spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
Αναβολή Μεταφοράς της στάσης του 237 PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.16
logo_dimosΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 237  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές της δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της συμμετοχής των πολιτών, μετά από διάλογο και αξιολόγηση των επιχειρημάτων των κατοίκων,  αποφάσισε να αναστείλει τη μεταφορά της στάσης του 237 από την οδό Έβερτ στην οδό Κεφαλληνίας.
Η διαβούλευση απέδωσε εύλογα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από κατοίκους και Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής και τα οποία αφορούσαν στην οδική ασφάλεια των μαθητών.
Έτσι, αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου με τους περιοίκους ώστε από κοινού να καταρτιστεί ένα σχέδιο ανάπλασης της οδού Κεφαλληνίας με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών για τους πεζούς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάνε στην Ηλιούπολη έργα 4,6 εκατομμυρίων ευρώ PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.16
logo_dimosΈργα που θα αλλάξουν στην κυριολεξία την μορφή και την λειτουργία της Ηλιούπολης ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους δημοτικούς συμβούλους, τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της ωριμότητας, δηλαδή της έγκαιρης και άρτιας προετοιμασίας που έχει κάνει ο Δήμος Ηλιούπολης  (μελέτες κλπ) εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για να χρηματοδοτηθούν.  Τα έργα αυτά αναλυτικά είναι τα εξής:
* Διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμεΑ σε Δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια της πόλης προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
* Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
* Εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Δήμο Ηλιούπολης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
* Ασφαλτοστρώσεις οδών προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
* Κατασκευή παιδικού σταθμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ.
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεαματική μείωση των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.02.16

logo_dimosΠαράλληλη ενίσχυση των Νομικών Προσώπων 

Την ρύθμιση του υπολοίπου των 296.000 ευρώ σε 60 άτοκες δόσεις με μηνιαία δόση 4.938,15 ευρώ αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης εξασφαλίζοντας έτσι για το Δήμο μας μεγαλύτερη ρευστότητα. Θυμίζουμε ότι το 2011 αναλαμβάνοντας η σημερινή πλειοψηφία τη διοίκηση του Δήμου, παρέλαβε χρέη στην ΕΥΔΑΠ που υπερέβαιναν τα 2.200.000 ευρώ. Μέσα σε πέντε χρόνια, με τη χρηστή διοίκηση και την αντιμετώπιση της σπατάλης κατάφερε σήμερα το χρέος αυτό να περιορίζεται στις 296.000 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση-παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.01.16

prosklisi030216Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατα του Καρκίνου ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί όλους τους δημότες στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:30 μ.μ. στο κτίριο της ΧΕΝ στην Ηλιούπολη (Μαρίνου Αντύπα 81).
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ομιλία:

ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, ∆ιευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
ο Παναγιώτης Γεωργαντάς, (Χειρουργός Ουρολόγος) - Καρκίνος Προστάτη,Kαρκίνος Oυροδόχου Kύστεως. ∆ιάγνωση και θεραπεία.

Τελευταία ανανέωση ( 01.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τοπικό σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με στόχο 50% στην ανακύκλωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.01.16

anakyklwsi-kadoiΠλήρες Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης  που καθορίζει συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις πρόληψης , επαναχρησιμοποίησης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης υλικών και οργανικών αποβλήτων, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μέχρι το 2020 χωριστή  συλλογή άνω του 50% των σημερινών απορριμμάτων, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη Μελέτη του Τοπικού Σχεδίου, έχει σαφή στόχο να μειωθεί έτσι   σημαντικά το φορτίο των σύμμεικτων απορριμμάτων που καταλήγει σήμερα στον ΧΥΤΑ Φυλής, με  οικονομική επιβάρυνση του δήμου για την ταφή του.
Οι έξι πιο σημαντικές τοπικές δράσεις που προτείνονται είναι οι ακόλουθες:
1) Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης -  Ενημέρωσης στα σχολεία για την μείωση της σπατάλης τροφίμων και της παραγωγής αποβλήτων από  τα νοικοκυριά.
2) Εκπαίδευση  των  νοικοκυριών που επιθυμούν να κάνουν οικιακή κομποστοποίηση για τον σωστό τρόπο οικιακής κομποστοποίησης και χρήσης του κομπόστ για τον κήπο τους 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.16

valasopoulos_flagsΟ Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σας καλεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης για συνάντηση με τους δημοσιογράφους και παραχώρηση συνέντευξης τύπου.
Στην ατζέντα της συνέντευξης θα βρεθούν θέματα όπως:

Η υπόγεια σύνδεση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού Λ. Βουλιαγμένης
Οι διεκδικήσεις και η πορεία των έργων ΕΣΠΑ
Ο απολογισμός έργων του 2015
Το όραμα για την Έξυπνη Πόλη
 Η ανάπτυξη των δομών Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Δήμαρχος θα δεχτεί ερωτήσεις για κάθε θέμα που συγκεντρώνει κοινωνικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον καθώς και θα συζητήσει τους τρόπους καλύτερης συνεργασίας Δημοσιογράφων και Δημοτικής Αρχής. 
 
Αποσύρθηκαν 172 εγκαταλελειμμένα οχήματα PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.16

oximata_eg_172Ο Δήμος Ηλιούπολης αφού πρώτα ενημέρωσε με σχετική ειδοποίηση και εφόσον έχει περάσει το προβλεπόμενο διάστημα των σχεδών 4 μηνών, απέσυρε 172 εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. εφαρμόζοντας έτσι το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα.
Τα οχήματα αυτά αποσύρθηκαν απο τους δρόμους της πόλης με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της αλλά κυρίως για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα στάθμευσης.
Επίσης ο Δήμος Ηλιούπολης με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση στους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τα οχήματα τους στους δρόμους της πόλης να τα αποσύρουν, εφόσον αποτελούν εστία μόλυνσης, δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στην στάθμευση και την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατασκευή Χειροποίητων Κεριών PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.16

logo_dimosΗ Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους συνδημότες μας που ενδιαφέρονται για το ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ κατασκευής Χειροποίητων Κεριών με χρήση παραφίνης και Οικολογικών Κεριών με χρήση φυτικής σόγιας, να δηλώσουν συμμετοχή στην κα ΚΟΥΣΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ τηλ. 210-9933263, στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 27/2 και Κυριακή 28/2.
Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί συνέχεια των «δημιουργικών σεμιναρίων χειροποίητων προϊόντων» που η Κοινωνική Υπηρεσία προσφέρει τα τελευταία 3 χρόνια με επιτυχία και τα οποία έχουν δώσει ήδη τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρασκευάζουν για τις ανάγκες της οικογένειάς τους χειροποίητα προϊόντα περιποίησης καθώς και καθαριστικά σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 137 - 153 από 1334
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB