spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
O Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ γίνετε ντίλερ για Badminton και Λυρική Σκηνή!!! PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.12.11

thumb_3318Σοβαρό θέμα έχει προκύψει από την επιπόλαιη πρωτοβουλία του Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ και  συγκεκριμένα της προέδρου του, Καίτης  Χωματά, που προτρέπει μέσω ανακοινώσεων και φυλλαδίων, τους δημότες της πόλης να παρακολουθήσουν έναντι τσουχτερής τιμής 12 και 19 ευρώ ανά άτομο,  θεατρικές παραστάσεις στην Λυρική σκηνή και στο θέατρο  Badminton.
Η κυρία Χωματά, πολιτικό  πρόσωπο του Δήμου Ηλιούπολης, υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου και διορισμένη πρόεδρος, επί αμοιβή, του (Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ), προτρέπει μέσω διαφημιστικού έντυπου που εξέδωσε ο εν λόγω  οργανισμός, οι μικροί Ηλιουπολίτες να παρακολουθήσουν ιδιωτικές παραστάσεις από ιδιώτες  θεατρικούς παραγωγούς εκτός μάλιστα  πόλης .
Η κυρία Χωματά προφανώς δεν γνωρίζει αν οι γονείς των μικρών παιδιών της Ηλιούπολης,  έχουν την χρηματική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους να δουν θεατρικές παραστάσεις που ευκόλως τους προτείνει !
Κι αν πράγματι, ορισμένα παιδιά, έχουν αυτή την δυνατότητα και πάνε τελικώς  και δουν τις παραστάσεις, τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν έχουν, ποια θα είναι η ψυχολογική αντίδραση τους όταν, την επόμενη ημέρα στο σχολείο, στην γειτονιά, στο παιχνίδι , θα σχολιάσουν αυτά που είδαν - που ομολογουμένως, είναι αξιόλογα!
Πως θα αντιδράσει μια παιδική ψυχή, αλλά  και η ενήλικη ψυχή του γονέα, που δεν μπόρεσε να προσφέρει τελικά  στο παιδί του αυτήν την  έστω μικρή δυνατότητα που του πρότεινε ο Δήμος Ηλιούπολης;
Κύριε Δήμαρχε, ως προϊστάμενος της κυρίας Χωματά, ενημερωθήκατε σχετικώς;
Κι αν ναι, γιατί το επιτρέψατε;


Τελευταία ανανέωση ( 10.12.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αραμπατζής Γαβριήλ Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης - Δημόσια Περιουσία PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.11.11

dp_arampatzis_gavrielΤο θέμα της δημόσιας περιουσίας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα για την πόλη μας και ανεξάρτητα από όποιες παραταξιακές διαφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις, η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει ότι η ενότητα και η συντονισμένη δράση φέρνει θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν μέσα σε ένα μήνα, υπάρχουν δυο σημαντικές αποφάσεις:
* η αναίρεση του απαλλακτικού, υπέρ των κληρονόμων Νάστου, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών , από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
* και η απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου απορρίπτει τις αγωγές των κληρονόμων.

Όταν λοιπόν είμαστε ενωμένοι, έχοντας συντονισμένη δράση και στόχους, έχουμε θετικά αποτελέσματα και χωρίς την υποστήριξη μεγάλων δικηγορικών γραφείων. Θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρολό στις μέχρι τώρα αποφάσεις η ανάδειξη του θέματος «δημόσια περιουσία» από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, με την κίνηση που έγινε να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των κληρονόμων. Η κίνηση αυτή έγινε με τη βοήθεια της ενισχυμένης νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Αργυρούπολης και Αλίμου. Πρέπει το Δημοτικό συμβούλιο, όπως έχει πει και ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου, να επιβραβεύσει ηθικά τους νομικούς του δήμου για την στάση τους μέχρι σήμερα, σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να τους οπλίσει με δύναμη για να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα της δημόσιας περιουσίας και χρειάζεται συμμετοχή απ' όλους. Μόνο με τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων, αυτή η περιουσία της Ηλιούπολης, δεν θα ξεπουληθεί (κάτι που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση). Η δημόσια περιουσία της Ηλιούπολης πρέπει να περιέλθει στα χέρια του λαού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους απόλαυσης και αναψυχής και, όπου χρειάζεται, χώρους για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών ΕΜΠ MSc
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.12 )
 
Δόση-Δημοψήφισμα-Εμπιστοσύνη-Πρωθυπουργός PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.11
Όφου και πώς θα πάρομε την έχτη μας τη δόση,

     κούρεμα και με την ψιλή θα μας αποτελειώσει.

     Η γι Άντζελα κι ο Σαρκοζί τη σάρκα θα μας φάνε,

     με δόσεις και μνημόνια, στον τάφο θα μας πάνε.

     Δόση δε θα μας δώσουνε αδέ σοβαρευτούμε

     κι α θέμε δημοψήφισμα, δραχμή θα ξαναϊδούμε.

     Άχ Γιώργο και πώς σού 'ρθανε, ετούτα τα παιχνίδια,

     ο νους σου παρασάλεψε και σ' έζωσαν τα φίδια.

     Τσ' Ευρώπης ολομπούνταλος, χωρίς ντροπή κι ευθύνη,

     έμοιασε τσ' αίγας που τσινά το γάλα τζη και χύνει.

     Τροζό και καταθλιπτικό, ο Σαρκοζί τον είπε

     κι η Μέρκελ του παράγγειλε, καλλιά 'πό μπρός μου λείπε.

     Άφης το δημοψήφισμα  μηνούν' πρωτοκλασάτοι,

     όποιος δεν κάθεται καλά τον τσαφουνούν' οι βάτοι.
Τελευταία ανανέωση ( 04.01.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κ. Πουπάκης Ευρωβουλευτής "Το ανάλγητο και απάνθρωπο «φορο-εφεύρημα» του τέλους ακίνητης περιουσίας" PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.11

kvstas_poupakis"Από την αναλγησία της κυβέρνησης να συνδέσει την πρόσβαση στο πρωτεύον κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με ένα ακόμη δυσβάσταχτο «χαράτσι» -κατά παράβαση σχετικής οδηγίας της Κομισιόν (2003/54/EC) που προβλέπει τη λήψη μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων-ευάλωτων καταναλωτών σύμφωνα με την ιδιαίτερη κατάστασή τους- περάσαμε τώρα στον πλήρη παραλογισμό.

Σήμερα η κυβέρνηση ζητά να προεισπράξει το «χαράτσι» ακόμα και από αυτούς που η ίδια έχει εξαιρέσει ακριβώς επειδή αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν. Υπεξαιρεί στην ουσία τα χρήματα του άνεργου, του άπορου και του χαμηλοσυνταξιούχου χωρίς καν να του λέει εάν, πότε και πώς θα του τα επιστρέψει.

 Εξαντλώντας τη γραφειοκρατική της μανία, υποβάλλει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε μια απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες προκειμένου να αποδείξουν ότι δικαιούνται απαλλαγής ή μειωμένου τέλους. Δεν προβλέπει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή μέριμνα για τα περίπου 30 χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω οικονομικών δυσχερειών βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στους τρέχοντες λογαριασμούς. Ταυτόχρονα σε περίπτωση επαναχορήγησης, «φορτώνει» στον καταναλωτή την επιβάρυνση τόσο των προσαυξήσεων, όσο και του τέλους επανασύνδεσης. Αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, αλλά και κατηγορίες του πληθυσμού που εμφανίζουν αυξημένες απαιτήσεις οικιακής περίθαλψης, «τιμωρεί» κυριολεκτικά με «εξόντωση» όσους αδυνατούν να το καταβάλλουν, δίνοντας «τελεσίγραφο» 40 ημερών.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρήστος Π. Αποστολόπουλος ΠΡΟΣ ΑΡΣΙΝ ¨ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.10.11
apostolopoylos_xr

Προς τον Κο Δημήτρη Πανταζόπουλο

ΠΡΟΣ ΑΡΣΙΝ ¨ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ¨

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τον έπαινο.
Άλλωστε η επιστολή μου ως μοναδικό σκοπό είχε την αποσαφήνιση όσων με αφορούν.
Να επαναλάβω μόνο ότι η δική μου «επένδυση» αφορούσε κυρίως σε ανθρώπους και ψυχή, και απέδωσε άριστο αποτέλεσμα, με περίπου μηδενικό οικονομικό κόστος. Τα εύσημα επομένως για τις υποδομές στις οποίες και πάλι αναφέρεσαι ανήκουν σε άλλους τότε συναδέλφους μας, προγενέστερους στην Προεδρία της ΔΕΠΑΗΛ.
Και κάτι ακόμα για να μην δημιουργούνται -άθελά σου θέλω να πιστεύω- λάθος εντυπώσεις.
Δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ
Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου.
Στηρίζω απλώς την προσπάθειά του ως μέλος της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Τελευταία ανανέωση ( 20.10.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ - Δημήτρης Πίσσας Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.11

dimitris_pissas

Εδώ και λίγες μέρες παρατηρείται μία έντονη επιθετικότητα κατά των εργαζομένων των Ο.Τ.Α, και κυρίως των εργαζομένων της καθαριότητας, με αφορμή τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η επιθετικότητα αυτή στηρίζεται στον εξής συλλογισμό: Η απεργία των εργαζομένων συνεπάγεται την συγκέντρωση σκουπιδιών στους δρόμους - Τα σκουπίδια στους δρόμους θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία - Η απεργία των εργαζομένων των ΟΤΑ κάνει κακό στην Δημόσια Υγεία. Ο συγκεκριμένος συλλογισμός προπαγανδίζεται από όλα τα ΜΜΕ και δυστυχώς αναπαράγεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, blogs κλπ), με αποτέλεσμα, για άλλη μία φόρα τους τελευταίους μήνες, να ξεσπάσει ένας άτυπος πόλεμος ανάμεσα στους πολίτες αυτής της χώρας. Με αφορμή τα παραπάνω, είναι αναγκαίο να γίνουν ορισμένες παρατηρήσεις.

Πρώτον: Με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται κατά 40%. Αυτό σημαίνει ότι ο παλαιότερος υπάλληλος στο τομέα της καθαριότητας θα παίρνει μισθό γύρω για 850 ευρώ καθαρά, ενώ ο νεότερος γύρω στα 650 ευρώ. Επιπλέον, με την εφαρμογή του μέτρου της Εφεδρείας, αρκετοί εργαζομένοι στον τομέα της καθαριότητας, πρωτοβάθμιας και δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης, θα πάρουν τον δρόμο της απόλυσης. Επομένως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να αγανακτούν και να αντιδρούν απέναντι σε αυτά τα απαράδεκτα μέτρα.

Τελευταία ανανέωση ( 19.10.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ώρα πολιτικής σύγκλισης και εθνικής συναίνεσης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.09.11

theodoros_giorgakisΕίχα πάντα την ίδια άποψη για τη λεγόμενη εθνική συνεννόηση ή καλύτερα την πολιτική συναίνεση, με κανόνες και αρχές, μέσα σε ένα υγιές σύστημα αξιών, κυρίως στα ζητήματα ύψιστης σημασίας όπως η Παιδεία, η Οικονομία, η Εθνική Ασφάλεια κλπ.
      Σήμερα φρονώ πως, επιτακτικά όσο ποτέ, καθίσταται αναγκαίο να ανοίξει μια νέα περίοδος πολιτικής σύγκλισης και εθνικής συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο και  καλύτερο το ίδιο το Κοινοβούλιο.
      Το Κοινοβούλιο πρωτίστως αντικατοπτρίζει τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Εκεί αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες, τη λειτουργία του Κράτους και ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια και όχι μόνο. Τούτο δε  γιατί το Κοινοβούλιο νομοθετεί.
      Το πρώτο δείγμα δόθηκε μόλις, με την συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων και την ψήφιση επί της Αρχής, από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, του εξαιρετικής σημασίας Νόμου - πλαισίου για την Παιδεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλος ο κόσμος χάρηκε με αυτή την εξέλιξη, πλην βεβαίως εκείνων που φοβούνται πως θα χάσουν τα λεγόμενα «κεκτημένα». Αυτά όμως δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στους  Έλληνες πολίτες, έχουν μόνο στους λίγους, που βάζουν το προσωπικό συμφέρον τους πάνω από εκείνο του κοινωνικού συνόλου και είναι αυτοί οι ίδιοι που ευθύνονται για την κατάντια στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, μέχρι του σημείου να τίθεται υπό περιορισμό στο γραφείο του ο Πρύτανης, αφού «ετσιθελικά» κάποιοι αιώνιοι φοιτητές έχτισαν την πόρτα του γραφείου του!!!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το τέλος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και η αναγκαιότητα της άμεσης δημοκρατίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.03.11
Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει τελειώσει.
Η ελληνική κυβέρνηση πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά υπέγραψε μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση με την οποία παραχωρούνται άνευ όρων στις τράπεζες, για πρώτη φορά στην ιστορία των συμβάσεων, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας καθώς και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όμως, χάνεται από δω και στο εξής και η δυνατότητα του ελληνικού λαού να μπορεί να παίρνει ο ίδιος τις σημαντικότερες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή και την ύπαρξή του. Οι αντιπρόσωποί του, δηλαδή η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, δεν είχαν καμία νόμιμη εξουσιοδότηση να υποθηκεύσουν για πάντα το μέλλον του στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες. Ο θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όχι απλά δείχνει ότι έχει ξεπεραστεί αλλά έχει φτάσει σε ένα νέο ποιοτικό επίπεδο, στο να οργανώνει καταστροφές προς όφελος του χρηματιστικού κεφαλαίου σε βάρος του ελληνικού λαού. Σήμερα οι μεγάλες αποφάσεις οικονομικές και πολιτικές δεν παίρνονται ούτε καν από τα ίδια θεσμοθετημένα όργανα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όπως είναι το Κοινοβούλιο. Έχουν παραμεριστεί με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο γιατί ακόμα κι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την ύπαρξη του χρηματιστικού κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η δανειακή αυτή σύμβαση ούτε καν επικυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως προβλέπει το σύνταγμα. Και όχι μόνο αυτό. Από δω και πέρα η δημοσιονομική πολιτική, η φορολογία, τα όρια συνταξιοδότησης, τα ελλείμματα, το χρέος και γενικότερα όλη η οικονομική πολιτική της χώρας θα καθορίζονται από ένα πανευρωπαϊκό κέντρο μέσω του συμφώνου ανταγωνιστικότητας, με επικεφαλής τη Γερμανία και τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες. ...


omada politon ilioupolis < Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε >
Τελευταία ανανέωση ( 20.10.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 18 - 34 από 49
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB