spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Ο Προϋπολογισμός της πόλης μας χωρίς νούμερα PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.01.12

giorgos_papamokosΟι μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς  πέρα από εορταστικές και έχουν την τιμητική τους διότι στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητείται ο Προϋπολογισμός (Π/Υ) της πόλης.
Ο Π/Υ ήταν παράσταση για έναν τον Δήμαρχο την έκλεψε. Ένα σημαντικό κομμάτι πήρε και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος ο οποίος πάντα δείχνει την εμπειρία και τη γνώση στα δημοτικά, από κει και πέρα οι υπόλοιποι τίποτε.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινωνική πολιτική ή εικονική πραγματικότητα; PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.01.12

poylos_ivannis- Κοινωνικό παντοπωλείο
- Κοινωνικό φαρμακείο
- Κοινωνικό ιατρείο
- Παιδοψυχολογικό ινστιτούτο
- Κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης
     Η οικονομική κρίση μαίνεται,αποδιοργάνωση και ανασφάλεια επικρατούν και ο δήμος εξαγγέλλει και εγκαινιάζει.Όλα με το πρόθεμα <<κοινωνικό>> ,όλα δράσεις μιας Μ.Κ.Ο.χωρίς τη συμμετοχή τοπικών κοινωνικών φορέων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιάννης Μπότος πρώην αντιδήμαρχος Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.12.11

thumb_3425Εύχομαι σε όλες τις Ηλιουπολίτισσες και σε όλους τους Ηλιουπολίτες Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

«Πλατεία Ανεξαρτησίας»

Τον Ιούλιο του 2010 λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ανεξαρτησίας. Μιας Πλατείας η οποία είχε κατασκευασθεί πριν από 40 χρόνια από τον τότε Δήμαρχο Κ. Δελλαπόρτα. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Αναγνώστου εξασφάλισε χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια για ανάπλαση των πλατειών Ανεξαρτησίας, Αναγνωσταρά, Αγίου Νικολάου και Βεάκη. Κατηγορηθήκαμε όμως από πολλούς με πρώτο και καλύτερο τον σημερινό Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο ότι το έργο αυτό είναι προεκλογικές υποσχέσεις και δεν θα γίνει ποτέ. Τώρα που το έργο έγινε και μάλιστα  με μεγάλη καθυστέρηση με αποκλειστική ευθύνη της παρούσης Δημοτικής Αρχής αν και όταν γίνουν εγκαίνια θα πρέπει αν μη τι άλλο να ζητήσετε συγνώμη κ. Βαλασόπουλε και δεύτερο να μας πείτε αλήθεια πότε θα έρθει το Μετρό στην Αγία Μαρίνα που με δική σας πρωτοβουλία εντάθηκε στο πρόγραμμα;
Αυτό μάλιστα δεν ειπώθηκε απλά αλλά μοιράστηκε σε γραπτή σας ενημέρωση και μάλιστα τις πρώτες 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων σας.
Απευθύνομαι όμως και σε όλους εκείνους που σας πίστεψαν και μας κατηγόρησαν. Προσωπικά τους απαντώ. Θα ήμασταν «Βλάκες» αν μπορούσαμε να αρχίσουμε το έργο 8-10 μήνες γρηγορότερα και δεν το κάναμε. Απλώς το κάναμε μόνο και μόνο να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Γιάννης Μπότος πρώην αντιδήμαρχος Ηλιούπολης

 
O Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ γίνετε ντίλερ για Badminton και Λυρική Σκηνή!!! PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.12.11

thumb_3318Σοβαρό θέμα έχει προκύψει από την επιπόλαιη πρωτοβουλία του Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ και  συγκεκριμένα της προέδρου του, Καίτης  Χωματά, που προτρέπει μέσω ανακοινώσεων και φυλλαδίων, τους δημότες της πόλης να παρακολουθήσουν έναντι τσουχτερής τιμής 12 και 19 ευρώ ανά άτομο,  θεατρικές παραστάσεις στην Λυρική σκηνή και στο θέατρο  Badminton.
Η κυρία Χωματά, πολιτικό  πρόσωπο του Δήμου Ηλιούπολης, υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου και διορισμένη πρόεδρος, επί αμοιβή, του (Π.Α.Ο.ΔΗ.Λ), προτρέπει μέσω διαφημιστικού έντυπου που εξέδωσε ο εν λόγω  οργανισμός, οι μικροί Ηλιουπολίτες να παρακολουθήσουν ιδιωτικές παραστάσεις από ιδιώτες  θεατρικούς παραγωγούς εκτός μάλιστα  πόλης .
Η κυρία Χωματά προφανώς δεν γνωρίζει αν οι γονείς των μικρών παιδιών της Ηλιούπολης,  έχουν την χρηματική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους να δουν θεατρικές παραστάσεις που ευκόλως τους προτείνει !
Κι αν πράγματι, ορισμένα παιδιά, έχουν αυτή την δυνατότητα και πάνε τελικώς  και δουν τις παραστάσεις, τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν έχουν, ποια θα είναι η ψυχολογική αντίδραση τους όταν, την επόμενη ημέρα στο σχολείο, στην γειτονιά, στο παιχνίδι , θα σχολιάσουν αυτά που είδαν - που ομολογουμένως, είναι αξιόλογα!
Πως θα αντιδράσει μια παιδική ψυχή, αλλά  και η ενήλικη ψυχή του γονέα, που δεν μπόρεσε να προσφέρει τελικά  στο παιδί του αυτήν την  έστω μικρή δυνατότητα που του πρότεινε ο Δήμος Ηλιούπολης;
Κύριε Δήμαρχε, ως προϊστάμενος της κυρίας Χωματά, ενημερωθήκατε σχετικώς;
Κι αν ναι, γιατί το επιτρέψατε;


Τελευταία ανανέωση ( 10.12.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αραμπατζής Γαβριήλ Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης - Δημόσια Περιουσία PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.11.11

dp_arampatzis_gavrielΤο θέμα της δημόσιας περιουσίας, είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα για την πόλη μας και ανεξάρτητα από όποιες παραταξιακές διαφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις, η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει ότι η ενότητα και η συντονισμένη δράση φέρνει θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν μέσα σε ένα μήνα, υπάρχουν δυο σημαντικές αποφάσεις:
* η αναίρεση του απαλλακτικού, υπέρ των κληρονόμων Νάστου, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών , από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
* και η απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου απορρίπτει τις αγωγές των κληρονόμων.

Όταν λοιπόν είμαστε ενωμένοι, έχοντας συντονισμένη δράση και στόχους, έχουμε θετικά αποτελέσματα και χωρίς την υποστήριξη μεγάλων δικηγορικών γραφείων. Θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρολό στις μέχρι τώρα αποφάσεις η ανάδειξη του θέματος «δημόσια περιουσία» από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, με την κίνηση που έγινε να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των κληρονόμων. Η κίνηση αυτή έγινε με τη βοήθεια της ενισχυμένης νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Αργυρούπολης και Αλίμου. Πρέπει το Δημοτικό συμβούλιο, όπως έχει πει και ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου, να επιβραβεύσει ηθικά τους νομικούς του δήμου για την στάση τους μέχρι σήμερα, σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να τους οπλίσει με δύναμη για να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα της δημόσιας περιουσίας και χρειάζεται συμμετοχή απ' όλους. Μόνο με τη συμμετοχή και τον αγώνα όλων, αυτή η περιουσία της Ηλιούπολης, δεν θα ξεπουληθεί (κάτι που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση). Η δημόσια περιουσία της Ηλιούπολης πρέπει να περιέλθει στα χέρια του λαού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους απόλαυσης και αναψυχής και, όπου χρειάζεται, χώρους για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών ΕΜΠ MSc
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.12 )
 
Δόση-Δημοψήφισμα-Εμπιστοσύνη-Πρωθυπουργός PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.11
Όφου και πώς θα πάρομε την έχτη μας τη δόση,

     κούρεμα και με την ψιλή θα μας αποτελειώσει.

     Η γι Άντζελα κι ο Σαρκοζί τη σάρκα θα μας φάνε,

     με δόσεις και μνημόνια, στον τάφο θα μας πάνε.

     Δόση δε θα μας δώσουνε αδέ σοβαρευτούμε

     κι α θέμε δημοψήφισμα, δραχμή θα ξαναϊδούμε.

     Άχ Γιώργο και πώς σού 'ρθανε, ετούτα τα παιχνίδια,

     ο νους σου παρασάλεψε και σ' έζωσαν τα φίδια.

     Τσ' Ευρώπης ολομπούνταλος, χωρίς ντροπή κι ευθύνη,

     έμοιασε τσ' αίγας που τσινά το γάλα τζη και χύνει.

     Τροζό και καταθλιπτικό, ο Σαρκοζί τον είπε

     κι η Μέρκελ του παράγγειλε, καλλιά 'πό μπρός μου λείπε.

     Άφης το δημοψήφισμα  μηνούν' πρωτοκλασάτοι,

     όποιος δεν κάθεται καλά τον τσαφουνούν' οι βάτοι.
Τελευταία ανανέωση ( 04.01.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κ. Πουπάκης Ευρωβουλευτής "Το ανάλγητο και απάνθρωπο «φορο-εφεύρημα» του τέλους ακίνητης περιουσίας" PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.11

kvstas_poupakis"Από την αναλγησία της κυβέρνησης να συνδέσει την πρόσβαση στο πρωτεύον κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με ένα ακόμη δυσβάσταχτο «χαράτσι» -κατά παράβαση σχετικής οδηγίας της Κομισιόν (2003/54/EC) που προβλέπει τη λήψη μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων-ευάλωτων καταναλωτών σύμφωνα με την ιδιαίτερη κατάστασή τους- περάσαμε τώρα στον πλήρη παραλογισμό.

Σήμερα η κυβέρνηση ζητά να προεισπράξει το «χαράτσι» ακόμα και από αυτούς που η ίδια έχει εξαιρέσει ακριβώς επειδή αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν. Υπεξαιρεί στην ουσία τα χρήματα του άνεργου, του άπορου και του χαμηλοσυνταξιούχου χωρίς καν να του λέει εάν, πότε και πώς θα του τα επιστρέψει.

 Εξαντλώντας τη γραφειοκρατική της μανία, υποβάλλει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε μια απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες προκειμένου να αποδείξουν ότι δικαιούνται απαλλαγής ή μειωμένου τέλους. Δεν προβλέπει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή μέριμνα για τα περίπου 30 χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω οικονομικών δυσχερειών βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στους τρέχοντες λογαριασμούς. Ταυτόχρονα σε περίπτωση επαναχορήγησης, «φορτώνει» στον καταναλωτή την επιβάρυνση τόσο των προσαυξήσεων, όσο και του τέλους επανασύνδεσης. Αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, αλλά και κατηγορίες του πληθυσμού που εμφανίζουν αυξημένες απαιτήσεις οικιακής περίθαλψης, «τιμωρεί» κυριολεκτικά με «εξόντωση» όσους αδυνατούν να το καταβάλλουν, δίνοντας «τελεσίγραφο» 40 ημερών.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρήστος Π. Αποστολόπουλος ΠΡΟΣ ΑΡΣΙΝ ¨ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.10.11
apostolopoylos_xr

Προς τον Κο Δημήτρη Πανταζόπουλο

ΠΡΟΣ ΑΡΣΙΝ ¨ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ¨

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τον έπαινο.
Άλλωστε η επιστολή μου ως μοναδικό σκοπό είχε την αποσαφήνιση όσων με αφορούν.
Να επαναλάβω μόνο ότι η δική μου «επένδυση» αφορούσε κυρίως σε ανθρώπους και ψυχή, και απέδωσε άριστο αποτέλεσμα, με περίπου μηδενικό οικονομικό κόστος. Τα εύσημα επομένως για τις υποδομές στις οποίες και πάλι αναφέρεσαι ανήκουν σε άλλους τότε συναδέλφους μας, προγενέστερους στην Προεδρία της ΔΕΠΑΗΛ.
Και κάτι ακόμα για να μην δημιουργούνται -άθελά σου θέλω να πιστεύω- λάθος εντυπώσεις.
Δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ
Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου.
Στηρίζω απλώς την προσπάθειά του ως μέλος της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Τελευταία ανανέωση ( 20.10.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 18 - 34 από 52
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB