spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κοινόχρηστα ποδήλατα από τον Ροταριανό όμιλο Ηλιούπολης στην πόλη μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.01.12

rotary_bicycleΠρόταση από το Ροταριανό Όμιλο Ηλιούπολης έγινε από τον πρόεδρο του ομίλου : κ. Απόστολο Μαμάτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 40-70 κοινόχρηστων ποδηλάτων, καθώς κα την κατασκευή αντίστοιχων σταθμών στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης (Κόστος 70.000€).

Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενοικιάζουν ποδήλατα και να πληρώνουν ανάλογα με το  χρόνο που το χρησιμοποιούν. 
Η λειτουργία του συστήματος θα είναι συνδρομητική αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα και σε περιστασιακούς χρήστες με την χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας. Η συνδρομή μπορεί να είναι ημερησια , εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια. Η χρήση κάθε ποδηλάτου θα είναι δωρεάν για την πρώτη μισή ώρα (ή και περισσότερο) κάθε διαδρομής, και στην συνέχεια θα χρεώνεται με αυξανόμενη κλίμακα τιμών με σκοπό τα ποδήλατα να κρατιούνται στην κυκλοφορία.
Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων θα αποτελείται από τον στόλο των ποδηλάτων, τους σταθμούς με τις βάσεις στάθμευσης των ποδηλάτων και το λογισμικό διαχείρησης του συστήματος και τιμολόγησης των υπηρεσιών.Το σύστημα θα είναι πλήρως αρθρωτό επιτρέποντας την απεριόριστη επέκταση του τόσο σε αριθμό ποδηλάτων ανά σταθμό όσο και σε επιπρόσθετους σταθμούς.
Τα ποδήλατα θα είναι ειδικής κατασκευής για κίνηση σε αστικό ιστό, με ταχύτητες , φώτα καλαθάκι και λοιπό εξοπλισμό, Θα διαθέτουν αντιβανδαλιστικά και αντικλεπτικά χαρακτηριστικά και θα παρακολουθούνται μέσω του λογισμικού του συστήματος. Θα έχουν επίσης κατάλληλη διαμόρφωση για να τοποθετούνται διαφημίσεις.
Το Ρόταρυ θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε πλήρη λειτουργία σύστημα 40 εως 70 κοινοχρήστων ποδηλάτων και στην συνέχεια θα το παραχωρήσει στον Δήμο Ηλιούπολης ο οποίος θα αναλάβει:

  • την εκμετάλλευση του (κοινωνικό όφελος, συνδρομές χρηστών, έσοδα διαφημίσεων κλπ )
  • την συντήρηση του ( προληπτική συντήρηση, επιδιορθώσεις, αντικαταστάσεις)
  • την ισόβια διατήρηση του σήματος του Ρόταρυ (τροχός) στους σταθμούς στάθμευσης ποδηλάτων και στα ποδήλατα που θα παραδώσει στον Δήμο καθώς και σε κάθε ποδήλατο που στο μέλλον θα αντικαθιστά ένα από τα αρχικά.
Τελευταία ανανέωση ( 11.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB