spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εγκύκλιοι Αποφάσεις Υπουργείων arrow Εξαίρεση ιδιωτικών εγγράφων από τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικύρωση αντιγράφων εγγράφων
Εξαίρεση ιδιωτικών εγγράφων από τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικύρωση αντιγράφων εγγράφων PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.05.08

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εξαίρεση ιδιωτικών εγγράφων από τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικύρωση αντιγράφων εγγράφων» και την απέστειλε προς συνυπογραφή προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Το πλήρες κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση ιδιωτικών εγγράφων από τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικύρωση αντιγράφων εγγράφων»

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 16 του ν. 3345/2005 (ΦΕΚ 138/Α΄/05) «Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων», με τις οποίες συμπληρώθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 11 του ν.2690/99 (ΦΕΚ 45/Α΄/99).

2. Τους ειδικούς λόγους που επιβάλλουν την εξαίρεση εγγράφων, αρμοδιότητας Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικύρωση αντιγράφων εγγράφων, οι οποίοι συνίστανται στην ταχύτερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους με τη Διοίκηση.

3. Την αριθμ.πρωτ. ΔΙΔΚ/Φ.1/25873/1-10-2007 (ΦΕΚ 1950/Β΄/3-10-2007) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Εσωτερικών Χρήστο Ζώη και Αθανάσιο Νάκο».

4. Την αριθμ.πρωτ. Υ251/28-9-2007 (ΦΕΚ 1944/Β΄/1-10-2007) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Αντίγραφα των τίτλων σπουδών που απονέμονται από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ιδιωτικών φορέων, μετά την επικύρωσή τους από τις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επικυρώνονται από όλες τις Διοικητικές Αρχές και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB