spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Απάντηση στο δημοσίευμα της Παράταξης «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.02.17

prota_h_hlioupoliΓια μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουμε στην πόλη μας να κρατήσουμε το επίπεδο της αντιπαράθεσης όπως ακριβώς αρμόζει στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου.
Η Παράταξή μας ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις όπως «ντροπή, ψεύδος, παραπλάνηση, εξαπάτηση» γιατί έχει μάθει πάντα να μιλά με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους.
Αν πραγματικά σας ενδιέφερε η αλήθεια, θα είχατε ζητήσει να ενημερωθείτε για τις προσκλήσεις που απεστάλησαν είτε εγγράφως είτε τηλεφωνικώς προς τους Ευρωβουλευτές κκ Γιώργο Κύρτσο Μαρία Σπυράκη και Κώστα Χρυσόγονο αλλά και τον Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη.
Οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι επικαλέστηκαν αδυναμία παρουσίας λόγω υποχρεώσεων, πλην του Ευρωβουλευτή κ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος δήλωσε πως θα παραστεί στην εκδήλωση (όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας).
Αντί λοιπόν να εκδίδετε ανακοινώσεις που στερούνται σοβαρότητας και αλήθειας, στηρίξτε ένα θεσμό ο οποίος ξεπερνά παραταξιακά στρατόπεδα και απευθύνεται σε όλες τις νέες και νέους τις πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου "Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.02.17
logo_iliou_polisΔημοτικό Συμβούλιο Νέων. ''Θα έπρεπε να ντρέπεστε κ. Βαλασόπουλε...!!!''
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική αρχή Βαλασόπουλου, εισηγήθηκε την «ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης».
Ο εισηγητής διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι "πρόκειται για ένα θεσμό καθαρά εκπαιδευτικό" που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών τριών Γυμνασίων της πόλης μας και "δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε το κομματικό και ιδεολογικό", ενώ ό ίδιος ο κ. Δήμαρχος είπε ότι "εμείς θεωρούμε πως η αυτόνομη εκπαιδευτική κοινότητα, μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες για την Συμμετοχική Δημοκρατία στην Ηλιούπολη".
Μετά από την διαλογική συζήτηση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και την παράθεση απόψεων, θέσεων και διαφωνιών, η ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.02.17

dim-symvoulio-newnΟ Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε σε μια ακόμη καινοτόμα κίνηση θεσμοθετώντας την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων υπό την αιγίδα του.
Το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα που ως κύριο στόχο έχει να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα κοινά, να αναδείξει τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία και να βοηθήσει τους εφήβους να συνειδητοποιήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης - εατρική παράσταση ''Είναι βαριά η ξενιτειά'' PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.02.17

syllogos_ipeiroton_ilioupolis''Είναι βαριά η ξενιτειά''.
Η ξενιτιά στο Δημοτικό και λαϊκό τραγούδι. Με κείμενα και επιμέλεια του Χρήστου Τούμπουρου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19.00', στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Πρωτόπαπα.

Η εκδήλωση είναι συνέχεια προηγούμενης εκδήλωσης του Συλλόγου μας, που αφορούσε την ξενιτιά στην Ήπειρο.  Επεκτείνουμε, λοιπόν, το θέμα μας, που αφορά την ξενιτιά στην Ελλάδα. Μια αναδρομή στην νεοελληνική ιστορία και ένας προβληματισμός, γιατί και πώς η ιστορία του Έλληνα είναι ταυτισμένη με την ξενιτιά.  Και τι είδους ξενιτιά είναι αυτή;  Είτε εθελούσια να είναι είτε συνέπεια προσφυγιάς να είναι, είτε αναγκαστική, ένα είναι σίγουρο:
Πόνος, αίμα και χαμός.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το καλύτερο μπάρμπεκιου Τσικνοπέμπτης είναι με τους προσκόπους της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.17
tsiknopempth_scoutΟι πρόσκοποι της Ηλιούπολης σας καλούμε στο μπάρμπεκιου που όπως κάθε χρονιά οργανώνουμε την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην εστία μας, Γρηγορίου Αυξεντίου 1 και Αθανασίου Λευκαδίτη.
Θα έχουμε μπόλικη τσίκνα και άφθονο αλκοόλ για να ζεσταθούμε, με είσοδο μόνο 5 ευρώ.
Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.
Τελευταία ανανέωση ( 15.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη - Πρόσκληση σε εκδήλωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.17
iliou_polis_ekdilosi_4412Η δημοτική κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη και ο επικεφαλής κ.Χρήστος Κοκοτίνης μας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Εκτέλεση δημοπρασιών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ν.4412/2016".
Εισηγήτρια η κ. Στέλλα Μιχαλοπούλου οικονομολόγος - συγγραφέας - επιστημονική συνεργάτης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., Γ.Γ. Δήμου Χαλανδρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα της δημοτικής κίνησης επί των οδών Ηρακλείτου 1 & Ηρώς Κωνσταντοπούλου.
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης αναβαθμίζεται! PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.17
dimotiki_bibliothiki_db

Ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης είναι πλέον διαθέσιμος και στο Internet.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της και της καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγνωστών της προχώρησε στην προμήθεια του ΑΒΕΚΤ Ζ39.50 Server & Web Gate του συστήματος Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΑΒΕΚΤ), με στόχο τη διάθεση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της στο Internet. Οι επισκέπτες έχουν πια τη δυνατότητα αναζήτησης και ανάκτησης βιβλιογραφικών πληροφοριών, μέσω μιας φιλικής εφαρμογής, από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Μπορείτε να αναζητήσετε όσα βιβλία είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά εδώ: http://94.70.247.87

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 9ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.17

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΣτην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηλιούπολης συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για την πόλη μας με κυριότερα τα παρακάτω:

Αλλαγή εποχής στην πόλη μας σηματοδοτεί η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για τη βελτίωση - αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού με χρήση των νέων τεχνολογιών αιχμής LED στον οδοφωτισμό και μεγάλης κλίμακας εξοικονόμησης ενέργειας. Αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη σύναψη δανείου ύψους 3εκ€ για τον παραπάνω σκοπό. Η επένδυση αυτή θα αλλάξει όλη την εικόνα της πόλης και θα την εντάξει στη νέα εποχή των έξυπνων πόλεων. Το δάνειο έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα και η εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει από την επένδυση θα το καλύψει πλήρως χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τους συνδημότες μας.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις χρηματοδοτήσεις στις Σχολικές Επιτροπές, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους άπορους δημοτες μας και τρεις νέες μελέτες , η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 που αφορούν στη συντήρηση και επισκεύη σχολικών κτηρίων, την κατασκευή νέων οστεοφυλακίων και τη συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Δημαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Οι… άλλοι κι Εμείς! PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.17

nikos_moulinosΟ Σωτήρης, από πολύ ώρα, έμενε αμίλητος! Έφτιαξε, μόνος του , καφέ, κάθισε στην αγαπημένη του πολυθρόνα , εκεί στην άκρη της κουζίνας , με θέα στο δρόμο κι έριξε το βλέμμα στο κενό. Η αλήθεια είναι, ότι ένοιωθε κι εκείνος, ένα κενό, και, κάποια στιγμή, τα δυο κενά συναντήθηκαν στο πρόσωπο του : κατσούφης, μουτρωμένος, βαρύς και ...φευγάτος. Ήταν φανερό, ότι κάτι τον απασχολούσε και μάλιστα έντονα. Η Ιουλία τον είδε, κάποια στιγμή, αλλά έκανε την ...κυβέρνηση: « που θα πάει; σκέφτηκε, θα ανοίξει την... ΕΡΤ και θα ξεχαστεί...» Ωστόσο , όταν διαπίστωσε πως ο Σωτήρης παρέμενε σταθερός , στη στάση του, όπως το ΔΝΤ, αποφάσισε να ανοίξει διάλογο μαζί του. Τον προσέγγισε, λοιπόν, όσο πιο ευγενικά και γλυκά γίνεται, και μίλησε σαν σε κλειστή προεκλογική σύναξη « Σωτηράκη , αγάπη μου έχεις κάτι ; σου συμβαίνει κάτι που δεν ξέρω;» τον ρώτησε και για να του δείξει, ότι τον νοιάζεται, πέρασε, αυτή τη φορά στην... αντιπολίτευση προσφέροντας του την ανοχή της - και μη κάνοντας γκρίνια!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα Αλήθειας (του Θανάση Αθανασίου Μέλους ΔΣ ΔΗΜΤΟ Ηλιούπολης ΝΔ) PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.02.17
athanasiou_athanasios

Με αφορμή την πολιτική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης και την παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα, σχετικά με τη λειτουργία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη εκλογή του νέου προέδρου της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Ηλιούπολης.

Σε αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας και τη παράταξη μας.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια πολιτική εκδήλωση, δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου.

Η δράση της τοπικής περιορίζεται μόνο στη οργάνωση συνεστιάσεων, καλώντας τα μέλη να πληρώνουν αντίτιμο για τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3487
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB