spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικές Εκλογές 2010 arrow Βαγγέλης Σκούρας - Το Ηθικό Μου Χρέος Στις Εκλογές Του Νοεμβρη 2010
Βαγγέλης Σκούρας - Το Ηθικό Μου Χρέος Στις Εκλογές Του Νοεμβρη 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.10.10
vaggelis_skouras

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου Με τη δική σας αγάπη, εμπιστοσύνη και αναγνώριση της προσπάθειας και του έργου μου. Με τη δική μου ειλικρινή και συνεπή διαδρομή στα κοινά αρκετά χρόνια, χτίστηκε μια δυνατή, διαχρονική και ανθρώπινα όμορφη σχέση.
• Πορευτήκαμε ενωμένοι να κάνουμε την πόλη που μένουμε και αγαπάμε, πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη και ελκυστική. Υπηρετήσαμε διαχρονικές αξίες και οράματα που φέρνουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και όχι τους αριθμούς. • Τιμώντας αυτή τη μακρόχρονη και στερεή σχέση μας. νοιώθω το ηθικό χρέος προς όλους Εσάς και την πόλη μας, να επικοινωνήσω και να καταθέσω τις απόψεις, τις σκέψεις και τις αποφάσεις μου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο («Καλλικράτης») μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία κοινωνικής ανάπτυξης και αναβάθμισης. Η μεταφορά εξουσίας εγγύτερα στο λαό είναι βαθιά δημοκρατική και προοδευτική εξέλιξη. Εξασφαλίζει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής, διαρκούς ελέγχου και διαφάνειας. Το τοπικό πρόβλημα δεν έχει χρώμα. Ενώνει την κοινωνία και ενεργοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτει. Η διαφορά είναι στην επιλογή προσέγγισης λύσης. Προοδευτική ή συντηρητική. Τα νέα θεσμικά δεδομένα απαιτούν στρατιώτες και όχι "στρατηγούς". Αγάπη για τον άνθρωπο και τον τόπο μας, γνώση, εμπειρία, ανιδιοτέλεια και πίστη στο θεσμό. Είναι μεγάλη η ευθύνη που μας προσφέρεται για: • Να συμμετέχουμε • Να αποφασίζουμε • Να προτείνουμε και • Να διεκδικούμε.

           Οι "συντηρητικοί αρνητές", οι -στρατευμένοι σωτήρες-, οι «εντολοδόχοι», οι δήθεν ανεξάρτητοι», και οι αυτοαποκαλούμενοι -αντάρτες» (προσβολή στην έννοια και την
σημασία του όρου) φοβάμαι πως συνθέτουν ρόλους και πρόσωπα θεατρικής παράστασης. Ο καθένας προσπαθεί με «ατάκες» και «στείρα συνθήματα» να κερδίσει περισσότερο χειροκρότημα από τους θεατές.

           Ο πολίτης δεν είναι και δεν πρέπει να είναι «θεατής·. Οι εκλογές δεν είναι αρένα αυτάρεσκης προσπάθειας για ικανοποίηση ματαιοδοξιών, ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, δήθεν «κοινωνικής καταξίωσης· και επίλυσης διαφορών με μνησικακία. Είναι στίβος κατάθεσης ψυχής, αγάπης για τους πολίτες και τον τόπο. Είναι ευκαιρία για τον ανθρώπινες αξίες και οράματα με τον πολίτη συμμέτοχο.

           Το 1990 υπήρξε μια πρωτόγνωρη και πραγματικά επαναστατική συμμετοχική διαδικασία επιλογής υποψήφιου Δημάρχου. Αναθεωρώντας τότε τις αρχικές μου επιφυλάξεις, τη στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις.

Πετύχαμε την ενότητα που άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τό­που. Δυστυχώς την ξεχάσαμε και την αναιρέσαμε!

Παρά τα κάποια λάθη και παραλήψεις το αποτέλεσμα ήταν θετικό και αναγνωρίσιμο. Δεν είναι τυχαίο να σε εκλέγουν 16 συναπτά έτη.

           Αν στην πορεία προέκυψαν κάποια λάθη αλλά και κάποιες αλαζονικές λειτουργίες δεν αλλοιώνουν την συνολική εικόνα.

Αυτό ας αποτελέσει δίδαγμα και εμπειρία για τους πολίτες και τους επίδο­ξους εκπροσώπους στη χάραξη της νέας πορείας.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου

           Έχοντας σταθερά εδραιωμένη πίστη στην αναγκαιότητα της νέας κοινωνικής ανασυγκρότησης και ενότητας (σύμφωνα και με την επιστολή επικοινωνίας μας τον Φλεβάρη του 2007).

Αρνούμαι να πάρω μέρος στην θεατρική αυτή παράσταση.

Δεν  αποχωρώ. Με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα που αντλώ από

το ζεστό βλέμμα και το φιλικό χαμόγελο της αγάπης σας υποσχομαι

Να παραμείνω ενεργός πολίτης για την προώθηση των νέων ελπιδοφόρων και

βαθιά δημοκρατικών προοπτικών.

Κοντά σας και μαζί σας, πάντοτε, θα διεκδικήσουμε την καταξίωση της ενότητας, της

συμμετοχής και του κοινωνικού ελέγχου.

Με αγάπη και αγωνιστική διάθεση

Βαγγέλης Σκούρας

Τηλ. επικοινωνίας: 6986 479574

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB