spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κέντρο για ΑμεΑ στο 8ο Γυμνάσιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.12
Αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος στήριξής τους, η  Δημοτική Αρχή προώθησε για ψήφιση,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/1/12, την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε το 8ο Γυμνάσιο, και μετά τις συγχωνεύσεις παραμένει ελεύθερο, για την εξυπηρέτηση τριών κοινωφελών δράσεων που αφορούν στα ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η στέγαση:
Του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηλιούπολης, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, και θα απευθύνεται σε ΑμεΑ ηλικίας 15 έως 23 ετών.

Του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες», το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό Σωματείο , και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής. Το ΚΕΕΠΕΑ λειτουργεί επτά τμήματα-  εργαστήρια απασχόλησης και εκπαίδευσης, τρία τμήματα ημερήσιας φροντίδας και παράλληλα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό , και απευθύνεται σε νέους και άνω των 23 ετών.
Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία, το οποίο θα μπορεί να δέχεται διάφορες περιπτώσεις, και να συνεργάζεται με τα άλλα δύο προγράμματα, ενώ θα λειτουργεί και απογευματινές ώρες.
Με τον τρόπο αυτόν τα προγράμματα θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα ενισχύονται, δημιουργώντας σταδιακά ένα πρότυπο Κέντρο για τα ΑμεΑ στην πόλη μας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, που εδρεύει στο Δήμο μας.
31/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
Τελευταία ανανέωση ( 03.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB