spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικές Εκλογές 2010 arrow Αργυρώ Πίκουλα Ανοικτή Επιστολή για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010
Αργυρώ Πίκουλα Ανοικτή Επιστολή για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.11.10
03_pikoulaΗλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες,

Από βάθος καρδιάς, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, πρωτίστως όλους εσάς, τους συνδημότες και συνδημότισσες, που ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης και πολιτικής απόχρωσης, μας εμπιστευθήκατε και επιλέξατε να τιμήσετε με την ψήφο σας τη νέα δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν οι 45 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το ψηφοδέλτιο της μη κομματικής παράταξής μας. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά συνέβαλαν στη διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα με αξιοπρέπεια, ήθος και συνέπεια, αντάξιο του πολιτικού πολιτισμού των Ηλιουπολιτών.

Καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο της πόλης μας και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα με την ευχή να δικαιώσει την πλειοψηφία των πολιτών που τον εμπιστεύθηκε.

Η παράταξη «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», ασκώντας με συνέπεια το θεσμικό της ρόλο εντός και εκτός του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμεύεται απέναντι στους συμπολίτες μας:
1. να στηρίξει τη νέα Δημοτική Αρχή σε θέσεις και αποφάσεις, που έχουν ως μοναδικό γνώμονα το συλλογικό όφελος της Ηλιούπολης και των δημοτών της.
2. να ασκήσει δυνατό και γόνιμο αντιπολιτευτικό λόγο σε οιαδήποτε θέση και απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής, που τυχόν ζημιώνει με οποιοδήποτε τρόπο την Ηλιούπολη και τους δημότες της. Η ΑΠΟΧΗ, ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Είθισται να λέμε, ότι το αποτέλεσμα της κάλπης εκφράζει τη λαϊκή βούληση. Ή ότι δίνει...τη λαϊκή εντολή. Όμως, σε ποια λαϊκή εντολή αναφερόμαστε, όταν αυτή προκύπτει από το 47,21% του πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας; Και ως εκ τούτου, ποια δική του «εντολή» δίνει ή δεν δίνει το 52,79% των συνδημοτών μας, που επέλεξε να απέχει από την κάλπη; Ποιος είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει και να ερμηνεύσει με ρεαλισμό τα μηνύματα της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, που απουσίασε από τη διαδικασία ανάδειξης των τοπικών αρχών;

Η βιαστική εξαγωγή συμπερασμάτων δεν δείχνει σοφία. Η κατάταξη του εκλογικού σώματος σε ψηφοφόρους–ενεργούς πολίτες και σε ψηφοφόρους–πολίτες του καναπέ επίσης δεν δείχνει σοφία. Το αντίθετο μάλιστα! Δείχνει απόλυτη ακρισία και παντελή αδυναμία να αφουγκραστούμε τα μηνύματα της άρνησης ψήφου. Γεγονός είναι ένα: Μιλώντας πάντα για το β’ γύρο των εκλογών, το 2006, η Ηλιούπολη προσήλθε στην κάλπη σε ποσοστό 62,24%. Τέσσερα χρόνια μετά, το ποσοστό αυτό υποχώρησε σε 47,21%! Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της πόλης μας δεν ψήφισαν. Και λιγότεροι από τους μισούς ανέδειξαν νέο Δήμαρχο και νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ασφαλώς και διευρύνθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό της αποχής. Όμως τώρα, τα μάτια όλων μας πρέπει να στραφούν στη νέα διεύρυνση, που υπέστη το ήδη βαθύ ρήγμα στη σχέση των δημοτών της πόλης μας με την κατά καιρούς δημοτική πολιτική και τους ανθρώπους που την ασκούν. Γιατί, πολύ απλά, όσοι σήμερα δεν αντικρίζουν κατάματα την πραγματικότητα, είναι μοιραίο να πορευτούν σε μονοπάτια γεμάτα αυταπάτες. Τούτο, άλλωστε, είναι ένα από τα πολλαπλά μηνύματα, που έστειλαν στις εκλογές αυτές, οι Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες, αρνούμενοι να δώσουν δεύτερη ευκαιρία σε εκείνους που τους απογοητεύουν... αφήνοντάς τους να συμπορεύονται με τις αυταπάτες τους.



Με εκτίμηση

Η επικεφαλής
Αργυρώ Πίκουλα – Κοντογεώργου
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB