spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Η διαχείριση των απορριμμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.06.11
Έτοιμος να εφαρμόσει τον περιφερειακό σχεδιασμό με αναγκαίες όμως προσαρμογές, για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κος Γιάννης Σγουρός στο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του προβλήματος ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 80 εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να έχουν ξεπεραστεί τα ακανθώδη σημεία στο ζήτημα της διαχείρισης.
Σχετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο κος Σγουρός από την 1η Ιουλίου οπότε και η αρμοδιότητα περνά απευθείας στην περιφέρεια. Οι πρωτοβουλίες θα αφορούν την μείωση των απορριμμάτων, την αύξηση της ανακύκλωσης, την διαμόρφωση τοπικής ευθύνης, την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις κοινές προσπάθειες και την ουσιαστική συνεργασία όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 
Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.10

perifereia_orkomosiaΣτο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/12/2010,  η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Αττικής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β',  ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση κ. Γιάννης Ραγκούσης που εκπροσώπησε και τον Πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Ζώης, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο αναπληρωτής Υπουργός  κ. Σωκράτης Ξυνίδης,  οι Υφυπουργοί  Εσωτερικών κ. Γεώργιος  Ντόλιος  και Προστασίας του πολίτη κ. Μανώλης  Όθωνας.
Μετά την τελετή ορκωμοσίας με θρησκευτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη των παρατάξεων : "ΑΤΤΙΚΗ"  Ιωάννης Σγουρός, "ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" Βασίλειος Κικίλιας, "Γιάννης Δημαράς  - ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" Γιάννης Δημαράς, "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" Σπυρίδων- Άδωνις Γεωργιάδης, ακολούθησε ο πολιτικός όρκος από τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου: κ. κ. Γεώργιος Βαρεμένος, Δημήτριος Τσουκαλάς,   (ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), Κωνσταντίνος Διάκος, Γεώργιος Δημαράς (ΑΤΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) και Γρηγόριος Ψαριανός ( ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ).
Ο επικεφαλής κ. Αθανάσιος Παφίλης και τα μέλη της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», αντί όρκου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κ. Άγγελος Χάγιος, αντί όρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική ορκίστηκα στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή του μνημονίου και γενικότερα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ, για νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».
Όσοι απουσίαζαν θα ορκισθούν εντός 5 ημερών.Τέλος, όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής υπέγραψαν, όπως προβλέπεται, το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Για 32 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 47.092.014€ βάζει πλώρη η Νομαρχία Αθηνών PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.07.10

32 νέα έργα συνολικού  προϋπολογισμού  47.092.014€ εντάσσονται στον προγραμματισμό της Νομαρχίας Αθηνών μετά από εισηγήσεις του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού και σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Πρόκειται για έργα κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα που θα υλοποιηθούν με πόρους εξολοκλήρου της Νομαρχίας Αθηνών μετά την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και νοσοκομεία.

Τα 32 νέα έργα έρχονται να προστεθούν στα 351 έργα συνολικού προϋπολογισμού 507.487.707 ευρώ που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη την οκταετία 2003-2010.
Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: « Η συνετή οικονομική διαχείριση, μας επέτρεψε να έχουμε πλεόνασμα 217.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι των φορολογουμένων πολιτών και σ'αυτούς πρέπει να επιστραφούν.
Εντάξαμε λοιπόν στον προϋπολογισμό μας 32 νέα έργα κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα. Κλείνουμε τον κύκλο της Νομαρχίας Αθηνών αφήνοντας πίσω μας μία σημαντική παρακαταθήκη με έργα που είχαν ανάγκη οι πολίτες όλων των Δήμων.
Σ'αυτούς λογοδοτούμε και με την δράση μας αυτά τα χρόνια μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια.
Επιλέξαμε έργα ουσίας και όχι φιέστες και πανηγύρια. Ήταν συνειδητή επιλογή και σ'αυτό είχαμε την συμπαράταξη όλων των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την συμπαράσταση των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.02.10
Για δεύτερη συνεχή θητεία ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2010 .

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκλεγώ μετά από ομόφωνη πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας για δεύτερη φορά στη θέση αυτή», είπε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε ότι αυτή η θέση «είναι θέση ευθύνης και μαζί με όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα προσπαθήσουμε την περίοδο 2010-2015 να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι για τα ελληνικά συμφέροντα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Νομαρχία Αθηνών κάλυψε τις περσινές υποχρεώσεις της μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους της PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.02.10

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για άλλη μία χρονιά τα οικονομικά της βιβλία η Νομαρχία Αθηνών χωρίς να προσφύγει σε δάνεια. Έτσι μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός και με το περσινό πλεόνασμα των 479.959.822 ευρώ κάλυψε το σύνολο των υποχρεώσεών ύψους 285.601.063 ευρώ ενώ το πλεόνασμα ύψους 194.358.759 διατέθηκε σε 120 έργα που προγραμματίστηκαν να υλοποιηθούν τη διετία 2009-2010 στους δήμους της χωρικής αρμοδιότητας της Νομαρχίας Αθηνών.

«Έξι χρόνια τώρα ο απολογισμός είναι πλεονασματικό» δήλωσε ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός «γεγονός που αποδεικνύει ότι εμείς σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και δεν το σπαταλάμε σε άρτους και θεάματα»»

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 46
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB