spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.02.10
Για δεύτερη συνεχή θητεία ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2010 .

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκλεγώ μετά από ομόφωνη πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας για δεύτερη φορά στη θέση αυτή», είπε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε ότι αυτή η θέση «είναι θέση ευθύνης και μαζί με όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα προσπαθήσουμε την περίοδο 2010-2015 να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι για τα ελληνικά συμφέροντα.
Η Επιτροπή των Περιφερειών, όπως είναι γνωστό, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, έναν τομέα που η Ελλάδα οφείλει να αναβαθμίσει μέσω του σχεδίου "Καλλικράτης", προκειμένου να καταφέρει να συμπλεύσει με την πορεία αποκέντρωσης, αλλά και οικονομικής αυτοδυναμίας της περιφέρειας, που εδώ και καιρό οι υπόλοιπες χώρες - μέλη έχουν κατακτήσει.

Για το λόγο αυτό τόσο με τον πρόεδρο όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θέσαμε από κοινού ένα στόχο: τη μέγιστη δυνατή υπεράσπιση της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Ελλάδας, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης και εφαρμογής ανεπτυγμένων μοντέλων διαχείρισης των ποικίλων θεμάτων της αυτοδιοίκησης με σκοπό την ορατή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της χώρας».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB