spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Επίδομα βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας σε δημοτικούς υπάλληλους ανεξαρτήτως ειδικότητας. PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.17
scan_0001

Επίδομα βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας θα λαμβάνουν όχι μόνον όσοι δημοτικοί υπάλληλοι ασχολούνται σε εργασίες σχετικά με τα απορρίμματα, αλλά και όσοι εργάζονται κοντά σε αυτά, ανεξάρτητα με την ειδικότητά τους. Είναι ένα επίδομα της τάξεως των 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Όλα ξεκίνησαν από τον δήμο Ηλιούπολης, όταν έγινε σχετικό ερώτημα από το τμήμα λογιστηρίου στο ΓΛΚ, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου διεκδικούσαν την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος με την αιτιολογία ότι εργάζονται σε κτίρια τα οποία βρίσκονται κοντά στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου και επομένως υπάρχουν συνέπειες για την υγεία τους, αν και το αντικείμενο εργασίας του δεν έχει σχέση με απορρίμματα.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε διευκρινήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για το ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται. Το υπουργείο Εσωτερικών στο έγγραφο-απάντηση προς το Γενικό Λογιστήριο συμπεριέλαβε στους δικαιούχους του επιδόματος βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας και τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Στην απάντησή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει: «κατά συνέπεια , εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι παρέχουν κατά πλήρες ωράριο την εργασία τους στους επίμαχους χώρους δικαιούνται το επίδομα του άρθρου 22 του ν.4368/2016».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eπίδομα ΟΑΕΔ μακροχρόνιων ανέργων Υποβολή Αίτησης PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.10.17

logo_oeadΔικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:
α) αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους
β) ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. Για την μετάβασή σας στο e-services, παρακαλούμε, πατήστε εδώ.
γ) μέσω των ΚΕΠ

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΠΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.10.17

opsa_logoΈχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 13/11/2017 ώρα 19.00, στην εκδήλωση του Ομίλου μας, με θεματική ενότητα:«60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣΡΩΜΗΣ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε.»
Την θεματική ενότητα θα αναπτύξουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου:
1. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθηγητής του δικαίου της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου.
2. Δονάτος Παπαγιάννης, καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 & Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη.)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πες το στον Δήμο σου από τον υπολογιστή σου e-Citizen - Εξυπηρέτηση του Πολίτη - Αιτήματα Δημοτών PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.10.17

e-citizen_webΜέσω της εφαρμογής e-Citizen ο πολίτης μπορεί να υποβάλει ένα αίτημα ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, (Στείλτε ένα Αίτημα ) χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου.  Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει μια κατηγοριοποίηση των αιτημάτων που μπορείτε να επιλέξετε. (Επιλογή από Λίστα )
Με την κατάθεση του αιτήματος σας ηλεκτρονικά, θα λάβετε ένα ενημερωτικό μήνυμα με τα στοιχεία της αίτησής σας στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail). Η αίτηση σας έχει ένα μοναδικό αριθμό με τον οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε ηλεκτρονικά σε τι στάδιο βρίσκεται από πλευράς των Υπηρεσιών του Δήμου που χειρίζονται το αίτημα σας μέχρι την διεκπεραίωση. (Δείτε ένα Αίτημα )
Η εφαρμογή μειώνει την αναπαραγωγή εγγράφων και τη γραφειοκρατία στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, παρέχει και στις υπηρεσίες του Δήμου μια απλή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή, παρακολούθηση και διεκπεραίωση των αιτήσεων που προέρχονται από τον πολίτη και συμβάλλει θετικά στη διαφάνεια και στην αξιοπιστία της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.10.17
epos_40_2017Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : Το έπος του 40 (Διαχρονική αξία) την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 ώρα 20.00μ.μ. στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτου.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.10.17

programma_28hs_2017ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
Γενικός Σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.
Ομιλίες σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Ν.Π.Δ.Δ., κ.λπ.
Κατάθεση Στεφάνων από μαθητές Σχολείων (σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα) στις 11.00π.μ. στα μνημεία της πόλης.
Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 10.30π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία καλούνται να παραστούν:
Οι Αρχές της πόλης, οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, των Τραπεζών και λοιπών Ιδρυμάτων, Εκπρόσωποι Κομμάτων, τα Δ.Σ. των Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων, Σωματείων, Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οκτώ χρόνια από το θάνατο του Κώστα Κονδύλη PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.10.17
kostas_kondilisΣαν σήμερα πριν 8 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Κονδύλης. Το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης με ομόφωνη απόφασή ονόμασε την αίθουσα συνεδριάσεών του ως αίθουσα ‘Κώστα Κονδύλη' σαν ελάχιστο φόρο Τιμής για την προσφορά του.
Η διαδρομή του στα αυτό-διοικητικά της Ηλιούπολης, ο τρόπος της δουλειάς του, το πάθος του για τα θέματα που απασχολούσαν την πόλη, εκτιμάται, μέχρι και σήμερα, θετικά απ' όλους, συναγωνιστές, αλλά και "αντιπάλους".
Ο Κώστας Κονδύλης  γεννήθηκε το 1958 στο Βουτσαρά της επαρχίας Μεγαλόπολης του Νομού Αρκαδίας. Η οικογένεια του το  1967 εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη και από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. Η ενασχόληση του με τα Δημοτικά πράγματα ξεκίνησε το 1984 όταν εξελέγη γραμματέας του 5ου Συνοικιακού Συμβουλίου Ηλιούπολης με την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας». Το 1991 πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Ηλιούπολη. Το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηλίου - πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», εκλεγμένος και τις δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Πρόσκληση PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.17

Σfaneromeni_2017ας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Συλλόγου μας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κάτω Ηλιούπολης, με αφορμή την είσοδο στη Λευκαδίτικη Στέγη του πιστού αντιγράφου της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία αγιογραφήθηκε στην Ιερά Μονή Φανερωμένης  Λευκάδας. Η Ιερή εικόνα της πολιούχου του νησιού μας, θα παραμείνει για προσκύνημα και ευλογία στο ναό καθ΄ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία θα τελέσει ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοφίλου, π.Νικηφόρος Ασπρογέρακας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, μαζί με τους εφημέριους του Ιερού Ναού και στη συνέχεια θα μεταφερθεί εν πομπή στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνάρχου Μακαρίου - Αθηνοδώρου & Ίωνος, όπου θα τοποθετηθεί οριστικά.

Την πομπή θα λαμπρύνει με την παρουσία της η Φιλαρμονική Λευκάδας, ενώ κατά την άφιξη στη Λευκαδίτικη Στέγη, ο συντοπίτης μας ηθοποιός κ. Δημήτρης Βερύκιος θα απαγγείλει στίχους από το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη  «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και θα λάβει μέρος η χορωδία του Συλλόγου μας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ BEST CITY AWARDS 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.17

vraveush_best_city_awardsΟ Δήμος Ηλιούπολης και η εταιρεία Test Computers βραβεύτηκαν με Gold βραβείο στα Best City Awards 2017 που διοργανώνει για 2η χρονιά η Boussias Communications με σκοπό την ανάδειξη και βράβευση καινοτόμων έργων που κάνουν τις πόλεις "ευφυείς", αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Η υποψηφιότητα του Δήμου Ηλιούπολης ήταν για τον Πυλώνα «Green City» στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων με IoT applications (Internet of things/ Εφαρμογές Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας)». Το βραβείο αφορούσε στο πιλοτικό Σύστημα Εξοικονόμησης Νερού με Έξυπνους Υδρομετρητές (smart water meters) σε σχολεία της Ηλιούπολης. Με το σύστημα αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση νερού στα σχολεία με σκοπό να εντοπίζουν διαρροές ή/και σπατάλη νερού.

Τελευταία ανανέωση ( 21.10.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΛΑΣ ΑΡΑΠΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.17

Τον περασμένο Αύγουστο, «έφυγε» από κοντά μας η Τούλα Αράπη, σε ηλικία 78 ετών.

H Τtoyla_arapiούλα Αράπη υπήρξε  δραστήριο μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού» από την ίδρυσή της, το 1989. Συμμετείχε σε όλες τις  μετέπειτα εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αναδασώσεις στον Υμηττό, σε βάρδιες  εθελοντικής δασοπυροπροστασίας, σε  συναντήσεις, Ημερίδες, οδοιπορικά διαμαρτυρίας στο βουνο, παραστάσεις στα Υπουργεία.

Σε όλα η Τούλα πρωτοστατούσε πάντα και κινητοποιούσε την οικογένειά της, τους φίλους, τους γείτονές της συμβάλοντας σε σημαντικό βαθμό στην ανάδειξη και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προέκυπταν από την ανεπάρκεια των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών.

 Η Τούλα Αράπη συμμετείχε επίσης δραστήρια  και στους αγώνες  για την υπεράσπιση της Δημόσιας  Περιουσίας στον Δήμο Ηλιουπολης από μεγάλους και μικρούς καταπατητές και σφετεριστές.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 77 - 95 από 3494
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB