spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δημόσια Περιουσία PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.10.10

dimosia_periousiaΤην 28η Σεπτεμβρίου εκδικάστηκαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι αγωγές των κληρονόμων Νάστου κατά του ελληνικού δημοσίου, με τις οποίες διεκδικούν μεγάλο αριθμό καταγεγραμμένων δημοσίων ακινήτων. Οι αγωγές αυτές έχουν στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου και ο Δήμος Ηλιούπολης έχει παρέμβει υπέρ του Δημοσίου. Τα ακίνητα αυτά καταγράφηκαν ως δημόσια με αγώνες του τότε δημάρχου αειμνήστου Δημήτρη Κιντή, αγώνες που συνεχίστηκαν και κατά τις μετέπειτα περιόδους και κορυφώθηκαν επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου, όταν πλέον οι κληρονόμοι Νάστου για πρώτη φορά είναι κατηγορούμενοι για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και οι Δήμαρχοι Αργυρούπολης και Αλίμου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, την οποία περάτωσε αρμόδιος Αντιεισαγγελέας Εφετών λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ο οποίος και άσκησε την κατά νόμο ποινική δίωξη σε βάρος τους για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των τριών δήμων, με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 25 Ιανουαρίου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεση παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου, καθώς και οι επικεφαλής της παράταξης «Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης» Δημήτρης  Πανταζόπουλος και «Χρώμα στην Πόλη», Παναγιώτης Πατσαβός. Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαβριήλ Αραμπατζής, Δημήτρης Πίσσας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Σταυρούλα Χόρτη.
«Ττο ενδιαφέρον του Δήμου και του λαού είναι έντονο και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή παρουσία σε όλες τις δίκες που έχουν να κάνουν με τη δημόσια περιουσία», δήλωσε ο κ. Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του επαγρυπνούν και λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση της δημόσιας γης. Ο λαός συμμετέχει, κανείς δεν θα πρέπει να επαναπαύεται. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα συμφέροντα μεγάλα, αλλά στο τέλος είμαστε βέβαιοι ότι ο μακροχρόνιος και δίκαιος αυτός αγώνας θα δικαιωθεί. Πάγιο αίτημα του Δήμου είναι η παραχώρηση του συνόλου των οικοπέδων προς όφελος των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας».

Τελευταία ανανέωση ( 04.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB