spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Το Δημοσιονομικό Πρόβλημα Της Ελλάδος Στα Μάτια Ενός Μη Οικονομολόγου PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.10
loukas_giwrgosΠροσφάτως, έχουμε γίνει μάρτυρες του δυσεπίλυτου δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δηλαδή του υπέρογκου δημοσίου χρέους της, το οποίο ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ, και του τεράστιου ελλείμματος που παρουσιάζει. Συγχρόνως, έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών και βαρέων υποτιμητικών σχολίων των ευρωπαίων εταίρων μας και των ξένων Μ.Μ.Ε. για την κατάσταση της οικονομίας μας, αλλά, κυρίως, για την υπαίτια απόκρυψη των αληθινών οικονομικών στοιχείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί και για το πώς φτάσαμε ως εδώ έχουν ακουστεί πολλές θεωρίες και έχουν γραφεί πάρα πολλές αναλύσεις από τους ειδήμονες και από έγκριτους οικονομικούς επιστήμονες. Κάποιοι (λίγοι είναι η αλήθεια) λένε ότι η Ελλάδα δεν άντεξε την πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση και τώρα βιώνει μία περίοδο ύφεσης, άλλοι θεωρούν ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα σημαντικότερες, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα δημοσιονομικά προβλήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα φανεί, και ότι απλά έτυχε η χώρα μας να είναι αυτή στην οποία έλαχε να «σπάσει» η φούσκα, η οποία, όμως, υφίσταται και σε άλλα κράτη. Κάποιοι διατείνονται ότι στην ουσία η Ελλάδα είναι το θύμα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ευρώ και στο Δολλάριο και πληρώνει το τίμημα της διαμάχης αυτής, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η χώρα μας είναι έρμαιο κερδοσκόπων και κερδοσκοπικών funds που έχουν αποφασίσει να μπουν στο παιχνίδι των ομολόγων κλπ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρασκευάς: «Με ποιους θα εφαρμόσεις την πολιτική σου, με τους γιαλαντζή η με τους γιάπηδες; PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.10

Έλλειμμα πολιτικού προσανατολισμού στο σύνολο της Κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Παρασκευάς, αποτιμώντας τους πρώτους μήνες κυβερνητικής δραστηριότητας. «Ασύμπτωτες συνιστώσες δεν δίνουν σαν άθροισμα κοινή συνισταμένη» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στη «δ» ενώ με αφορμή τον επιχειρούμενο διαχωρισμό στη λειτουργία κόμματος και κυβέρνησης, καλεί τους θιασώτες αυτής της άποψης να απαντήσουν «με ποιους θα εφαρμόσεις την πολιτική σου, με τους γιαλαντζή η με τους γιάπηδες;»
Ο κ. Παρασκευάς αναγνωρίζει καλές προθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει όμως «αναβλητικότητα, έλλειψη σταθερής πλεύσης, ανάλωση χρόνου σε συσκέψεις και παρασυσκέψεις, που οδηγούν σε παραλυσία και απώλεια πολύτιμου «πολιτικού χρόνου». Θεωρεί πως με την ανοιχτή διαβούλευση η κυβέρνηση χάνει χρόνο, ενώ υπαινίσσεται ότι δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας αφού όπως σημειώνει «το διαδίκτυο δεν είναι «πανάκια» ίσως είναι και το πιο αντιδημοκρατικό και φασιστικό δημιούργημα».

Διαβάστε περισσότερα...
πηγή Επικοινωνία -  Της ΡΕΝΑΣ ΔΙΑΚΙΔΗ
 
Πρόγραμμα Καλλικράτης: Το «Καπέλωμα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συνεχίζεται PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.01.10

Προσφάτως, η Κυβέρνηση παρουσίασε και έδωσε στη δημοσιότητα το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που  αφορά τη συνένωση και, κατά συνέπεια, τη μείωση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. (Δήμων και Κοινοτήτων) από 1.034 σε μόλις 370 και την ανασυγκρότηση των δευτεροβάθμιων Ο.Τ.Α. σε επίπεδο Περιφέρειας (με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την αντικατάστασή τους από λιγότερες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις) και που αποσκοπεί, κυρίως, στον περιορισμό των δαπανών λειτουργίας των Ο.Τ.Α.  Το εν λόγω εγχείρημα προετοιμαζόταν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τελικά θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γεγονός που καταδεικνύει αβίαστα τη σημασία και την αναγκαιότητα που έχει για όλους μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και χρώματος,  η άμεση εφαρμογή του Προγράμματος αυτού, ειδικά σε μία εποχή που τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση, κυρίως λόγω των υπέρογκων κρατικών δαπανών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ν.Δ. σε κρίσιμο σταυροδρόμι PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.11.09
Μετά την εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία, πέραν της αναζήτησης νέου αρχηγού, θα πρέπει να προχωρήσει στην επικαιροποίηση των ιδεολογικών της αρχών και στον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής της δομής και λειτουργίας. Μόνον έτσι θα μπορέσει ξανά να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία με αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η συζήτηση αυτή πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να εστιάσει στους ακόλουθους άξονες:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Διακύβευμα των Εκλογών PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.09
Θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει κυβέρνηση το εκλογικό σώμα στις προσεχείς εκλογές;
Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τα δύο κόμματα εξουσίας, τα οποία στις Ευρωεκλογές δε συγκέντρωσαν την εμπιστοσύνη του 70% των εκλογέων. Η κρίση εμπιστοσύνης είναι και δικαιολογημένη και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν την καταγραφή, αφού πολλοί εκλογείς με την ψήφο τους δε θέλησαν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα εξουσίας που ψήφισαν, αλλά, απέφυγαν καταψηφίζοντάς το, να ενισχύσουν το αντίπαλο κόμμα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χαριτωμένο και το άσχημο PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.05.09

ΤΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ (ΧΑΡΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ

  1. Θελκτική ιδιότητα, θέλγητρο γοητεία
  2. (γενικά)ωραιότητα λαμπρότητα
  3. παροχή υπηρεσίας, εξυπηρέτηση,ευεργεσία που γίνεται από εύνοια π.χ:κάνεμου την χάρη.
  4. Χαριτωμένο :κάθε τι το ευχάριστο και επιθυμητό με κάποιον.
  5. Ευχαρίστηση τέρψη χαρά .
  6. Ετυμολογικά η λέξις «Χάρις»αποτελείται από το ρήμα Χαίρω. 

ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΆΣΚΗΜΟΣ-Η-Ο


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κίνηση, Ήμαρτον με αυτή την κίνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.04.09

ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΑ... με την απίστευτη κίνηση που υπήρχε το πρωί της Δευτέρας 9/4/09, επειδή έριξε μια απλή βροχή. Δύο ώρες για να πας από Ηλιούπολη σε Ηράκλειο (όχι Κρήτης, αν και θα έφτανες πιο γρήγορα), είναι απίστευτος αριθμός. Ήμαρτον με αυτή την κίνηση, ήμαρτον...

ΦΟΒΗΘΗΚΑ... ότι δεν θα φτάσω ποτά στα σεμινάρια. Μια βροχή κάνει και καταλύει όλο το κράτος. Ήμαρτον πια...

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.09 )
 
Παρά τα Κυβερνητικά Λάθη, ο Λαός δεν Ξεχνά PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.03.09
Παρατηρείται τελευταία μια δικαιολογημένη ευφορία στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ λόγω των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ένεκα των διεθνών αλλά και τοπικών προβλημάτων. Πήραν θάρρος και οι βουλευτές και τα στελέχη μη εξαιρουμένου του προέδρου του κ Γ. Παπανδρέου ο οποίος ζητά κάθε λίγο εκλογές. Ενώ όλες οι χώρες προσπαθούν να ανασκουμπωθούν για να ανταπεξέλθουν της βαριάς οικονομικής κρίσης που μας ανέκυψε από την Αμερική, εμείς θέλουμε εκλογές. Για να έρθει ο Γιωργάκης με το μαγικό ραβδί και να θεραπεύσει τα πάντα.
Είναι γεγονός ότι από κυβερνητικής πλευράς έχουν γίνει γενικότερα, αρκετά λάθη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 35 - 51 από 51
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB