spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Επιστολή του Θ. Γιαννόπουλου για τον Αθλητισμό στο Δήμο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.01.12
themis_giannopoulosΤο έργο μας στον Αθλητισμό
Αγαπητοί συμπολίτες,
Σε μια εποχή δύσκολη, όπως αυτή που διανύουμε, οι άγονες αντιπαραθέσεις και οι ανούσιες ρητορείες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Οι πολίτες δοκιμάζονται, και αναζητούν ένα σίγουρο δρόμο προς τα εμπρός. Απαιτούν χειροπιαστά έργα και όχι ανώφελες συγκρούσεις.                                                                 
Η Διοίκησή μας, έχοντας εγκαταλείψει τις αδιέξοδες πρακτικές του παρελθόντος, προχωρεί μπροστά, αγωνίζεται για μια καλύτερη πόλη, και  μιλάει με αλήθειες  και έργο.
Γι' αυτούς τους λόγους, θα ήθελα να παραθέσω το μέχρι σήμερα έργο της Διοίκησης του νέου Νομικού Προσώπου «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου»,  μετά από μόλις οκτώ μήνες δουλειάς, καθώς και τις δεσμεύσεις μας για το 2012, στον τομέα του Αθλητισμού.
Στους οκτώ αυτούς μήνες, η δουλειά που έχουμε κάνει συνοψίζεται στα παρακάτω:
1.    Οργανώσαμε με επιτυχία αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Χαλικάκι, με συμμετοχή τουλάχιστον 130 παιδιών.
2.    Οργανώσαμε με επιτυχία το Final Four Κυπέλλου Ελλάδας Καλαθοσφαίρισης γυναικών.
3.    Αναβαθμίσαμε ενεργειακά  τους καυστήρες του κολυμβητηρίου, με στόχο τη μείωση της   ρύπανσης και την εξοικονόμηση ενέργειας, επιτυγχάνοντας μάλιστα τη χρηματοδότηση όλου του έργου (κόστους 35.000 Ευρώ) από χορηγία. Το αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης, σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία,  ήταν η κατά 6.800 m3 λιγότερη κατανάλωση φυσικού αερίου, για το μήνα Δεκέμβριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
4.    Κατορθώσαμε επίσης με σωστούς χειρισμούς, να μειώσουμε το ετήσιο κόστος συντήρησης του κολυμβητηρίου κατά 27.000 Ευρώ.
5.    Η εξοικονόμηση που προέκυψε από την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και τη μείωση του κόστους συντήρησής του, μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε αμέσως  κατά 20% τις συνδρομές των μελών του κολυμβητηρίου.
6.    Διαμορφώσαμε αίθουσα στο κολυμβητήριο για αποκλειστική χρήση των ΑμεΑ, εξοπλίζοντάς την με όργανα που υπήρχαν, αλλά και με την αγορά νέων.
7.    Εγκρίναμε αίτημα της Ολυμπιακής Ομάδας των ΑΜΕΑ, να χρησιμοποιεί αίθουσα γυμναστικής στο κολυμβητήριο, για προπόνηση στο αγώνισμα Boccia,  μέχρι την πραγματοποίηση της Παραολυμπιάδας.  
8.    Αποφασίσαμε, με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., και μετά από τρίμηνη διαβούλευση με τα Σωματεία της πόλης μας, την κατάρτιση Κανονισμού παραχώρησης των αθλητικών χώρων. Σύμφωνα με αυτόν ορίστηκαν κριτήρια παραχώρησης αθλητικών χώρων σε σωματεία και μοριοδότηση για τον ορθολογικό και αξιοκρατικό καταμερισμό των ωρών χρήσης τους. Επίσης καθορίστηκε το ελάχιστο κόστος που απαιτείται για τη λειτουργία των χώρων, το οποίο θα επιβαρύνει τους φορείς που τα χρησιμοποιούν.
Τα ποσά αυτά ανέρχονται σε:
15 ευρώ ανά ώρα, για το Α' Κλειστό Γυμναστήριο,
12 ευρώ ανά ώρα, για το Β' Κλειστό Γυμναστήριο,
5 ευρώ ανά ώρα, για τα ανοικτά γήπεδα,
100 ευρώ το μήνα, για τα γήπεδα τένις,
και κατ' ανώτατο όριο 200€ ανά μήνα, για κάθε σωματείο,
με ταυτόχρονη υποχρέωση των σωματείων  που τα χρησιμοποιούν, να τα συντηρούν, φυλάσσουν και καθαρίζουν.
Αποφασίστηκε επίσης ο ΠΑΟΔΗΛ να επιχορηγεί το 80% των πιο πάνω τιμών στα σωματεία που έχουν
α) εντοπιότητα,
β) αναγνώριση της ΓΓΑ,
γ)ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Για να διευκολυνθούν όλα τα σωματεία στην κατάθεση των δικαιολογητικών τους, δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του 2011. Η παράταση αφορούσε σε 7 σωματεία,  από τα οποία τα 6 έχουν μακρόχρονη λειτουργία και παρουσία στην πόλη.
Σήμερα όλα τα Σωματεία έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, σύμφωνα με τον Κανονισμό παραχώρησης αθλητικών χώρων.
9.    Συνδιοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, πανελλαδικής εμβέλειας και προβολής αγώνες επίδειξης  Taekwondo, από την Εθνική ομάδα της Κορέας, προκειμένου να τιμήσουμε τα 50 χρόνια διπλωματικής  φιλίας των δύο λαών.
10.    Συνδιοργανώσαμε  αγώνες  ποδοσφαίρου 5 Χ 5 σάλας, με τον ΓΣΗ, την Εθνική Ομάδα, και το σωματείο ΦΛΟΓΑ (γονείς με παιδιά με καρκίνο), των οποίων τα έσοδα δόθηκαν στο Σωματείο ΦΛΟΓΑ.
11.    Διοργανώσαμε στις 29/12/2011 αγώνα ποδοσφαίρου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της Ηλιούπολης, οι οποίοι πραγματοποιούν τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις, με παλιούς ποδοσφαιριστές της πόλης μας, που δεν συμμετέχουν σ' αυτές τις συναντήσεις.
12.    Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση παρκέ στο Β' Κλειστό γυμναστήριο, και προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου.
13.    Αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα η επισκευή του συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου στην ΔΙΑΝΑ, η οποία θα έχει  ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/01/2012.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν εύκολα. Αντιμετωπίσαμε  πολλές δυσκολίες, όπως η μείωση του αριθμού συμβασιούχων και η καθυστέρηση έγκρισης  πρόσληψης συμβασιούχων  από την Περιφέρεια, η αποχώρηση έμπειρων  μονίμων υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα αναπλήρωσής  τους, καθυστερήσεις και περικοπές χρηματοδότησης από την Κεντρική Εξουσία, δυσπιστία από τους προμηθευτές στο να μας διευκολύνουν στην προμήθεια υλικών για τις ανάγκες του Οργανισμού και άλλα πολλά. Ωστόσο δεν υπολογίσαμε κόπο και χρόνο για να τα καταφέρουμε. Και πράγματι, καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο να επιτύχουμε πολλά.

Θα ήθελα όμως να αναφέρω ακόμη τα έργα και τις δράσεις, που έχουμε προγραμματίσει για το 2012:

1.    Αντικατάσταση όλων των καμένων λαμπτήρων των προβολέων, σε όλα τα γήπεδα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ήδη σήμερα τα δύο πρώτα γήπεδα, του Αγ. Νικολάου και το γήπεδο Αρτέμιδος & Διονύσου,  είναι έτοιμα.
2.    Απορρόφηση από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του 70% της δαπάνης, για τοποθέτηση ισοθερμικής κουρτίνας στη μεγάλη πισίνα, προκειμένου να έχουμε επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.
3.    Κάλυψη με σκέπαστρο της μεγάλης πισίνας, ώστε να χρησιμοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου από περισσότερους συμπολίτες μας.  
4.    Πλήρη επισκευή και συντήρηση όλων των υποδομών του Κολυμβητηρίου.
5.    Αντικατάσταση της σκούπας και όλων των φίλτρων καθαρισμού της πισίνας.
6.    Τοποθέτηση καθισμάτων στις εξέδρες του κολυμβητηρίου.
7.    Ανακατασκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΔΙΑΝΑ.
8.    Παρεμβάσεις - βελτιώσεις σε όλα τα ανοικτά γήπεδα της Πόλης μας.
9.    Υλοποίηση προγράμματος οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής αγωγής, σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
10.    Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτό Σχολείο», διαβούλευση με όλους τους φορείς του Δήμου μας, για ανάπτυξη προγράμματος δωρεάν αθλητισμού σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές, με έναρξη υλοποίησης το Σεπτέμβριο του 2012.
11.    Ολοκλήρωση μέσα στο 2012 των εργασιών για τα δύο πάρκα Ψυχαγωγίας και Άθλησης (Ναυαρίνου & Καλαβρύτων), προκειμένου να παραδοθούν για χρήση σε όλους τους δημότες.
12.    Προγραμματίζουμε  τέλος πολλές αθλητικές εκδηλώσεις - συναντήσεις.

Επειδή όλα όσα κάνουμε έχουν σαν μοναδικό αποδέκτη εσάς, τους δημότες της Ηλιούπολης, ζητούμε τη στήριξή σας, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.
Χωρίς εσάς δίπλα μας, κανένας προγραμματισμός και κανένας στόχος δεν έχουν αξία και νόημα.
Ηλιούπολη 17/01/2012
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Α.Ο.Δ.Η.Λ.
(Υπεύθυνος για τον τομέα του Αθλητισμού)
Τελευταία ανανέωση ( 18.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB