spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τρίτη Άποψη
Τρίτη Άποψη
Πρόγραμμα Καλλικράτης: Το «Καπέλωμα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συνεχίζεται PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.01.10

Προσφάτως, η Κυβέρνηση παρουσίασε και έδωσε στη δημοσιότητα το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που  αφορά τη συνένωση και, κατά συνέπεια, τη μείωση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. (Δήμων και Κοινοτήτων) από 1.034 σε μόλις 370 και την ανασυγκρότηση των δευτεροβάθμιων Ο.Τ.Α. σε επίπεδο Περιφέρειας (με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την αντικατάστασή τους από λιγότερες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις) και που αποσκοπεί, κυρίως, στον περιορισμό των δαπανών λειτουργίας των Ο.Τ.Α.  Το εν λόγω εγχείρημα προετοιμαζόταν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τελικά θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γεγονός που καταδεικνύει αβίαστα τη σημασία και την αναγκαιότητα που έχει για όλους μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και χρώματος,  η άμεση εφαρμογή του Προγράμματος αυτού, ειδικά σε μία εποχή που τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση, κυρίως λόγω των υπέρογκων κρατικών δαπανών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ν.Δ. σε κρίσιμο σταυροδρόμι PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.11.09
Μετά την εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία, πέραν της αναζήτησης νέου αρχηγού, θα πρέπει να προχωρήσει στην επικαιροποίηση των ιδεολογικών της αρχών και στον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής της δομής και λειτουργίας. Μόνον έτσι θα μπορέσει ξανά να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία με αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η συζήτηση αυτή πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να εστιάσει στους ακόλουθους άξονες:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Διακύβευμα των Εκλογών PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.09
Θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει κυβέρνηση το εκλογικό σώμα στις προσεχείς εκλογές;
Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τα δύο κόμματα εξουσίας, τα οποία στις Ευρωεκλογές δε συγκέντρωσαν την εμπιστοσύνη του 70% των εκλογέων. Η κρίση εμπιστοσύνης είναι και δικαιολογημένη και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν την καταγραφή, αφού πολλοί εκλογείς με την ψήφο τους δε θέλησαν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα εξουσίας που ψήφισαν, αλλά, απέφυγαν καταψηφίζοντάς το, να ενισχύσουν το αντίπαλο κόμμα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χαριτωμένο και το άσχημο PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.05.09

ΤΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ (ΧΑΡΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ

  1. Θελκτική ιδιότητα, θέλγητρο γοητεία
  2. (γενικά)ωραιότητα λαμπρότητα
  3. παροχή υπηρεσίας, εξυπηρέτηση,ευεργεσία που γίνεται από εύνοια π.χ:κάνεμου την χάρη.
  4. Χαριτωμένο :κάθε τι το ευχάριστο και επιθυμητό με κάποιον.
  5. Ευχαρίστηση τέρψη χαρά .
  6. Ετυμολογικά η λέξις «Χάρις»αποτελείται από το ρήμα Χαίρω. 

ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΆΣΚΗΜΟΣ-Η-Ο


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κίνηση, Ήμαρτον με αυτή την κίνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.04.09

ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΑ... με την απίστευτη κίνηση που υπήρχε το πρωί της Δευτέρας 9/4/09, επειδή έριξε μια απλή βροχή. Δύο ώρες για να πας από Ηλιούπολη σε Ηράκλειο (όχι Κρήτης, αν και θα έφτανες πιο γρήγορα), είναι απίστευτος αριθμός. Ήμαρτον με αυτή την κίνηση, ήμαρτον...

ΦΟΒΗΘΗΚΑ... ότι δεν θα φτάσω ποτά στα σεμινάρια. Μια βροχή κάνει και καταλύει όλο το κράτος. Ήμαρτον πια...

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.09 )
 
Παρά τα Κυβερνητικά Λάθη, ο Λαός δεν Ξεχνά PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.03.09
Παρατηρείται τελευταία μια δικαιολογημένη ευφορία στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ λόγω των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ένεκα των διεθνών αλλά και τοπικών προβλημάτων. Πήραν θάρρος και οι βουλευτές και τα στελέχη μη εξαιρουμένου του προέδρου του κ Γ. Παπανδρέου ο οποίος ζητά κάθε λίγο εκλογές. Ενώ όλες οι χώρες προσπαθούν να ανασκουμπωθούν για να ανταπεξέλθουν της βαριάς οικονομικής κρίσης που μας ανέκυψε από την Αμερική, εμείς θέλουμε εκλογές. Για να έρθει ο Γιωργάκης με το μαγικό ραβδί και να θεραπεύσει τα πάντα.
Είναι γεγονός ότι από κυβερνητικής πλευράς έχουν γίνει γενικότερα, αρκετά λάθη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενημέρωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.03.09

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη που βρίσκεται σε ύφεση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομική πολιτική διαπίστωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, η οποία βρίσκεται σε ύφεση. 

-> Το δημόσιο χρέος είναι η βαριά κληρονομιά του χθες
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία είναι το υψηλό δημόσιο χρέος το οποίο από το 30% του ΑΕΠ το 1980 σκαρφάλωσε στο 99% του ΑΕΠ το 2004 και έκτοτε ακολούθησε καθοδική πορεία στο 94% το 2008. Μόνο για τους τόκους του δημόσιου χρέους, πληρώνουμε, περίπου, 12 δισ. το χρόνο. Είναι το 5% του ΑΕΠ. Είναι η βαριά κληρονομιά που μάς άφησε το ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία ανανέωση ( 04.03.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σημαντικές εξελίξεις στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.02.09

Του Γιώργου Παπαμώκου

Το Γραφείο τύπου του Δήμου δίνει απαντήσεις για διάφορα θέματα στην πόλη.
 Ο  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Κονδύλη  (ΗΛΙΟΥ-Πόλις)  κ. Γιάννης Κούρκουλος ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων στον Δήμο και απαντά σε συνυποψηφίους του για τα πεπραγμένα του Δήμου, για την άρτια κατάσταση στα πάρκα αλλά και τα δρώμενα στη πόλη.
 Το πάρκο  Καλαβρύτων Αγαπητέ Γιάννη παρέμεινε  όπως ήταν πριν 4 χρόνια από την προηγούμενη Δημοτική αρχή και χειρότερα. Ούτε ένα δέντρο δεν φυτεύτηκε εκεί, που οι προηγούμενοι τα είχανε κόψει και η νυν Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα τα αντικαταστήσει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 35 - 49 από 49
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB