spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης για το νέο έτος PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.01.12
eyxes_enosi_gonewn_ilioupolisΑγαπητοί φίλοι , γονείς , μαθητές , εκπαιδευτικοί ,
Θέλουμε να στείλουμε σε όλους τις καλύτερες ευχές μας για το νέο έτος και πραγματικά θα ήταν ευχής έργον μαζί με τις ευχές να μπορούσαμε να στείλουμε και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της παιδείας , των παιδιών μας δηλαδή.
Όμως τι μας άφησε πίσω της η χρονιά που έφυγε ;
Ήταν μία χρονιά που στέρησε την ελπίδα από τα παιδιά μας , που τους ψαλίδισε τα φτερά , τα βύθισε ακόμα περισσότερο στην απογοήτευση και την αβεβαιότητα .
Με την ανερμάτιστη πολιτική για την παιδεία να απαξιώνει και να αφανίζει σχολεία ,να κατατάσσει εκπαιδευτικούς και εκπαίδευση σε παρακμή και να κάνει το ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο προνόμιο των λίγων .
Δυστυχώς αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε .
Δεν ονειρευτήκαμε ότι το μέλλον τους θα τοποθετηθεί στο κρεβάτι του προκρούστη του μνημονίου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που επίσημα πια διαφεντεύουν τον τόπο μας , των τραπεζιτών και των τοκογλύφων .
Μήπως όμως δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών ;
Είτε γιατί δεν παλέψαμε , δεν αγωνιστήκαμε όσο έπρεπε , η΄ γιατί κουραστήκαμε και τα παρατήσαμε νωρίς .
Δεν είναι δεδομένο ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που δίνουμε για τα παιδιά μας και για το δικαίωμα τους στην δωρεάν δημόσια παιδεία και μάλλον αγαπητοί φίλοι, οι πιθανότητες είναι εναντίον μας .
Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό , το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε να στεκόμαστε με σθένος απέναντι σε κάθε πολιτική η΄ σε κάθε ανθρωποειδές που επιβουλεύεται το μέλλον των παιδιών .
Και αν αυτήν την χρονική στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα «βουνό» να ανεβούμε , δεν χρειάζεται να είμαστε εμείς αυτοί που θα φθάσουμε στην κορυφή , ας φθάσουν εκείνα !!!! ας καταφέρουν εκείνα να πάρουν πίσω όλα αυτά που χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια με ευθύνη του κάθε «φωτισμένου» η΄ σκοτεινού μυαλού.
Ας δώσουμε λοιπόν το παράδειγμα !!!
Το 2012 να είναι η χρονιά του αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών που μας στερούν την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο.
Τελευταία ανανέωση ( 08.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB