spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow ΤΕΔΚΝΑ - Περιφέρεια για μετανάστες
ΤΕΔΚΝΑ - Περιφέρεια για μετανάστες PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.10.08
Την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην προσπάθεια υλοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος των πόλεων και των περιφερειών στην ένταξη των μεταναστών».
Στα συμπεράσματα του σεμιναρίου που οργάνωσαν η ΤΕΔΚΝΑ και η Επιτροπή Περιφερειών, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ένταξης. Σημειώνεται ότι ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών είναι καθοριστικός για την υλοποίηση των πολιτικών ένταξης, αλλά και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την ένταξη των μεταναστών.

Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, και ο Claudio Martini, πρόεδρος της Επιτροπής, «Συνταγματικά Θέματα, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Χώρος Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» της ΕΤΠ και πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης.

Στις πολιτικές που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής και του Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση αναφέρθηκε ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, το Ταμείο Ένταξης που έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει δράσεις για την υλοποίηση των πολιτικών ένταξης των μεταναστών. Το ποσό που αντιστοιχεί στη χώρα μας ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ . Η υλοποίηση των δράσεων θα ξεκινήσει από δύο βασικούς πυλώνες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΜΚΟ με τελικούς δικαιούχους τους μετανάστες. Βασικά εργαλεία για την υλοποίηση των πολιτικών ένταξης αποτελούν επίσης το εξειδικευμένο πρόγραμμα «Εστία» που χρηματοδοτεί ενταξιακές πολιτικές από όλους τους συναρμόδιους φορείς, τα υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και το ΕΣΠΑ, στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα ενταχθούν δράσεις που αφορούν τη μεταναστευτική πολιτική και την ενσωμάτωση των μεταναστών.

Σε μήνυμα που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επίτροπος αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια, Ζακ Μπαρό, ανέφερε ότι έχει εγκριθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, το οποίο παρέχει χρηματοδοτική ενίσχυση για την υλοποίηση των πολιτικών ένταξης ύψους 825 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB