spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στο ανακαινισμένο κτίριο της ΧΕΝ στη Μ.Αντύπα
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στο ανακαινισμένο κτίριο της ΧΕΝ στη Μ.Αντύπα PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.12.11

xen Τα Χριστούγεννα έρχονται!

Οι καλικάντζαροι της «Χαράς της Ανάγνωσης» καλούν τους πιο πιστούς τους φίλους, τα παιδιά, να κάνουν μια μεγάλη γιορτή στο αρχηγείο τους...

Μαρίνου Αντύπα 81 στην Ηλιούπολη (στο κτίριο της ΧΕΝ)

Η περιπέτεια στον κόσμο της φαντασίας

τώρα ξεκινά...Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

11:00 με 13:00

Την ίδια ώρα για
τους μεγάλους
θα υπάρχει μυρωδάτος καφές στο χώρο
της τραπεζαρίας!!!

Ακολουθεί η Επιστολή της Προέδρου κας Ελένης Φωτέα.


Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητοί κύριοι/ες,

Η ΧΕΝ Ελλάδος είναι μια γυναικεία, εθελοντική ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1923 από γυναίκες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Καταστατικός σκοπός της είναι η ανάπτυξη της γυναίκας και της νεότητας ανεξάρτητα από φύλο. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 26 οργανωμένα τοπικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλά σημεία στα οποία έχει διαπιστωθεί ανάγκη, ευέλικτα εθελοντικά σχήματα αναπτύσσουν προγράμματα και υπηρεσίες.

Γνωρίζετε ίσως ότι η ΧΕΝ Ελλάδος είχε παρουσία και στην περιοχή της Ηλιούπολης από το 1959 μέχρι και το 2000, αρχικά με ένα πρόγραμμα φροντίδας ηλικιωμένων που είχαν επαναπατριστεί από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σε κτίριο ιδιοκτησίας της, επί της οδού Μ.Αντύπα αριθ.81. Στη συνέχεια το κτίριο της λειτούργησε ως ξενώνας γυναικών για φοιτήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και για γυναίκες με κοινωνικές δυσκολίες.

Με τα χρόνια όμως το κτίριο είχε υποστεί σοβαρές φθορές στις εγκαταστάσεις του, ενώ οι περιστασιακές εργασίες συντήρησης απαιτούσαν διαρκώς μεγαλύτερες δαπάνες. Παράλληλα το κόστος των υπηρεσιών και της λειτουργίας διαρκώς μεγάλωνε. Ετσι, το 2002, η ΧΕΝ Ελλάδος αποφάσισε την αναστολή των δραστηριοτήτων της.

Μετά από 9 χρόνια και αφού εξασφαλίστηκαν οι δυνατότητες, σήμερα, 3000 τετραγωνικά μέτρα πλήρως ανακαινισμένου «πράσινου» κτιρίου περιμένουν τους πολίτες της Ηλιούπολης αλλά και των όμορων δήμων για προγράμματα και υπηρεσίες προς την κοινότητα, που θα αναπτυχθούν και έχουν σχεδιαστεί να υλοποιούνται σταδιακά εστιασμένα, όπως ορίζει και το Καταστατικό της Οργάνωσης, στη γυναίκα και τη νεότητα.

Σκεφθήκαμε να οργανώσουμε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά σχολικής ηλικίας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Η γιορτή εκτός από τη χαρά και τη διασκέδαση που θα δώσει στους μικρούς μας φίλους θα είναι μια ευκαιρία γνωριμίας καθώς και ο προπομπός για το παιδικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει σταδιακά δημιουργική απασχόληση, ενισχυτική διδασκαλία και έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, υγείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ

Θα ήταν πολύ σημαντική για μας η στήριξή σας τόσο για την πρώτη μας επαφή με τα παιδιά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή όσο και στο πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες.

Επισυναπτόμενη θα βρείτε την πρόσκληση με λεπτομέρειες για τη γιορτή. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να σας περιποιηθούμε όλους μαζί σε αυτό το χαρούμενο ξεκίνημά μας.

Με εκτίμηση

Για τη ΧΕΝ Ελλάδος

Ελένη Φωτέα

Πρόεδρος

Τελευταία ανανέωση ( 10.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB