spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.06.09

festival2009Tο Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2009, έρχεται για μια ακόμη χρονιά να χαρίσει όμορφες βραδιές, στους φιλότεχνους της Αττικής, με μερικές από τις καλύτερες θεατρικές και μουσικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, από τις 9 έως τις 22 Ιουλίου και από τις 26 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό θέατρο της πόλης (Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής», το οποίο περιστοιχίζεται από πράσινο και διαθέτει αναψυκτήριο με μία καταπληκτική νυκτερινή θέα έως τη θάλασσα, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, με ιδιαίτερα προσιτό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των μουσικών και θεατρικών ειδών. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει εορταστικά, στις 7 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης), με μία συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μελίνας Κανά,  δωρεάν για τον κόσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Ιούλιος

  • 7 Ιουλίου: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό & τη Μελίνα Κανά
    Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2009 ανοίγει με μία μοναδική συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μελίνας Κανά. Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τραγούδια από την καινούρια τους δουλειά αλλά και αξέχαστα τραγούδια με τα οποία τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε από την αρχή της καριέρας τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Ιούλιος

  • 7 Ιουλίου: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό & τη Μελίνα Κανά

 

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2009 ανοίγει με μία μοναδική συναυλία του Παντελή Θαλασσινού  και της Μελίνας Κανά. Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τραγούδια από την καινούρια τους δουλειά αλλά και αξέχαστα τραγούδια με τα οποία τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε από την αρχή της καριέρας τους.

Πρόκειται για μία από τις πιο εμπορικές συνεργασίες του χειμώνα που πέρασε. Η Μελίνα Κανά, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού συναντά τον Παντελή Θαλασσινό, έναν πολύ σημαντικό τραγουδοποιό του οποίου τα τραγούδια μας έχουν όλους συντροφεύσει μέσα στα χρόνια.

  • 9 Ιουλίου: «Αι δύο Ορφαναί» των D' Ennery & Eugène Cormon

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2009 παρουσιάζεται η παράσταση "Αι δύο ορφαναί" των D’ Ennery & Eugène Cormon σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.

Μια υπέροχη παράσταση για το πώς κανείς μπορεί να φτάσει στην ευτυχία ακόμα και αν ζει το μεγαλύτερο δράμα . Μια παράσταση που χαρίζει άφθονο γέλιο και αισιοδοξία ...γιατί απλά το τέλος μερικές φορές είναι Happy!

Ο Τάκης Χρυσικάκος  έχει κάνει μια πολύ επιτυχημένη διασκευή - παρωδία για άνδρες ηθοποιούς στο γαλλικό μελόδραμα του 19ουαιώνα , ένα έργο των Αντόλφ ντ Ενερί και Εζέν Κορμόν. Μια παραγωγή της "Θεατρικής Διαδρομής" του Κώστα Μπάλλα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΑΝΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ - ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ & ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΟΥΤΣΕΛΗΣ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Παύλος Χαϊκάλης  - Γιάννης Βούρος - Αργύρης Αγγέλου - Κώστας Φλωκατούλας

  • 13 Ιουλίου: «Παράξενο δεν είναι;» της  Μαρίας Παπαγιάννη

Με το έργο "Παράξενο δεν είναι;" της Μαρίας Παπαγιάννη και του Θάνου Μικρούτσικου συνεχίζει τις παραστάσεις της η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης σε καλοκαιρινή περιοδεία.

 

Το έργο παρουσιάσθηκε πρώτη φορά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα ανεβαίνει από το Νέο Θέατρο σε σκηνοθεσίαΚυριάκου Αργυρόπουλου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου, σκηνικάκοστούμια Svila Veliichkova,  χορογραφίες Κατερίνας Αντωνιάδου, φωτισμούς Lime Light, εικαστικές κατασκευές"SotiArt", διδασκαλία τραγουδιών Ρένας Μαύρου. Στίχοι:Γιάννης Ρίτσος, Ναζίμ Χικμέτ, Νίκος Καββαδίας, Μελίνα Καρακώστα, Μαρία Παπαγιάννη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βιβή Παντελίδου, Γιάννης Καραούλης, Βασιλική Τζάμου, Δαμιανός Νικολαίδης, Λίνα Καλπαζίδου, Γιώργος Επιτροπίδης, Αμάντα Καταρτζή.

  • 15 Ιουλίου: «Αλκιβιάδης Άγιος» του Δημήτρη Περετζή από το Θέατρο Ρόδα

Η παράσταση "Αλκιβιάδης Άγιος" πρόκειται για μια θεατρική υπερπαραγωγή γύρω από τη σχέση του Σωκράτη και του Αλκιβιάδη, με ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων και των Καβείριων Μυστηρίων και των Μυστηρίων του Πανός, η οποία το 2004 ανέβηκε στο "Θέατρο Πειραιώς 131" στην Αθήνα και στο "Αριστοτέλειο" στη Θεσσαλονίκη, το 2005 στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πετρούπολης, και το 2006 στον "Πολυχώρο Αθηναΐς".Η παράσταση "Αλκιβιάδης Άγιος" πρόκειται για μια θεατρική υπερπαραγωγή γύρω από τη σχέση του Σωκράτη και του Αλκιβιάδη, με ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων και των Καβείριων Μυστηρίων και των Μυστηρίων του Πανός, η οποία το 2004 ανέβηκε στο "Θέατρο Πειραιώς 131" στην Αθήνα και στο "Αριστοτέλειο" στη Θεσσαλονίκη, το 2005 στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πετρούπολης, και το 2006 στον "Πολυχώρο Αθηναΐς".

  • 16 Ιουλίου: Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα

 

Μια οπτικοακουστική συναυλία, όπου το γνωστό συγκρότημα "Υπόγεια Ρεύματα" διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό- κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β.Μαγιακόφσκι, Ν.Χιχμέτ, Μπ.Μπρεχτ, Γ.Ρίτσος, Α.Αλκαίος, Μ.Ελευθερίου, Μ.Αναγνωστάκης, Φρ.Βιγιόν, Κ.Τριπολίτης, Ν.Καββαδίας, Β.Μπίρμαν κ.ά.).
Ο Θάνος Μικρούτσικος, μαζί τους επί σκηνής,  παίζει πιάνο, ολοκληρώνοντας  και  δυναμώνοντας τη φωνή του σχήματος.
Ο Άρης Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό, με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Μανώλης Μπράτσης, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα κομμάτια. Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.
Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους: Απόστολο Καλτσά: μπάσο Γρηγόρη Κλιούμη: κιθάρα - φωνή Κώστα Παρίσση: κιθάρα

 

  • 20 Ιουλίου: Συναυλία της Ελένης Βιτάλη με τον τον Haig Yazidjian

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα, η Ελένη Βιτάλη εμφανίζεται στο ανοιχτό θέατρο της Ηλιούπολης, για μία μοναδική παράσταση.

Το πρόγραμμα- που με πολύ αγάπη και μεράκι έχει ετοιμάσει η ίδια - έχει ιδιαίτερες αναφορές σε στοιχεία της Παράδοσης και της ευρύτερης «καθ΄ημάς Ανατολής», όπως φανερώνεται από την συνεργασία της με τον Haig Yazidjian και την Αρετή Κετιμέ. Περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια (ελληνικά, αρμένικα, ανατολίτικα), λαϊκούς ρυθμούς  και τζαζ- έθνικ μελωδίες, συνδυασμένα με το σπουδαίο προσωπικό της ρεπερτόριο, καθώς και  τραγούδια από το νέο της δίσκο «Επτά και να προσέχεις...». Στο δίσκο συμμετέχουν ακόμη, ερμηνευτικά,  η Αρετή Κετιμέ και ο Haig Yazidjian, ο οποίος επιμελείται και την ενορχήστρωση.

Εμφανίζονται επίσης, οι σπουδαίοι μουσικοί: Tigran Sarkisyan στα πνευστά, Κώστας Μερετάκης στα κρουστά και Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο.


  • 22 Ιουλίου: «Η όπερα της πεντάρας» του Bertolt Brecht

Η διασημότερη μουσική κωμωδία του εικοστού αιώνα. Η αυθεντική εκδοχή του έργου του B. Brecht, με όλες τις μουσικές και τα τραγούδια του Κ. Weill. "Η ΄Οπερα της πεντάρας", είναι έργο γραμμένο το 1928, στην εποχή δηλαδή όπου το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, απειλεί πλέον και την Ευρώπη. ΄Εκτοτε παραμένει ένα έργο επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και ίσως, το διασημότερο σχόλιο "στην κατασκευή" του σύγχρονου κοινωνικοοικονομικού συστήματος.

Παίζουν :

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Βακούσης, Νάντια Κοντογεώργη,  Δημήτρης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Έλενα Γεροδήμου, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Ηλίας Κούνελας, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης, Μάρα Βλαχάκη, Χάρης Παντελιδάκης, Άννα Αθανασιάδη.

 

Αυγουστος

26 Αυγούστου: «Μήδεια» του Μποστ

27 Αυγούστου: «Back to the basics»

31 Αυγούστου: Συναυλία jazz με τους  Mode Plagal &  Human Touch

 

Σεπτέμβριος

2 Σεπτεμβρίου: "Δον Κιχώτης" του Miguel de Cervantes από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

3 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με την Ηρώ & τον Αντώνη Λουδάρο

7 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τη Μόνικα

9 Σεπτεμβρίου: «Χοηφόρες» του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας

10 Σεπτεμβρίου: «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB