spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.06.10
papakwstantinou_keeΤην Τετάρτη 9 Ιούνη το απόγευμα επισκέφτηκε την πόλη μας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, για να μιλήσει στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Τυπογραφικών, στην Κάτω Ηλιούπολη με θέμα: ‘‘Η πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης’’.
Χειμαρρώδης και παραστατικός ‘‘κράτησε’’ του παρευρισκομένους για 2 ώρες περίπου να τον παρακολουθούν με τεταμένη προσοχή. Σε αυτές τις δυο ώρες η ερωτήσεις πέφτανε βροχή και οι απαντήσεις ερχόντουσαν να βάλουν τέλος στις δικαιολογημένες απορίες τους.
Μίλησε για όλους και για όλα χωρίς να υπόσχετε παροχές και εξυπηρετήσεων καλώντας το λαό να βγει μπροστά αντιπαλεύοντας τα αντιλαϊκά μέτρα.

Για την κρίση: «...μπροστά μας καταρρέουν και θρυμματίζονται βασικά δόγματα, η ευρωζώνη. Τι μας λέγανε; Ότι η ευρωζώνη είναι μια ασπίδα προστασίας της ελληνικής οικονομίας κι έτσι δεν θα έχουμε διακυμάνσεις και δεν θα είμαστε επιρρεπείς στους εκβιασμούς των αγορών, γιατί θα έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα και η Ελλάδα έτσι θα μπορεί να στηριχτεί στα πόδια της και να αναπτυχθούμε σαν χώρα. Και μας προκύπτει, η ευρωζώνη, αντί για ασπίδα προστασίας της ελληνικής οικονομίας, να είναι ‘‘μαχαίρι'', σφαγή θεμελιακών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Μας λέγανε ότι: η ΕΕ, είναι μια υπέροχη κοινότητα κρατών, είναι οι εταίροι μας και μας προκύπτει ‘‘κρεματόριο'' για οτιδήποτε αφορά λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Δεν πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι το ζήτημα του μέλλοντος της χώρας μας δεν μπορεί να είναι με τις χρυσές αλυσίδες των Βρυξελλών. Τι αποδεικνύεται μπροστά μας, ότι η ευρωζώνη και το ευρώ, ήτανε μια νομισματική συγκόλληση οικονομιών με διαφορετική και ανισομεγέθη και ανισόμετρη βιομηχανική και οικονομική διάρθρωση κι αφύσικα οικονομική πολιτική και στρατιωτική ισχύ και το χάσμα διευρύνθηκε, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και μέσα στην ίδια την Γαλλία και μέσα στην ίδια την Αγγλία και στην Ισπανία για φαντασθείτε(...)(...)παρακαλώ, αυτά τα μέτρα παίρνονται στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, στην Ιταλία άρα αυτά τα μέτρα δεν είναι αυτό που μας έλεγε και μας λέει μέχρι τα τώρα η κυρίαρχη προπαγάνδα, ότι ήταν κάποιοι ‘‘αληταμπουράδες'' που φάγανε τα λεφτά, είναι ένα γενικότερο ζήτημα.

Μπροστά μας έχουμε αυτό που λέγετε οικονομική κρίση του καπιταλισμού και ξέρετε κάτι; Εδώ κλείνουν εργοστάσια, καταρρέουν κολοσσοί και στους πιο προηγμένους τεχνολογικά κλάδους(...)(...)δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο κάποιας λογιστικής ακαταστασίας και επομένως πρέπει να προσανατολιστούμε στο να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας. Το θέμα είναι βαθύτερο και μπαίνει το μεγάλο ζήτημα που σας είπα, η προοπτική να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία από αυτούς τους μεγιστάνες βαθύπλουτους σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου. Μόνο σε αυτόν τον δρόμο μπορούμε να υπολογίζουμε ρεαλιστικά ότι μπορούμε να τους επιβραδύνουμε, να τους αναχαιτίσουμε, να τους φρενάρουμε, να αποσπούμε και κατακτήσεις αλλά πρέπει να βάλουμε πλώρη για ένα τέτοιο δρόμο»

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB