spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικές Εκλογές 2010 arrow "Νέα Δημοτική Κίνηση για την Ηλιούπολη": Εγκαίνια εκλογικού κέντρου
"Νέα Δημοτική Κίνηση για την Ηλιούπολη": Εγκαίνια εκλογικού κέντρου PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.10.10
egkainia_eklogikou_kentrouΠαρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εντούτοις πλήθος κόσμου βρέθηκε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Δημοτικής Κίνησης που έγιναν από τον επικεφαλής του συνδυασμού, Δήμαρχο, Γιάννη Αναγνώστου.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη μαζικότητα της συγκέντρωσης των κατοίκων και αναγκάστηκε να τονίσει εμφατικά ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, ευχαριστούν θερμά τους Ηλιουπολίτες που υποβλήθηκαν σε αυτήν την ταλαιπωρία κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για να τονίσουν με τον τρόπο αυτό την υποστήριξή τους στο έργο που επιτέλεσε, αλλά να δώσουν παράλληλα και το «πράσινο» φως για μια νέα δημαρχιακή θητεία… Ο Γιάννης Αναγνώστου, μιλώντας στους παριστάμενους συμπολίτες μας τόνισε:
«Σας καλωσορίζω στα σημερινά εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και σας καλώ να μοιραστούμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Στις εκλογές του Νοεμβρίου η νίκη είναι με το μέρος μας.

  • Θα είναι μια νίκη για τον συνδυασμό μας
  • Μια νίκη για την Ηλιούπολη
  • Μια νίκη για το μέλλον των παιδιών μας

Εγγυητές αυτής της νικηφόρας προοπτικής είναι:

  • Το έργο που παραδώσαμε στους δημότες της Πόλης στα χρόνια που πέρασαν
  • Οι άξιοι συνεργάτες μου, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και της προοπτικής
  • Και τέλος όλες και όλοι εσείς, που με την πίστη, τον ζήλο και τον ενθουσιασμό σας αποτελείτε την σιγουριά ότι η Ηλιούπολη αξίζει και θα έχει ένα καλύτερο αύριο».

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα νέα δεδομένα που φέρνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης ο κ. Αναγνώστου τόνισε:
«Η Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Καλλικράτεια περίοδο μπορεί και πρέπει να δώσει μαθήματα

  • Νέου ήθους στην διαχείριση των δημόσιων πόρων
  • Αναβαθμισμένης ποιότητας υπηρεσιών
  • Να εμπεδώσει νέες σχέσεις κοινωνικής συνεργασίας και αλληλεγγύης

Ο Καλλικράτης εφαρμόζεται εσπευσμένα και κάτω από την πίεση του Μνημονίου.


Η χρηματοδότηση αυτής της εκτεταμένης θεσμικής αλλαγής γεννά δικαίως πολλά ερωτηματικά.


Ξέρουμε ότι στον σχεδιασμό πρυτανεύει η άποψη της συνολικής μείωσης του κόστους που συνεπάγεται η λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών.


Λιγότεροι Δήμοι, μικρότερο κόστος, αυτή είναι η λογική του σχεδιασμού.


Η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ότι έχει ταυτόχρονα εξασφαλίσει την απαιτούμενη αυξημένη μεταβίβαση πόρων στις νέες, λιγότερες σε αριθμό αυτοδιοικητικές μονάδες.


Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι η Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης. Η τακτική των μειωμένων μεταβιβάσεων που επικράτησε σε ολόκληρο το 2010 είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί σκληρότερη μέσα στο 2011.


Αυτό μετατρέπει το έργο των Δημοτικών Αρχών που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εκλογές σε μια πραγματική πρόκληση.


Θα απαιτηθεί:

  • Βαθιά γνώση των τοπικών προβλημάτων
  • Αποτελεσματική Οργάνωση και λειτουργία των Νεων Διοικητικών Δομών
  • Χρηστή και διαφανής διαχείριση των χρηματοδοτικών πόρων. Μηδενικά περιθώρια σπατάλης, κατάχρησης και αδιαφάνειας
  • Άμεση προτεραιότητα σε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή
  • Ορθολογικός σχεδιασμός και κατανομή των πόρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, τα οποία απαιτούν για την επίλυσή τους σημαντικά ποσά.


Σε όλους αυτούς τους τομείς η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει σημαντικό έργο να
επιδείξει...»

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Αναγνώστου έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της θητείας
του, επισημαίνοντας παράλληλα:
«Θα επαναλάβω ότι η μακρά απουσία κάποιων αντιπάλων μας από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Πόλης και η θητεία τους σε διορισμένες θέσεις της κεντρικής εξουσίας έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις γνώσεις τους για ό,τι συμβαίνει στην Ηλιούπολη. Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο σφάλμα διαπράττουν όταν αναφέρονται στα οικονομικά του Δήμου. Μια απλή σύγκριση των ισολογισμών αποκαλύπτει χωρίς καμία αμφισβήτηση ότι η κατάσταση έχει σημαντικά βελτιωθεί. Τα δε προσωρινά στοιχεία για τη χρήση του 2010 δείχνουν περαιτέρω βελτίωση. Όπως γνωρίζετε, οι Ισολογισμοί του Δήμου είναι δημόσια έγγραφα, ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο και κανείς δεν επιτρέπεται να μην τα γνωρίζει και να μιλάει αντίθετα προς αυτά.

Ως Δήμαρχος της Πόλης τα τελευταία 4 χρόνια δεν ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν τέλεια. Ασφαλώς υπήρξαν παραλείψεις και αδύνατα σημεία. Στο πεδίο της κριτικής, τόσο ο Δήμαρχος όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, είμαστε όλοι έτοιμοι και πρόθυμοι να δεχτούμε τον έντιμο, ειλικρινή και εποικοδομητικό αντιπολιτευτικό λόγο. Να τον δεχτούμε και να τον ενσωματώσουμε, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Αυτός είναι άλλωστε ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης και εμείς τον ρόλο αυτό τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και πνεύμα συναδελφικότητας.


Ακραίες εκδηλώσεις άγνοιας, απροθυμίας να ερευνηθούν τα στοιχεία, άρνησης ακόμη και μιας απλής ενημέρωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου, δεν μπορεί να περνάνε για σοβαρή αντιπολίτευση. Όπως δεν μπορεί να περνάει για σοβαρή αντιπολίτευση η επιδίωξη προσωπικών φιλοδοξιών, οι οποίες αντί να ενσωματώνονται στην συλλογική προσπάθεια και να συμβάλουν εποικοδομητικά, οδηγούν σε ατομικά μπαϊράκια και υπερφίαλες αξιώσεις.


Και έχω να υποβάλλω ένα σκληρό ερώτημα....
Αν είναι απρόθυμοι ή ανίκανοι να ασκήσουν σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση ποιος θα τους εμπιστευθεί άυριο να ασκήσουν Διοίκηση;
Για όλα αυτά τελικός κριτής θα είναι ο λαός της Πόλης σε λίγες ημέρες. Και είμαι βέβαιος ότι η κρίση του θα μας δικαιώσει.


Θα δικαιώσει το έργο της τετραετίας.


Θα δικαιώσει το ήθος και την ακεραιότητα των προθέσεων και των επιλογών μας


Θα δικαιώσει την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά μας.


Όλοι μαζί θα βαδίσουμε σε μια νέα θητεία δημιουργίας, διαφάνειας, κοινωνικής
ευαισθησίας και αλληλεγγύης.


Για το καλό της Ηλιούπολης


Για το μέλλον των παιδιών μας».

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB