spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης - Με ταχείς ρυθμούς η εξυγίανση των Βρεφονηπιακών Σταθμών PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.01.12
Σε μια μεγάλη προσπάθεια διοικητικής αναδιοργάνωσης, οικονομικού εξορθολογισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης, έχει αποδυθεί η Διοίκηση του «ΚΑΦΑΔΗΛ- Π. Πεντάρης», αφ' ότου ανέλαβε τα ηνία του νέου Νομικού Προσώπου.
Αλλά και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της, με προσωπικό αγώνα του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Χ. Γιαννάκη, αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία τα τεράστια λειτουργικά και διοικητικά προβλήματα των Σταθμών, που προκλήθηκαν από τη μετάβαση στο νέο θεσμικό καθεστώς, αφού για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών απαιτήθηκε χρόνος τεσσάρων περίπου μηνών. 
Τον αγώνα αυτόν συνέχισε ο Πρόεδρος του νέου Νομικού Προσώπου, κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, όπως:
  • οφειλές από την προηγούμενη διοίκηση ύψους 323.072,67€,
  • αδυναμία προκήρυξης διαγωνισμού για προμήθειες πριν την οριστικοποίηση των οφειλών -που εν τέλει έγινε στις 6/7/11,
  • συνταξιοδότηση έμπειρου προσωπικού,
  • διαπίστωση «ανορθολογικών» προμηθειών από την προηγούμενη διοίκηση (χαρακτηριστικά παραδείγματα η προμήθεια λαδιού σε τιμή υπερδιπλάσια της αγοραίας, προμήθεια μελιού σε τιμή τετραπλάσια της αγοραίας, προμήθεια μαύρου ψωμιού, που ποτέ δεν κατανάλωναν τα παιδιά κ.λπ.)
  • δυσπιστία και απροθυμία συνεργασίας από την πλευρά των προμηθευτών, λόγω της προηγούμενης «κακής» εμπειρίας,
  • καθυστέρηση έγκρισης των συμβάσεων από την Κεντρική Εξουσία.

 

Παρά το πλήθος και το μέγεθος των προβλημάτων, η Διοίκηση του ΚΑΦΑΔΗΛ, μέσα στον λίγο χρόνο που έχει επί της ουσίας στην ευθύνη της τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, προχώρησε στη διοικητική και οικονομική ανασυγκρότησή τους και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.
Ειδικότερα:
  • Προκήρυξε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την προμήθεια των τροφίμων και των υπόλοιπων απαραίτητων αγαθών για τη λειτουργία ολόκληρου του Νομικού Προσώπου, ούτως ώστε αφ' ενός να μην παρατηρείται καμία απολύτως έλλειψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, αφ' ετέρου να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους αγοράς τους, σε σχέση με αυτό που κατέβαλε η προηγούμενη διοίκηση.
  • Συγκάλεσε τρία Διοικητικά Συμβούλια για τον ακριβή και άρτιο από κάθε άποψη καθορισμό των απαιτούμενων προδιαγραφών για τα προϊόντα που θα προμηθευόταν το Νομικό Πρόσωπο.
  • Εξασφάλισε τη χορηγία τροφίμων από τους επαγγελματίες της βιολογικής και της συμβατικής λαϊκής αγοράς, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περί τις 45-50.000€ ετησίως.
  • Φροντίζει για την άμεση εξόφληση όλων των μικρού ύψους οφειλών προς τους προμηθευτές και το διακανονισμό για σταδιακή εξόφληση των υπολοίπων, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση των σχέσεων καλής συνεργασίας μαζί τους και την εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών.
  • Προχώρησε στην ιδιαίτερα σημαντική θεσμοθέτηση συστήματος μοριοδότησης για την εγγραφή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ούτως ώστε αυτή να γίνεται αξιοκρατικά και με διαφάνεια, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
  • Έκανε δεκτά και βρέφη στους Σταθμούς -κάτι που είχε καταργήσει η προηγούμενη διοίκηση-, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τους εργαζόμενους γονείς.
  • Παρά τα γνωστά τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν ως προς το θέμα του προσωπικού, και ταλαιπώρησαν χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, η Διοίκηση μερίμνησε, ώστε οι Σταθμοί να μη μείνουν κλειστοί ούτε μία ημέρα, με προσωπικές προσπάθειες και διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο του Προέδρου, όσο και του ιδίου του Δημάρχου, ούτως ώστε αμέσως μόλις εγκρίθηκαν οι συμβάσεις, να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες , και να στελεχωθούν έγκαιρα οι Σταθμοί.
  • Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Α΄Πανελλήνιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής, με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες και στελέχη στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής και με πολύ μεγάλη συμμετοχή συνέδρων.
  • Μεριμνά για την τακτική συντήρηση και επισκευή όλων των υποδομών και του εξοπλισμού των Σταθμών.
  • Εγκατέστησε Σύστημα Πυρασφάλειας στο Ι΄ Παράρτημα, εξασφαλίζοντας μ' αυτό τον τρόπο την κάλυψη όλων των Σταθμών από άποψη Πυρασφάλειας.
  • Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε επίσης στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαιότητας και τακτικής επικοινωνίας μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων, που αποτελεί προϋπόθεση για την αποδοτική και εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών.
  • Τέλος, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, προωθείται η κατασκευή δύο νέων Παιδικών Σταθμών, με ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης, ούτως ώστε, μετά την αποπεράτωσή τους, να μπορούν να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά της πόλης.
Το τεράστιο αυτό έργο αποδεικνύει την ευαισθησία της Διοίκησης του «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π. Πεντάρης», αλλά και της Δημοτικής Αρχής,  στον τομέα της φροντίδας των βρεφών και των νηπίων, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να επιτύχουν την αναβάθμιση και την εξυγίανση των θεσμών και των παροχών προς τους πολίτες.  
19/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB