spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Περί δεινοσαύρων (του Αλέξανδρου Οικονομίδη) PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.19

alex_oikΜου αρέσουν οι δεινόσαυροι. Από μικρό παιδί με ενδιέφερε αυτό το είδος που επικράτησε στον πλανήτη μας εκατομμύρια χρόνια πριν αναλάβει ο Homo sapiens. Παρόλα αυτά οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Γιατί λοιπόν να εμφανίζονται στην πολιτική;
Οι εκλογές πλησιάζουν και όσον αφορά τις τοπικές μας κοινωνίες είναι πιο σημαντικές από ποτέ.
Καταρχήν θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με απλή αναλογική, γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα ενισχύσει κατά την ταπεινή μου άποψη τη δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο.
Κατά δεύτερο θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα έντονης πόλωσης για πολλούς και διάφορους λόγους. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι χαρακτηριστικά, οι λεπτομέρειες περιττές.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποδείξει σε κανέναν τι θα ψηφίσει. Αν θέλουμε να λέμε ότι λειτουργούμε μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να αποφεύγουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες που παραπέμπουν σε άλλους καιρούς. Και το ερώτημά μου έχει ως εξής:

Χρειαζόμαστε δεινόσαυρους στην πολιτική;
Τελευταία ανανέωση ( 14.02.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ζωή μας ειν' απλή PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.05.18
 Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝ' ΑΠΛΗ
Αν βγείς πρωϊ με την δροσιά,
και αντικρίσεις ξαστεριά
κι ολόγιωμο φεγγάρι,
να ξέρεις πως η μέρα σου
θα' χει περίσια χάρη.
Μ' αν περπατήσεις με μαγκιά
και αν φερθείς με πονηριά,
τ' άστρα και ο Αυγερινός,
θα σ' οδηγούν τα πίσω μπρός,
για να σου δείξουν πόσο έγινες κουτός.
Γιατί η ζωή μας ειν' απλή,
κι ας μας την κάνουν δύσκολη
τα άγχη και τα πρέπει.
Μα η χαρά μας βρίσκεται
σ' ότι η ψυχή μας θέλει.
Ζήσε λοιπόν τη μέρα σου
και μην τηνε θολώνεις,
μ' όσα της γης οι πονηροί 
θέλουνε να ματώνεις.  
ΣΤΙΧΟΙ: Ευαγγελία-Αννα Καρανικόλα
2016i_zoi_mas_einai_apli
Τελευταία ανανέωση ( 04.05.18 )
 
EYXH Στίχοι:Ευαγγελία-Αννα Καρανικόλα PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.05.18
 eyxi_karanikolaEYXH
Στη στράτα που περπάτησαν
σοφοί μα και προφήτες, 
περπάτησαν και τύραννοι,
της απονιάς οι δήμιοι,
και της φωλιάς τερμίτες. 
r Στείλε ουρανέ μου μιά ευχή,
να ορθοποδήσει το παιδί,
να βρεί λίγη γαλήνη,
να φύγουνε τα σύννεφα,
να βγεί λαμπρή η σελήνη . . .
C Στείλε ουρανέ μου μιά ευχή
μ΄ένα περιστεράκι,
μη λιώσουν τα πατούμενα,
τα επιχορηγούμενα,
μη σβήσει το κεράκι!
Στείλε ουρανέ μου μιά ευχή,
να ορθοποδήσει το παιδί,
να βρεί λίγη γαλήνη,
να φύγουνε τα σύννεφα,
να βγεί λαμπρή η σελήνη . . .
Στη στράτα που βαδίζουμε,
μικροί μα και μεγάλοι,
ας πάρουμε το μήνυμα,
της αγκαλιάς το τίμημα,
να μη χαθούμε πάλι.
r Στείλε ουρανέ μου μιά ευχή,
να ορθοποδήσει το παιδί,
να βρεί λίγη γαλήνη,
να φύγουνε τα σύννεφα,
να βγεί λαμπρή η σελήνη . . .
Στίχοι:Ευαγγελία-Αννα Καρανικόλα
25/12/2017 8:30π.μ
Τελευταία ανανέωση ( 04.05.18 )
 
ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. Κατά της φοροδιαφυγής ή υπέρ των τραπεζών; PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.01.16

aggelos_kandilasΦτάσαμε στα μέσα του Ιανουαρίου και τούτη η κυβέρνηση, διατηρώντας παράδοση ετών, δεν έχει παρουσιάσει το νομοθετικό πλαίσιο για την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2016. Ποιο το ύψος του αφορολόγητου, για ποιες αποδείξεις, αφορολόγητο μόνο με αποδείξεις συναλλαγών μέσω πλαστικού χρήματος αναδρομικά και αντισυνταγματικά;
Ερωτήματα στα οποία οι κυβερνήσεις που σέβονται τους πολίτες και έχουν στοιχειώδη προγραμματισμό θα έπρεπε να έχουν απαντήσει πριν την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου.
Το ενδιαφέρον φέτος εστιάζεται στον τρόπο που η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οικονομικό Επιμελητήριο και Εταιρική Διακυβέρνηση. PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.01.16

pouliopoulos_lewnidasΓράφει: Ο Λεωνίδας θ. Πουλιόπουλος.[1] Οικονομολόγος
Τα αποτελέσματα της 72 ης ΣτΑ και μια πρόταση  Κοινωνικής Ευθύνης.
Μετά την μη πραγματοποίηση το καλοκαίρι της καθιερωμένης ΣτΑ λόγω του δημοψηφίσματος και των Κάπιταλ Κοντρόλς  η σύνοδος του ΟΕΕ στις 4-5/12/2015 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά,  με κύριο Θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του οικονομικού απολογισμού, του προϋπολογισμού 2016 και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δηλαδή τρόπον τινά του καταστατικού θα μπορούσε να πει κανείς.
Ήταν μια τυπική διαδικασία εάν εξαιρέσει κανείς πρώτον την πλέον φυσιολογική επαναλαμβανόμενη και κενή περιεχομένου αντιπαράθεση των καλεσμένων πολιτικών διαφόρων κομμάτων, που  όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε άλλα και όταν γίνουν  κυβέρνηση  λένε τα ίδια που θα έλεγαν και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Δηλαδή αλλάζει ο Μανολιός και φοράει τα ρούχα αλλιώς που λέει και ο λαός.

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.16 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου - Γαβριήλ Αραμπατζής PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.02.13

Αραμπατζής ΓαβριήλΤο τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που δεν τιμούν την πόλη μας. Ακριβολογώντας θα έλεγα δεν τιμούν το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
Με την εφαρμογή της  μεταρρύθμισης του Καλλικράτη πιστέψαμε ότι θα έμπαιναν τα θεμέλια μιας πλουραλιστικής και κατά συνέπεια δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού μετά τις δημοτικές εκλογές προέκυψαν περισσότερες και διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Απ΄  ότι όμως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε αυτό όχι μόνο δεν έγινε πραγματικότητα αλλά έχουμε εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Παρά λοιπόν τις  φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να υπάρξει  σύγκλιση και σύνθεση των απόψεων, οι αριθμοί δεν επέτρεψαν και δεν επιτρέπουν υπέρ μιας τέτοιας λειτουργίας. (Η παράταξη της διοίκησης με την απολυτή πλειοψηφία, 25 δημοτικούς συμβούλους και οι επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης με 16 συνολικά δημοτικούς συμβούλους.)
Θεωρώ ότι μια μεταρρύθμιση με κατεύθυνση των εκδημοκρατισμό του τρόπου εκλογής του δημοτικού συμβουλίου σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ρόλου του δημότη θα έβρισκε συμφώνους τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών .

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
"Κρίση ανεξαρτήτως ηλικίας" - Πελεκάσης Νικόλαος PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.10.12
thumb_4000Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία
Η κρίση στην χώρα μας προκάλεσε εκτός των άλλων και ψυχολογικά προβλήματα σε ανθρώπους που έχασαν την εργασία τους , έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή υπολειτουργούν .Πολλοί σταμάτησαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους ,έχασαν κεκτημένα ετών ,αλλά και την προσδοκώμενη ζωή την οποία επιθυμούσαν .Οι επικρατέστεροι λόγοι-αιτίες είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, το άγχος για την επερχόμενη απειλή και η καταστροφολογία που επικρατεί στην σκέψη του κάθε Έλληνα .
Η παρατεταμένη αυτή κρίση άρχισε να μεταδίδεται και να επηρεάζει τα μέλη της οικογένειας και ειδικά τους εφήβους. Οι γονείς λόγο των παραπάνω αλλά και της δυσμενής οικονομικής κατάστασης, φέρονται απότομα και επιθετικά στα παιδιά τους. 
Τελευταία ανανέωση ( 04.10.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψεκασμοί για τα κουνούπια κατόπιν εορτής – Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να δει το θέμα σοβαρά. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.12
gabriel_arampatzisΤα επιβεβαιωμένα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιού σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), ανέρχονται πλέον σε πέντε. Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος τα κρούσματα κατά μια βδομάδα (18/06 – 24/06) σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να έχουμε αύξηση τον Αύγουστο. (εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ )
Ανησυχητικό για τους δημότες μας είναι το γεγονός ότι όλα τα κρούσματα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής.
Οι ψεκασμοί  σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρέπει να γίνονται κατά το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών (νυμφοκτονίες) τους  μήνες Απρίλιο με Μάιο.
Ερώτηση: Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προχωρήσει σε κάποιο σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας;
Τελευταία ανανέωση ( 04.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 52
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB