spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.04.18

perifereiako_symboylio_attikhsΤην Πέμπτη 26 Απριλίου 2018  και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  με θέματα:

1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 850.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας για την υλοποίηση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 15/11/2017» συνολικού προϋπολογισμού 2.350.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θετική ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στην Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, Γαβριήλ Αραμπατζή PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.04.18

Τsymparastatis_3_eidiki ροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Μαρτίου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 311/2017 αναφορικά με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος του 2018. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από το πάγωμα των τελών, ισχύουν απαλλαγές και ελαφρύνσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους και άπορους. Η απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες μακροχρόνια ανέργων και απόρων θα γίνει απευθείας μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ για τις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και ατόμων με αναπηρία θα γίνεται με επιστροφή του ποσού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 7Σ2ΣΩΡΥ-ΞΟΜ

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής στον Δήμο Ηλιούπολης στήριξε, για μια ακόμη φορά, τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με την ειδική πρόταση, είχε προτείνει, ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, η απαλλαγή να εκτελείται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς να ακολουθεί τη διαδικασία επιστροφής. Επίσης είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις άπορων δημοτών, ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, να τροποποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια απόδειξης ιδιότητας για τους άπορους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, μετά από συνεργασία της δ/νσης Κοινωνικής προστασίας με τη Δ/νση Οικονομικών.

pdf Ειδική Πρόταση

 
Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες Της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιουπόλεως PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.04.18
estia_politistiki Tο παρών έδωσε το Σωματείο μας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηλιούπολης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα μας, πλαισιούμενο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Λόης με παραστάτη τον επτάχρονο εγγονό του Γιώργο Χαλικιά ντυμένο τσολιά.

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηλιούπολης - Όλο το κείμενο PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.03.18

dhmotiko_symboylio_29_3Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο νέος κανονισμός κατάληψης  κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηλιούπολης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 29/3/2018.

Ο κανονισμός ο πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις οι οποίες δεν αποτυπώνονται στο κείμενο. 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τα  κοινής χρήσης ή κοινόχρηστα πράγματα τυγχάνουν εκτός συναλλαγής και ανήκουν είτε στο Δημόσιο είτε στους  ΟΤΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την αξιοποίηση και τη διαχείριση τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται ή αναιρείται η κοινή τους χρήση (άρθρο 970 του ΑΚ) και να προάγεται η κοινή ωφέλεια (άρθρο 969 του ΑΚ).

Με το άρθρ. 970 του ΑΚ παρέχεται το δικαίωμα στην αρχή της κυριότητας της οποίας ανήκει το κοινόχρηστο πράγμα, να παραχωρεί σε ιδιώτες δικαιώματα επ' αυτού και να εισπράττει τέλη(άρθρ. 3  Ν.1080/1980 και αρ.3 Ν.1512/1985) ή  να συνάπτει με ιδιώτες συμβάσεις μίσθωσης του κοινοχρήστου χώρου (Ν.2009/1992).

Τελευταία ανανέωση ( 30.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.03.18

Σkolokotronhs_syl_arkadwnύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
Στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821,  στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ηλιούπολης, το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1ον κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική Πλατεία (18.00μ.μ.),

2ον στην συνέχεια εκδήλωση στο θέατρο του Δημαρχείου του Δήμου, με θέμα «Ο ρόλος της εκκλησίας στην Τουρκοκρατία και στην επανάσταση του 1821» (18.30μ.μ.) 

Πρόγραμμα

Στις 18:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (πλατεία Εθνικής Αντίστασης)

Στη συνέχεια (ώρα 18.30) στο θέατρο του Δημαρχείου Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της εκκλησίας στην τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821» με κεντρικό ομιλητή τον Αρκάδα Θεολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου κο Νικόλαο Χρονόπουλο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών Πρόσκληση Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.18

lagkadia_karabogiannisΠρόσκληση
Τιμούμε τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη στις 12.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιε-ρωμένη τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου μας προς τον Λαγκαδινό μπρουρλοτιέρη, τον ήρωα της ξη-ράς και της θάλασσας, τον Αγωνιστή του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (Καραβόγιαννη).
Τόπος συνάντησης: Πλατεία Αγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) Ηλιούπολη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να «συναντηθούμε» στο Δημοτικό Περί-πτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, εδέσματα, ποτά και καφέ.
Καλούμε τους συμπατριώτες- μέλη μας, να δώσουν δυναμικό παρόν και να αποτίσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στον Ήρωα Λαγκαδινό Αγωνιστή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.18

epishmh-prosklhsh_25hs Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

• Γενικός σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, του Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών, μέχρι τη δύση της 25ης Μαρτίου.
• Ομιλίες σε σχολεία Δημόσιες υπηρεσίες Οργανισμούς Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
• Κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων στις 11.00 στα μνημεία της πόλης.
• Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

 Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

• Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία καλούνται να παραστούν: Οι Αρχές της πόλης οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, των Τραπεζών και λοιπών Ιδρυμάτων, Εκπρόσωποι κομμάτων τα Δ.Σ των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων, Σωματείων Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

• Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
-  Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο.
-  Κατάθεση Στεφάνων.
-  Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
-  Εθνικός Ύμνος.

• Ώρα 12:00 Έναρξη της παρέλασης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βραδιά Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου Κυριακή 18/03/2018 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.03.18

akis_panoyΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει βραδιά αφιέρωμα στον Άκη Πάνου την Κυριακή 18/03/2018 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (Κτίριο Δημαρχείου). Ο ανεπανάληπτος Άκης Πάνου, μέσα σε τρία λεπτά που διαρκεί ένα τραγούδι, κλείνει τον πόθο, την απόγνωση, την κατανόηση, τον εγωισμό, την αυτοκριτική, τη θνησιγένεια, τη σπουδαιότητα του απόλυτου έρωτα, το υπαρξιακό αδιέξοδο, την αξία του μαχητή, το νόημα της ζωής. Ο Άκης Πάνου είναι ένας υμνωδός αυτού που ζει ο καθένας από εμάς, αφού ήξερε να κάνει ποίημα τη ζωή.

Σε μια μοναδική βραδιά, οι πολίτες της Ηλιούπολης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξέχαστα τραγούδια που αγαπήσαμε.

Οργάνωση/Παρουσίαση: Νίκος Ζώρης (Συγγραφέας-Ποιητής-Τραγουδοποιός-Ηθοποιός)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Καστανιάς (Μουσικός-Ιατρός)
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Κλικίζος (Μουσικός)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Τελευταία ανανέωση ( 18.03.18 )
 
Eνεργοποίηση της Ath.ena Card για δωρεάν μετακίνηση από ανέργους και ΑΜΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.03.18

athens5Για να αποκτήσετε το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί προσωποποιημένη κάρτα, σε περίπτωση που έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να γίνει αίτηση για έκδοση κάρτας στο www.athenacard.gr  ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Για να ενεργοποιήσετε την κάρτα  θα χρειαστείτε:

1) τους κωδικούς TaxisNet για διαπίστευση/είσοδο στην εφαρμογή
2) την προσωποποιημένη ATH.ENA κάρτα σας
3) τον 8ψήφιο κωδικό Pin της ATH.ENA κάρτα σας

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι πρέπει να κάνεις για τη δωρεάν μετακίνηση σε μετρό και ηλεκτρικό εάν ανήκεις στην κατηγορία ανέργων ή ΑΜΕΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.18
ath_cardΟ ΟΑΣΑ ξεκινά από 4 Μαρτίου το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Για τους ανέργους και AMEA θα παραμείνουν οι πύλες ανοιχτές έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και ο τρόπος πιστοποίησης για τις κατηγορίες επιβατών ανέργων και ΑΜΕΑ, που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό. Μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους με την επίδειξη των αντίστοιχων δελτίων ή βεβαιώσεων ανάλογα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ καλούνται οι εν λόγω δικαιούχοι (άνεργοι, AMEA), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, να προβούν σε αίτηση στο διαδίκτυο ( www.athenacard.gr), είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών και να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι θα «φορτίζουν» στην προσωποποιημένη κάρτα το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
Τελευταία ανανέωση ( 05.03.18 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 58 - 76 από 3521
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB