spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου
Η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.12.11

ds_12_2011Για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  7/12/11, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε δημότη να παρακολουθήσει τη συζήτηση on line απ' όπου βρισκόταν, μέσω του site του Δήμου. Οι ζωντανές αναμεταδόσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν σαν στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραπάνω συνεδρίασή του υπερψήφισε τον στρατηγικό σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για τα έτη 2011-2014, ο οποίος αναπτύσσεται σε τέσσερεις επί μέρους άξονες, και έχει σαν στόχο την ανάδειξη του Δήμου μας σε πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόλο υπερτοπικής σημασίας, ελκυστικό χώρο διαβίωσης και δημιουργίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση, μια κοινωνία της συμμετοχής, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Σημαντικές ήταν και οι αποφάσεις που αφορούν σε τρία μεγάλα έργα. Ειδικότερα:

  • Αποφασίστηκε να προχωρήσει η ανάθεση της μελέτης για δύο μεγάλους αγωγούς συλλογής ομβρίων υδάτων, απαραίτητων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.
  • Εγκρίθηκε η μελέτη για τη Βιοκλιματική Αναβάθμιση και αξιοποίηση του ανοιχτού χώρου «Χαλικάκι» και η υπαγωγή του έργου στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»
  • Εγκρίθηκε η εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για το έργο κατασκευής αναβατορίου, για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία σε δρόμους με κλίμακες στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί στους δημότες μας περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης αποφασίστηκε η προώθηση δράσης από τη Δημοτική Αρχή, με στόχο τη συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της πόλης μας, σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, χρηματοδότησης, στήριξης της επιχειρηματικότητας ειδικών ομάδων του πληθυσμού και εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

 

Στην εύκολη και έγκυρη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα αποσκοπεί η απόφαση για την εξέλιξη των διαδικασιών, για την εγκατάσταση στο Δήμο μας του ΚΕΠ Ίριδα, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πέντε μόνο Δήμους σε όλη τη χώρα, και ο Δήμος μας είναι ο ένας από αυτούς και ο μοναδικός στην Αττική.

 

Σημαντική τέλος ήταν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, με σκοπό την ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο μας.

9/12/11

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
Τελευταία ανανέωση ( 13.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB