνουν δεκάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μόνο στην Αττική έκλεισαν 60 τμήματα ειδικοτήτων στη Γ΄ και τη Δ΄ τάξη, 3 τμήματα στην Ηλιούπολη. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (π.χ. 14 τμήματα στα Δωδεκάνησα στη συντριπτική πλειοψηφία του καταργούνται οι τομείς).
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου ότι από το περσινό ποσοστό των ολιγομελών τμημάτων που ήταν στο 35% θα πέσουμε φέτος κάτω από το 10%.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙKΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.16

logo-enotaytokiΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ  Η΄ ΕΣΧΑΤΗ ΜΕ ΟΣΑ ..................ΠΡΑΤΟΥΝ;

Την Τετάρτη  14/9 το Δημοτικό Συμβούλιο, της πόλης συνεδρίασε με θέμα: Παιδεία.
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΕΝΑΚ αλλά κυρίως ως δάσκαλος για 33 χρόνια στην εκπαίδευση, διατύπωσα τις παρακάτω απόψεις, προτάσεις κρίσεις. Η Δημοτική αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι φορείς  της πόλης, οφείλουν να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και ουσία στη συζήτηση, κυρίως όμως να παράξουν αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών της πόλης μας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
      1. Παιδεία:  Πρώτη προτεραιότητα όπως λένε οι κρατούντες ή έσχατη με όσα πράττουν;
2. Ο εκπαιδευτικός
επιθυμούμε να είναι: Άνθρωπος φοβικός, υποταγμένος, ελεγχόμενος, απαξιωμένος, σε ένδεια ή όχι;

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ηλιούπολη υποδέχθηκε την Ηλεκτροκίνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.16

ilektrokinisiΜε μεγάλη λαμπρότητα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος υποδέχτηκε και βράβευσε στο parking του Δημαρχείου τους οδηγούς και τους διοργανωτές του 10 ου Rally Eco Hi Tech που διεξάγεται αποκλειστικά με την συμμετοχή φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων και ιδιαίτερα ηλεκτροκίνητων και εντάσσεται στην παγκόσμια βαθμολογία.
Έτσι η Ηλιούπολη καταγράφτηκε στον παγκόσμιο χάρτη ως μία από τις πόλεις σταθμούς της Ηλεκτροκίνησης.
Όπως είπε ο Δήμαρχος στην ομιλία του, η Ηλιούπολη υποδέχτηκε τους συντελεστές του Αγώνα ως ένας Δήμος που έχει όραμα την δημιουργία της Έξυπνης Πόλης και οικολογική στρατηγική σε κάθε της πολιτική.
«Ο Δήμος Ηλιούπολης παρακολουθεί και υποστηρίζει εμπράκτως τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν στην καλύτερη εξυπηρέτησης των πολιτών και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Βαλασόπουλος και αφού ανέφερε μια σειρά ενεργειών που εφαρμόζονται στην Ηλιούπολη και οι οποίες χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες σε οικολογική κατεύθυνση όπως την ανακύκλωση, τον βιολογικό καθαρισμό νερού, τις έξυπνες στάσεις, την ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του Δήμου, την εγκατάσταση έξυπνου φωτισμού και ηλεκτρονικής αντλίας καυσίμων, την εγκατάσταση μετρητών ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία κ.α., τόνισε ότι μια τέτοια έξυπνη πόλη, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κίνημα των περιβαλλοντικά φιλικών μετακινήσεων και ειδικά της Αυτοκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σαββατοκύριακα με τη Μελίνα Κανά στο Ρυθμός stage PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.16

2-melina31755Η τραγουδίστρια και η παρέα της μας προσκαλούν σε ένα γλέντι από το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου ως την Κυριακή το μεσημέρι και κάθε Σάββατο και Κυριακή  

Μια διαφορετική πρόταση για τα σαββατοκύριακα του χειμώνα μας «κερνάει» η Μελίνα Κανά και το αγαπημένο στέκι της Ηλιούπολης, Ρυθμός stage. Η τραγουδίστρια και η παρέα της θα εμφανίζονται από τις 22 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, για εκείνους που προτιμούν να απολαμβάνουν τη μουσική τους ώρες λιγότερο βάρβαρες. Η Μελίνα Κανά, η Αντιγόνη Μπούνα και πέντε εξαιρετικοί μουσικοί θα παρουσιάσουν τραγούδια - σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία της τραγουδίστριας, από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και σε παλιότερες δημιουργίες που ξεκινούν από δρόμους λαϊκούς και φτάνουν μέχρι αυτούς του ρεμπέτικου.

Τελευταία ανανέωση ( 14.10.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κώστας Σεφτελής "Γιατί παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης και από μέλος της Παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.10.16

seftelis_kostas_pdsΤο πλήρες κείμενο της ομιλίας μου πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Προεδρεύοντα
Κυρίες & Κύριοι συνάδελφοι,

Αρχικά να πω, πως σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος, έχοντας πλέον σφαιρική εικόνα για το θέμα, κάνω έκκληση σε όλες τις Παρατάξεις να μην λάβουν υπόψη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και να προχωρήσουμε σε ομόφωνο ψήφισμα στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.
Ο λόγος, που ζήτησα να παρέμβω στη συζήτηση, είναι γιατί θεωρώ πως ο τρόπος χειρισμού του συγκεκριμένου θέματος δημιούργησε κατ' εμέ μείζον θέμα, που αφορά στη δημοκρατική μας λειτουργία και στην αντιμετώπιση των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με βάση τις αρχές της ισότητας και της διαφάνειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλείνουν τρία τμήματα της 3ης Λυκείου στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.10.16
logo_laiki_sys_ilioupoliΓια μια ακόμα φορά δημιουργείται πρόβλημα στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης με την κατάργηση τριών τμημάτων, με ευθύνη της αρμόδιας Διεύθυνσης και κατ' επέκταση της κυβέρνησης, που με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού όλα τα αστικά κόμματα και έβαζε ρητά το θέμα του εξορθολογισμού των δαπανών για την Παιδεία.
Με την εφαρμογή αυτής της πολιτική, στο όνομα της «προσαρμογής» των δαπανών στην παιδεία, που προστάζει το μεγάλο κεφάλαιο και οι «θεσμοί», στερεί το δικαίωμα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση, αφού δεν τους δίνει το δικαίωμα να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους, κλείνοντας ακόμα και τα τμήματα της 3ης Λυκείου!!!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης στέκεται στο πλάϊ των μαθητών - μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ, στηρίζοντας το δικαίωμά τους ακόμα και σε αυτή την κουτσουρεμένη μόρφωση.
Δείτε τη θέση του ΚΚΕ, από την τοποθέτηση του Γ.Γ Δ. Κουτσούμπα στη βουλή, για την Παιδεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ηλιούπολης:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1ου ΕΠΑ.Λ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3395
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB