spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.12.11
elliniko_3dhmarxoiΣτις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την«αξιοποίηση» του Ελληνικού, δημοσιεύοντας την πρώτη φάση της Πρόσκλησης  Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μεκαταληκτική ημερομηνία τις 30 Μαρτίου 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση το Ταμείο παραχωρεί άνευ όρων το πρώηναεροδρόμιο και την παραλία του Αγίου Κοσμά στους επίδοξους επενδυτές.Συγκεκριμένα:

Δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής κάθε είδους σχεδίουστο χώρο χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Προβλέπει εξαιρετικά υψηλέςδυνατότητες εκμετάλλευσης της γης με ΣΔ>0,4 και κάλυψη 50% για να χτιστούν2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρηματικά πάρκα, ιδιωτικάνοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια, εμπορικά καταστήματα,  κέντρα αναψυχής κ.λ.π.
Περιορίζει τις κατευθύνσεις της κοινωνίας  για μητροπολιτικό πάρκο και δεν αναφέρει καν τιςδραστηριότητες αθλητισμού που αποτελούν βασικό συστατικό του χώρου σήμερα -προφανώςεπιτρέπει να κατεδαφιστούν ακόμα και οι ακριβοπληρωμένες ολυμπιακέςεγκαταστάσεις.
Αγνοεί τις μελέτες του Πολυτεχνείου και τουΠανεπιστημίου-η εγκυρότητα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν- πουκαταδεικνύουν ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι ένα έργο εφικτό και ζωτικήςσημασίας που δεν είναι δυνατό να υποκατασταθεί με άλλα έργα.
Οι δήμαρχοιτου Αλίμου, της Γλυφάδας και του Ελληνικού-Αργυρούπολης:
Δηλώνουμε ότι  παραμένουμε  σταθεροί στην τεκμηριωμένη θέση μας για τηδημιουργία  του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλούπρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές  υποδομές, που είναι ένα έργο το οποίο μπορείνα αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προςόφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου.  
Επιβεβαιώνουμε την πρόθεση μας-εκφράζοντας όχι μόνο τη θέληση των δημοτών μας αλλά και τοζωτικό συμφέρον όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου-να αντιταxθούμε στο ξεπούληματου Ελληνικού και στη μετατροπή του σε χώρο κερδοσκοπίας επιχειρηματικώνσυμφερόντων με τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος σε βάρος της ζωήςμας, της υγείας μας και των μελλοντικών γενιών.
Αργυρούπολη28-12-11
Οι Δήμαρχοι
Αλίμου                                    ΘάνοςΟρφανός
Γλυφάδας                                Κώστας Κόκκορης
Ελληνικού-Αργυρούπολης         ΧρήστοςΚορτζίδης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB