spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Ρομποτικοί κάδοι απορριμμάτων
Ρομποτικοί κάδοι απορριμμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.09.09
rompotikos_kados_hlioypolhΙδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στη προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στον τομέα της  αποκομιδής απορριμμάτων ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε στην αγορά και την τοποθέτηση των δυο πρώτων ρομποτικών κάδων διαχείρισης απορριμμάτων (φοίνικες), στις Πλατείες  Εθνικής Αντιστάσεως (κεντρική πλατεία) και Ανεξαρτησίας στην Αγ. Μαρίνα.
  Το σύστημα αυτό απορροφά όγκο απορριμμάτων 30-40 κοινών κάδων και επιτυγχάνει οικολογική, υγιεινή διαχείριση και αποθήκευση απορριμμάτων μέσα στο ρομποτικό κάδο, ο οποίος εξαφανίζει μέχρι και το 80% του αρχικού όγκου των απορριμμάτων. Όλες οι λειτουργίες είναι αυτόματες και δεν απαιτείται η παρουσία ανθρώπινου παράγοντα.
Ο χρήστης στέκεται μπροστά στην ειδική πόρτα του ρομποτικού κάδου η οποία ανοίγει και κλείνει αυτόματα και ακολουθεί τις φωνητικές οδηγίες. Πετάει μέσα τις σακούλες των απορριμμάτων- ανάλογα με το μέγεθος του ρομποτικού κάδου μπορεί να χωρέσει όσο 40 γνωστοί κάδοι απορριμμάτων. Τα σκουπίδια συμπιέζονται αυτόματα και όταν το σύστημα γεμίσει ειδοποιεί ηλεκτρονικά το κέντρο ελέγχου, που βρίσκεται στο Δήμο, ότι χρειάζεται άδειασμα. Ο κάδος λιπαίνεται και απολυμαίνεται μόνος του με ειδικά υγρά που τοποθετούνται από πριν στο μηχανισμό. Έτσι ο κάδος είναι πάντα καθαρός και άοσμος. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με την ύδρευση για να πλένεται αλλά και με την αποχέτευση για να διοχετεύονται στο βιολογικό καθαρισμό τα στραγγίσματα, μετά τη συμπίεση των απορριμμάτων.
Στον ρομποτικό κάδο απαγορεύεται η ρίψη οικοδομικών υλικών, ενώ όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν τοποθετούνται στον ρομποτικό κάδο, αλλά στους μπλε κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν σε ολόκληρη την πόλη. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επεκταθεί το σύστημα αυτό ευρύτερα στην πόλη με την τοποθέτηση και άλλων κάδων σε ακόμη περισσότερα σημεία.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB