spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/11/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.11

opsa_logoΜε μεγάλη συμμετοχή πολιτών, κυρίως νέων, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε στις 16/11/2011, το Πέμπτο Σεμινάριο του Ε΄ Κύκλου  εκδηλώσεων  του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα: « Ο αντίκτυπος της κρίσης της Ελλάδος, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης & οι ενδεχόμενες συνέπειες σε σχέση με την αποβολή ή τον εξαναγκασμό σε αποχώρησή της»
           Kαι οι τρεις εξαίρετοι ομιλητές κ.κ. Ναπολέων  Μαραβέγιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ηλίας Νικολόπουλος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και  Δονάτος Παπαγιάννης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου, ανέλυσαν και εξήγησαν μεστά και κατανοητά ,την  οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Την συνταγματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης καθώς και τις ενδεχόμενες συνέπειες μιας αναγκαστικής εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε .

Μετά τις εισηγήσεις , το πλήθος των ερωτήσεων που οι παριστάμενοι υπέβαλλαν στους Ομιλητές, κατέδειξε την βαθιά ανησυχία των πολιτών για την υπάρχουσα κατάσταση μα συνάμα το Νομικό Πλαίσιο που ισχύει για τις χώρες της Ευρωζώνης και την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου του Ο.Π.Σ.Α, πάντα με επίκαιρη θεματολογία.

           Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης με τοποθέτηση και επισημάνσεις έκανε ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α  και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης.

           Την παρουσίαση έκανε η κ. Παπαϊακώβου Άννα - Δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος του Ο.Π.Σ.Α.

 

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης,οι π. Δήμαρχοι Π.Ειρηνάκης και Β. Χριστοφιλάκης,  ο κ. Γεώργιος Κούρτης Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ε.Τ., ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ε.Τ , εκπρόσωπος της Εκκλησίας, η Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηλιούπολης και άλλων Δήμων και πολλοί άλλοι εξέχοντες φίλοι του ΟΠΣΑ

Τους ευχαριστούμε όλους για  την συμμετοχή τους.

 

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας : www.opsa.gr & στα τηλ. 2109922301

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB