spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.12
Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας τη δεύτερη εξώδικη δήλωση, που η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κατέθεσε εκ μέρους δημοτών μας, για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως, λόγω του ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί δημότες που δεν υπέβαλαν αιτήσεις για αποστολή εξωδίκου για το θέμα αυτό, δεδομένης και της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει να παραλαμβάνει αιτήσεις για αποστολή νέων εξωδίκων.
Τα σχετικά έντυπα θα βρίσκονται στο θυρωρείο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του ΟΤΑ α΄βαθμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» που εδρεύει στην Ηλιούπολη Αττικής, οδό Σοφ.Βενιζέλου και Πρωτόπαπα, όπως εκπροσωπείται νόμιμα  από το Δήμαρχο αυτού Βασ. Βαλασόπουλο.
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.», και το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Η.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αριθμ. 30 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΣΥΓΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
                
  1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στους λογαριασμούς που αποστέλλονται από την εταιρεία σας στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στο δήμο μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναγράφεται σε ειδικό πλαίσιο (αμέσως μετά την κόκκινη ένδειξη "συνολικό ποσό πληρωμής" και αφού έχει προηγουμένως υπολογισθεί και χρεωθεί το "Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011") επί λέξει το εξής κείμενο: «Σύμφωνα με το ν. 4021/11 η Δ.Ε.Η. Α..Ε. είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος σύμφωνα με όσα ορίζει ο ανωτέρω νόμος».
2. Οι παρακάτω αναγραφόμενοι κάτοικοι Ηλιούπολης, μας εξουσιοδότησαν να αποστείλουμε την παρούσα εξώδικη δήλωση, προσκομίζοντας καθένας αντίγραφο του λογαριασμού τους, απόδειξη πληρωμής όλου του αναγραφόμενου ποσού εκτός του Έκτακτου Ειδικού Τέλους και  ατομική εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση με τα πλήρη στοιχεία τους    
[ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα 234 δημοτών, που εξουσιοδότησαν το Δήμο για την επίδοση της παρούσας]

3. Με βάση τα παραπάνω έγγραφα που επισυνάπτουμε στην παρούσα και τις πιθανολογούμενες ενέργειες της εταιρείας σας, ενεργώντας κατ'εντολή και για λογαριασμό των παραπάνω, αλλά και όλων γενικά των κατοίκων του Δήμου Ηλιούπολης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω
ΕΠΕΙΔΗ κατά του ανωτέρω ν. 4021/2011 έχουν εγερθεί σοβαρότατες και απόλυτα βάσιμες και τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις, σχετικά με την συνταγματικότητα και την εν γένει νομιμότητα των ρυθμίσεων και των διατάξεών του και έχουν ήδη ασκηθεί αντίστοιχα αρκετές Αιτήσεις Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προεξάρχουσα την Αίτηση Ακυρώσεως που έχει υποβληθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α)
ΕΠΕΙΔΗ οι ανωτέρω Αιτήσεις Ακυρώσεως έχουν ήδη εκδικασθεί με την διαδικασία της «πρότυπης δίκης» κατά την συνεδρίαση της 2 Δεκεμβρίου 2011 και αναμένεται η έκδοση απόφασης.
ΕΠΕΙΔΗ μεταξύ των βάσιμων λόγων ακυρώσεως των διατάξεων του ν. 4021/2011 περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι:
α) Ότι τα έσοδα από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς, ως μη συνδεόμενα με παροχή ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστούν φόρο και όχι τέλος.
β) Ότι κατά παράβαση των κανόνων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., δημιουργούνται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στους κατόχους ακίνητης περιουσίας, που δεν αναλογούν στο εισπραττόμενο εισόδημα από αυτήν.
γ) Ότι η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται από το Νόμο, αλλά από την μέθοδο υπολογισμού για το Τ.Α.Π. της Δ.Ε.Η. και των άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα, όχι από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 78 του Συντάγματος.
δ) Ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, ανατίθεται στην Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και σε περίπτωση μη καταβολής του, χορηγείται στην Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος το δικαίωμα να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά πρόδηλη παραβίαση των άρ. 26 παρ. 2 και άρ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος, αφού η βεβαίωση και είσπραξη φόρου επί του κεφαλαίου, παρότι αποτελεί έκφανση της δημόσιας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες.
ε) Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες όλων των «δομημένων επιφανειών» κατά παράβαση των άρ. 4, 5 και 20 του Συντάγματος και του άρ. 6 της Ε.Σ.Δ.Α. χωρίς συνεκτίμηση άλλων ουσιωδών παραγόντων, όπως την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την δομημένη επιφάνεια, την διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη, των προσδιοριστικών στοιχείων διαφοροποίησης της αξίας του ακινήτου (όπως συντελεστές ορόφου και εμπορικότητας κ.λπ.) και μάλιστα. με καθιέρωση αμάχητου τεκμηρίου χωρίς την δυνατότητα ανταπόδειξης από τον φορολογούμενο, καταργώντας έτσι στην ουσία το κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας.
στ) Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί δεύτερη φορολογική επιβάρυνση (μετά τον Φ.Α.Π. σύμφωνα με τα άρ. 27 επόμενα του ν. 3842/2011) της κατοχής ακίνητης περιουσίας εντός του ίδιου οικονομικού έτους (ήτοι του 2011), κατά παράβαση της αρχής απαγόρευσης της διπλής φορολόγησης, δηλαδή της φορολόγησης της ίδιας φορολογητέας ύλης για την ίδια αιτία.
ζ) Ότι η διακοπή της παροχής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, που επαπειλείται ως μέσο καταναγκασμού προς καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και μάλιστα κατά ατόμων που μπορεί να είναι οικονομικά εξαθλιωμένα ή να έχουν αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς, ανήμποροι, άνεργοι κλπ.) και συνεπώς προσβάλλεται απ' ευθείας η ίδια η αξία του ανθρώπου, αφού με τον τρόπο αυτό της στέρησης ενός ζωτικού αγαθού υποβιβάζεται το επίπεδο διαβίωσης του ανθρώπου κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου.
η) Ότι η ιδιαίτερα επαχθής κύρωση της διακοπής της ηλεκτροδότησης θεσπίζεται με συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στην ιδιωτικής φύσεως συμβατική σχέση μεταξύ της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και των καταναλωτών, που μπορεί να μην είναι υπόχρεοι, αλλά να εξαναγκάζονται προς καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (π.χ. μισθωτές).
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι βέβαιη η διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4021/2011.
ΕΠΕΙΔΗ ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας πολυπληθής Δήμος, του οποίου οι κάτοικοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι μισθωτοί του Iδιωτικού ή Δημόσιου τομέα, εργάτες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνθρωποι, που στην κυριολεξία στενάζουν από την εφαρμογή όλων των μέχρι τώρα μέτρων (περικοπές μισθών, συντάξεων, επιβολή φόρων, κ.λ.π.), και με το πρόβλημα της ανεργίας συνεχώς να μεγαλώνει, ώστε με την επιβολή και αυτού του δυσβάσταχτου τέλους είναι βέβαιο ότι έχουν περιέλθει σε απόλυτη αδυναμία και απόγνωση.
ΕΠΕΙΔΗ συνεπώς η διακοπή της παροχής  του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αποτελεί το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, συνιστά όλως αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυμβατική συμπεριφορά, θα αποτελούσε πραγματικά τη χαριστική βολή σε όλους αυτούς τους κατοίκους και δημότες μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το κατά τα προαναφερόμενα αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., και συντελεί στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πλευράς των εντεταλμένων υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. και των άλλων εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έκθεση σε κίνδυνο, παράβαση καθήκοντος, απιστία κ.λπ.
    ΕΠΕΙΔΗ ήδη σας έχουμε αποστείλει και την από  8-12-2011 εξώδικη δήλωση για άλλους 174 κατοίκους Ηλιούπολης με το ίδιο περιεχόμενο με την παρούσα.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Για λογαριασμό και με ρητή επιφύλαξη όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας των ονομαστικά αναφερομένων στην παρούσα αλλά και όλων γενικά των κατοίκων και δημοτών του Δήμου Ηλιούπολης
                             ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
έντονα για την αναγραφή στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η. του κειμένου που αναφέρεται στην 1η σελίδα του παρόντος, σχετικά με την εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης και την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας σας.
                                  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
να απόσχετε από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που ονομαστικά αναφέρονται στην παρούσα αλλά και όσων άλλων αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., μέχρι και την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4021/2011 και
                             ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ότι, σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης οποιασδήποτε δομημένης επιφάνειας, που ανήκει σε κάτοικο ή δημότη του Δήμου μας, για τον λόγο της μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. πριν την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4021/2011, ο Δήμος Ηλιούπολης θα συμπαρασταθεί με όλα τα νόμιμα μέσα σε κάθε δημότη ή κάτοικο, που θα υποστεί την αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά της Δ.Ε.Η., ενώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας σας και οι εντεταλμένοι για την διακοπή ηλεκτροδότησης υπάλληλοί σας, θα ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα αστικά και ποινικά, θα υπέχουν δε την υποχρέωση να αποκαταστήσουν κάθε θετική και αποθετική ζημία που θα προκληθεί από την εν λόγω διακοπή ηλεκτροδότησης και να καταβάλλουν όλες τις σχετικές αποζημιώσεις.
Η παρούσα Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση συντάχθηκε και επιδίδεται στην Δ.Ε.Η. και κοινοποιείται προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προς διερεύνηση τυχόν μελλοντικών ποινικών αδικημάτων από πλευράς των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εντεταλμένων υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. σχετικά με αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων, που ανήκουν σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Ηλιούπολης
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως νόμιμα και εμπρόθεσμα επιδώσει την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» και το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Η. Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αρ. 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Ηλιούπολη 19-1- 2012

 
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB