spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 17/11/2017 PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.11.17
perifereiako_symboylio_attikhsΛόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.
Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.
 
Συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.11.17

epitropi_diavoyleysisΤην Τρίτη 12/11 συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης, με κεντρικά θέματα:
1. Προϋπολογισμός 2018,
2. Τεχνικό Πρόγραμμα 2018.
Την παρουσία τους έδωσαν 24 εκπρόσωποι φορέων (Πολιτιστικών & Αθλητικών Σωματείων) της πόλης μας και μετά από μία τρίωρη συνεδρίαση το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι ο σχεδιασμός της Διοίκησης κινείται σε θετική κατεύθυνση και για το 2018.
Ταυτόχρονα υπήρξε και μία συζήτηση σε γενικότερα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες, που είτε δόθηκαν επί τόπου εξηγήσεις, είτε κρατήθηκαν σημειώσεις για περεταίρω έλεγχο και διευθέτηση από την Διοίκηση.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Καλούδης  ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους για την παρουσία τους, κυρίως όμως για το υψηλό επίπεδο της επιτροπής αναφέροντας χαρακτηριστικά "ότι είναι φανερό η ΑΓΑΠΗ όλων μας για την Ηλιούπολη, είναι ικανή να ΥΠΕΡ-ΝΙΚΉΣΕΙ οποιεσδήποτε διαφωνίες και αντίθετες απόψεις και με σύνθεση απόψεων να πάμε βήματα παραπέρα." Επίσης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Χατζηδάκη και κ. Χρήστο Καλαρρύτη για τις άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις τους σε οποιοδήποτε ερώτημα τέθηκε από τους συμμετέχοντες.
Σημαντική η παρουσία και η συνεισφορά στη συζήτηση του συμπαραστάτη του δημότη και τις επιχείρησης κ. Γαβριήλ Αραμπατζή ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επιτροπή διαβούλευσης μαζί με το θεσμό του συμπαραστάτη αποτελούν δυο όργανα θεσμοθετημένα από το πρόγραμμα Καλλικράτης τα οποία προσπαθούν να γεφυρώσουν τη σχέση μεταξύ δημότη και Δήμου και στοχεύουν σε συναινετικές λύσεις των ζητημάτων που απασχολούν  την τοπική κοινωνία.

 
Τα αποτελέσματα στην Ηλιούπολη για τις εκλογές προέδρου στην Κεντροαριστερά PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.11.17

disi_logoΣτην Ηλιούπολη στα δυο εκλογικά τμήματα ψήφισαν 1882 πολίτες . Τα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι πέραν των άκυρων και λευκών (4 άκυρα και 12 λευκά) είναι:

Φώφη Γεννηματά 751 ψήφοι (40,25%),
Νίκος Ανδρουλάκης
384 ψήφοι (20,58%),
Σταύρος Θεοδωράκης
 285 ψήφοι (15,27%),
Γιώργος Καμίνης
 238 ψήφοι (12,75%),
Γιάννης Μανιάτης
 97 ψήφοι (5,20%),
Γιάννης Ραγκούσης
 51 ψήφοι (2,73%),
Κων/νος Γάτσιος
 45 ψήφοι (2,41%),
Απόστολος Πόντας
 10 ψήφοι (0,54%),
Δημήτρης Τζιώτης
  5 ψήφοι (0,27%).

Tην Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ο δεύτερος γύρος,  στον οποίο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι ψηφίσαν στον πρώτο γύρο.

 
Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.11.17

dhmto_nd_ilioΕπίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Ηλιούπολη. Ειδικότερα, φθορές στην πρόσοψη των γραφείων της ΝΔ στην οδό Μαρίνου Αντύπα 99 στην Ηλιούπολη προξένησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι φθορές έγιναν αντιληπτές το πρωί από στελέχη του κόμματος οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία.
Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τον υαλοπίνακα της πρόσοψης των γραφείων, που βρίσκονται στο ισόγειο, πιθανότατα με μία παλέτα που βρέθηκε στο σημείο. Για το συμβάν διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

Η ΝΔ καταγγέλλει γενικευμένη ανομία, την οποία η κυβέρνηση ενθαρρύνει με την ανοχή της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Κυριακή 12/11/2017 εκλογές στην Κεντροαριστερά PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.11.17

dh_sy_eklogesΣτην Ηλιούπολη ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 από 8 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. (Μαρίνου Αντύπα & Σοφοκλή Βενιζέλου)
Ψηφίζετε με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.
Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο του 2017.
Για να συμμετέχετε θα πρέπει να καταβάλετε κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.
Βάζετε μόνο ένα σταυρό προτίμησης.
Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι θα ψηφίσουν στον πρώτο γύρο.

Εκλογικά Κέντρα

 
Πρόγραμμα Χειμερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης 2017-18 PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.17

O χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος αρχίζει τις προβολές του το Σάββατο 11/11/2017 και τελειώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 02/04/2018. Οι παιδικές ταινίες είναι μεταγλωτισμένες.

Η είσοδος είναι δωρεάν μόνο αντίτιμο η συνεισφορά σας για τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Τελευταία ανανέωση ( 12.11.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2017-2018 PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.17
kinimatografos2017-winter Για μια χρονιά ακόμη ξεκινάει η λειτουργία του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου του Δήμου Ηλιούπολης.
Μία υποδομή ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των πολιτών. Μια πολιτιστική πρόταση διασκέδασης, χαλάρωσης και διεξόδου που προσφέρει ο Δήμος Ηλιούπολης δωρεάν σε μια περίοδο δύσκολη και φορτισμένη.
Με την πρωτοβουλία να συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, αντί εισιτηρίου, ο Χειμερινός Κινηματογράφους αποτελεί ακόμη μια ευκαιρία Δήμος και Δημότες να καλλιεργήσουμε τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους έχουν ανάγκη.
Σας καλώ με τις επιλεγμένες, ποιοτικές ταινίες που ξεχωρίζουν στην έβδομη τέχνη, να χαρείτε την υποδομή αυτή του Δήμου και να περάσετε κάποιες καλές στιγμές, αναδεικνύοντας παράλληλα το αίσθημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

O χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος αρχίζει τις προβολές του το Σάββατο 11/11/2017 και τελειώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 02/04/2018. Οι παιδικές ταινίες είναι μεταγλωτισμένες.

Για να δείτε το πρόγραμμα του χειμερινού κινηματογράφου του Δήμου Ηλιούπολης πατήστε εδώ.

Σε κάθε παράσταση μαζεύουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε: 210 99 70 125

 
Οδηγός από την ΜΟΔ προς τους Δήμους για την εφαρμογή του Ν. 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.11.17
logo_modΕίναι γνωστό ότι οι δήμοι και ιδίως οι μικροί και απομονωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες τους που επωμίζονται την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Για να βοηθήσει τους Δήμους και τους φορείς τους η ΜΟΔ εκπόνησε Οδηγό για την εφαρμογή του ν. 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις. Ο οδηγός ο παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες καθώς και πρότυπα υποδείγματα τευχών και εγγράφων και υποστηρίζει τους φορείς στην αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων θεμάτων που ανακύπτουν.

Συγκεκριμένα, ο Οδηγός περιλαμβάνει:

  • Τις Γενικές Οδηγίες για την εφαρμογή του ν.4412/2016 οι οποίες αποτυπώνουν τις κυριότερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο έως το στάδιο της ανάθεσης της σύμβασης και αναλύουν τα σχετικά άρθρα κυρίως του Βιβλίου I του νόμου
  • Τα περιεχόμενα του ν. 4412/2016 συνδεδεμένα με το αντίστοιχο άρθρο του νόμου, όπως εμφανίζεται, τροποποιείται κάθε φορά και ισχύει στην ιστοσελίδα της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. Ανεξαρτήτως επικαιροποίησης του Οδηγού, οι συνδέσεις αυτές οδηγούν ΠΑΝΤΑ στις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που πραγματοποιεί η  Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι)
Τελευταία ανανέωση ( 02.11.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίδομα βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας σε δημοτικούς υπάλληλους ανεξαρτήτως ειδικότητας. PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.17
scan_0001

Επίδομα βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας θα λαμβάνουν όχι μόνον όσοι δημοτικοί υπάλληλοι ασχολούνται σε εργασίες σχετικά με τα απορρίμματα, αλλά και όσοι εργάζονται κοντά σε αυτά, ανεξάρτητα με την ειδικότητά τους. Είναι ένα επίδομα της τάξεως των 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Όλα ξεκίνησαν από τον δήμο Ηλιούπολης, όταν έγινε σχετικό ερώτημα από το τμήμα λογιστηρίου στο ΓΛΚ, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου διεκδικούσαν την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος με την αιτιολογία ότι εργάζονται σε κτίρια τα οποία βρίσκονται κοντά στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου και επομένως υπάρχουν συνέπειες για την υγεία τους, αν και το αντικείμενο εργασίας του δεν έχει σχέση με απορρίμματα.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε διευκρινήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για το ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται. Το υπουργείο Εσωτερικών στο έγγραφο-απάντηση προς το Γενικό Λογιστήριο συμπεριέλαβε στους δικαιούχους του επιδόματος βαρείας και ανθυγιεινής εργασίας και τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Στην απάντησή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει: «κατά συνέπεια , εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας, οι οποίοι παρέχουν κατά πλήρες ωράριο την εργασία τους στους επίμαχους χώρους δικαιούνται το επίδομα του άρθρου 22 του ν.4368/2016».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eπίδομα ΟΑΕΔ μακροχρόνιων ανέργων Υποβολή Αίτησης PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.10.17

logo_oeadΔικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:
α) αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους
β) ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. Για την μετάβασή σας στο e-services, παρακαλούμε, πατήστε εδώ.
γ) μέσω των ΚΕΠ

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 96 - 114 από 3521
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB