spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εγκύκλιοι Αποφάσεις Υπουργείων arrow Εγκύκλιος για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα δημόσια κτίρια
Εγκύκλιος για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα δημόσια κτίρια PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.06.08
Στην εξασφάλιση πιστώσεων για έργα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών και την άμεση προώθηση αυτών των έργων, αναφέρεται σχετική εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «με αλλεπάλληλες εγκυκλίους έχουμε ζητήσει από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να προγραμματίσουν έργα προσβασιμότητας στα κτίριά τους που δεν πληρούν τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις προδιαγραφές» και προστίθεται ότι «ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να καθορίσουν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων αυτών, κοστολόγηση και πηγές χρηματοδότησης».

Όπως επισημαίνεται, από τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην υπηρεσία προκύπτει ότι μεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι φορείς για τη μη πραγματοποίηση έργων προσβασιμότητας είναι και η έλλειψη πόρων. Όπως σημειώνει ο κ. Ζώης, «με βάση τα δεδομένα αυτά και ενόψει της κατάρτισης από τις υπηρεσίες του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2009, επισημαίνουμε την αναγκαιότητα πρόβλεψης στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό για το έτος 2009 σχετικών κονδυλίων για υλοποίηση των αναγκαίων έργων προσβασιμότητας ΑμεΑ, όπως αυτά προγραμματίζονται από τις Μονάδες Προσβασιμότητας των οικείων Φορέων ή όπου αυτές δεν υφίστανται από τις επιφορτισμένες με ανάλογα καθήκοντα Τεχνικές Υπηρεσίες ή Διευθύνσεις Διοίκησης»

Οπως δήλωσε κ. Ζώης, «είναι καθήκον και υποχρέωσή μας με στοχοποιημένες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα εξασφαλίζει στους πολίτες με προβλήματα αναπηρίας ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB