spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Ηλιούπολης
«Έξυπνη Πόλη» η Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.11.16

image_intracomΜε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «έξυπνος φωτισμός» των Best City Awards, για την υλοποίηση πιλοτικού έργου «Έξυπνης Πόλης» στον δήμο Ηλιούπολης τιμήθηκε προ ημερών η Intracom Telecom. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα τεχνολογίας ΙοΤ (Internet of Things) που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσω της οποίας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος της κατάστασης των υποδομών του δήμου προκειμένου να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα και κατάσταση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η ΙοΤ πλατφόρμα που εγκαταστάθηκε πιλοτικά στον δήμο Ηλιούπολης, αποσκοπεί στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών στους δημότες.

Συγκεκριμένα το έργο περιλάμβανε:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Αγώνας Για Την Προάσπιση Της Δημόσιας Περιουσίας Συνεχίζεται PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.11.16
katw_taxeria_2016

Όλοι στο Δικαστήριο την Δευτέρα 7/11/2016!

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στη κινητοποίηση στο δικαστήριο για την υπόθεση των καταπατητών της Δημόσιας Περιουσίας, της υπόθεσης των Νάστων. Είναι απόλυτη ανάγκη να δηλώσουμε όλοι το παρόν και το ενδιαφέρον μας στην αίθουσα του δικαστηρίου για να μην απαλλαγούν οι υπεύθυνοι από τις ποινικές τους ευθύνες. Ο Δήμος διαθέτει ειδικό πούλμαν τη Δευτέρα 7/11/2016 στις 8:00πμ., μπροστά στο Δημαρχείο για την μετάβαση στο δικαστήριο.

Σας περιμένουμε όλους!

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

 
Συνέδριο Δήμων για την Ειρήνη στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.16

synedrio-dimwn«Αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι το προσφυγικό δεν λύνεται»
Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Ειρήνης που διοργανώθηκε από τους Δήμους Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου μαζί με το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου στην Ηλιούπολη.
Αυτό ήταν το μήνυμα της διεθνούς αυτοδιοικητικής διπλωματίας που επιδιώκουν να αναπτύξουν και οι ομιλητές δήμαρχοι Βασίλης Βαλασόπουλος Ηλιούπολης και Ανδρέας Κονδύλης Αλίμου.
Οι ομιλητές τόνισαν με έμφαση ότι ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να ανεχτεί τις αγριότητες που διαδραματίζονται σήμερα σε δεκάδες γωνιές της γης, ούτε να παρακολουθεί απαθής ή κατόπιν εορτής τα καραβάνια των προσφύγων που μεταφέρουν την εξαθλίωση κα τον πόνο. Είναι καιρός να χτυπηθεί η ρίζα του κακού και να επικαιροποιηθεί το μήνυμα της Ειρήνης, των διεθνών κινημάτων αλλά και του μεγάλου συμβόλου "Γρηγόρη Λαμπράκη".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των ΚΑΠΗ Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.16

loutraki01Ο Δήμος Ηλιούπολης μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΦΑΔΗΛ (Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης) προσέφερε στα μέλη των τριών παραρτημάτων αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) δωρεάν μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας των ηλικιωμένων που ήταν η 1η Οκτώβρη.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και όλα τα μέλη των παραρτημάτων έμειναν ευχαριστημένα.
Ο Δήμος Ηλιούπολης προσπαθεί επί σειρά ετών με τη δημιουργία του καλύτερου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης να διευκολύνει και να βελτιώσει την ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων της πόλης μας, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογραφήσεις φαρμάκων, φυσιοθεραπείες, λειτουργία ομάδων δημιουργικής απασχόλησης και θεραπείας (χορού, θεάτρου, μουσικής, γυμναστικής, μαγειρικής, αγωγής υγείας, κτλ.), οργάνωση ψυχαγωγικών προγραμμάτων (εκδρομών, εορτών, κατασκηνώσεων, κτλ.) και γενικά με τη συμμετοχή των ομάδων των ΚΑΠΗ σε διοργανώσεις της ευρύτερης κοινότητας του δήμου, αλλά και άλλων φορέων εκτός του δήμου Ηλιούπολης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΡΟΦΙΜA ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11/2016 PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.10.16

xwris-mesazontes Ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 06/11/2016, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ' ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη, στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.  ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

(Από την Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.)

Για να κάνετε αίτηση παραγγελίας πατήστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ηλιούπολης - Πρόγραμμα Εορτασμού Της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.16

logo_dimosΠέμπτη 27 Οκτωβρίου
Γενικός σημαιοστολισμός
των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, του ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών, μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.
Ομιλίες σε σχολεία Δημόσιες υπηρεσίες Οργανισμούς ΝΠ.Δ.Δ. κλπ
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων
από μαθητές Σχολείων (σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα) στις 11.00 π.μ. στα μνημεία της πόλης.
Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ των Οργανισμών.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
Ώρα 10:30π.μ.
: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία καλούνται να παραστούν:

Τελευταία ανανέωση ( 17.10.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακοίνωση για τη βιολογική λαϊκή PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.16
biologikiΑγαπητοί παραγωγοί και δημότες Ηλιούπολης,
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 325/2008 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης η λειτουργία της Βιολογικής Λαϊκής έπρεπε να πληροί συγκεκριμένους όρους μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή στον Δήμο για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου 2€ ανά τετραγωνικό, δηλαδή 2€ Χ 4τετραγωνικά ο πάγκος = 8€.
Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε. Συμπερασματικά ο κάθε παραγωγός θα επιβαρύνεται με μόλις 32 ευρώ το μήνα για να συμμετέχει στην Βιολογική Λαϊκή της πόλης μας όταν ο μηνιαίος τζίρος είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όπως είναι γνωστό όλοι όσοι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο (π.χ. τα καταστήματα της πόλης μας, οι μικροπωλητές σε υπαίθριους χώρους) καταβάλουν τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου στο Δήμο μας και κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.10.16
prosklisi_hrw_kon Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν της μνήμης της ΕΠΟΝίτισσας ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ, στο μνημείο της ηρωίδας στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ). Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 69 - 85 από 1334
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB