spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης
Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.01.09

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ» Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ «ΚΗΔΕΜΟΝΑ» ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Κανένας δεν θα ήθελε να είναι αυτή την εποχή στην θέση του επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δασκάλου κ Δ. Πανταζόπουλου. Ριπές από παντού, εννοείται εκ των έσω. Πάνω που πήγε να «στρώσει» την παράταξη και άρχισε να εκφέρει αντιπολιτευτικό λόγο στα δημοτικά πράγματα, βάλθηκαν να τον πετροβολούν οι διάφοροι παράγοντες και παραγοντίσκοι του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης. Βέβαια, το έργο της παράταξης αυτή την περίοδο δεν είναι εύκολο. Διότι ναι μεν προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τα όποια θετικά της 16ετίας της διοίκησης Θεόδωρου Γεωργάκη και με αυτά να αντιπολιτευθεί τον Δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου και την παράταξή του, όμως κεφαλαιοποιημένα εκ των πραγμάτων είναι και τα λάθη που οδήγησαν στην εκλογική ήττα, λάθη που δεν ξεχνιούνται εύκολα ούτε από τους αντιπάλους αλλά και ούτε από τους ίδιους. Έτσι τελευταία κατακλυζόμαστε από άρθρα, ενέργειες, τοποθετήσεις και περισπούδαστες απόψεις για την «σωτηρία» της παράταξης και την επάνοδό της στη δημοτική εξουσία.

Μετά τις αγωνιώδεις για αρχηγισμό επιστολές του Βασίλη  Βαλασόπουλου με κεντρικό σύνθημα «είμαι εδώ» έρχεται το κομματικό στέλεχος  Κων. Νίκας (Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και μέλος της Δ.Ο. Ηλιούπολης) να συμπεράνει ότι η παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής βρίσκεται σε μια κρίση χωρίς αδιέξοδο και δίνει την εξής συνταγή ανάκαμψης : «είναι επιτακτική η ανασυγκρότηση της παράταξης με ανοιχτές, διαφανείς και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες από τις οποίες θα προκύψει ο νέος επικεφαλής της». ΄Η με άλλα λόγια, Πανταζόπουλε, δεν μας κάνεις!

Σε αντιδιαστολή με τις απόψεις Νίκα για ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού, το μέλος του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Αδαμαντάδης με άρθρο του υπό τον τίτλο «οι καιροί ου μενετοί» ζητά το συντομότερο δυνατόν προκριματικές εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο, «λόγω σημερινής απουσίας ηγετικού στελέχους της Δημοτικής Αλλαγής, που θα ηγείται, θα συντονίζει και θα προγραμματίζει σαν αυριανός δήμαρχος».

  Καπελώθηκε  η Δημοτική Αλλαγή

Στο μεταξύ η Τοπική του ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία να «ανασυγκροτήσει» την Δημοτική Αλλαγή. Συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Χρήστου Σωτηρόπουλου, του μέλους της ΝΕ Αφρούλας Ανδρούτσου και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου  Χατζηδάκη όπου αποφασίσθηκε να μπει σε καραντίνα η Δημοτική ομάδα, αφού διορίσθηκε υπερκείμενο όργανο   με την επωνυμία «Προσωρινή Γραμματεία της Παράταξης» με ευρείες αρμοδιότητες, όπως  την σύνταξη καταστατικού και τον συντονισμό δράσης της Δημοτικής Αλλαγής σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη.  

Έτσι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων εβδομάδων που ήθελε το τοπικό ΠΑΣΟΚ να θέλει να ποδηγετήσει πλήρως την Δημοτική Αλλαγή, έγινε πραγματικότητα. Έτσι ο Δ. Πανταζόπουλος και οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι, σέρνονται στην αρένα με τα θηρία, όπου το επώνυμο αλλά και το ανώνυμο πλήθος (τα μέλη και οι... φίλοι) θα τους επιβάλει αρχηγό, παρακάμπτοντας κάθε δεοντολογία και μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα της «ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης» με επιπλέον τον κίνδυνο να την περιορίσουν, από ευρεία και πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη (ας μην ξεχνάμε τις «διευρύνσεις»  Γεωργάκη ακόμη και σε εκκλησιαστικούς χώρους και τον εμβολισμό της δεξιάς με Μαστραντώνη, Αμουργιανό κλπ)  σε παραμάγαζο της τοπικής του ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτηση του Αλέξη Αμουργιανού

Εντύπωση έκανε στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ η απάντηση που έδωσε σε εφημερίδα των Νοτίων Προαστείων ο Δημοτικός σύμβουλος κ Αλέξης Αμουργιανός που εκλέχθηκε με την Δημοτική Αλλαγή ως διευρυνσίας δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας! Δήλωσε λοιπόν ότι « ο καινούριος επικεφαλής (δηλ. δεν του κάνει ο τωρινός) που θα μπορέσει να μας πάει μπροστά και να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ στην διοίκηση της Τ.Α., πρέπει να έχει ήθος, ύφος και να είναι προσωπικότητα δακτυλοδεικτούμενη».

Πυρά όμως εξαπέλυσε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος,  Βασίλης Βαρότσης που «αδειάζει» όλη την δημοτική ομάδα, λέγοντας ότι «οι χιλιάδες πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα και με δεδομένο ότι η δημοτική ομάδα δεν ανταποκρίνεται σε κανένα επίπεδο, πρέπει να οδηγηθούμε σε διαδικασίες επιλογής νέου υποψηφίου δημάρχου»!

Ο Γραμματέας πάντως του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης Μάριος Έρημος, αφού επισημαίνει ότι η Δημοτική Αλλαγή για πολλά χρόνια δεν έχει καταστατικό που να καθορίζει τι πρέπει να γίνεται όταν έχουμε παραιτήσεις, ξεκαθαρίζει την θέση του, προτείνοντας την άμεση έναρξη διαδικασιών ανασυγκρότησης της παράταξης και ανάδειξης  ενός επικεφαλής διότι όσο αυτές καθυστερούν θα παρατηρείται διχόνοια με επακόλουθο «να επιβληθεί άνωθεν υποψήφιος με χρίσμα, γεγονός που δεν θα μας βρει σύμφωνους».

Θα περιμένουμε λοιπόν ραγδαίες εξελίξεις, καρέκλες θα πριονισθούν, κάποιοι σίγουρα θα τα βροντήξουν ενώ άλλοι μπορεί να τρίβουν τα χέρια τους που μετά από αυτούς «γαία πυρί μιχθήτω»!

Χάρης Μάντζιπας

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB