spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Τι ρόλο παίζουν τα αστυνομικά όργανα ;
Τι ρόλο παίζουν τα αστυνομικά όργανα ; PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.12.08
christofidis-elΤον περασμένο Μάρτιο, συνεργεία του Δήμου Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και με την παρουσία πολιτών, απελευθέρωσαν ένα ακόμη οικόπεδο που είχε καταπατήσει η ιδιοκτήτρια διπλανού ακινήτου, στην Καρνεάδου 7. Απομακρύνθηκαν  τα παρανόμως τοποθετηθέντα κάγκελα, φυτεύτηκαν δένδρα και στήθηκε πινακίδα δηλωτική του Δημόσιου χαρακτήρα του οικοπέδου.

 

Οι καταπατητές, δεν δίστασαν να καλέσουν την Αστυνομία, το όργανο της οποίας αφού διαπίστωσε ότι η κυρία δεν διέθετε τίτλους ιδιοκτησίας, ζήτησε -άκουσον, άκουσον - τίτλους από τη Δημοτική Αρχή! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά κυνηγούσε να συλλάβει τον δημοτικό υπάλληλο που χειριζόταν τον εκσκαφέα, κατ' εντολήν της καταπατήτριας, επειδή ο άνθρωπος έκανε τρύπες στο Δημόσιο ακίνητο -στα πλαίσια της διατεταγμένης υπηρεσίας του- προκειμένου να φυτευτούν τα δένδρα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε στην  οδό Λέσβου 28, όπου κάποια άλλη  επιτήδεια γειτόνισσα είχε περιφράξει δημόσιο οικόπεδο. Τότε, μετά την απελευθέρωσή του από τα συνεργεία του Δήμου, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου, ως ηθικό αυτουργό, επειδή πήγε να υπερασπισθεί το ακίνητο, κατ' εντολή μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, γεγονός που έφθασε στα ΜΜΕ!

Από τα δύο αυτά συμβάντα, δύο είναι τα συμπεράσματα:

  1. Ότι ο Δήμαρχος υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, με πίστη και σθένος, τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στην πόλη μας που δεν ανήκουν σε ιδιώτες, συνεπής προς τις προεκλογικές του υποσχέσεις και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που έκρυβε το θέμα κάτω από το χαλί, πηγαίνοντας μόνο εκ των υστέρων στα δικαστήρια με αβέβαιη την έκβαση των υποθέσεων.
  2. Ότι τα αστυνομικά όργανα της πόλης μας εμφανίζονται άπειρα και ανενημέρωτα.

Δεν γνωρίζουμε για τις εσωτερικές λειτουργίες της αστυνομίας, ούτε μας ενδιαφέρουν. Αλλά φανταζόμαστε, ότι όταν αναλαμβάνει ένας νέος Διοικητής σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα, θα ζητά να μάθει, ποια είναι η έκταση της περιοχής δικαιοδοσίας του, το μέγεθος της εγκληματικότητας καθώς και τα είδη των συνηθέστερων παρανομιών, ή αν δεν τα ζητά, κάποιοι από πιο ψηλά θα τον ενημερώνουν. Το ίδιο θα ισχύει και για τους αξιωματικούς και άνδρες ή γυναίκες, όταν πρωτοπηγαίνουν  σε μια νέα  περιοχή, θα τους ενημερώνει ο Διοικητής,  για το ποία κατάσταση επικρατεί. Άλλες οδηγίες θα τους δίνονται όταν πιάνουν υπηρεσία σε περιοχή όπου ανθεί η ζωοκλοπή κι άλλες όταν  συνηθίζεται οικοπεδοκλοπή!

Έτσι λοιπόν, αφού αυτό δεν  γίνεται αυτεπάγγελτα, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τους αστυνομικούς της Ηλιούπολης ότι:

  • Εδώ ανθεί η οικοπεδοκλοπή.
  • Ότι σύμφωνα με τους νόμους, δεν ισχύει η χρησικτησία σε βάρος ακινήτων που ανήκουν στο κράτος.
  • Ότι κάθε τι που δεν ανήκει νόμιμα σε κάποιο πολίτη , δια της εις άτοπον απαγωγής ανήκει στο Δημόσιο.

Κατά τα άλλα, βεβαίως, σαν πολίτες, συμπαριστάμεθα στους αστυνομικούς που αν και λίγοι, μοχθούν για να υπάρχει ευνομία σε ένα μεγάλο Δήμο όπως είναι η πόλη μας. Εν κατακλείδι, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά, το πολύ επιτυχημένο που είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κορίνθιος κ  Σταύρος Δήμας : «Όταν βλέπουμε ελεύθερο χώρο, να μην τον κοιτάμε σαν  οικόπεδο, αλλά σαν Πάρκο, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα».

Του ΕΛ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB