spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow ΤΕΔΚΝΑ για λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών
ΤΕΔΚΝΑ για λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.07.08
Η χρηματοδότηση και η λειτουργία των κοινοτικά επιδοτούμενων βρεφονηπιακών σταθμών, απασχόλησε τη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήμαρχοι και πρόεδροι των νομικών προσώπων δήμων που έχουν την αρμοδιότητα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών επισήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούνται βάση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με κυρίαρχο πρόβλημα το οικονομικό, καθώς πολλοί δήμοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς επειδή, όπως τονίστηκε, η επιδότηση καλύπτει μέχρι το 50% του κόστους λειτουργίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων υπογράμμισαν ότι το νέο καθεστώς δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς των δήμων. Σε ό,τι αφορά δε τις εγγραφές των παιδιών ζητήθηκε από το υπουργείο Απασχόλησης να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων γονέων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους, καθώς, όπως είπαν, οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ενημερωμένοι.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB