spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Ενημέρωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.03.09

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη που βρίσκεται σε ύφεση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομική πολιτική διαπίστωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, η οποία βρίσκεται σε ύφεση. 

-> Το δημόσιο χρέος είναι η βαριά κληρονομιά του χθες
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία είναι το υψηλό δημόσιο χρέος το οποίο από το 30% του ΑΕΠ το 1980 σκαρφάλωσε στο 99% του ΑΕΠ το 2004 και έκτοτε ακολούθησε καθοδική πορεία στο 94% το 2008. Μόνο για τους τόκους του δημόσιου χρέους, πληρώνουμε, περίπου, 12 δισ. το χρόνο. Είναι το 5% του ΑΕΠ. Είναι η βαριά κληρονομιά που μάς άφησε το ΠΑΣΟΚ.

  -> Ρεαλιστικό Σχέδιο Σταθερότητας και ΑνάπτυξηςΚαταθέσαμε στις αρχές Φεβρουαρίου το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (για την περίοδο 2008–2011) το οποίο είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό. Αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ώστε η ελληνική οικονομία να εξέλθει από αυτήν ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική. 
-> Δραστική μείωση δαπανώνΣτο σχέδιο περιγράφονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις πολιτικής για τη μείωση των ελλειμμάτων και τον περιορισμό του δημοσίου χρέους, χωρίς να θίγεται η κοινωνική συνοχή. 
-> Εντείνουμε τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγήςΠαράλληλα με τη μείωση των δαπανών, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία είναι βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά και προσβάλλει την κοινωνία μας. 
-> Στοχευμένες παρεμβάσεις σε μία δύσκολη συγκυρίαΟι περιστάσεις δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται. Η διαρκής επαγρύπνηση και η προσαρμογή της στρατηγικής μας στα συστατικά της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι βασικά χαρακτηριστικά της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της δύσκολης συγκυρίας. 
-> Τι θα συνέβαινε αν η διεθνής κρίση ξέσπαγε το 2004;Σε όσους με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ανεύθυνη κριτική προσεγγίζουν τις δυσκολίες που γεννά η κρίση τους ρωτάμε να μας πουν τι θα γινόταν αν η κρίση είχε ξεσπάσει με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και με τα δημοσιονομικά μεγέθη που παρουσίαζε το 2004; 
-> Η Κυβέρνηση Καραμανλή με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σωφροσύνη αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναπτυξιακή της πολιτική. 
-> Ο Πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους στη δημιουργία προϋποθέσεων κοινωνικής συναίνεσης γιατί η Οικονομία είναι εθνική υπόθεση. 
-> Η πρόταση μας για συναίνεση είναι η δύναμη που πηγάζει από την σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης αλλά και την πίστη μας για τις δυνατότητες του λαού μας να γεννά το καινούργιο μέσα από τις δυσκολίες.
Τελευταία ανανέωση ( 04.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB