spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Να υποβάλλουν προτάσεις για συναινετικές συνενώσεις στην Αττική
Να υποβάλλουν προτάσεις για συναινετικές συνενώσεις στην Αττική PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.09.08
Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για συναινετικές συνενώσεις με όμορους δήμους ή κοινότητες, ζητά από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος. Σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Καλογερόπουλος τονίζει ότι η αλλαγή στις διοικητικές δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, είναι απαραίτητη η αποστολή των προτάσεων εκ μέρους σας, σχετικά με την απόφασή σας, για συναινετικές συνενώσεις με όμορους δήμους ή κοινότητες, ώστε να διευκολυνθεί η ΤΕΔΚΝΑ στο θεσμικό ρόλο που της αναλογεί.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ καλεί τους ΟΤΑ να καταθέσουν ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να προσεγγίσει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων έχει ταχθεί να υπηρετεί.

Οι προτάσεις των ΟΤΑ θα συζητηθούν σε Διοικητικό Συμβούλιο, που θα συγκαλέσει ΤΕΔΚΝΑ και στη συνέχεια θα αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΚΕ.

Στην επιστολή του ο κ. Καλογερόπουλος θέτει ως βασικό προαπαιτούμενο για τη συνέχιση του διαλόγου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων της πολιτείας έναντι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση κάθε νέας αρμοδιότητας με τους αναγκαίους πόρους, ώστε να ανταποκριθούν οι ΟΤΑ με επάρκεια στις προσδοκίες των πολιτών.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB