spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.10.11

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  Ηλιούπολη 09/10/2011
        Η Ένωση Γονέων καταδικάζει  οποιαδήποτε παρέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων.
        Η Πολιτεία θα πρέπει, αντί να χαρακτηρίζει «εγκληματικές ενέργειες» τις καταλήψεις των παιδιών, πρώτα απ ΄όλα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξασφαλίσει στα παιδιά μας ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία ,να κάνει το δημόσιο σχολείο ελκυστικό για τα παιδιά.  Εγκληματική είναι αυτή η βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί  και  καταδικάζει τα παιδιά στην   αμάθεια,  καθώς  πρέπει  να φοιτήσουν σε   σχολειά   χωρίς   βιβλία,  χωρίς  εκπαιδευτικούς  και  χωρίς την στοιχειώδη χρηματοδότηση.
       Θεωρούμε βαθιά  αντιδημοκρατική   κάθε   κλήση για   κατάθεση  από  την  αστυνομία σε γονείς ,κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς και καλούμε το υπουργείο  να πάψει να καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους - που θυμίζουν Μεταξά και συνταγματάρχες-  για να τα τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τους αγώνες των παιδιών.
     Πιστεύουμε οτι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μέλος της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικός ή γονέας που θα μπει στην διαδικασία να κάνει καταγγελία και παίξει τον ρόλο του καταδότη σε βάρος μαθητών.

       Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις πράξεις των παιδιών. Εκτός από την απαξιωτική για την παιδεία πολιτική που ακολουθείται για πάρα πολλά χρόνια έχουμε   και  όλοι εμείς.

       Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται , να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε κοινωνία φοβισμένων χαφιέδων.

Θα μας βρείτε μπροστά σας.!!!

Για  το   Δ.Σ

Ο Πρόεδρος   Μιχάλης Τασούλας

Η Γραμματέας  Έλενα Γαβριελάτου-Κώτη
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB