spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης) PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.12.16

ros1_h_496_355Εξ' αιτίας της θλιβερής είδησης του θανάτου του μικρού μας αγγέλου και μαθητή του σχολείου μας Γιάννη , ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά του και αποφασίζει τα εξής:

1. Με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης να μην λειτουργήσει το σχολείο στις 23/12/2016, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
2. Να εκφράσουν ο Διευθυντής και όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του.
3. Να παραστούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στην εξόδιο ακολουθία.
4. Να κατατεθεί εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων στη μνήμη του Γιαννάκη στεφάνι.
5. Να κυματίζει μεσίστια η Σημαία του Σχολείου.
6. Να δοθεί το όνομά του στην νεοσύστατη αίθουσα Βιβλιοθήκης του σχολείου.
7. Να αναρτηθεί η παρούσα ανακοίνωση στο ιστολόγιο του σχολείου.
Βουβή θλίψη μας διακατέχει όλους, γιατί δυστυχώς το θαύμα δεν έγινε κι ο μικρός μας άγγελος έφυγε τόσο πρόωρα.
Από εκεί ψηλά προσευχήσου για όλους τους μαθητές του σχολείου που σε περίμεναν και δεν ήρθες πίσω ποτέ, μικρέ μας άγγελε!
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο 23/12/2016 και ώρα 14:30 στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης.

 
Χριστουγεννιάτικη Παράσταση του 3ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης στην Αγία Μαρίνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.12.16

photo_3o_nhpiag1Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου και στη νηπιαγωγό τους κα. Γωγώ Κυριακάκη για τη χριστουγεννιάτικη παράσταση. Σε μία κατάμεστη αίθουσα τα παιδιά υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και έχτισαν λιθαράκι-λιθαράκι γράφοντάς την με δικά τους λόγια «Το παραμύθι των Χριστουγέννων».
Συγχαρητήρια και στον πρόεδρο της εκκλησιαστικής κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως  Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου που βοήθησε στη πραγματοποίηση της παράστασης, παραχωρώντας την αίθουσα και δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάσουν κάτι για πρώτη φορά εκτός νηπιαγωγείου.
Η παράσταση ολοκληρώθηκε με τα παραδοσιακά κάλαντα και την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ο όποιος μοίρασε δώρα στα παιδιά.Τα παιδιά απέδειξαν περίτρανα πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και για να μη σβήσει κανένα παιδικό χαμόγελο αυτές τις μέρες, συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στην κυρία Τζένη Μακρυκώστα υπεύθυνη του περιφερειακού γραφείου Αττικής της ελληνικής εταιρείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Δήμος συμμετέχει στην διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.12.16

ger-apoz_ilioupoliΣτο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συμμετείχε ο Δήμος Ηλιούπολης, δηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για μια εθνική υπόθεση υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και αποκατάστασης του διεθνούς δικαίου.
Τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο εκπροσώπησε η υπεύθυνη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης κα Ελένη Κατωμελίτη.
Η υπόθεση της διεκδίκησης των Επανορθώσεων που εκκρεμεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία αφορά στις επανορθώσεις λόγω του πολέμου και της κατοχής που οφείλει η Γερμανία στην Ελληνική Πολιτεία, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην απόδοση του αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και τέλος στην επιστροφή των Αρχαιολογικών Θησαυρών.
Ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας κατέληξε στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης του 2012, η οποία ναι μεν δέχθηκε την κρατική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισε όμως πανηγυρικά το απαράγραπτο δικαίωμα των θυμάτων για αποζημίωση με ευθύνη των κρατών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έως την Πέμπτη 22/12 οι αιτήσεις για 12μηνο στο δημόσιο τομέα υγείας PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

oaed_webΘα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22-12-2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού στο δημόσιο τομέα της υγείας, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνάντηση του Δικτύου Συμπαραστατών με τον Υπουργό Εσωτερικών PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

ypoyrgos_diktyoΜε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκε το Δίκτυο των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους Συμπαραστάτες με στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού πανελλαδικά καθώς και για  το γεγονός πως πολλοί Δήμοι μέχρι σήμερα δεν έχουν  προκηρύξει τη θέση του Συμπαραστάτη. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διαμόρφωση ενός προοδευτικότερου συστήματος εκλογής συμπαραστατών, καθώς και η ανάγκη να διευκρινιστεί η υποχρεωτικότητα των υπηρεσιών να απαντούν εντός ευλόγου χρόνου εγγράφως στον Συμπαραστάτη.
Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση πως ο θεσμός του Συμπαραστάτη και της Επιχείρησης είναι δικλίδα διαφάνειας και δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι' αυτό και επιβάλλεται η περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό παραβρέθηκαν ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ.  Γαβριήλ Αραμπατζής, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Σαρωνικού κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο Συμπαραστάτης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππος Τριομμάτης, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης κα Αικατερίνη Τσιομπάνου και ο Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος κ. Δημήτριος Πετράς.

 
Συνεργασία ΕΦΕΤ και αστυνομίας στην υπόθεση της επαπειλούμενης επιμόλυνσης τροφίμων PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

efet2mediumΤις έρευνες των διωκτικών αρχών συνδράμει ο ΕΦΕΤ στην υπόθεση της επαπειλούμενης επιμόλυνσης τροφίμων και αναψυκτικών. Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, «ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

  •  COCA - COLA LIGHT 500ml σε πλαστική φιάλη
  •  NESTEA ICE TEA λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη
  •  NESTEA ICE TEA ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος
  •  Hellmann's Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml
  •  Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g
  •  Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το εκθεσιακό κέντρο της πόλης μας είναι γεγονός! PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

ekthesiako-kentroΜε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης ξεκίνησε επίσημη συνεργασία του Δήμου με την Φωτογραφική Λέσχη με σκοπό την λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Ηλιούπολης που στεγάζεται επί της Λεωφόρου Ειρήνης.
Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την παροχή εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων, κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την διάθεση έμψυχου εθελοντικού δυναμικού. Επίσης αναλαμβάνει την παροχή των ιστορικών αρχείων της πόλης που έχει στην κατοχή του.
Η Φωτογραφική Λέσχη, έχοντας από τον σκοπό της, την γνώση, την εμπειρία και το αρχειακό υλικό, αναλαμβάνει την λειτουργία και επιμέλεια του Εκθεσιακού Κέντρου σε ώρες και μέρες που θα καθοριστούν, την διάθεση μελών της για την παρουσίαση των εκθεμάτων και ξενάγηση των επισκεπτών, την φύλαξη και την τήρηση βιβλίου εκθεμάτων, την παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών στο κοινό, την διοργάνωση σχετικών προβολών, ομιλιών και διαλέξεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βυζαντινή συναυλία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.16

synaulia_meliritonΒυζαντινή συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 7.30 το απόγευμα. Θα ακουστούν εκκλησιαστικοί ύμνοι του Δωδεκαημέρου, καθώς και κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης θα υπάρξει σύντομος σχολιασμός των ύμνων με παράλληλη προβολή κειμένων και εικόνων.

Το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» αποτελείται από καταξιωμένους Ιεροψάλτες που κοσμούν τα αναλόγια διαφόρων Ναών καθώς και από μαθητές του Εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναου κ. Αθανασίου Δασκαλοθανάση και του Πετρου Δασκαλοθανάση κατά περίπτωση. Από το Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.16 )
 
Εμπρηστικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.12.16

autokinito-vomva_aftodioikisi-696x521Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κρητικού. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης, κινδύνεψε να επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη κατοικία.
Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή σχετικά με το περιστατικό, «η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής. Να σημειωθεί, επίσης, πως, πριν από 15 ημέρες, στο προσωπικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στελέχους της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, γινόταν αναφορά για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να βάλει "μυαλό". Από ότι φαίνεται κάποια νοσηρά μυαλά έκαναν πράξη τις συγκεκριμένες απειλές, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς και ο δήμαρχος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάει πάλι η βιολογική αγορά στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.16

biologikiΜετά από συμφωνία με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αττικής και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βιολογική Αγορά θα επαναλειτουργήσει προσωρινά επί της οδού Παπαναστασίου, από το ύψος της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου έως τον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης , από την Τετάρτη 21/12/2016 και κάθε Τετάρτη 14:00– 17:30.
Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αττικής θα αναλάβει αποκλειστικά την καθαριότητα του οδοστρώματος μετά το πέρας της αγοράς καθώς επίσης και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών.
έλος, ποσότητες προϊόντων θα παραδίδονται σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γηροκομείο «Αγ. Ταβιθά», Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3439
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB