spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.11

l_syspΗ νέα δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ με οπλοστάσιο της την ιδεολογική φαρέτρα της σοσιαλδημοκρατίας ορμά ακάθεκτη στην υλοποίηση του νέου αντιδραστικού ρόλου της τοπικής διοίκησης που επαγγέλλεται ο «Καλλικράτης»

Δελτίο Τύπου

Οι χρεοκοπημένες πολιτικές με τις Μ.Κ.Ο είναι η διέξοδος για το πλιάτσικο των ιδιωτών και όχι διέξοδος για τους ανέργους, τους φτωχούς και τα ΑμΕΑ.
Η νέα δημοτική Αρχή, με οπλοστάσιο της την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την ιδεολογική φαρέτρα της σοσιαλδημοκρατίας, ορμά ακάθεκτη στην υλοποίηση του νέου αντιδραστικού ρόλου της τοπικής διοίκησης που φέρνει ο Καλλικράτης.
Αγκαλιά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ( Μ.Κ.Ο) και τις λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ξεκινά την σύμπραξη με τους ιδιώτες, παραδίδει στην εμπορευματοποίηση οξυμμένες κοινωνικές ανάγκες και δημόσιους χώρους.
Με βάση αυτή την γραμμή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την παραχώρηση στην εταιρία «Ορίζοντες» την χρήση χώρων του Πολυκλαδικού και φέρνει την Μ.Κ.Ο, με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ»,  να αναλάβει την υλοποίηση της δήθεν καινοτόμας ιδέας ενάντια στην φτώχεια, με το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψε τον χαρακτήρα και τον κύκλο δράσης δύο εταιριών, αποδείχνοντας με στοιχεία αυτό που ο λαός μας ξέρει. Ότι οικοδομούν την «ευγενή» εικόνα τους στην αγωνία και τα αδιέξοδα της οικογένειας, αρμέγουν κρατικούς πόρους, παρέχουν υποβαθμισμένες και ανέλεγκτες υπηρεσίες αντικαθιστώντας το κράτος, τσακίζουν το μεροκάματο και την σταθερή εργασία με όχημα τον εθελοντισμό και την λεγόμενη κοινωνική εργασία.
Η ενασχόληση τους στον τομέα των κοινωνικών αναγκών δεν έχει αφετηρία το μεράκι της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ακόμη κι αν κάποιοι ξεκίνησαν έτσι σήμερα έχουν εξελιχτεί σε σπόνσορες της βαθειάς αντιδραστικής αντίληψης, ότι οι κοινωνικές ανάγκες των ΑμΕΑ, των παιδιών, των γερόντων, των ανέργων κλπ. δεν μπορεί να είναι στην ευθύνη του κράτους, ότι το κόστος τους θα επιβαρύνει τους χρήστες, ότι η ιδιωτική παρέμβαση μπορεί να δώσει την λύση.
Έτσι οι «Ορίζοντες» που εμφανίζονται ως δήθεν «σωματείο γονέων» χρηματοδοτούνται από το κράτος και παράλληλα παίρνουν από κάθε οικογένεια 130 ευρώ παρέχοντας ημερήσια φύλαξη και προεπαγγελματική κατάρτιση σε 65 παιδιά και ενήλικες ΑμΕΑ  με 21μόνο εργαζόμενους (!!!) και φυσικά έρχεται ως φυσική συνέχεια η πλημμελή φροντίδα και η ασφάλεια τους.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο χώρος που παραχωρείται από τον Δήμο θεωρήθηκε ακατάλληλος σε προηγούμενη φάση από το Υπουργείο όταν αναζητούσε χώρο για αντίστοιχη δράση στα ΑμΕΑ. Που αποδεικνύει ότι αυτό που δεν μπορεί να παραβλέπει το κράτος μπορεί να το κάνει η ιδιωτική Πρωτοβουλία με την συνδρομή του Δήμου.
Ίδια είναι η εικόνα της Μ.Κ.Ο «ΔΡΑΣΗ». Ένας δήθεν συνεταιρισμός 21 «ευαίσθητων πολιτών» με κύκλο εργασιών που εντυπωσιάζει τον κάθε ένα, με οικοτροφεία, μονάδες αποασυλοποίησης, που υλοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε 4 δήμους στην Δυτική Αττική (Περιστέρι, Ίλιον κλπ.), «κοινωνικό παντοπωλείο» στους Αγ. Αναργύρους και αλλού με 86 εργαζόμενους!!!
Όπως αποφασίστηκε, θα συνεργαστεί με τον Δήμο για «δράση ενάντια στην φτώχεια και στην κρίση» και θα δίνει στους τσακισμένους της κρίσης δυο φορές το μήνα 1πακέτο φασόλια, μακαρόνια και κριθαράκι, ένα λίτρο λάδι να τα «αρταίνουν», ζάχαρη και καφέ για να περνάει ο πόνος!! Στους ΑΓ. Αναργύρους «έσωσαν» φιλάνθρωποι και Δήμος 40 ανθρώπους, στην Ηλιούπολη προσδοκάνε να σώσουν περισσότερους άμα πηγαίνουν οι πλούσιοι να ψωνίζουν στο κοινωνικό Παντοπωλείο!!!
Αυτά είναι τα όρια της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, για τους φτωχούς και τους ανέργους που πολλαπλασιάζει η αντιλαϊκή λαίλαπα, που ξεδιπλώνει η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της πλουτοκρατίας, αυτή είναι η ηθική των τυλωμένων !!!
Είναι οι ίδιοι που τάχα κλαίνε για το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού στο Δήμο και την ανακύκλωση των ανέργων στις υπηρεσίες του, που πρότειναν και αποφάσισαν να πάμε και πάλι στον τομέα της Καθαριότητας για προσλήψεις συμβασιούχων στην θέση αυτών που  στις μέρες τους απολύθηκαν με εισηγητικό του Δημάρχου ότι τάχα καλύπτουν «πρόσκαιρες και εποχιακές ανάγκες»!!!
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ηλιούπολης
Τελευταία ανανέωση ( 15.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB