spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Ημερίδα για το πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013»
Ημερίδα για το πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.06.09
Ημερίδα με θέμα την αξιοποίηση του προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013» διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού της ΚΕΔΚΕ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής του υπουργείου Πολιτισμού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των υπευθύνων αιρετών για θέματα πολιτισμού, των συμβούλων ανάπτυξης των ΤΕΔΚ και των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών των ΟΤΑ για το πρόγραμμα καθώς και οι δυνατότητες που δημιουργούνται στους ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013», αυτό έχει σχεδιαστεί ως ένα συνδετικό, παγκόσμιο και πλήρες εργαλείο για διακρατική πολιτιστική συνεργασία στην Ευρώπη.

Στόχος του είναι να αναπτυχθεί πολιτιστική συνεργασία μεταξύ δημιουργών, πολιτιστικών φορέων και πολιτιστικών οργανισμών από χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με προοπτική να ενθαρρύνουν την καλλιέργεια της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

· Η προώθηση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζόμενων στον πολιτιστικό τομέα.

· Η ενθάρρυνση της διακρατικής κυκλοφορίας έργων και πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αγαθών.

· Η ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Οι τομείς επιχορήγησης του προγράμματος είναι τρεις:

1. Οικονομική στήριξη σε πολιτιστικές δράσεις.

2. Οικονομική ενίσχυση για φορείς που δραστηριοποιούνται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στον πολιτιστικό τομέα.

3. Οικονομική στήριξη σε αναλύσεις, συλλογή και διάδοση πληροφοριών και πολιτιστικών δεδομένων και σε δράσεις που μεγιστοποιούν την επίδραση των σχεδίων στον τομέα της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής συνεργασίας και πολιτιστικής πολιτικής για την ανάπτυξη.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της ημερίδας η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι υπάρχει η ανάγκη για εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για τον Πολιτισμό - αξιοποιώντας πολιτιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα - που θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους της χώρας να διαμορφώσουν μια ουσιαστική πολιτιστική πολιτική.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB