spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ανακύκλωση μαγειρεμένων λαδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.01.12
green_planetΟ Δήμος Ηλιούπολης προωθεί ένα ευρύ και πολυμέτωπο πρόγραμμα ανακύκλωσης, για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική διαπαιδαγώγηση των πολιτών. Υλοποιεί ήδη πρόγραμμα κομποστοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, αυξάνει σταδιακά τον αριθμό των μπλε κάδων για να είναι προσιτοί σε κάθε σπίτι, θέτει άμεσα σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, και προωθεί την ανακύκλωση φαρμάκων και μαγειρεμένων λαδιών.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π.Πεντάρης» αποφάσισε να συμβάλλει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των ακατάλληλων βρώσιμων λαδιών (μαγειρεμένα λάδια), εγκαθιστώντας σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δοχεία συλλογής των μαγειρεμένων λαδιών, τα οποία θα συγκεντρώνονται και θα αποστέλλονται για ανακύκλωση. Επίσης θα διοργανωθούν επισκέψεις σε σχολεία, ΚΑΠΗ και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, και ανοιχτές εκδηλώσεις («βιολογικές γιορτές»), για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή μας στα προγράμματα ανακύκλωσης μαγειρεμένων λαδιών είναι εξαιρετικά σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού 1 μόλις λίτρο μαγειρεμένου λαδιού μολύνει 1 εκατομμύριο λίτρων νερού!
23/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB