spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
(Σ.Ε.Δ.ΗΛ.) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ (Τι γίνεται με τα σκουπίδια; ) PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.10.11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Σ.Ε.Δ.ΗΛ.)     9.10.11

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστό ότι εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην πλήρη ισοπέδωση της ζωής μας.
Από τη Δευτέρα 3/10 το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας με ομόφωνη απόφαση και με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία καθημερινά έκανε αποκομιδή των απορριμμάτων γύρω από τα σχολεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, το γηροκομείο και το ΙΚΑ. Επίσης σταθερά έγινε η αποκομιδή των Λαϊκών αγορών.

Το Σάββατο 8/10 η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ακραία καιρικά φαινόμενα  αποφάσισε την αποκομιδή από χώρους που εμείς ήδη μαζεύαμε.
Εκτιμώντας την κατάσταση το Δ.Σ. του Σωματείου ομόφωνα αποφάσισε να γίνει έξτρα αποκομιδή από δρόμους με μεγάλη κλήση για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με το κατέβασμα του νερού σε περίπτωση καταιγίδας. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις μας έδειξαν αυξημένη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Διοίκηση του Δήμου πρωτοστατούντος του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και ενώ το Σωματείο είχε κάνει όλες τις ενέργειες για να μαζευτούν οι επικίνδυνοι δρόμοι, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, συνεπικουρούμενη από Υπηρεσιακούς παράγοντες  και ελάχιστους εργαζόμενους.

 

Η υπέρμετρη  κοινωνική ευαισθησία της Διοίκησης του Δήμου, εξαντλήθηκε στο να μαζευτούν κάποια κεντρικά σημεία και όχι οι συγκεκριμένοι επικίνδυνοι δρόμοι που προαναφέραμε και ήταν πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αυτό είναι το μεγάλο ΨΕΜΑ της Διοίκησης.

 Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου:

1. Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου που με πρόφαση τα ακραία καιρικά φαινόμενα προσπάθησε να φτιάξει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

2. Θεωρούμε προβοκατόρικη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής το να μην μαζευτούν οι επικίνδυνοι δρόμοι που είχαμε υποδείξει, ώστε να κατηγορηθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου για κοινωνική αναλγησία και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Εμείς ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ζητάμε την Συμπαράσταση του ΛΑΟΥ των Σωματείων και των Μαζικών Φορέων της πόλης μας.

 

 

Το Δ.Σ.


 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB