spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.12.19

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00΄ το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε συνάντηση με συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης. Η έλλειψη δύναμης, αποτελεί μία πραγματικότητα που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά το σεβασμό των δικαιωμάτων των αστυνομικών, σε συνάρτηση βέβαια με την αποτελεσματικότητα στην προστασία της ασφαλείας του πολίτη.


Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί, είναι αντιστρόφως δυσανάλογος με τον αριθμό των κατοίκων αυτής, της μεγάλης σε έκταση, περιοχής. Στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης υπηρετούν μόλις Είκοσι Δύο (22) αστυνομικοί, μαζί με το Διοικητή, από τους οποίους Τέσσερις (4) διατίθενται καθημερινά σε μόνιμα μέτρα τάξης στο κέντρο της Αθήνας, Δύο (2) σε υπηρεσία γραφείου, Ένας (1) σε μακράν αναρρωτική άδεια και Δύο (2) ανά βάρδια διατίθενται σε εκτέλεση υπηρεσίας περιπολιών.

Επιπροσθέτως μία φορά το μήνα και για μία ολόκληρη εβδομάδα, το Τμήμα Ασφαλείας υποχρεούται να στέλνει υπηρεσία "βανάκι" στην Ομόνοια. Όπως είναι λοιπόν λογικό, έχει αντίκτυπο στους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, οι οποίοι λαμβάνουν περίπου μία ημερήσια ανάπαυση ανά δεκαπενθήμερο.

Τελευταία ανανέωση ( 19.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διακοπή Ρεύματος στην Ηλιούπολη την Πέμπτη 19/12/19 PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.12.19

 ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  ΠΕΜΠΤΗ 19/12/2019

Από 08.00 π.μ.  έως  02.00 μ.μ. 

Μονά/Ζυγά οδός:Λ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ απο κάθετο: ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ έως κάθετο: ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός:ΤΙΜΟΘΕΟΥ απο κάθετο: ΝΕΥΤΩΝΟΣ έως κάθετο: Λ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός:ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ απο κάθετο: ΠΙΝΔΟΥ έως κάθετο: Λ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 

Μονά/Ζυγά οδός:ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ απο κάθετο: ΝΕΥΤΩΝΟΣ έως κάθετο: ΑΝΤΙΦΩΝΤΟΣ

Μονά/Ζυγά οδός: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ απο κάθετο: ΝΕΥΤΩΝΟΣ έως κάθετο: ΠΙΝΔΟΥ

Μονά/Ζυγά οδός: ΝΕΥΤΩΝΟΣ απο κάθετο: ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ έως κάθετο: ΤΕΛΟΣ (ΒΟΥΝΟ)

Μονά οδός: ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ απο κάθετο: ΝΕΥΤΩΝΟΣ έως κάθετο: Λ.ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.19 )
 
Καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων και προτάσεων για τη σύνδεση με Φυσικό Αέριο PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.12.19
aerioΣτην εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού που καταθέσαμε, μεταξύ άλλων, προτείναμε την καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων και προτάσεων για τη σύνδεση με Φυσικό Αέριο
δημοτικών κτιρίων, Βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.
Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση. Όμορος Δήμος θα προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην εκτέλεση έργου για την επέκταση του Δικτύου Αερίου στη γειτονιά/οδό της πόλης.
Η πρότασή μας, αν γινόταν αποδεκτή θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους δημότες,αφού απαλλάσσονται από κόπο και χρόνο, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις σύνδεσης. Επιπλέον θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ομαδοποίηση των αιτήσεων με σκοπό την διευκόλυνση και επιτάχυνση της αξιολόγησης και της επέκτασης του δικτύου. Με την αύξηση των χρηστών φυσικού αερίου η πόλη δύναται να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας περιβάλλοντος.
Τελευταία ανανέωση ( 17.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΕΤΡΟ. Στάση εργασίας την Τρίτη 17-12-2019 PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.19

 Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ.

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών ως αντίδραση στις μετακινήσεις εργαζομένων του Μετρό από τις οργανικές τους θέσεις.

ΠΗΓΗ: odigostoupoliti.eu

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
 
Έπεσαν Σοβάδες Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.19

 Αντιμέτωποι με εκτεταμένες υλικές ζημιές στην οροφή της αίθουσας διδασκόντων ήρθαν οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης.

"Σήμερα (16 Δεκ. 2019), κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το θέαμα των φωτογραφιών. Οι σοβάδες από το ταβάνι στο γραφείο των δασκάλων είχαν καταρρεύσει από τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. Ευτυχώς που στο γραφείο εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάποιος από τους εκπαιδευτικούς ή από τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν ήταν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου μας. Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιοι φορείς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκρισή τους, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σεφτελή και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Μαρία Αγγελή. Αναμένουμε τις κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος."

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 3ου δημοτικού Ηλιούπολης

Το 3ο Δημοτικό σχολείο μετρά ήδη μισό αιώνα και πλέον απο τότε που κτίστηκε. Το 2012 το εν λόγω σχολείο, μαζί με άλλες σχολικές εγκαταστάσεις και δημοτικές υποδομές και δράσεις εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αναφέρονταν σε παρεμβάσεις "εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια, κοινόχρηστους χώρους αστικού περιβάλλοντος και αστικές μεταφορές."  Συγκεριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  με μονώσεις τοίχων και  στεγανοποιήσεις ταρατσών,  καθώς και αντικατάσταση κουφώματων που πρίν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε. Οι εικόνες δηλώνουν ενδεχόμενη αστοχία των εργασιών στεγανοποίησης, αφού η αποκάλυψη του τσιμέντινου τμήματος της οροφής εμφανίζει σημάδια διάβρωσης. Ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες του θεωρείται βέβαιο, ότι θα προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την διασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων. Όμως με αφορμή το περιστατικό,  ίσως θα έπρεπε άμεσα, να εκπονήσει ένα πρόγραμμα έκτακτων ελέγχων στο συνόλο των σχολικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  προϊσταμένους της  κάθε σχολικής μονάδας ,   για την καταγραφή τυχόν προβλήμάτων  προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.   

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σκηνές τρόμου για υπάλληλο ΚΕΠ - Άνδρας Έβγαλε Πιστόλι Απειλώντας την με τη Ζωή της! PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.19

 Σκηνές από ταινία τρόμου διαδραματίστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο ΚΕΠ Συκεών.Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης - Συκεών, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δύο υπάλληλοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών δέχτηκαν φραστική αρχικά επίθεση από γνωστό άτομο.

Ενώ οι 2 γυναίκες υπάλληλοι προσπάθησαν με ευγενικό τρόπο και υπομονετικά, τόσο να τον εξυπηρετήσουν όσο και να τον απομακρύνουν, ο φερόμενος ως δράστης έβγαλε όπλο και το τοποθέτησε ανάμεσα στα μάτια της μίας υπαλλήλου, απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει!Παρότι έντρομη η εργαζόμενη, επέδειξε ανεξάντλητο σθένος και υπό τον φόβο να χάσει τη ζωή της, αφού τον απέτρεψε από την επικίνδυνη για την ίδια της τη ζωή ενέργεια, βγάζοντάς τον έξω από το χώρο, φωνάζοντας ταυτόχρονα στην άλλη εργαζόμενη να ειδοποιήσει την Αστυνομία!

Η γυναίκα κατήγγειλε το συμβάν, αφού έδωσε αναλυτική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Το πρόβλημα της ασφάλειας των χώρων των διαφόρων υπηρεσιών ενός Δήμου , ιδιαίτερα αυτών που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα πολιτών, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Εντάσσεται στο συνολικό θέμα ασφάλειας και επιτήρησης των εγκαταστάσεων ενός δήμου (σχολικών , αθλητικών , υπηρεσιών εξυπηρέτησης). Πρέπει να εξετάζεται με προσοχή και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση ανθρώπων και εγκαταστάσεων απο κακόβουλες και παράνομες ενέργειες.

Η παράταξη "Η πόλη που θέλω" , στην εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε κατα την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2020, έχοντας ως σκοπό την αποτελεσματική προστασία  τους ,πρότεινε την μελέτη και εγκατάσταση ολοκληρωμένης λύσης συστήματος ασφαλείας και επιτήρησης σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τις ώρες και ημέρες μη λειτουργίας των. 

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θέλετε να Έρθει το Δίκτυο Φυσικού Αερίου στη Γειτονιά σας; Ένας Δήμος πρωτοπορεί και πάλι. PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.19

 Ο Δήμος Αλίμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ενεργειακές ανάγκες των δημοτών, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ελληνική εταιρεία ενέργειας «Φυσικό Αέριο».Σε πρώτη φάση, ο Δήμος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει αιτήματα κατοίκων του Αλίμου, που επιθυμούν να επεκταθεί το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου στην γειτονιά τους, ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.Τα αιτήματα αυτά ο Δήμος Αλίμου θα τα προωθεί οργανωμένα στην εταιρεία «Φυσικό Αέριο».

Σε δεύτερη φάση, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων που δικαιολογούν την επέκταση του Δικτύου, η εταιρεία «Φυσικό Αέριο» θα προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην εκτέλεση τεχνικού έργου για την επέκταση του Δικτύου στη γειτονιά/οδό της πόλης, όπου έχει εκδηλωθεί επαρκές ενδιαφέρον για εγκατάσταση.Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, όποιος κάτοικος του Αλίμου ενδιαφέρεται σοβαρά για τη σύνδεσή του με το δίκτυο του φυσικού αερίου, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα http://www.alimos.gov.gr/dimofili/fysiko_aerio/ .   ( ΠΗΓΗ: notia.gr)

Η παραπάνω ανέξοδη δράση πετυχαίνει τριπλό σκοπό. Πρώτο, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δημότες, αφού απαλλάσονται απο κόπο και χρόνο που απαιτείται για  να πάνε οι ίδιοι στα γραφεία της εταιρείας, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις. Δεύτερο, με την ομαδοποίηση των αιτήσεων διευκολύνεται και επιταχύνεται η  αξιολόγηση και η υλοποίηση των αιτούμενων επεκτάσεων του δικτύου. Τρίτο, με την αύξηση των χρηστών φυσικού αερίου η πόλη μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας περιβάλλοντος.

Μια τέτοια δράση σίγουρα αξίζει της προσοχής και υιοθέτησης της και απο το Δήμο μας.  Παρόμοια με αυτή την δράση ήταν και η πρόταση της  παράταξης " Η πόλη που Θέλω", η οποία περιλαμβάνονταν στο εναλλακτικό προσχέδιο που κατατέθηκε κατα την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020.  Η πρόταση δεν έγινε δεκτή , όμως αν είχε υιοθετηθεί εκτός όλων των παραπάνω, μία επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη , θα διευκόλυνε περισσότερο  και την προσπάθεια του Δήμου να επεκτείνει την χρήση φυσικού αερίου σε κτίρια και εγκαταστάσεις του ( σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακους σταθμούς , αθλητικές εγκαταστάσεις) , με σκοπό την εξοικονόμιση χρημάτων αλλά και την μεγαλύτερη ενεργειακή τους αναβάθμιση.  

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πλημμυρικά Προβλήματα Στην Ηλιούπολη – Έντονες Διαμαρτυρίες Των Κατοίκων PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.12.19

 Πλημμυρικά προβλήματα διαπιστώνονται σε αρκετές περιοχές της Ηλιούπολης, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι μέσω μηνυμάτων τους στο ilioupolinews.gr.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στη λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, στο ύψος της πλατείας "Κανάρια", όπου τα νερά της έντονης βροχόπτωσης έχουν λιμνάσει, καθιστώντας αδύνατη την προσπέλαση για πεζούς και μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με καταγγελία περιοίκου που δεν επιθυμεί να αποκαλύψει το όνομα του, για το πρόβλημα ευθύνονται οι σχάρες ομβρίων που δεν έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το νερό να πάει προς την αποχέτευση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μετέφερε ο Hλιουπολίτης Blogger Άγγελος Κάνδηλας.

 

 

Στην τελευτάια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η διοίκηση του Δήμου έκανε  ιδιαίτερη μνεία για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει  στον καθαρισμό των φρεατίων και την απόδοση των αντιπλημμυρικών έργων.

Δυστυχώς  για όλους μας η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.  Οι εικόνες αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί.

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τροχαίο ατύχημα στην Ηλιούπολη με τραυματισμό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.12.19

 Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό συνέβει χθές 13/12/2019 επι της Μαρ. Αντύπα.Στις 8/12/2019 , είχαν σημειωθεί άλλα δυό ατυχήματα και είχε επισημανθεί η επιβεβλημένη επίδειξη επιπλέον προσοχής στην οδήγηση,εντός της πόλης μας και όχι μόνο.(ilioupoligiaolous.gr)

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έχει επιβαρυνθεί πολύ ως προς τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται. Η μη υπογειοποίηση της δυτ. περιφερειακής του Υμηττού συνέτεινε σε μεγάλο βαθμό στο να καταστεί η Ηλιούπολη διαμετακομιστικός κυκλοφοριακός κόμβος των οχημάτων ,τα οποία κινούνται  από τον περιφερειακό του Καρέα πρός τα νότια προάστια και τον Πειραιά.

Για μια φορά ακόμα και ενόψει  αύξησης της κυκλοφοριακής  κίνησης  λόγω της εορταστικής περιόδου , υπενθυμίζεται  ότι είναι επιβεβλημένη η αυξημένη προσοχή όλων.   

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
 
Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών : Χριστουγεννιάτικο Bazaar PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.12.19

 Εδώ και πολλές μέρες οι μαθητές του  Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου Αθηνών  βρίσκονται σε πυρετώδη δημιουργική διαδικασία για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Bazaar. Αυτό το Bazaar όμως δεν είναι σαν όλα τα άλλα... Τα αντικείμενα που δημιουργούν οι μαθητές έχουν σαν βασικό υλικό το ύφασμα. Όχι όμως οποιοδήποτε υφασμα αλλά αυτό που προέρχεται από παλιά μας ρούχα ή ρετάλια. Λεμε ναι στο παλιό ρούχο, το ανταλλάσουμε (second hand Bazaar), του δίνουμε νέα ζωή, το μεταμορφώνουμε και δεν το πετάμε...

 

 

Fashion Revolution!
Το Bazaar
του σχολείου μας θα γίνει στις 13 -14 Δεκεμβρη 2019 στο χώρο του σχολείου μας. Ωρες λειτουργίας από τις 10π.μ. μέχρι τις 6μ.μ.

Υδρας 2 και Μνησικλέους Ηλιούπολη
(Απέναντι από την είσοδο του Αλσους ''Δημήτρης Κιντής'')

Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη παγκόσμια τάση μπορείτε να διαβάσετε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία (στην ελληνική γλώσσα) σε αυτή την ιστοσελίδα https://refashionitsite.wordpress.com/eco-fashion/
Το σχολείο και οι μαθητέςαισθάνεται την ανάγκη να πεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ  στην Κάτια Μπέσσα για την ιδεολογική καθοδήγηση και κατεύθυνση της δράσης.

Σχετικά με  το Fashion Revolution!μπορείτε να δείτε εδώ:
https://www.facebook.com/FashionRevolutionGreece/

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.19 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 172 - 190 από 3818
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB