spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.11.11

syl_kritwn_ekdilosi_arkadiΟ  σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης τίμησε τους ήρωες τους νεκρούς και τα θύματα της Αρκαδικής εθελοθυσίας με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2008.
Μετά το τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών από τους πατέρες Κων/νο Πετάση και Χαρίλαο Βασιλόπουλο στο βήμα ανέβηκε ο κ. Εγγλέζος Δεληγιαννάκης  Μανώλης που ανέπτυξε με λίγα αλλά μεστά λόγια το χρονικό της θυσίας και με αριστοτεχνικό  τρόπο έκανε  συσχετισμούς με τη σύγχρονη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Στη συνέχεια ο ηθοποιός και μέλος του συλλόγου Γρηγόρης Ορφανουδάκης σε συνεργασία με την κ. Γεωργία Τσιρούκη ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικιές φορεσιές, με απαγγελίες και αφηγήσεις από κείμενα εποχής, μας μετέφεραν στο κλίμα της εποχής του ολοκαυτώματος. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Τα χορευτικά του συλλόγου σε συνδυασμό με τις απαγγελίες, ενθουσίασαν το ακροατήριο,  το οποίο διαπίστωσε ότι η νέα γενιά των κρητικόπουλων θέλει και κρατεί τις παραδόσεις των προγόνων μας.
Μια ξεχωριστή νότα έδωσε στην εκδήλωση η έκθεση αγιογραφίας που λειτουργούσε στην είσοδο του θεάτρου, οργανωμένη από το σωματείο καλλιτεχνών και λογοτεχνών Ηλιούπολης ‘' ‘' το εργαστήρι ‘'.

Κρητική Μουσική απέδωσε ο λυράρης Αστρινός Ζαχαριουδάκης, στα λαγούτα ο Αδαμάντιος Λαδουκάκης και ο Στέλιος Κλειδής.

Και όπως πάντα φιλόξενος ο σύλλογος στο κλείσιμο της γιορτής, πρόσφερε κρητικό κέρασμα σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μαζί βέβαια με τους συμπατριώτες μας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, αντιπροσωπείες συλλόγων κλπ. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB