spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Διάλεξη του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

giannarasΤην Πέμπτη 18 Μαϊου  2017, στο πλαίσιο του Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη (2) διάλεξη από τον Καθηγητή Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστο Γιανναρά με θέμα: "Η Επιστήμη σήμερα αχρηστεύει τη Φιλοσοφία ;"
Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου (είσοδος από Κουντουριώτου )  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τελευταία ανανέωση ( 17.05.17 )
 
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.05.17

dimarxeio_photo_exΟ Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει ότι συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου των εργαζομένων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο 4ο Μνημόνιο που θα βαθύνει την κρίση και θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα και την συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης συμπαρίσταται ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και κλείνει το Δημαρχείο για 24 ώρες εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες πολιτικές ύφεσης και εξαθλίωσης του ελληνικού πληθυσμού.
Ταυτόχρονα καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί.

Όλοι μαζί να πούμε ένα βροντερό όχι στο 4ο Μνημόνιο.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

 
CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity από την ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.05.17
city_challengeH KEΔΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Δήμων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, διοργανώνει από τις 12 έως και τις 14 Μαΐου, τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία, στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).

Η δράση  διοργανώνεται, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού", Πειραιώς 254 στο Μοσχάτο Αττικής.

To CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity είναι ένας τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Μαραθωνίου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, θα μπορεί να διαγωνιστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής - υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.05.17
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΣύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιδικοί σταθμοί Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.05.17

vrefonipiakoi-stathmoi_ait_2016 Να έχουν ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου όλες οι διαδικασίες ώστε οι ωφελούμενες να έχουν το χρονικό περιθώριο να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν, είναι το στοίχημα της ΕΕΤΑΑ για την σχολική χρονιά 2017-18. Κι αυτό γιατί, στόχος είναι όχι μόνο μέσω και της αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, να μείνουν ελάχιστα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών αλλά και οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να αναζητήσουν τη δομή που τους εξυπηρετεί.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ την περασμένη Παρασκευή, ενόψει της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) εντός του Μαίου, οι αιτούσες που ενδιαφέρονται να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) θα πρέπει:

  • Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα.
  • Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση

Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, θα περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ

Η πρόσκληση προς τους φορείς - δομές ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.05.17
agia_mayraΚορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρας Το απόγευμα, στις 7,  στον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη,  θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων και των Λειψάνων ενώ μετά θα τελεστεί Ιερά Παράκληση.Τετάρτη, 3 Μαΐου 201707:00π.μ. Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.19:00μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων στην Ενορία μας.20:00μ.μ. Ιερά παράκληση στους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρα.
Κυριακή, 7 Μαΐου 2017
07:00π.μ. Όρθρος - Θεία Λειτουργία - Κτιτορικό μνημόσυνο.
Τελευταία ανανέωση ( 03.05.17 )
 
Ο Μανώλης Γλέζος στο ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.05.17

manwlis-glezosΟ Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, έχει την τιμή να φιλοξενήσει την ιστορική προσωπικότητα της χώρας μας, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, κ. Μανώλη Γλέζο.
Ο κ. Γλέζος, σε μία διάλεξη, θα καταθέσει την προσωπική μνήμη και την ιστορική γνώση του, φωτίζοντας πτυχές της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, με έμφαση στην κρίσιμη περίοδο του εμφυλίου πολέμου και της εθνικής αντίστασης.
Θέμα: "Εθνικός διχασμός, εμφύλιος πόλεμος, Αντίσταση"

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017  Ώρα: 7:00 - 9:00 μ.μ.

Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

Είσοδος ελεύθερη

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.04.17
aithoysa_dhmotikoy_symboylioy

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 16:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, με θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την επιλογή  χρηματοπιστωτικού ιδρύματος  για τη λήψη δανείου 3.000.000 €, για την «Βελτίωση - αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας»
2. Έγκριση Απολογισμού 2016 - Προϋπολογισμού 2017 Του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»
3. Έγκριση Απολογισμού 2016 - Προϋπολογισμού 2017 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
4. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης για την επιχορήγηση του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρίες «Ερμής»
5. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2017 (3η)
6. Εγκρίσεις δαπανών, ψηφίσεις πιστώσεων προμηθειών, εργασιών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
7. Έγκριση δαπάνης & ψήφιση πίστωσης για την υπηρεσία  «Μίσθωση μεταφορικού μέσου»για θαλάσσια μπάνια 2017

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γλίτωσαν τα χειρότερα, ένα ατύχημα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.04.17

nterapar_autoΓύρω στις 13:30 οδηγός αυτοκίνητου έχασε τον έλεγχο λίγο προτού την επικίνδυνη διασταύρωση όπου καταλήγει η κίνηση από την Κατεχάκη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και έπεσε δεξιά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αντιδράσει απότομα  να ντεραπάρει προς τα αριστερά Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας σοβαρά τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους διερχόμενους

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ομάδα  ΔΙΑΣ  και ένα ασθενοφόρο.

 
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.04.17
logo_enosi_gonΜετά τις Εκλογές της 20ης Μαρτίου 2017 και την σύσταση σε σώμα, το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης  έχει ως εξής: Πρόεδρος:   Τασούλας Μιχάλης
Αντιπρόεδρος:  Κουφουδάκη   Ντόρα
Γραμματέας:  Διαμαντή-Βοσινάκη Ευαγγελία
Ταμίας:  Κοβάνης   Γιώργος
Μέλη:   Αμοργιανός   Κώστας, Βαμβακά    Ανθούλα, Κούλια   Ζωή

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ;
Διεύθυνση : 1ο ΕΠΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Βουλιαγμένης 521-523, 16341 Ηλιούπολη
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3521
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB