spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Eνεργοποίηση της Ath.ena Card για δωρεάν μετακίνηση από ανέργους και ΑΜΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.03.18

athens5Για να αποκτήσετε το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί προσωποποιημένη κάρτα, σε περίπτωση που έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να γίνει αίτηση για έκδοση κάρτας στο www.athenacard.gr  ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Για να ενεργοποιήσετε την κάρτα  θα χρειαστείτε:

1) τους κωδικούς TaxisNet για διαπίστευση/είσοδο στην εφαρμογή
2) την προσωποποιημένη ATH.ENA κάρτα σας
3) τον 8ψήφιο κωδικό Pin της ATH.ENA κάρτα σας

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι πρέπει να κάνεις για τη δωρεάν μετακίνηση σε μετρό και ηλεκτρικό εάν ανήκεις στην κατηγορία ανέργων ή ΑΜΕΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.18
ath_cardΟ ΟΑΣΑ ξεκινά από 4 Μαρτίου το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Για τους ανέργους και AMEA θα παραμείνουν οι πύλες ανοιχτές έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και ο τρόπος πιστοποίησης για τις κατηγορίες επιβατών ανέργων και ΑΜΕΑ, που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό. Μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων ή βεβαιώσεων ανάλογα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ καλούνται οι εν λόγω δικαιούχοι (άνεργοι, AMEA), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, να προβούν σε αίτηση στο διαδίκτυο ( www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών και να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα «φορτίζουν» στην προσωποποιημένη κάρτα το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
Τελευταία ανανέωση ( 05.03.18 )
 
Πρόσκληση για εκδήλωση "Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών" PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.18
Η δημοτική κίνηση «Ηλίου-πόλις ανθρώπινη πόλη» με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση -συζήτηση στις 10 Μαρτίου 2018 στις 18:30, στο Δημοτικό Άλσος «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα:
omilitries_1                                 «Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών»
Προσκεκλημένες ομιλήτριες:
Η Κωνσταντίνα ΚΟΥΝΕΒΑ ευρωβουλευτής Συριζα GUE/NGL μέλος της επιτροπής Γυναικών και Ισότητας φύλων και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε/Κ και η Αγγελική ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, κοινωνιολόγος, MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
         Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και με σεβασμό στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
"Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά - Τάσος Ευσταθίου": Πρόσκληση σε κοπή πίτας. PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.02.18
pita_pame_mprostaΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο συνδυασμός "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" 
και ο επικεφαλής Τάσος Ευσταθίου σας προσκαλούν την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.00π.μ.
στην κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας (Ύδρας & Μνησικλέους).
Σας περιμένουμε όλους.
 
Τοποθετήθηκε Φανάρι Στην Πλατεία Σικελιανού PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.02.18

fanari-sikelianouΟλοκληρώθηκε η διαδικασία και ξεκίνησε να λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης - πεζοφάναρο στην Λεωφ. Μ. Αντύπα στην Πλατεία Σικελιανού μετά τα Κανάρια.
Ένα χρόνιο έλλειμμα στην ασφάλεια των δρόμων της Ηλιούπολης που κόστισε πολλές ζωές.
Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Ασφαλείς Διαδρομές που εκπονεί, προετοίμασε τις απαραίτητες μελέτες, κατέθεσε τις απαιτούμενες άδειες και τοποθέτησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, φανάρι που ενεργοποιείται με κουμπί από τους πεζούς, έτσι ώστε ούτε να δημιουργούνται άσκοπα κυκλοφοριακά προβλήματα, ούτε να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των πεζών.
Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει βάλει ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες την ασφάλεια στους δρόμους για την διαμόρφωση μιας φιλικής γειτονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια Γιορτή Για Την Γυναίκα PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.02.18

mev-event_4mΟι χρήστες του MEV Ηλιούπολης με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, διοργανώνουν (με ελεύθερη είσοδο) και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης μία εκδήλωση για κάθε γυναίκα.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Μια Γιορτή για τη Γυναίκα».

Η Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου θα φέρει κοντά σας την εφαρμογή Lets Pap.

Το Letspap είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή γένους θηλυκού, που με απλό και διαδραστικό τρόπο, ενημερώνει την σύγχρονη γυναίκα για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στην καταπολέμηση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο και έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από το γυναικείο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.02.18

afisa-nikolopoulosΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει μεγάλη βραδιά τιμής στον λαϊκό μας συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων προσφοράς του Χρήστου Νικολόπουλου στον μουσικό πολιτισμό μας όπου και θα παρουσιαστεί το βιβλίο - βιογραφία του συνθέτη "Η Ζωή μου.. τα Τραγούδια μου" του Κώστα Μπαλαχούτη.
Συμμετέχουν:Ο Ηλιουπολίτης ηθοποιός Γιώργος Σίσκος, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο και η Ηλιουπολίτισα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του Μαέστρου με σολίστα στο μπουζούκι τον ίδιο τον συνθέτη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 
Οδηγίες - προθεσμίες για την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.166 θέσεις προσωπικού σε ΟΤΑ (36 θέσεις Τακτικού στο Δήμο Ηλιούπολης) Ξεκινά 20/2 η διαδικασία για τους ΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.02.18

asep-megaloΗ αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της προκήρυξης3Κ/2018, υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. και η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Άλλες οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά  και άλλες οι προθεσμίες αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Πότε ξεκινά και πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων:
-Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
-Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ για τους Δικαιούχους ΚΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.18

idikaΞεκινάει από την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.

Η διαχείριση της διαδικασίας για το "νέο" ΚΟΤ της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.idika.gr/kot/. Οι ενδιαφερόμενοι με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης TAXISnet μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) που αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος η έκπτωση φτάνει το 35%.

Τελευταία ανανέωση ( 15.02.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
4 ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.02.18

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι λόγω της μεγάλης κίνησης που παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό στην απόρριψη μπαζών και ογκωδών αντικειμένων θα τοποθετηθούν ειδικές μεγάλες σκάφες σε 4 σημεία της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την γρηγορότερη αποκομιδή από την υπηρεσία καθαριότητας:
Η τοποθέτηση των σκαφών θα γίνει στα εξής σημεία:
1 Σαλαμίνος (Πάρκο - δίπλα στον υπόγειο κάδο)
2 Λαγκαδίων & Τζαβέλλα (Πάρκο)
3 Εθνάρχου Μακαρίου & Ζολώτα (Οικόπεδο)
4 Τέρμα Δροσίνη (Πάρκο) ή εναλλακτική 5. Πυθαγόρα & Αναστάσεως
Σημειώνουμε ότι η δωρεάν αποκομιδή μπαζών και ογκωδών αντικειμένων για τους κατοίκους της Ηλιούπολης και είναι μια υπηρεσία πρωτότυπη που παρέχεται σε ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά ο Δήμος καταβάλει κάθε προσπάθεια να την βελτιώσει και να την κάνει πιο αποδοτική και λειτουργική. Ο ετήσιος συνολικός όγκος αποκομιδής ογκωδών απορριμάτων στην Ηλιούπολη υπολογίζεται στους 5.600 τόνους. Τηλέφωνο επικοινωνίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης: 2109933200

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 39 - 57 από 3494
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB