spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Συναυλία Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και ο Δήμος Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.17
filarmonia_dimos_17Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και ο Δήμος Ηλιούπολης μας προσκαλούν στη συναυλία γνωριμίας της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:30μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη)
Είσοδος από Σοφοκλή Βενιζέλου.
Θα ακουστούν από το τμήμα εγχόρδων της ορχήστρας:
-Δύο σύντομες "sinfonie" του Μιχαήλ Stratico
- Κοντσέρτο για βιολεντσέλο του Giuseppe Tartini
- 5 Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα
Σολίστ στο βιολεντσέλο ο Renato Ripo
Διεύθυνση Ορχήστρας: Βύρων Φιδετζής
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης.
Τελευταία ανανέωση ( 29.03.17 )
 
Στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η ειδική πρόταση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του δημοτικού συμπαραστάτη Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.17

gerovasili_symparastatesΗ εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ για το οποίο ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής ενημέρωσε την Υπουργό για την ειδική πρόταση που έχει καταθέσει, η οποία αφορά τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των οργανισμών, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών. Επίσης οι συμπαραστάτες τόνισαν στην Υπουργό ότι ο θεσμός του συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.17

spay-kentriki_17Επανεκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ.,

Αντιπρόεδρος ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Θανάσης Ηλιόπουλος με αναπληρωτικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Λάζαρο Τογρίδη.

Στον απολογισμό του ο κ. Βαλασόπουλος ανέφερε την άμεση αντίδραση του ΣΠΑΥ μετά την πυρκαγιά, με την μελέτη αναδάσωσης που εκπονήθηκε και τα έργα συγκράτησης του εδάφους και αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό των φραγμάτων. Ανέφερε τις αναδασώσεις που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με 7.800 δέντρα να έχουν ήδη φυτευτεί στις καμένες εκτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.17
arkades_nikitaras_17Ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" σε συνεργασία με την "Αδελφότητα Τουρκολεκαίων" και το Σύλλογο Τουρκολεκαίων "Η Ενότητα"  διοργανώνουν  στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 & Μαρίνου Αντύπα 134, κεντρική πλατεία Ηλιούπολης) την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30μ.μ. επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη στον Απελευθερωτικό αγώνα 1821 και στον ήρωα Νικηταρά.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:30 μ.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
19:00 μ.μ. Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, προβολή βίντεο, αφιέρωμα στο 1821 - Νικηταράς.
Ομιλία του Καθηγητή - Ιστορικού Αντωνίου Ι. Παναγιωτόπουλου με θέμα: "Η επανάσταση και ο Νικηταράς".
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
 
Πρόσκληση ΟΠΣΑ - ΛΑΟΠΟΛΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.17

opsa_politistika_17Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης  (ΟΠΣΑ) και  ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος «ΛΑΟΠΟΛΙΣ» , σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/3/2017 στις 19.00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Οδός  Σ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα) με θεματική ενότητα: «ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα, η λαογραφία και η παράδοση, ως καταλύτες επίδρασης στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων και στην διατήρηση της ταυτότητας του κράτους - έθνους. ο ρόλος της αυτοδιοίκησης» σας περιμένουμε . είσοδος ελεύθερη

 
Διάλογο και πραγματική διαβούλευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν οι Συμπαραστάτες PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.03.17

symparastaths_diktyo_porisma«Ελπίζουμε πως το Υπουργείο δεν θα επιμείνει σε έναν «διάλογο» κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα εφαρμόσει στην πράξη τις εξαγγελίες του για δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων, καθώς και για μία πραγματική διαβούλευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών  και προσθέτει:
Με έκπληξη και ιδιαίτερη θλίψη διαβάσαμε το πόρισμα της επιτροπής του ΥΠ.ΕΣ. υπό τον γενικό τίτλο «Πρόταση Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»,

Τελευταία ανανέωση ( 23.03.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγκαίνια, απολογισμός και εκλογές του ΣΠΑΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.17

spay_grafeia_2017Τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου σπιτιού του Κυπρίων Ηρώων 79 & Πραξιτέλους 51, στη  Ηλιούπολη διοργανώνει την Κυριακή 19/3/2017 και ώρα 12:30 ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού σε συνδυασμό με την Γενική Συνέλευση του Απολογισμού και της διαδικασίας ανάδειξης Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας περιόδου.
Ο ΣΠΑΥ με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του αποκτά μόνιμη στέγη, περιορίζει τις δαπάνες του στα λειτουργικά έξοδα έτσι ώστε να εξασφαλίσει πόρους για ουσιαστικότερες παρεμβάσεις στον Υμηττό, εξασφαλίζει λειτουργία σε μόνιμη και στέρεη βάση με όλες τις αναγκαίες υποδομές και δημιουργεί ένα χώρο μόνιμης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μάθησης.
Η απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων είναι ένα σημαντικό στοιχείο του απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης, δεν είναι όμως το μοναδικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.17
zampetas_dimos Μουσικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 μ.μ., στον Γιώργο Ζαμπέτα στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου). Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση - παρουσίαση - κείμενα: Νίκος Ζώρης (Συγγραφέας - Λογοτέχνης) Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Καστανιάς (Μουσικός) Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Κλικίζος (Μουσικός)
Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι:
Νίκος Καστανιάς (μπουζούκι - τραγούδι) Γιώργος Κλικίζος (μπάσο) Ανδρέας Αντωνέλης (μπουζούκι - τραγούδι) Κωνσταντίνος Λιμάκης (κιθάρα - τραγούδι) Μαριγιάννα Ανδρονιάδου (κιθάρα -τραγούδι) Κική Γιαννίκου (τραγούδι) Λευκή Χατζηδάκη (τραγούδι) Βαγγέλης Χαλής (τραγούδι) Θοδωρής Κρητικός (τραγούδι) Έκτακτη εμφάνιση: Αθηνά Σκορδίλη (τραγούδι) Ευαγγελία Μπάκολη (τραγούδι)
 
Κοπή Πίτας και Συνεστίαση Της Ιωνικής Στέγης PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.17

ioniki_stegi_pita_2017Μία ακόμη ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα στην πόλη μας προ ημερών. Η Ιωνική Στέγη Ηλιουπόλεως έκοψε την βασιλόπιτα σε συνδυασμό με Συνεστίαση.
Η επικεφαλής-Πρόεδρος Αργυρώ ΠΙΚΟΥΛΑ (και δημοτική Σύμβουλος)  με τους δραστήριους συνεργάτες της του Δ.Σ. ετοίμασαν και παρουσίασαν μια εξαιρετική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί Πρόεδροι φορέων της πόλης μας αλλά και εκτός αυτής, εκπρόσωποι της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και του CITYOFILIOUPOLIS.gr και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος, μετά την εμπεριστατωμένη ομιλία της για τις  δραστηριότητες της Στέγης που στοχεύουν στην ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ για την Ιωνία και τις άλλες Πατρίδες, τίμησε με πλακέτα τον πατέρα Χαράλαμπο Γεωργαντά, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας για την έκδοση του ΧΡΟΝΙΚΟΥ των Σεπτεμβριανών 1955.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.17

-festival_17_3 Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στίς 20:00 την Μουσικοποιητική Βραδιά "ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ" με μουσική επιμέλεια του Γιώργου Θεοχαρόπουλου.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 21:00 Συζήτηση για την υγεία και την εμπορευματοποίησή της με τον γιατρό Αλέκο Αρδαβάνη.

 Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της Δημοτικής μας Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη", ξεκινά την Κυριακή 5 Μαρτίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Απριλίου 2017.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο πλούτος, το επίπεδο και η ποικιλία των φετινών εκδηλώσεων, θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμό όχι μόνο συμπολιτών μας, αλλά και φίλων από όλες τις περιοχές της Αθήνας, οι οποίοι κατά τα προηγούμενα χρόνια, μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν με την παρουσία τους να συνεχίσουμε.
Ο επιτυχημένος θεσμός αυτός της Δημοτικής μας Κίνησης, σκοπό έχει την διεύρυνση των πολιτιστικών δράσεών μας, αλλά και την ενίσχυση με τρόφιμα του Δικτύου Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις, που στηρίζει 120 οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην πόλη μας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3502
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB