CITY OF ILIOUPOLIS - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - Δήμος Ηλιούπολης
spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
Με καινούργια καθίσματα τα λεωφορεία της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.16
bus_kathismataΣτο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Ηλιούπολη, αντικαταστάθηκαν όλα τα καθίσματα σε δύο λεωφορεία. 
Τα νέα καθίσματα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές έτσι ώστε οι επιβάτες να είναι ασφαλείς, να προστατεύονται από υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα να νιώθουν άνεση κατά την μεταφορά τους.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και οθόνες ενημέρωσης των πολιτών όπου εκτός από τα δεδομένα της διαδρομής, στο προσεχές διάστημα οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και για θέματα που αφορούν ευρύτερα τον Δήμο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποκριάτικες δραστηριότητες στην Δήμοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.16
apokries2016Τις Αποκριές γιορτάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης με την διοργάνωση πρωτότυπων εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για καρναβαλικές δημιουργίες και μικτές τεχνικές.
Η εθελόντρια Σοφία Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια του εικαστικού χώρου και καταστήματος "VoyageinArt",αποκαλύπτει,σε τρεις συναντήσεις, τα μυστικά της τέχνης του decoupage. Το decoupage είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια φινιρισμένων χαρτιών που, σε συνδυασμό με την αρμονική ζωγραφική παρέμβαση, συνθέτουν ένα εικαστικό αποτέλεσμα. Με έμπνευση τις Απόκριες, όλοι μπορούνε να μάθουνε πώς να μεταμορφώνουν απλά υλικά και χρηστικά αντικείμενα, σε εντυπωσιακές και μοναδικές δημιουργίες:
Τελευταία ανανέωση ( 16.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικασία απαλλαγής διοικητικού προστίμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.16

logo_dimosΣύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με αριθμό 76/2011 ισχύουν τα παρακάτω:
«Για τις περιπτώσεις του άρθρου 104 §2 του Κ.Ο.Κ. και για την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης της παράβασης καθώς και για την απαλλαγή του παραβάτη από το διοικητικό πρόστιμο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οικονομική Επιτροπή.
Στη συνεδρίασή της που θα εξετάζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις θα παρίσταται και ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκδώσει αυτό απόφαση περί ακύρωσης ή μη της πράξης.
Επίσης για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την  ημερομηνία επίδοσης της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αστυνομία, εκτός της περίπτωσης της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του Κ.Ο.Κ., όπου το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στο ακέραιο.»
Αναλυτικά η διαδικασία έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.16

logo_dimotiki_astynomiaΗ Δημοτική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης του δημότη, θα διενεργεί αυτοψία για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής κατ' οίκον, σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (αδυναμία μετακίνησης).  Ειδικότερα, ενημερώνουμε ότι οι ημέρες που θα πραγματοποιείται το γνήσιο υπογραφής με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ορίζονται η ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ κάθε εβδομάδας και κατά τις ώρες 08:00 - 12:00πμ.
Λόγω του περιορισμένου ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου οριζόμενου αριθμού και πάντα σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της Υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαθήματα φωτογραφίας απο τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.16

mathimata-fotografias-paodilΟ "Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) Γρηγόρης Γρηγορίου", μετά απο αιτήματα των πολιτών, ξεκινά μαθήματα φωτογραφίας στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Κτίριο ΟΤΕ-Νικομάχου 18).
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνεται σε εφήβους (από 13 ετών) και σε ενήλικες, που αναζητούν την έκφραση μέσα από την φωτογραφική εικόνα. Τα μαθήματα  θα τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν με θεωρητικές και βασικές τεχνικές γνώσεις, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά -σε εσωτερικές και εξωτερικές φωτογραφήσεις- ώστε να αποκτήσουν άνεση και εξοικείωση με τη φωτογραφική μηχανή και τις λειτουργίες της. Παράλληλα θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία σχετικά με το ταξίδι του φωτογραφικού ειδώλου και το πώς αυτό κατέληξε να αιχμαλωτιστεί στο φιλμ ή στον υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναβολή Μεταφοράς της στάσης του 237 PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.16
logo_dimosΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 237  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές της δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της συμμετοχής των πολιτών, μετά από διάλογο και αξιολόγηση των επιχειρημάτων των κατοίκων,  αποφάσισε να αναστείλει τη μεταφορά της στάσης του 237 από την οδό Έβερτ στην οδό Κεφαλληνίας.
Η διαβούλευση απέδωσε εύλογα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από κατοίκους και Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής και τα οποία αφορούσαν στην οδική ασφάλεια των μαθητών.
Έτσι, αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου με τους περιοίκους ώστε από κοινού να καταρτιστεί ένα σχέδιο ανάπλασης της οδού Κεφαλληνίας με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών για τους πεζούς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάνε στην Ηλιούπολη έργα 4,6 εκατομμυρίων ευρώ PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.16
logo_dimosΈργα που θα αλλάξουν στην κυριολεξία την μορφή και την λειτουργία της Ηλιούπολης ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους δημοτικούς συμβούλους, τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της ωριμότητας, δηλαδή της έγκαιρης και άρτιας προετοιμασίας που έχει κάνει ο Δήμος Ηλιούπολης  (μελέτες κλπ) εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για να χρηματοδοτηθούν.  Τα έργα αυτά αναλυτικά είναι τα εξής:
* Διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμεΑ σε Δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια της πόλης προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
* Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
* Εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Δήμο Ηλιούπολης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
* Ασφαλτοστρώσεις οδών προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
* Κατασκευή παιδικού σταθμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ.
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεαματική μείωση των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.02.16

logo_dimosΠαράλληλη ενίσχυση των Νομικών Προσώπων 

Την ρύθμιση του υπολοίπου των 296.000 ευρώ σε 60 άτοκες δόσεις με μηνιαία δόση 4.938,15 ευρώ αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης εξασφαλίζοντας έτσι για το Δήμο μας μεγαλύτερη ρευστότητα. Θυμίζουμε ότι το 2011 αναλαμβάνοντας η σημερινή πλειοψηφία τη διοίκηση του Δήμου, παρέλαβε χρέη στην ΕΥΔΑΠ που υπερέβαιναν τα 2.200.000 ευρώ. Μέσα σε πέντε χρόνια, με τη χρηστή διοίκηση και την αντιμετώπιση της σπατάλης κατάφερε σήμερα το χρέος αυτό να περιορίζεται στις 296.000 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 137 - 153 από 1339
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB