spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
"ΗΛΙΟΥ-πόλις- Ανθρώπινη πόλη" για ανάδειξη Υποψήφιου Δημάρχου PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.09.18

kokotinis_ilioupolis Ο Χρήστος Κοκοτίνης επανεξελέγη πανηγυρικά  Υποψήφιος  Δήμαρχος της "ΗΛΙΟΥ πόλις, ανθρώπινη πόλη"

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Χρήστος Βασ Κοκοτίνης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στους Δομιανούς Ευρυτανίας από γονείς αγρότες. Το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Από το έτος 1995 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής εργάστηκε ως λογιστής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ από το έτος 1984 ως Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση στο χώρο της αριστεράς.

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μηνύματα Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη νέα σχολική χρονιά PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.09.18

arxiepiskopos_agiasmosΠρός τούς μαθητές καί μαθήτριες τῶν Δημοτικῶν
Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐνάρξεως τοῦ νέου σχολικοῦ ἔτους 2018-2019

Ἀγαπημένα μου παιδιά!

Ὁ Ἁγιασμός πού σήμερα κάναμε ὅλοι μαζί εἶναι ἡ ἐπιβεβαίωση τῆς παρουσίας τοῦ Θεοῦ στή ζωή μας. Ὁ Χριστός σᾶς ἀγαπᾶ πολύ καί θέλει νά εἶναι μαζί σας καί στό σχολεῖο καί στό σπίτι καί στήν πλατεία. Ὅμως καλούμαστε καί ἐμεῖς νά Τόν ζητᾶμε στήν παρέα μας. Νά Τόν ἔχουμε πατέρα, φίλο καί ἀδερφό.

Νά χαίρεστε πού κάθε πρωί κάνετε προσευχή ὅλοι μαζί στό σχολεῖο σας. Ἐκείνη τήν ὥρα οἱ Ἄγγελοι σᾶς σκεπάζουν, χαρούμενοι γιά τόν καθένα ἀπό σᾶς. Νά κάνετε καί στό σπίτι σας προσευχή, ἀλλά καί στόν δρόμο ὅταν περπατᾶτε νά θυμᾶστε τόν Θεό. Εἶναι κι αὐτό προσευχή.

Ἤθελα νά σᾶς πῶ μόνο λίγα λόγια χαρᾶς καί ἀγάπης γιά τό ξεκίνημα αὐτῆς τῆς νέας σχολικῆς χρονιᾶς, ὅμως τό μυαλό καί ἡ καρδιά μου εἶναι γεμάτα ἀπό τόν ἀνθρώπινο πόνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019 PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.09.18

agiasmos-sxoleia-696x421Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι καλή δύναμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στις μαθήτριες και τους μαθητές. Το Υπουργείο κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες. Είμαι βέβαιος ότι και σεις, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, θα κάνετε το ίδιο.

Φέτος θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότητα. Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ' αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά. PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.09.18

vasil_valasopΑγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Ηλιούπολης,

Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες, και απαιτήσεις.
Ένας καινούργιος χρόνος για να κατακτήσουμε τη γνώση, για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές καλή δύναμη, δημιουργική δράση και αξέχαστες, θετικές σχολικές στιγμές.
Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ και στους γονείς κουράγιο στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν σε οικονομικό και ψυχικό επίπεδο, να βρουν τα αποθέματα που χρειάζονται και να δουν τις προσδοκίες για τα παιδιά τους να πραγματοποιούνται.

Με στάση συμπαράστασης, θέλω να ευχηθώ και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδας μας και για την παιδεία, καλούνται με αυτοθυσία να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους.
Ο Δήμος μας βασιζόμενος στην ελπίδα του αύριο, στα παιδιά μας, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για την βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, σε επίπεδο υποδομών και σε λειτουργικό επίπεδο.

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τον Μάιο 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.07.18

ekloges_2012Την διενέργεια των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 19 Μαΐου προτείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τροπολογίας.
Με αυτήν την κίνηση οι βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου και ανακατεύουν για μια ακόμη φορά την τράπουλα διότι η ημερομηνία των εκλογών αποτελεί κομβικό σημείο του σχεδιασμού στρατηγικών και πολιτικών σχηματισμών. Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών (το οποίο δεν εκλήθη κατά την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής) είχε ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και είχε γίνει παρέμβαση από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη Αττικής  Βασίλη Σωτηρόπουλο χαρακτηρίζοντας την παράταση θητείας αντισυνταγματική «Η παράταση της θητείας των τοπικών αρχών με νομοθετική ρύθμιση θα είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος που ορίζει ότι οι ΟΤΑ εκλέγονται με ψηφοφορία από τον λαό και προφανώς για ορισμένη χρονικά θητεία.» 

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι. PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.06.18
ipeirotes_2018Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Διήμερο Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 & Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στην Ηλιούπολη
Πλατεία Π.Π.Γερμανού (έναντι ΙΚΑ Ηλιούπολης)
Την Παρασκευή με το συγκρότημα του Θοδωρή Γεωργόπουλου τραγούδι Γιάννης Παπακώστας,
το Σάββατο με το συγκρότημα του Σταύρου Καψάλη Τραγούδι Δημήτρης Τζουμερκιώτης & Λάζαρος Τσαμπάς.
 
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ είχε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.06.18

ypes_symparast_klΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, με αφορμή τα όσα προβλέπει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για τον θεσμό της διαμεσολάβησης ανάμεσα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού. Στη συνάντηση με τον Υπουργό μετείχαν ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, ο  Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς, ο δημοτικός Συμπαραστάτης Σαρωνικού, κ. Ευάγγελος Μιχάλης, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης, κα Αικατερίνη Τσιομπάνου και ο περιφερειακός  Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου, κ. Φίλιππος Τριομμάτης.

Τελευταία ανανέωση ( 11.09.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ από το Αλληλέγγυο Θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.06.18
iketid3s1"...σ'άλλη ποια πιο καλόβολη από τούτη τη χώρα θα φτάναμε κλαριά ικεσίας απλώνοντας....ανεμική κακή τα ανθρώπινα κι ο πόνος πουθενά δεν πετά με τα ίδια φτερά....ο ξένος κι άγνωστος θέλει καιρό για να κριθεί, καθένας τον ξενόφερτο με πρόχειρες κακογλωσσιές στολίζει και πετά τον βρωμερό του λόγο...."

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις
29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ"

ΓΑΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΜΟΛΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πολις
ώρα έναρξης 21:15


Υ.Γ.  ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΛΙΟΥ-πόλις

Είμαστε κάτοικοι της Ηλιούπολης, οι οποίοι κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων , αποφασίσαμε το 2011,  να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο έμπρακτης αλληλεγγύης, που σαν σκοπό θα είχε την συλλογή και δωρεάν διανομή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης , σε όσους τα χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.06.18

opsa_logo‘Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε τη Δευτέρα 18/06/2018  ώρα 19.00, στην  εκδήλωσή μας, με θεματική ενότητα: «Νέοι στα μονοπάτια της καινοτομίας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέματα ανάπτυξης, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 100 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

        Τη θεματική ενότητα θα αναπτύξουν με αντίστοιχες εισηγήσεις:

1.      Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου. Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ. «Καινοτομία, νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη με συμμετοχικές διαδικασίες».

2.      Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Εφαρμογές και Αποτελέσματα».

3.      Ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Το ύψος των περιστάσεων».

    

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο “Κλεισθένης I” απομακρύνει τον συμπαραστάτη από τον δήμο, αποτέλεσμα σύγκλεισης συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου η εκλογή του; ή κομματικό ρουσφέτι 10-15 ατόμων. PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.06.18

poylakis_hlioypoliΗ Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το σχέδιο Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και βασικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης. Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το προτεινόμενο σύστημα της Απλής Αναλογικής.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε όμως και στο θεσμό του συμπαραστάτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας καλός θεσμός, είναι ευρωπαϊκός θεσμός, είναι κάτι σαν τον συνήγορο του πολίτη. Είχε προβλήματα και περπάτησε σε πολύ λίγους δήμους, οι περισσότεροι δήμοι - δημοτικά συμβούλια δεν μπόρεσαν να τον εκλέξουν επειδή νόμος έδινε το 60% του δημοτικού συμβουλίου στο πλειοψηφόντα δήμαρχο και του έλεγε βγάλε τον συμπαραστάτη με το 66% του δημοτικού συμβουλίου,  βρες ένα 6%παραπάνω και βγάλε συμπαραστάτη.

Τελευταία ανανέωση ( 29.06.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 20 - 38 από 3510
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB