spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. Κατά της φοροδιαφυγής ή υπέρ των τραπεζών; PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.01.16

aggelos_kandilasΦτάσαμε στα μέσα του Ιανουαρίου και τούτη η κυβέρνηση, διατηρώντας παράδοση ετών, δεν έχει παρουσιάσει το νομοθετικό πλαίσιο για την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2016. Ποιο το ύψος του αφορολόγητου, για ποιες αποδείξεις, αφορολόγητο μόνο με αποδείξεις συναλλαγών μέσω πλαστικού χρήματος αναδρομικά και αντισυνταγματικά;
Ερωτήματα στα οποία οι κυβερνήσεις που σέβονται τους πολίτες και έχουν στοιχειώδη προγραμματισμό θα έπρεπε να έχουν απαντήσει πριν την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου.
Το ενδιαφέρον φέτος εστιάζεται στον τρόπο που η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οικονομικό Επιμελητήριο και Εταιρική Διακυβέρνηση. PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.01.16

pouliopoulos_lewnidasΓράφει: Ο Λεωνίδας θ. Πουλιόπουλος.[1] Οικονομολόγος
Τα αποτελέσματα της 72 ης ΣτΑ και μια πρόταση  Κοινωνικής Ευθύνης.
Μετά την μη πραγματοποίηση το καλοκαίρι της καθιερωμένης ΣτΑ λόγω του δημοψηφίσματος και των Κάπιταλ Κοντρόλς  η σύνοδος του ΟΕΕ στις 4-5/12/2015 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά,  με κύριο Θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του οικονομικού απολογισμού, του προϋπολογισμού 2016 και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δηλαδή τρόπον τινά του καταστατικού θα μπορούσε να πει κανείς.
Ήταν μια τυπική διαδικασία εάν εξαιρέσει κανείς πρώτον την πλέον φυσιολογική επαναλαμβανόμενη και κενή περιεχομένου αντιπαράθεση των καλεσμένων πολιτικών διαφόρων κομμάτων, που  όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε άλλα και όταν γίνουν  κυβέρνηση  λένε τα ίδια που θα έλεγαν και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Δηλαδή αλλάζει ο Μανολιός και φοράει τα ρούχα αλλιώς που λέει και ο λαός.

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου - Γαβριήλ Αραμπατζής PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.02.13

Αραμπατζής ΓαβριήλΤο τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που δεν τιμούν την πόλη μας. Ακριβολογώντας θα έλεγα δεν τιμούν το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
Με την εφαρμογή της  μεταρρύθμισης του Καλλικράτη πιστέψαμε ότι θα έμπαιναν τα θεμέλια μιας πλουραλιστικής και κατά συνέπεια δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού μετά τις δημοτικές εκλογές προέκυψαν περισσότερες και διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Απ΄  ότι όμως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε αυτό όχι μόνο δεν έγινε πραγματικότητα αλλά έχουμε εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Παρά λοιπόν τις  φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να υπάρξει  σύγκλιση και σύνθεση των απόψεων, οι αριθμοί δεν επέτρεψαν και δεν επιτρέπουν υπέρ μιας τέτοιας λειτουργίας. (Η παράταξη της διοίκησης με την απολυτή πλειοψηφία, 25 δημοτικούς συμβούλους και οι επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης με 16 συνολικά δημοτικούς συμβούλους.)
Θεωρώ ότι μια μεταρρύθμιση με κατεύθυνση των εκδημοκρατισμό του τρόπου εκλογής του δημοτικού συμβουλίου σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ρόλου του δημότη θα έβρισκε συμφώνους τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών .

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
"Κρίση ανεξαρτήτως ηλικίας" - Πελεκάσης Νικόλαος PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.10.12
thumb_4000Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία
Η κρίση στην χώρα μας προκάλεσε εκτός των άλλων και ψυχολογικά προβλήματα σε ανθρώπους που έχασαν την εργασία τους , έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή υπολειτουργούν .Πολλοί σταμάτησαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους ,έχασαν κεκτημένα ετών ,αλλά και την προσδοκώμενη ζωή την οποία επιθυμούσαν .Οι επικρατέστεροι λόγοι-αιτίες είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, το άγχος για την επερχόμενη απειλή και η καταστροφολογία που επικρατεί στην σκέψη του κάθε Έλληνα .
Η παρατεταμένη αυτή κρίση άρχισε να μεταδίδεται και να επηρεάζει τα μέλη της οικογένειας και ειδικά τους εφήβους. Οι γονείς λόγο των παραπάνω αλλά και της δυσμενής οικονομικής κατάστασης, φέρονται απότομα και επιθετικά στα παιδιά τους. 
Τελευταία ανανέωση ( 04.10.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψεκασμοί για τα κουνούπια κατόπιν εορτής – Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να δει το θέμα σοβαρά. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.12
gabriel_arampatzisΤα επιβεβαιωμένα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιού σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), ανέρχονται πλέον σε πέντε. Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος τα κρούσματα κατά μια βδομάδα (18/06 – 24/06) σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να έχουμε αύξηση τον Αύγουστο. (εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ )
Ανησυχητικό για τους δημότες μας είναι το γεγονός ότι όλα τα κρούσματα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής.
Οι ψεκασμοί  σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρέπει να γίνονται κατά το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών (νυμφοκτονίες) τους  μήνες Απρίλιο με Μάιο.
Ερώτηση: Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προχωρήσει σε κάποιο σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας;
Τελευταία ανανέωση ( 04.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.04.12

pissas_dimitrisΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΣΑΣ , ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27/4/2012
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Οι όροι εργασίας και οι αμοιβές των εργαζομένων στην χώρα μας ρυθμίζονται κυρίως από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (σ.σ.ε). Οι σ.σ.ε συνάπτονται μεταξύ των εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, διέπονται από το Συλλογικό Δίκαιο και διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με την κανονιστική τους εμβέλεια (Εθνική Γενική, Κλαδικές, Ομοιοεπαγγελματικές, Επιχειρησιακές). Μεταξύ αυτών, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) καθορίζει τους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια για όλους τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι περισσότεροι όμως εργαζόμενοι υπάγονται σε κάποια κλαδική σύμβαση. Οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων διαφέρουν ανάλογα με τον κλάδο ή την ειδικότητα των εργαζομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση προβλέπουν υψηλότερες αμοιβές από την ΕΓΣΣΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.04.12

Οι Γάλλοι συχνά αυτοεπαίρονται, όπως και εμείς, ότι είναι ένας λαός βαθύτατα δημοκρατικός, προοδευτικός και καλλιεργημένος, ανεκτικός στη διαφορετικότητα και καθόλου ξενόφοβος. Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα δυτικοευρωπαϊκά αστικά κράτη, το οποίο γνώρισε κατα καιρούς αριστερές κυβερνήσεις (Λεόν Μπλουμ κ.α.). Τον Απρίλιο του 2002 έτυχε να βρίσκομαι στη Γαλλία, οπότε ελάμβανε χώρα ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Όλοι περίμεναν μετά βεβαιότητας ότι ο δεύτερος γύρος, ο οποίος θα διεξαγόταν το Μάιο του ίδιου έτους, θα ήταν υπόθεση μεταξύ του (κεντρο)δεξιού - γκωλικού, Ζακ Σιράκ (RPR), απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας,  και του σοσιαλιστή και τότε Πρωθυπουργού, Λιονέλ Ζοσπέν (PS). Πράγματι, οι Γάλλοι προσήλθαν στις κάλπες την 21η Απριλίου 2002 και ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξήχθη με τα εξής, όμως,  δεδομένα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ουρές στον ΟΑΕΔ - Δεκάδες νέοι άνθρωποι σχηματίζουν καθημερινά ουρές στον ΟΑΕΔ Αλίμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.03.12

oaed_webΗ εικόνα οικεία και γνωστή για εκείνους που βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στην ανεργία. Η ουρά στον ΟΑΕΔ Αλίμου, στον οποίο υπάγονται 4 δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δικός μας, φτάνει μέχρι την είσοδο. Στην ουρά βλέπεις ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους. Πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι πάνω από 2 χρόνια. Η ουρά της απόγνωσης, η ουρά της κρίσης, μήνυμα για όλους αυτούς που βλέπουν απλώς αριθμούς, ελλείμματα, PSI και τόκους.

Τελευταία ανανέωση ( 25.03.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 49
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB