spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.12.11

2011-12-12-toliosΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Αναψυκτηρίου του Δημοτικού Άλσους «Δ. ΚΙΝΤΗΣ», η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», με θέμα : «Κρίση, «απεχθές» χρέος και αθέτηση πληρωμών - Το ελληνικό... δίλημμα».

Την εκδήλωση,  που έγινε με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του ομότιτλου βιβλίου του οικονομολόγου-ερευνητή, διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών,  Γιάννη Τόλιου, άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», Χρήστος Κοκοτίνης. Στη συνέχεια,  εκτός από τον συγγραφέα,  μίλησαν οι Τρύφωνας Κωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και  Νίκος Λέανδρος, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Καλαντίδης, εκπαιδευτικός.

            Με αφετηρία την παγκόσμια κρίση και την κρίση της ευρωζώνης, στο βιβλίο του ο Γιάννης Τόλιος επικεντρώνεται στην ανάλυση των αιτίων και των συνεπειών του χρέους ως συμπυκνωμένης έκφρασης της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού και του πολιτικού συστήματος κυριαρχίας του. Διερευνά τις προεκτάσεις των μέτρων του Μνημονίου και της πολιτικής της ελεγχόμενης πτώχευσης που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα με την υποστήριξη της χρηματιστικής ελίτ σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, αναδεικνύει το  «απεχθές» χρέος και την αναγκαιότητα συγκρότησης ειδικής «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου»  του δημόσιου χρέους και εξετάζει ιδιαίτερα τη δυνατότητα «αθέτησης πληρωμών» στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικής εξόδου από την κρίση με ανοικτό τον ορίζοντα της σοσιαλιστικής προοπτικής.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, ο συγγραφέας και οι δύο ομιλητές απάντησαν σε πολλές και ποικίλες  ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού, που παρακολουθούσε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο συγγραφέας τόνισε ότι η ανάπτυξη ισχυρού κινήματος αντίστασης κατά των πολιτικών του Μνημονίου και η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς αποτελούν αφετηριακές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής-αριστερής κυβέρνησης, που θα εφαρμόσει πρόγραμμα προοδευτικής εξόδου από την κρίση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της νέας γενιάς και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. 

 

                                                                             Το Γραφείο Τύπου

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB