spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.15

anavatorio_ameaΤην Τρίτη 28 Απριλίου 2015 ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.  προχώρησε σε άλλη μία παροχή προς τους δημότες, τοποθετώντας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης,   ειδικό αναβατόριο πισίνας το οποίο έχει σχεδιαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.
Ήδη με παλαιότερες αποφάσεις του ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα κολύμβησης για ΑΜΕΑ ενώ η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία 67% και άνω πραγματοποιείται δωρεάν σε όλα τα αθλητικά προγράμματα του.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή για άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως ράμπες, ασανσέρ, διαμορφωμένα αποδυτήρια και ντους. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και υποδομών για την διευκόλυνση όλων των συμπολιτών μας.

 
Ώρα του Πολίτη και των Κοινωνικών Εταίρων PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.15
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 15/04/2015 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, ξεκίνησε πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας  η " Ώρα του Πολίτη και των Κοινωνικών Εταίρων."
Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση,  που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην  Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.
Δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικούς Εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λειτουργία Συμβουλίου Παραβατικότητας PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.15

tsppΤο Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του άρθρου 16 του Ν. 2713/1999, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του και την απασχόλησή του, κατά προτεραιότητα, με τα θέματα ενδοσχολικής βίας.
Παράλληλα, συνεχίζει την ενημέρωσή του από τις Αστυνομικές Αρχές για την παραβατικότητα στην περιφέρεια του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων και των Συλλόγων Γονέων.
Το Συμβούλιο είναι ανοιχτό σε επικοινωνία με τους πολίτες.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Τ.Σ.Π.Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ

 
Αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.15
logo_dimos

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ, για την υλοποίηση των παροχών που προβλέπονται στα άρθρα 1-3 του Ν.4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα μέτρα αφορούν:
1.    Επίδομα ενοικίου
2.    Επιδότηση σίτισης
3.    Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή 300 Κwh ανά μήνα
Η προθεσμία υποβολής ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου 2015

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης
 
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 30.4.2015 PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.05.15
aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΣημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης την Πέμπτη με κυριότερες τις παρακάτω:
1. Την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη του Δημάρχου στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη όπου συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα για τον Δήμο Ηλιούπολης:
Την  άμεση έναρξη λειτουργίας του Δασαρχείου Υμηττού όπου ο κ. Τσιρώνης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες   για την εξεύρεση  του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού (δασολόγων κλπ.) για τη στελέχωση του Δασαρχείου Υμηττού και ο  Δήμος Ηλιούπολης  από την πλευρά του θα εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και την διοικητική υποστήριξη. Κοινός στόχος ετέθη η άμεση έναρξη  λειτουργίας του νέου Δασαρχείου Υμηττού
Την  μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Ηλιούπολης - Αργυρούπολης της ΔΕΗ σε άλλον κατάλληλο  χώρο μακριά από  τον αστικό ιστό όπου ο  Υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της δυναμικότητας του ΚΥΤ από τα 150 στα 400 KV, και ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής με συμμετοχή όλων των φορέων ( Υπουργείο, Περιφέρεια, ΔΕΗ ,Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ), για εξεύρεση κατάλληλου χώρου μακριά από τον οικιστικό ιστό για την ολική μετεγκατάσταση του ΚΥΤ.
Τελευταία ανανέωση ( 08.05.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει στις 30 Απριλίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.04.15

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΤην Πέμπτη 30 Απριλίου 2015  και ώρα 16:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, με θέματα: 

1.      Ενημέρωση της πορείας της δίκης για την Δημόσια Περιουσία
2.      Ενημέρωση για την επίσκεψη του Δημάρχου στον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  κ. Ιωάννη  Τσιρώνη, για το ΚΥΤ και το Δασαρχείο Υμηττού.
3.      Ενημέρωση-συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016.
4.      Ανάληψη νομικής δέσμευσης και ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου για την Σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης.
5.      Πρόγραμμα κομποστοποίησης κλαδοκάθαρων του Δήμου Ηλιούπολης.
              * Συνέχιση της δράσης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και εισαγωγή πιλοτικής εφαρμογής κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων.
              * Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης Δέσμευση των Ταμειακών Διαθέσιμων Δήμων από την Κυβέρνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.04.15

Σας επισυνάπτουμε την Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

FEK

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγγραφές στο Εργαστήρι Ζωγραφικής Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.04.15
zwgrafikiΟ «Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου»,  ύστερα από τη θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών μας, ανοίγει απογευματινά  τμήματα Ζωγραφικής για ενήλικες και εφήβους.
Τα Εργαστήρι Ζωγραφικής  λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων Δημιουργικής Απασχόλησης ενηλίκων και παιδιών του Ν.Π.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 20 έως  και την Πέμπτη 23  Απριλίου 2015, στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού
(Νικομάχου 18, 1ος όροφος, κτήριο ΟΤΕ).
Ωράριο εγγραφών:
Δευτέρα & Τετάρτη 12.00 - 18.00
Τρίτη & Πέμπτη 10.00 - 16.00
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα και σχετικό έγγραφο, το οποίο να αναγράφει τον τόπο κατοικίας τους
(π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.).
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 1120
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB