spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
Γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη στα ΚΑΠΗ μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.02.16
kapi_tsiknoΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ.
1ο -2ο - 3ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ (Κ. Α. Π. Η.)
Γιορτάζουμε όλοι μαζί την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016  από ώρα 11.30 το πρωί και μέχρι να βραδιάσει, στο χώρο των παραρτημάτων, τρώγοντας και πίνοντας και λίγο, για όσους έχουν διάθεση, τσικνοψηνoντας, να μοσχοβολήσει η γειτονιά  Πατροπαράδοτο γλέντι όσοι επιθυμούν μασκαρεύονται .
Εκδήλωση προγράμματος Μαρτίου 2016
 
Εγκρίθηκε απο την Περιφέρεια η κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Αριστογείτονος PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.02.16
perifereia_valasopoulos

Την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην οδό Ειρήνης και Αριστογείτονος ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.
Το θέμα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κα Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έργο που αφορά στην κοινωνική υποδομή στο Δήμο Ηλιούπολης συνολικής δαπάνης 2.860.000 ευρώ.
Πρόκειται όπως είπε για ένα τριώροφο Βρεφονηπιακό Σταθμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει 50 νήπια και 20 βρέφη.
Πιο συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε στο Συμβούλιο ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας Δήμος με συνεχώς αυξανόμενες πληθυσμιακές τάσεις και οι αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς είναι τριπλάσιες του δυναμικού τους.

Τελευταία ανανέωση ( 29.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.16

Ξεκινlogo_dimosάει από σήμερα Δευτέρα το νέο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών.
Για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 22 και 23/2/2016 θα πραγματοποιηθεί :
ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  (ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΑΧΑΙΑΣ -  2ας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΩΣ ΕΒΕΡΤ - 2ας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΩΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ)
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 24 και 25/2/2016 θα πραγματοποιηθεί : ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
Την Παρασκευή  26/2/2016 θα πραγματοποιηθεί:
ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ (ΑΠΟ ΚΕΝΕΝΤΥ ΕΩΣ 2ας  ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ)

 
Με καινούργια καθίσματα τα λεωφορεία της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.16
bus_kathismataΣτο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Ηλιούπολη, αντικαταστάθηκαν όλα τα καθίσματα σε δύο λεωφορεία. 
Τα νέα καθίσματα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές έτσι ώστε οι επιβάτες να είναι ασφαλείς, να προστατεύονται από υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα να νιώθουν άνεση κατά την μεταφορά τους.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και οθόνες ενημέρωσης των πολιτών όπου εκτός από τα δεδομένα της διαδρομής, στο προσεχές διάστημα οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και για θέματα που αφορούν ευρύτερα τον Δήμο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποκριάτικες δραστηριότητες στην Δήμοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.16
apokries2016Τις Αποκριές γιορτάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης με την διοργάνωση πρωτότυπων εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για καρναβαλικές δημιουργίες και μικτές τεχνικές.
Η εθελόντρια Σοφία Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια του εικαστικού χώρου και καταστήματος "VoyageinArt",αποκαλύπτει,σε τρεις συναντήσεις, τα μυστικά της τέχνης του decoupage. Το decoupage είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια φινιρισμένων χαρτιών που, σε συνδυασμό με την αρμονική ζωγραφική παρέμβαση, συνθέτουν ένα εικαστικό αποτέλεσμα. Με έμπνευση τις Απόκριες, όλοι μπορούνε να μάθουνε πώς να μεταμορφώνουν απλά υλικά και χρηστικά αντικείμενα, σε εντυπωσιακές και μοναδικές δημιουργίες:
Τελευταία ανανέωση ( 16.02.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικασία απαλλαγής διοικητικού προστίμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.16

logo_dimosΣύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με αριθμό 76/2011 ισχύουν τα παρακάτω:
«Για τις περιπτώσεις του άρθρου 104 §2 του Κ.Ο.Κ. και για την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης της παράβασης καθώς και για την απαλλαγή του παραβάτη από το διοικητικό πρόστιμο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οικονομική Επιτροπή.
Στη συνεδρίασή της που θα εξετάζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις θα παρίσταται και ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκδώσει αυτό απόφαση περί ακύρωσης ή μη της πράξης.
Επίσης για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την  ημερομηνία επίδοσης της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αστυνομία, εκτός της περίπτωσης της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του Κ.Ο.Κ., όπου το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στο ακέραιο.»
Αναλυτικά η διαδικασία έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.16

logo_dimotiki_astynomiaΗ Δημοτική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης του δημότη, θα διενεργεί αυτοψία για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής κατ' οίκον, σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (αδυναμία μετακίνησης).  Ειδικότερα, ενημερώνουμε ότι οι ημέρες που θα πραγματοποιείται το γνήσιο υπογραφής με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ορίζονται η ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ κάθε εβδομάδας και κατά τις ώρες 08:00 - 12:00πμ.
Λόγω του περιορισμένου ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου οριζόμενου αριθμού και πάντα σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της Υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαθήματα φωτογραφίας απο τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.02.16

mathimata-fotografias-paodilΟ "Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) Γρηγόρης Γρηγορίου", μετά απο αιτήματα των πολιτών, ξεκινά μαθήματα φωτογραφίας στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Κτίριο ΟΤΕ-Νικομάχου 18).
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνεται σε εφήβους (από 13 ετών) και σε ενήλικες, που αναζητούν την έκφραση μέσα από την φωτογραφική εικόνα. Τα μαθήματα  θα τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν με θεωρητικές και βασικές τεχνικές γνώσεις, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά -σε εσωτερικές και εξωτερικές φωτογραφήσεις- ώστε να αποκτήσουν άνεση και εξοικείωση με τη φωτογραφική μηχανή και τις λειτουργίες της. Παράλληλα θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία σχετικά με το ταξίδι του φωτογραφικού ειδώλου και το πώς αυτό κατέληξε να αιχμαλωτιστεί στο φιλμ ή στον υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 137 - 153 από 1342
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB